If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
За да отговоря на нещото, което е между прасе и куче трябва малко акъл. Как да обясня на подобно същество, че инвестицията е освен риск и възможност? Няма как на такава свиня.
Спешно търси питота, че самолета пада и вече наближава земята.
Туй обаче изкърти при Мажоритаря, по-преебаващ начин човек да си осигури пари трудно бих си представил! И риска който се поема за капак е веселба отвсякъде
Риск има, това не подлежи на коментар... Но човек си прави сметката. Ако е добър с математиката и не е прекалено алчен ще се оправи. Освен това ако имаш повече от един имот в банката гледат на теб, като на по-малко рисков профил и ти предалгат по-добри условия и евентуално по-ниски лихви. Банките ги мразя малко повече от брокерите, но и двете са нужното зло за да се движи тоя пазар.
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Ей недоказан полово джелтанмен, за мен всички тъпа;;и знаян че отдавам два не особено атрактивни имота, но третия който мисля да отдавам е с гарантирано висок доход. Ако ще ме ебаваш , щге4 ти прат я сериозни хора.
Обясни на варненския проскак, че имотите не са за всяка уста. Иначе горкия смешник ще продължи да пелтечи. Жалко за това че е плащал 7 години за образУвание.
Абе като те гледам - и на тебе още ти е жълтичко не само за имоти а и за думички като д-е-ф-л-а-ц-и-я
Аз лично на имотите гледам като на "пари" да. Защо ли? Ами защото при нужда от пари за едно или друго нещо мога да ипотекирам този НИ, а сумата която ще ми бъде отпусната и вноските по кредита се влият силно от инфлация/дефлация.
Туй обаче изкърти при Мажоритаря, по-преебаващ начин човек да си осигури пари трудно бих си представил! И риска който се поема за капак е веселба отвсякъде
Обясни на варненския проскак, че имотите не са за всяка уста. Иначе горкия смешник ще продължи да пелтечи. Жалко за това че е плащал 7 години за образУвание.
Пести си нервите, бре
Аз от 5 имотки, в 1-ия живея ( демек пестя от наеми ), останалите 3 ми носят доходи и за последния съм намерил чалъм да стане златна кокошка и той, ама малко време да ми се поосвободи само, че ся ми е натоварено.
Я, раздуй при тИбя само баничарницата ли успя да пуснеш под наем или и нея не успя? Демек, онова смешно павилионче в блок, дет' ги преграждат, па ти го броиш за имотка, щото си го цакал 2007 г.? Дано да имаш НА за него ...
Обясни на варненския исполинк, че имотите не са за всяка уста. Иначе горкия смешник ще продължи да пелтечи. Жалко за това че е плащал 7 години за образУвание.
Аз на въпросите ще ти отговоря, но не знам къде си видял да сравнявам депозит с НИ . Ясно съм написал в по-долните посотове, че нямам намерение да купувам имот и че си държа по-голяма част от парите на депозит, защото условията на високи лихви и дефлация ме устройват. Каква защита на печалбите от имотки, какви 5 лева .
Виж втория въпрос е интересен. Аз лично на имотите гледам като на "пари" да. Защо ли? Ами защото при нужда от пари за едно или друго нещо мога да ипотекирам този НИ, а сумата която ще ми бъде отпусната и вноските по кредита се влият силно от инфлация/дефлация. Иначе на имот, който не се дава под наем гледам като на пасив.
Тук сякаш отговаряш на тъпата панелка от Слатина как имотката може да стане финансов инструмент, че той се чудеше.
Аз ще добавя, че заемния ресурс може да се разцъка и на борса, може да се депозира, да се мята с репа пак там, може да се тегли и кредит срещу депозит и т.н., демек пак да стане фин. инструмент, както се чудеше бебе Защотко по неговите "критерии".
Та, всичко е въпрос на каламбури, ама има основни понятия, които не бива да се прескачат, че стават сакатлъци
П.П. Изкушаващо е да се сравняват цените на имотките с инфлация/дефлация, ама не е коректно - дано си стоплил вече и може да черпиш една виртуална бирка за урока, че ако погледнеш една страница назад - ти беше тоя, който набиваше +1 за дефлации и т.н. като ги сравнява с имотки. Ама, да не те копирам, ще се сетиш сам какви си ги писал. Демек няма как да сравняваш книжни, стокови, метални или електронни пари с инфлация/дефлация, щото тя касае само книжните кинти
Напомняш ми на моя приятел Пешо Лукса от Немско - и той така като нямаше аргументи го подкарваше на лични "характеристики"
Отговори ми на 2-та въпроса поне:
1. Има ли защита на цената + гарантирана печалба от държавата при имотките, както е при т.нар. "влогари", демек депозити, че постоянно ги сравнявате?
2. Имотките книжни пари ли са ( по дефолт ), че постоянно ги сравнявате с инфлация/дефлация?
Аз на въпросите ще ти отговоря, но не знам къде си видял да сравнявам депозит с НИ . Ясно съм написал в по-долните посотове, че нямам намерение да купувам имот и че си държа по-голяма част от парите на депозит, защото условията на високи лихви и дефлация ме устройват. Каква защита на печалбите от имотки, какви 5 лева .
Виж втория въпрос е интересен. Аз лично на имотите гледам като на "пари" да. Защо ли? Ами защото при нужда от пари за едно или друго нещо мога да ипотекирам този НИ, а сумата която ще ми бъде отпусната и вноските по кредита се влият силно от инфлация/дефлация. Иначе на имот, който не се дава под наем гледам като на пасив.
Тука не можах да схвана... Би ли пояснил мнението си ?
А) първи имот - кредит над 30% превръщаш се в спекулант и си носиш всички активи/пасиви като такъв - примери много (виж ревящите по всички форуми че им вдигнали лихвите)
Б) първи имот - купуваш го със собствени средства - живееш си в него - и те боли х- я какво правят банките ....
Чиърс - че днес открих сезона на Червеното Вино !!!
Двамцата "финансови" капацитети зациклиха помежду си май, ърмм?
Ся, имотката стока ли е или книжна пара, че да правим автоматични корелации с инфлафлация/дефлация? Демек да я сравняваме с баМков депозит, т.е. книжна пара?
Шах ...
П.П. Нормална картинка за 'орица, които се обучават от новините, БТВ-ту, УНСС-ту или корифея на всички корифеи - имоти.нет. Там, всяка втора тема или пост са за сравнения между тренд на имотки с инфлация/дефлация.
Па, то не било баш тъй, както тия двамцата закиклиха нещо - па, уж доскоро се обичаха
ти си типичния ТРОЛ
Коментар