IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Виж са Panican Whyasker първо да ти обясня моята позиция - не продавам и не купувам имоти - имам си имоти и в София, и в областен град, и в по-малък град, и няколко на село, и 3 дка лозя, и земеделска земя, и гора (всичките наследствени, не съм ги купувал) - в момента не бих купил имот, защото не ми трябва, защото ще паднат още (за хората с кинти, които могат да ги извадят на секундата) и защото няма добри предложения на пазара на цената, която аз бих могъл да дам.
    Второ, уважаеми Panican Whyasker, специално за теб поствам митовете, които са свързани с цените на имотите(хапартаментиту, щото това касае всички драскащи тук) в Софето - повечето от тези митове са на сривльовци, за съжаление:
    1. В София има 100К имоти за продан - какво е стандартен имот съм ти описал по-долу, кажи ми колко такива стандартни имоти има в Сф?
    2. В софия има криза - има дренки, всички заведения са си яко фул и то през лятото (сигурно щото хората нямат кинти да идат на море), София не е Бг и в останалата част на страната има криза (тук мога да ти развивам дълга тема, ама ме мързи да пиша, а и си губя времето за това)
    3. ЧСИ-тата ще наводнят пазара с имоти - е, няма такъв смях - в София има точно 27 тристайни, които се продават - мдам, определно ще задръстят пазара
    4. ЧСИ-тата ще извадят на пазара супер евтини и качествени имоти - по 2 имота за леФче - публична тайна е, че банките играят за апетитните имоти и не позволяват слизането им под определена цена - не ми вярваш - ето ти линк към статия в Труд (сравнително уважавана медия) - съдия-изпълнител продаде на търг друг техен хотел - легендарния “Астория палас”, за 5,6 млн. лева. Причината беше ипотечен дълг на “Капси турс” от 2,4 млн. евро към Първа инвестиционна банка. Тогава така и не стана ясно кой взема хотела, тъй като кандидатът, който спечели наддаването - Невен Райчев, не внесе сумата в законовия срок. Той игра като посредник на белгийски инвеститори, които по-късно се отказали от сделката. След тях се нареждаше самият взискател - ПИБ. - та чекай си еФтинко, може пък и да те огрее
    5. Банките не кредитират - кратка справка в моите пари.бг показва точно обратното - да, критериите са завишени и вече не се отпускат кредити на Сульо и Пульо, но си кредитират - някои и 100% финансират, ама да не правя реклама
    6. Софето е 2 милки - е, щом гое рекъл Боко, нЕма начин да не е толкова - София е макс. 1,5 милки - най-елементарният начин за смятане е броят на новородениете, а те са около 17К в София, при около 80К за Бг, т.е. новородените в Сф са около 20% от всички (а знаем колко много се натискат селтиците да си пишат децата Софиянчета),т.е. в Сф живеят не повече от 20% от населението на Бг или 1,5 милки (пряко сили) при 7,5 милки за Бг
    7. Цените на имотите само ще растат а.к.а. купете на зелено и догодина имате 20% безрискова възвращаемост - това мисля, че достатъчно е коментирано - на преебалите се - честито
    8. Българинът вече не се кефи на имоти - е да, ама не - според изследване на МастерКАрд, 19% от българите биха инвестирали в имот, ако имат 20 К евро (тази тенденция я има и при най-младата възрастова група 18-24) - но комент
    9. Можеш да осъдиш строителя, ако не си изпълни задълженията - можеш, ама на 36.13 - строителят тихичко си фалира, ако стане по-напечена ситуацията и ти оставаш с пръст в г.з и пускаш петиции в нета, правиш група във Фейса или драскаш поредната безумна тема в Инвестора - Помощ, аз съм се надупила и те ме е.ат, без да ми искат разрешение
    10. Цените в София са най-нискте в столиците на ЕС - може и така да е (номинално), само дето никой отвъд Калотина не отчита общите части като част от жилището, а феномена Ш/З си е чисто българско творение, т.е. на цените в София трябва да се добавят поне още 1/3 (или съответно от цените на останалите столици в ЕС да се вади 1/3), ако ще сравняваме цени, но дребният тарикатлък на българина е несравним в това отношение
    Спирам до тук, че сядам на маса...
    Трето и последно, уважаеми Panican Whyasker - пожелавам ти да си жив и здрав и да успееш да си изработиш цената на лелеяното жилище, щото с 15К USD изкарани от бригади в сащианско това няма как да стане в Сф, но виж в Радомир може да се намери нещо прилично
    Уека и доходна (свиквай с този изказ, ще ти трябва в Пеунишко - там бият много (щот пред винкело всички са равни/ ама пък имат готини пички/като изключим предишната Мис България/) и не се коркай много - ще си скъсиш живота
    Повечето неща са верни, но за кризата и кредитирането не си прав. Криза си има и се отразява видимо. Най-малкото задръстванията в София намаляха значително, което говори, че хората не си карат колите и че има по-малко приходящи в града. Заведенията изобщо не са толкова пълни, в МОЛ-овете има доста по-малко народ, да не говорим за купувачи. Лошите кредити за 2 години скочиха от 2% на 16%, потреблението е свито. А и то да висиш 2 часа на едно кафе в барчето не се изискват кой знае колко много пари, да ти кажа
    За предлагането също не съм съгласен. Не знам дали са 100 000 апартаментите за продан в София, но определено са адски много - и в голямата си част са стандартни жилища "по БДС", както обичат да ги описват в обявите, каквото и да значи това.
    Кредитирането също е значително свито и ти сам си посочил защо - банките завишиха доста критериите и изведнъж се оказа, че надеждните кредитополучатели са една шепа хора. Да, семейство с доказан доход 5 бона е надежден ипотекар - а колко са такива в София?
    Иначе за ЧСИ, за имотите "на зелено" и делата срещу строителя, за София 2 милиона, за "плавния" ръст от 20% годишно и ниските цени - за всичко това си абсолютно прав.
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Знам си аз, че не трябва да отговарям с определени индивиди, нямащи да кажат нищо съществено - от подписа ми се разбира защо, така че аз съм дотук с отговорите към теб, ако зададеш някакъв смислен въпрос, може и да ти отговоря....

10-те мита ги написах, защото са сред най-разпространените заблуди при покупко-продажбата на имоти (естествено има и други), но щом си решил, яе съм ги написал специално за опровержение на твои думи - вярвай си, няма лошо, то това е диагноза понякога, а безсмисленото тролене не ми е сред приоритетите.

За финал още един мит (досега още не е постнат, щото статията е от днес, но очаквам и това да стане, за да се покаже как в София наемите са по 3 хапартаментя за левче/щото нали жилищата са по 2 за левче/) барабар с източника му (Стандарт) и опровержението му (НСИ) - Предлагането на квартири в София е огромно - 300 000 жилища и веднага сравняваме със статистиката на НСИ, която твърди, че в София има 500К жилища, а като прибавим и другия мит, че в Сф има 100К жилища за продажба, то излиза, че Софиянци живеем само в 100К жилища - уау, при 3-ма души живущи в жилище, то излиза, яе Софиянци, без живееещите под наем са 300-400К, бахти, тези ни върнаха в 1944, когато населнието на София е било горе-долу толкова (то вярно, че населението на Бг се върна като численост до към 1956, ама все пак)

Както вече казах - Уека и доходна
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
        Е що толкоз плямпаш по тоя форум тогава?
        Защончо, повече трябва да четеш Грую и подобни и по-малко да пишеш глупости.

Коментар

• Когато твърде много хора искат цената на един актив да падне, тя обикновено се вдига, когато твърде много искат да се качи, тя обикновено пада. Успех на всички пазарни екстремисти!

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
            Малко се поизхвърляте с цената за проектиране на къщички.

Проектантите също нямат много работа в момента и проектирането е 10е (20лв) /квм .

И според мен единствения проектант заслужаващ парите си е конструктора.

Между другото това е втория "законен" монопол освен адвокатския.

По случайност съм проектант с ППП ( или по скоро бях)

п.с.

Защончото налучква горе долу себестойността, даже и е отпуснал малко отгоре.
            Стойлов забравяш,че в 90% от случаите трябва да минеш през правилния проектант в противен случай при получаването на разрешителното те очаква едно малко кино.Колкото за цената си прав дори и мааалко надолу.
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груюв Разгледай мнение
              първо да ти обясня моята позиция - не продавам и не купувам имоти - имам си имоти и в София, и в областен град, и в по-малък град, и няколко на село, и 3 дка лозя, и земеделска земя, и гора (всичките наследствени, не съм ги купувал)...
              Е що толкоз плямпаш по тоя форум тогава?
              Първоначално изпратено от Грую Груюв Разгледай мнение
              Второ, уважаеми Panican Whyasker, специално за теб поствам митовете, които са свързани с цените на имотите(хапартаментиту, щото това касае всички драскащи тук) в Софето - повечето от тези митове са на сривльовци, за съжаление:
              Добре, Груюв, постни. Не знам кой/какво е Panican Whyasker, аз нищо общо нямам с него/това.
              1. В София има 100К имоти за продан - какво е стандартен имот съм ти описал по-долу, кажи ми колко такива стандартни имоти има в Сф?
              Колко имота има за продан в София тогава?
              2. В софия има криза - има дренки, всички заведения са си яко фул и то през лятото (сигурно щото хората нямат кинти да идат на море), София не е Бг и в останалата част на страната има криза (тук мога да ти развивам дълга тема, ама ме мързи да пиша, а и си губя времето за това)
              Ми те навсякъде из България са яко фул всички заведения. По това ако съдиш къде има криза и къде не, значи си някакво тинейджърче.
              3. ЧСИ-тата ще наводнят пазара с имоти - е, няма такъв смях - в София има точно 27 тристайни, които се продават - мдам, определно ще задръстят пазара
              Не, ЧСИ-тата няма да наводнят пазара. Банките и брокерите се дърпат и забавят нещата, така че поне година ситуацията ще се запази както сега, с леко увеличение на броя на имоти за продан. Я кажи Груюв, колко тристайни са се продали през последните три месеца в София?
              Точно аз го казах тоя факт, че банките не дават апетитните имоти да паднат под определена стойност. Тука пишеш моите постове и твърдиш, че споря срещу тях. Много нагло!
              5. Банките не кредитират - кратка справка в моите пари.бг показва точно обратното - да, критериите са завишени и вече не се отпускат кредити на Сульо и Пульо, но си кредитират - някои и 100% финансират, ама да не правя реклама
              Виж ся, тинейджъре Грую, банките кредитират, но не е както преди. Сега кредитират в пъти, пъти, пъти по-малко и гледат пъти, пъти, пъти по-внимателно на кого дават. Затова се казва образно, че "не кредитират". Разбра ли, малък Груйчо?
              6. Софето е 2 милки - е, щом гое рекъл Боко, нЕма начин да не е толкова - София е макс. 1,5 милки - най-елементарният начин за смятане е броят на новородениете, а те са около 17К в София, при около 80К за Бг, т.е. новородените в Сф са около 20% от всички (а знаем колко много се натискат селтиците да си пишат децата Софиянчета),т.е. в Сф живеят не повече от 20% от населението на Бг или 1,5 милки (пряко сили) при 7,5 милки за Бг
              Т`ва тука не знам що си го постнал.
              7. Цените на имотите само ще растат а.к.а. купете на зелено и догодина имате 20% безрискова възвращаемост - това мисля, че достатъчно е коментирано - на преебалите се - честито
              Еми ти и останалите ъпъри го казвахте това, сега защо обърна мантрата? Аз ти казвам, че си скрит лицемер и ъпър.
              8. Българинът вече не се кефи на имоти - е да, ама не - според изследване на МастерКАрд, 19% от българите биха инвестирали в имот, ако имат 20 К евро (тази тенденция я има и при най-младата възрастова група 18-24) - но комент
              К`во пък разбират Мастъркард от имоти? Те ли отпускат ипотечните кредити в България или банките?
              9. Можеш да осъдиш строителя, ако не си изпълни задълженията - можеш, ама на 36.13 - строителят тихичко си фалира, ако стане по-напечена ситуацията и ти оставаш с пръст в г.з и пускаш петиции в нета, правиш група във Фейса или драскаш поредната безумна тема в Инвестора - Помощ, аз съм се надупила и те ме е.ат, без да ми искат разрешение
              Трудно може да се осъди строител, това с фалитите също се среща. Кофти е да се подиграваш обаче на женичката, защото хора като теб и другите ъпъри са я подлъгали да купува на зелено.
              10. Цените в София са най-нискте в столиците на ЕС - може и така да е (номинално), само дето никой отвъд Калотина не отчита общите части като част от жилището, а феномена Ш/З си е чисто българско творение, т.е. на цените в София трябва да се добавят поне още 1/3 (или съответно от цените на останалите столици в ЕС да се вади 1/3), ако ще сравняваме цени, но дребният тарикатлък на българина е несравним в това отношение
              И т`ва тука не знам що си го постнал.

пожелавам ти да си жив и здрав и да успееш да си изработиш цената на лелеяното жилище
              Добре, че си нямаш идея за това колко пари имам и съм изработил, завистливо тинейджърче

Коментар

• Малко се поизхвърляте с цената за проектиране на къщички.

Проектантите също нямат много работа в момента и проектирането е 10е (20лв) /квм .

И според мен единствения проектант заслужаващ парите си е конструктора.

Между другото това е втория "законен" монопол освен адвокатския.

По случайност съм проектант с ППП ( или по скоро бях)

п.с.

Защончото налучква горе долу себестойността, даже и е отпуснал малко отгоре.
                Last edited by SStoilov; 24.08.2010, 22:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  ...Нали преди 30 поста съм ви писал - продажба на нови апартаменти по 250Е на м2.
                  Там е всичката калкулация, документация, презентация, подкупвация и даже комисионната на брокерката !!!
                  Я пусни пак каквото си писал, да видим колко подробно е разписано

Коментар

• 4i40

Има такива удобрени при това проекти , за които и 20 лв. са много. Знаеш ли какво ми каза днес един познат пилот , България от въздуха не можеш да я сбъркаш , защото няма другаде градове с толкова криви улици.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• За този проект се иска едно заснемане и два дни работа на двама души...
                      Да ти кажа честно, за 250 лв на ден, май бих се наточил

Коментар

• ...

То пак не е скъпо под 3 к. , скъпо ли ти е ?
                        D.Y.F-091066

Коментар

• 4i40

Това са няколко проекта , ти искаш да им платиш по 200 лв. , е ти на тяхно място ако си нямали да му теглиш на такъв...
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Радвам се , че те развеселих .
                            Тук не става въпрос за арх. бюро и проектиране на наклонената сграда на изхода на София за Пловдив...нали Смешко !!!
                            А строителството си го представям като Фафла - ред кора, ред шоколад и отгоре малко фастъци....

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                              Ти си от най-подлите скрити ъпъри, с твоите истории от сорта на "един приятел купи за 2000 евро квадрата, обаче супер изгодно".
                              Виж са Panican Whyasker първо да ти обясня моята позиция - не продавам и не купувам имоти - имам си имоти и в София, и в областен град, и в по-малък град, и няколко на село, и 3 дка лозя, и земеделска земя, и гора (всичките наследствени, не съм ги купувал) - в момента не бих купил имот, защото не ми трябва, защото ще паднат още (за хората с кинти, които могат да ги извадят на секундата) и защото няма добри предложения на пазара на цената, която аз бих могъл да дам.
                              4. ЧСИ-тата ще извадят на пазара супер евтини и качествени имоти - по 2 имота за леФче - публична тайна е, че банките играят за апетитните имоти и не позволяват слизането им под определена цена - не ми вярваш - ето ти линк към статия в Труд (сравнително уважавана медия) - съдия-изпълнител продаде на търг друг техен хотел - легендарния “Астория палас”, за 5,6 млн. лева. Причината беше ипотечен дълг на “Капси турс” от 2,4 млн. евро към Първа инвестиционна банка. Тогава така и не стана ясно кой взема хотела, тъй като кандидатът, който спечели наддаването - Невен Райчев, не внесе сумата в законовия срок. Той игра като посредник на белгийски инвеститори, които по-късно се отказали от сделката. След тях се нареждаше самият взискател - ПИБ. - та чекай си еФтинко, може пък и да те огрее
                              Спирам до тук, че сядам на маса...
                              Трето и последно, уважаеми Panican Whyasker - пожелавам ти да си жив и здрав и да успееш да си изработиш цената на лелеяното жилище, щото с 15К USD изкарани от бригади в сащианско това няма как да стане в Сф, но виж в Радомир може да се намери нещо прилично
                              Уека и доходна (свиквай с този изказ, ще ти трябва в Пеунишко - там бият много (щот пред винкело всички са равни/ ама пък имат готини пички/като изключим предишната Мис България/) и не се коркай много - ще си скъсиш живота
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 4i40

Хубаво се посмях , благодаря ти за това че ми подобри настроението. 1000 лв. проект , ама кой проект , ти си представяш като вафли тия строителства.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X