IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
    Искам да задам един въпрос на разбирачите във форума...
    Купуването на първи имот инвестиция ли е ?
    Айде умувайте над въпроса
    Ако е направено с над 30% кредит е инвестиция
    ако е направено със собствени средства - не е!!!
    Удволетворява ли те отговора???
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
      .............
      Понеже обичам да цитирам моят приятел Уорън Бъфет ще кажа, че няма по-добър приятел на длъжника от инфлацията.
      .........
      А Уорън Бъфет дали знае че сте приятели???
      Майтап
      Доста поста си навъртял "умнико" за последните 5-6 часа ???
      Успех с инвестициите - искрено ти го желая
      да не изчезнеш като повече от предшествениците си тук - просто не е интерсно - нека поне някой се задържи
      remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение

Има ли пилот в самолета?
        Двамцата "финансови" капацитети зациклиха помежду си май, ърмм?

Ся, имотката стока ли е или книжна пара, че да правим автоматични корелации с инфлафлация/дефлация? Демек да я сравняваме с баМков депозит, т.е. книжна пара?

Че, при депозита имало гарантирана печалбица и държавна защита, а при имотките само "добри" намерения ...

Шах ...

П.П. Нормална картинка за 'орица, които се обучават от БТВ-ту, УНСС-ту или корифея на всички корифеи - имоти.нет. Там, всяка втора тема или пост са за сравнения между тренд на имотки с инфлация/дефлация.

Па, то не било баш тъй, както тия двамцата и закиклиха нещо помежду си - па, уж доскоро се обичаха
        Last edited by marandi; 03.10.2010, 22:40.

Коментар

...............
          Ти си бил велик в невежеството си! Точно при колите и имотите имаше понижение. Но при чушките, доматите и саламите, както и при всички услуги-бясна инфлация. Ти си се бил набълбукал най-много държейки си парите при някой мошеник-банкер, а не купуващ суровини , имоти или коли, а стока на която цената е безпощадно растяща. Честито!!!

Има ли пилот в самолета?
          Last edited by javcho; 03.10.2010, 22:24.

Коментар

.
            ..................
            В краткосрочен план храните и облеклата, както и услугите. В дългосрочен план инвестициите.
            Сега вдеваш ли?

Мале, мале , човека мисли инвестицията за стока

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
              От Стара Загора съм.
              Двамата с жената сме общо 140 кила. Аз 95,тя 45
              Плюскаме качествена храна бе колега. Не ядем боклуци - дупета,сланина,нокти ,рога ..................
              така е
              ако се хапва качествено месо, риба, сирена, винце минимум 1000 на месец.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Коя е тази стока...
                .
                ..................
                В краткосрочен план храните и облеклата, както и услугите. В дългосрочен план инвестициите.
                Сега вдеваш ли?

Коментар

...............
                  ...стока на която цената е безпощадно растяща. Честито!!!
                  Коя е тази стока...
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

...............
                    ... Точно при колите и имотите имаше понижение...!!!
                    Май не си прочел внимателно какво съм написал

А за доматите и чушките незнам. Аз ги взимам доста по-евтино от 2007

P.S. Прочети пак каво съм написал...

"Ако човек купува само евтини стоки дефлацията няма да я усети (или по-точно ще я усети...ще му намалят заплатата, а вноските по кредитите и цената на хляба ще остане същатав добрия случай...), но ако тръгне да купува нещо скъпо, то е многократно по-евтино от 2007 (кола, имот, акции) "
                    Last edited by Мажоритаря; 03.10.2010, 21:40.

Коментар

ВЛОГАР съм да. Общо взето в момента съм "набълбукан" с депозити на 7.10% лихва на год база. Като преди година лихвата беше над 9% при очевидна и силна дефлация. Тогава имаше и някаква паника, че банките щели да фалират и масово някои хора теглиха парите си и ликвидираха нещо, което ти носи 9% чиста печалба + дефлация. А държавата гарантира влоговете до 100к. Ако човек купува само евтини стоки дефлацията няма да я усети, но ако тръгне да купува нещо скъпо, то е многократно по-евтино от 2007 (кола, имот, акции). Аз имоти нямам намерение да купувам близките години, нито пък кола. Така, че депозита ми е идеален в момента... при това е гарантиран
                      ...............
                      Ти си бил велик в невежеството си! Точно при колите и имотите имаше понижение. Но при чушките, доматите и саламите, както и при всички услуги-бясна инфлация. Ти си се бил набълбукал най-много държейки си парите при някой мошеник-банкер, а не купуващ суровини , имоти или коли, а стока на която цената е безпощадно растяща. Честито!!!

Коментар

.............
                        И ти ли си бил убеден "ВЛОГАР". Ти ли ще си поредния на който ще чета лекция за обезценяването на материалните активи. Инфлацията е непобедима. Искаш примери може би? Разгледай всички новини за растяща инфлация през последните месеци. След това ако ти зачислят лично оръжие внимавай с психиката.
                        ВЛОГАР съм да. Общо взето в момента съм "набълбукан" с депозити на 7.10% лихва на год база. Като преди година лихвата беше над 9% при очевидна и силна дефлация. Тогава имаше и някаква паника, че банките щели да фалират и масово някои хора теглиха парите си и ликвидираха нещо, което ти носи 9% чиста печалба + дефлация. А държавата гарантира влоговете до 100к. Ако човек купува само евтини стоки дефлацията няма да я усети (или по-точно ще я усети...ще му намалят заплатата, а вноските по кредитите и цената на хляба ще остане същатав добрия случай...), но ако тръгне да купува нещо скъпо, то е многократно по-евтино от 2007 (кола, имот, акции). Аз имоти нямам намерение да купувам близките години, нито пък кола. Така, че депозита ми е идеален в момента... при това е гарантиран
                        Last edited by Мажоритаря; 03.10.2010, 21:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Ранди, тука не си много прав ....

Пич,

на мен не ми е работа да правя масови просветни събрания. Доста простотии си насътворил в един пост, ама не е непоправимо ( поне се опитваш да вкараш логически подход ).

Попрочети малко и ще ти светне ламБата, че инфлация/дефлация се свързва само и единствено при книжни пари. Имотките не спадат към тях, докато не решиш да осребриш или да ги заложиш пред баМка. Тогава обикновено идва "учудването" при сблъсъка с реалността.

Под държавна защита визирам гаранция на цената на ресурса + печалбата от държавата, каквато има при баМковия депозит, а при имотките цена на "актива" + печалба няма ( няма и да я има ).

Разбирам, че се мислиш за мноу хитреещ кат' тия горните 2-ма неграмотни индивиди, ама не им слизай на нивото. Ти си 'убау момче!

Ай, със здраве!
                          Last edited by marandi; 03.10.2010, 21:29.

Коментар

+1 Това е така. Но също така определението за актив е относително в зависимост от това кой го определя... счетоводител, адвокат, банкер или пък аз ...
                            Има интересни теории за това. Любимата ми е, ако си купиш апартамент с кредит. Та къщата става "актив", но в същото време заема става "пасив". Обаче виж след сделката се твърди, че инвеститора е закупил актив . Аз лично бих приел сделката за актив, ако инвестицията която съм направил ми носи някаква печалба след плащане на вноската по кредита, демек наема да ми е по-голям от вноската в банката. Което означава че трябва да съм платил поне 50% от стойността на имота, като начална вноска при сегашните лихви. А и принципа нещо, което е обезпечение в същото време два се води актив е абсурдно....
                            .............
                            Въпреки правописните грешки си абсолютно прав..V.+1

Коментар

...Човек който не прави разлика между финансов инструмент и актив не е просто икономически неграмотен, той е голям невежал....
                              +1 Това е така. Но също така определението за актив е относително в зависимост от това кой го определя... счетоводител, адвокат, банкер или пък аз ...
                              Има интересни теории за това. Любимата ми е, ако си купиш апартамент с кредит. Та къщата става "актив", но в същото време заема става "пасив". Обаче виж след сделката се твърди, че инвеститора е закупил актив . Аз лично бих приел сделката за актив, ако инвестицията която съм направил ми носи някаква печалба след плащане на вноската по кредита, демек наема да ми е по-голям от вноската в банката. Което означава че трябва да съм платил поне 50% от стойността на имота, като начална вноска при сегашните лихви. А и принципа нещо, което е обезпечение в същото време два се води актив е абсурдно....

Коментар

+1

Това доста хора не го разбират обаче...
                                .............
                                И ти ли си бил убеден "ВЛОГАР". Ти ли ще си поредния на който ще чета лекция за обезценяването на материалните активи. Инфлацията е непобедима. Искаш примери може би? Разгледай всички новини за растяща инфлация през последните месеци. След това ако ти зачислят лично оръжие внимавай с психиката.

Коментар

Working...
                                X