Първоначално изпратено от Crux
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Last edited by Kosto; 14.12.2010, 13:59.
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеСтига с тия къщи. Това не ти е Западна Европа. Наложи ми се оня ден да ходя до Симеоново - ултрагъзарски квартал с къщи в полите на Витоша, ако се вярва на традиционното описание. За зла участ се оказа, че централната улица, Симеоновско шосе, е затворена за ремонт. Движението беше отбито през околните улички. Нямаш си представа за какво иде реч. Няма настилка, огромни коловози, кал, боклуци, трапове - и наоколо нацвъкани некви прогимназии в стил мутробарок. Еми мерси. И това в гъзарското Симеоново, страх ме е да си помисля какво е в не толкова гъзарските села.
Но това е само половината проблем. Да приемем, че си намериш или построиш къща на хубаво място в някое село. Приемаме също, че съседите ти са нормални (шансът клони към нула), а не са превърнали дворовете си в бунища, не гледат свине и не са си направили автосервиз в двора. Имаш две деца. Докато са малки, ОК - караш ги сутрин на градина, вечер ги прибираш. Ами като тръгнат на даскало? В селското школо ли ще учат, ако изобщо има такова? Очевидно не - значи трябва да се прибират от училището в София до село. Сами. Всеки работен ден. Това възможно ли е според теб? 8-9-10-годишно дете самичко в автобуса за с. Кътина? Или за Сливница? Ами като отраснат, като станат тийнейджъри, поискат да излизат, да канят гости? На село ли ще ги заточиш?
Решите да излезете с жената - къде ще идете? В селската кръчма? Кой ще гледа децата? Щото сега лесно - викаш гледачка за 2-3 часа или някоя от бабите. Ама на село ни гледачка, ни баба ще дойде.
Стига щуротии. Разходите по поддръжката на къщата и двора изобщо не ги включвам в дискусията, макар че и те не са никак малки и със сигурност са несравнимо по-високи от разходите по един апартамент.
Къщата край града е за заможни хора в нормални държави. Не за България.
Коментар
-
Допреди няколко дена ъпчетата много се кефеха как в Париж имало скок в цените на жилищата. То и това им остана само Париж
Ами я да видим какво става на един хвърлей от Париж - в Англия:
Спад на месечна база за Октомври с 3%, спад на месечна база за Ноември с 3%, малиййй, опс стана сега еднааааа....
Източник:
http://www.investor.bg/news/article/109640/122.html
http://www.investor.bg/news/article/109701/122.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеОставям този ти цитат, защото същото съм казвал десетки пъти. А темата е за цената на имота и да отговоря и на Cruxi, всички тези случаи които описвате доказват разликата в цените на къщите. По една случайност последната година имах три коли. Най-старата е изпратих лятото за скраб с навъртяни катастрофалните 22 хиляди километра това хилядолетие. Просто имам ИЗБОР дали да е извадя от двора или да се разходя. И затова апартаментите в моя район струваха по 500 преди десет години, сега са по 1000, след десет години ще са по 2000.
Но това е само половината проблем. Да приемем, че си намериш или построиш къща на хубаво място в някое село. Приемаме също, че съседите ти са нормални (шансът клони към нула), а не са превърнали дворовете си в бунища, не гледат свине и не са си направили автосервиз в двора. Имаш две деца. Докато са малки, ОК - караш ги сутрин на градина, вечер ги прибираш. Ами като тръгнат на даскало? В селското школо ли ще учат, ако изобщо има такова? Очевидно не - значи трябва да се прибират от училището в София до село. Сами. Всеки работен ден. Това възможно ли е според теб? 8-9-10-годишно дете самичко в автобуса за с. Кътина? Или за Сливница? Ами като отраснат, като станат тийнейджъри, поискат да излизат, да канят гости? На село ли ще ги заточиш?
Решите да излезете с жената - къде ще идете? В селската кръчма? Кой ще гледа децата? Щото сега лесно - викаш гледачка за 2-3 часа или някоя от бабите. Ама на село ни гледачка, ни баба ще дойде.
Стига щуротии. Разходите по поддръжката на къщата и двора изобщо не ги включвам в дискусията, макар че и те не са никак малки и със сигурност са несравнимо по-високи от разходите по един апартамент.
Къщата край града е за заможни хора в нормални държави. Не за България.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Тука вчера имаше коментар за инфлацията на НСИ и как наемите скочили рязко с о,8%.
Едно бързо пускане в гуглето какво изкара:
3ст, идеален център София, с тец и много други за 225 еврака
от топобяви:
http://www.topobiavibg.com/3678/%D0%...%B5%D0%BC.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАко тази "стреличка" е насочена към мИня, предвид родната методология съм си дал прогнозата спрямо нея отдавна какво ще покаже:
Прогноза за пролетта на 2011 година
"..инфлация 5-6% "
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...-godina.519862
Опитай с нещо друго, понеже сякаш ще нацеля инфлацийката с точност до милиметъра ( случайно, разбира се, както винаги ..... аз все така случайно ги целя нещата ) - има и дата кога е писано това .
Поздрави, Мехурчи!
Поздрави за блога , повечето неща си ги познал, малко спада на БВП и безработицата ти куцат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеПо темата пишат предимно теоретици, пишман ергени без малки деца и някои псевдо-екоталибани, всичките роби на вестникарски клишета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеИ що 13 километра? Аз мога да ти гарантирам, че преди години водих сестра ми всеки ден до детската градина и често е прибирах. Със сигурност пеша по обясними причини. И апартамента и градината са си там. В момента в радиус от 500 метра имам три. Защо преди да е можела, а сега ТРЯБВА с кола. Всъщност една от причините е знам, щото мутресата прай така ежедневно, спира с джипката на тротоара (нали няма място за повече от три коли) и си разхожда новите боти до входа без да ги напръска.
Ей, туй на прай суфиянци, пък пешеходците са селяни и цапат.
Идва ми да хвърля нещо тежко по вас !
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеИ така 13 километра на ден...с малки деца.
Гимнастика на пръстите ли си правиш?
Ей, туй на прай суфиянци, пък пешеходците са селяни и цапат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Imotenbalon Разгледай мнение
Прогноза за пролетта на 2011 година
"..инфлация 5-6% "
http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...-godina.519862
Опитай с нещо друго, понеже сякаш ще нацеля инфлацийката с точност до милиметъра ( случайно, разбира се, както винаги ..... аз все така случайно ги целя нещата ) - има и дата кога е писано това .
Поздрави, Мехурчи!Last edited by marandi; 14.12.2010, 02:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеАко всеки ден трябва да ползва кола от единия до другия край на града, по-добре си вземи къща в някое село до 50 км наоколо и ще спестиш време даже. И другите ти примери са екстремни, ако водиш болен ще вземеш такси, ако си пил една водка и тъй не можеш да си ползваш колата. А почивка с кола си е мъчение. От всички летища има удобен трансфер до курортите.
Това, което исках да кажа е, че предимствата на живота в идеалния център и липсата на кола са мними. Пирогов ти е на 15 мин. пеша - ако, не дай си Боже, ти се наложи да ходиш по спешност в Пирогов, пеша ли ще идеш? Имало магазини на един хвърлей разстояние - ОК, ама са с малък избор и доста по-скъпи от големите вериги. А и претърчането за щяло и нещяло всяка вечер до магазинчето не ми е любимо занимание. Не всеки работи на 100 метра от жилището си, за да ходи пеша или да взима ГТ за 2-3 спирки.
Почивка - много зависи къде почиваш. Ние от години ходим на Албена. Комбито е тъпкано с багаж до покрива. Пристигам, паркирам колата пред хотела, разтоварвам, заключвам я и я отключвам в деня, когато си заминаваме. Никакви проблеми, никакво мъчение, никакви притеснения. Просто забрави да ползваме самолет или автобус за почивка. За чужбина си прав.
Къща на село... Обмислял съм го много пъти. Звучи примамливо, но е доста трудно осъществимо. Нормалните села около града са кът, а парцелите в тях, да не говорим за готови къщи, са на безбожни цени. Отделно поддръжката на една къща, каквото и да говорят, излиза доста солено. Не мисля, че доходите ми са достатъчно високи, за да поема подобен разход.
За мен идеалният имот е голям апартамент, ново строителство със собствен гараж. Локацията е общо взето без голямо значение, тъй като, както вече писах, всички квартали са един дол дренки.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеИма един старомоден начин - да се ходи с крака! Индианците би трябвало да го знаете, все пак коня е внесен от Европа.
Гимнастика на пръстите ли си правиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеСега някой от вас, умниците,нека да ме светне как в ден като днешния мога да закарам децата по градини и училища, жена ми до нейния офис, аз да по моя офис, след това обратно + да закарам малките до басейна, и всичкото това да стане с велосипеди. Шкембе не помирисвам.
.
Коментар
-
.....
аноне според теб защо долара падна днес?
положително се възприе това 4е китай реши само да увели4и МЗР но не и лихвите ли?Last edited by zloblivi_podritvaniq; 14.12.2010, 00:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеИмам няколко велосипеда, децата ми също.
Сега някой от вас, умниците,нека да ме светне как в ден като днешния мога да закарам децата по градини и училища, жена ми до нейния офис, аз да по моя офис, след това обратно + да закарам малките до басейна, и всичкото това да стане с велосипеди. Шкембе не помирисвам.
Благодаря предварително.
Коментар
Коментар