IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    ....................
    Не съм казал, че съм постъпил най-правилно като съм набивал всичко в имоти. Но диверсификацията нали се състои в това да разнообразяваш инвестициите си. Като споменах застраховките, имам предвид, че застраховките са също вариант за диверсификация който носи по-голяма доходност от обикновените депозити.
    Нека да уточня нещо все пак- не забравяйте че форума е за инвестиции, а не за производители. Някои упорито отказващи като теб да кажат в какво диверсифицират, се цепят че са икономически грамотни и сами умножават парите си, като намекват че се занимават със собствен бизнес който им носи десетки проценти печалби. Само че аз знам че нямат дим у г...о. Доста съм се нагледал на таквиз тарикати. Айде нема нужда. Кажете как? На рулетки ли играете , на блек джак ли знам ли?
    Който не разбира - диверсифицира.

Ако имаш над 3 различни вида активи, си прекалил с диверсификацията. Като извадиме кеша, остават 2. Всичко нагоре е безмислено. По-трудно за активно управление и по-скъпо, откъм такси и разходи. Който има и имот/и, има право на само още 1 нещо, което да си следи внимателно.
    Last edited by javcho; 06.11.2010, 22:47.

Коментар

• Гледам типичната БГ-лакомия пак е взела връх.

Визирал съм пасивни доходи, т.е. които не касаят нашето пряко участие, умения и време и то безрисково.

В развитите страни обикновено 'орицата се радват, когато доходността на дадена инвестиция е по-висока от натрупаната инфлация за даден период.

В БГ-стан чета, че това били глупости

Единствено ще си позволя да вметна, че при всички алтернативи на инвестиция, които се споменаха до момента и при които всеки ще си ги управлявал лично, означава че дори и да са успешни, то ще отнемат почти по 24 ч в денонищието на този, който го прави и то с огромен риск и без държавна защита на средствата му.

Това веднага се разминава и с понятието за пасивен доход, защото ни отнема от времето.

Както и да е, бъдете здрави и усмихнати, видно е, че говорим за различни неща. Мисля, че достатъчно добре съм описал в статията си какво имам предвид и там няма нещо невярно.

Чиърс!

Коментар

• Първоначално изпратено от Rebel Разгледай мнение
        Основния въпрос беше фундаментален и свързан с диверсификацията, а вторичния бе за застраховането и ползите от него, но очевидно ти предпочети да коментираш вторичния въпрос, а не защо правиш застраховки или наливаш всеки лев във "вар, тули и цимент"
        ....................
        Не съм казал, че съм постъпил най-правилно като съм набивал всичко в имоти. Но диверсификацията нали се състои в това да разнообразяваш инвестициите си. Като споменах застраховките, имам предвид, че застраховките са също вариант за диверсификация който носи по-голяма доходност от обикновените депозити.
        Нека да уточня нещо все пак- не забравяйте че форума е за инвестиции, а не за производители. Някои упорито отказващи като теб да кажат в какво диверсифицират, се цепят че са икономически грамотни и сами умножават парите си, като намекват че се занимават със собствен бизнес който им носи десетки проценти печалби. Само че аз знам че нямат дим у г...о. Доста съм се нагледал на таквиз тарикати. Айде нема нужда. Кажете как? На рулетки ли играете , на блек джак ли знам ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
          ЛанЛор, таз наследница на колко години е?
          Има ли вече кандидат зетьове?
          ..............................
          Абе засега няма, но ако ти като си седиш на портфейла, си опираш главата в тавана ще се замисля за родство

Коментар

Нима не нося отговорност за наследницата ми, че ако се гътна от инфаркт пред компа тя да няма с какво да си посрещне образованието утре.
            ЛанЛор, таз наследница на колко години е?
            Има ли вече кандидат зетьове?

Коментар

............
              Въпросът ти би изглеждал твърде фундаментален, ако не беше всъщност наивен. Когато инвестирам във вар тули и цимент - храня имотни брокери, когато го правя в застраховки-храня застрахователни брокери, ако си играя с ценни книжки на БФБ - храня ИП, ако си държа парите на влогче - храня банките със свеж ресурс които ми въртят парите. Ако тегля кредит от тях - също храня банките със свежа кръв. Ако инвестирам в злато или други ценни произведения си затварям парите и те не ми носят текущ доход.
              Тогава в какво да диверсифицирам- кажи ти умнико?
              Подозирам че в нищо, тъй като ако си инвеститор или бизнесмен не можеш да избегнеш поне едно от гореизброеното.
              Основния въпрос беше фундаментален и свързан с диверсификацията, а вторичния бе за застраховането и ползите от него, но очевидно ти предпочети да коментираш вторичния въпрос, а не защо правиш застраховки или наливаш всеки лев във "вар, тули и цимент"
              Пари нема, действайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от Rebel Разгледай мнение
                Ex, няма ли кой да те научи, че наливането на пари в стари тухли и бетон не е диверсификация, диверсифицирай с акции, с картини, с валута и ценни метали, но с БГ имоти е уникално смешно. Абсолютно подкрепям мнението на Груев, ако човек е икономист и остави друг да му управлява парите, то все едно да си пикае на дипломата. А нали си сериозен наемодател и имаш безброй имоти с рентите наследницата ще посрещне нуждите, защо ще храниш разни застр. брокери.
                ............
                Въпросът ти би изглеждал твърде фундаментален, ако не беше всъщност наивен. Когато инвестирам във вар тули и цимент - храня имотни брокери, когато го правя в застраховки-храня застрахователни брокери, ако си играя с ценни книжки на БФБ - храня ИП, ако си държа парите на влогче - храня банките със свеж ресурс които ми въртят парите. Ако тегля кредит от тях - също храня банките със свежа кръв. Ако инвестирам в злато или други ценни произведения си затварям парите и те не ми носят текущ доход.
                Тогава в какво да диверсифицирам- кажи ти умнико?
                Подозирам че в нищо, тъй като ако си инвеститор или бизнесмен не можеш да избегнеш поне едно от гореизброеното.

Коментар

Добре бе Грую. Ти в какво точно диверсифицираш като имаш толкова акъл. Аз набивам почти всичко в имоти, но съм направил и една животозастраховка без спестовен и една такава със спестовен характер. Нима не нося отговорност за наследницата ми, че ако се гътна от инфаркт пред компа тя да няма с какво да си посрещне образованието утре.
                  Интересно ми е как ти се запасяваш от беди?
                  Ex, няма ли кой да те научи, че наливането на пари в стари тухли и бетон не е диверсификация, диверсифицирай с акции, с картини, с валута и ценни метали, но с БГ имоти е уникално смешно. Абсолютно подкрепям мнението на Груев, ако човек е икономист и остави друг да му управлява парите, то все едно да си пикае на дипломата. А нали си сериозен наемодател и имаш безброй имоти с рентите наследницата ще посрещне нуждите, защо ще храниш разни застр. брокери.
                  Пари нема, действайте!

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                    По белите страни така пестят от данъци-основна причина-излиза около 1/5 до 1/4 от вноската да ти я поеме държавата заради дан.преференции от спестен данък доход/там не е 10%-но ако се възползваш от всички данъчни отстъпки може ние да си хапем голите задници.
                    да, прав си, ама тук не е така - данъка е плосък и е нисък и няамш врътка за "инвестираш" в животозастраховка, но всеки си знае.
                    Аз лично смятам животозастраховката със спестован характер за добър вариант, даже за отличен вариант, но не и за хора с икономически познания и не в Бг - тук всикчо е предпоследно и тъй като е така, бих предпочел сам да си реша какво да си правя парите, а не некъв пъпчив "Мениджър", за чийто "ценни" знания и умения да ми затрие парите, му плащам и заплатка
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Добре бе Грую. Ти в какво точно диверсифицираш като имаш толкова акъл. Аз набивам почти всичко в имоти, но съм направил и една животозастраховка без спестовен и една такава със спестовен характер. Нима не нося отговорност за наследницата ми, че ако се гътна от инфаркт пред компа тя да няма с какво да си посрещне образованието утре.
                      Имам застраховка Живот без какъвто и да е спестовен характер - елементарна застраховка (имам такива и на всички жилища, естествено, както и пълно Каско на МПС-тата).
                      Прекалената диверсификация е глупост, поне според мен - аз си държа кинта в депозити, злато (налично и малко на хартия), суровинки (на хартич, т.е. в електронен вариант), малко акцийки в странско и малко имотки, ама те са наследствени и не се броят
                      Като се пооправят нещата, ще поразкарам златото и половина суровини (като стойност) и ще си купя акции, най-вероятно не малка част ще замине на БФБ.
                      Както съм казал неведнъж - всеки сам решава къде,как и колко да се набута. Успех
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Животозастраховките със спестовен характер са униклна глупост, а интересното е, че поне в Бг са насочени към средна и над средна класа, а предполага се, като изключим ИТ-тата (сори, Бертрам), останалите хора с кинти над средните имат някаква икономическа култура, та хайде няма нужда, а, поне не в този форум.
                        Ако човек има икономическа култура в главата си, никога няма си даде парите на друг да ги управлява - това би значело да си пикае на дипломите и на работата си и да си признае, че е един прост идиот, който така и не е разбрал, откъде са му дошли парите, поради което няма да разбере и къде са му отишли един ден
                        Не смятам Застраховка Живот за глупост - надявам се да не не остана грешно разбран, напротив, смятам, че всеки трябва да има такава, като тя би трябвало да покрие разходите на семейството му поне за 3 години,при фатален изход, но всикчи хибриди със спестовен характер са малоумщина, поне за мен. Като искаш да инвестираш - ами давай бе човек, възможности колкото щеш, виж, ако не можеш - е, тогава - ок, ама в този форум сме все можещи, нали- един няма дет да не е хванал дъното за покупки и върха за продажби
                        П.С. Успех със зарибяването на рибоците, такива със сигурност има и за тях тази застраховка със спестовен характер е добро решение, но искрено се надявам, да няма съфорумци с подобни застраховки, иначе всичките им прогнози олекват някакси. Винаги съм давал примера с наш Трайчо - като не можеш да се грижиш за собствените си пари и ги даваш на друг да ти ги управлява, значи нямаш право на икономическо мнение - кюти си там и се чакай да цъфнат налъмите през 2056 година
                        По белите страни така пестят от данъци-основна причина-излиза около 1/5 до 1/4 от вноската да ти я поеме държавата заради дан.преференции от спестен данък доход/там не е 10%-но ако се възползваш от всички данъчни отстъпки може ние да си хапем голите задници.
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Добре бе Грую. Ти в какво точно диверсифицираш като имаш толкова акъл. Аз набивам почти всичко в имоти, но съм направил и една животозастраховка без спестовен и една такава със спестовен характер. Нима не нося отговорност за наследницата ми, че ако се гътна от инфаркт пред компа тя да няма с какво да си посрещне образованието утре.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                            В момента жилищният кредит е скъп и точно хората с възможности не искат да го ползват. Затова и само 16% са одобрените - качеството на кандидатите не е високо. След година ще имаме конкуренция при цената на кредита, но това не значи, че критериите ще са ниски. Кредитът ще стане по-евтин, но не по-лесен за получаване. Така и трябва да бъде. Вече има оферти за ГПР около 6,5%, което е добър сигнал. Немска банка ми финансира клиентите за Германия с 2,7% на година при 50% самоучастие, но тук не очаквам да видим чак толкова добра лихва.
                            По принцип ти харесвам умерения стил, макар че си от една прослойка, която ненавиждам, поради невежеството, арогонтността и картела помежду ви (ти май си лека изключение), но в този пост си написал уникални глупости, като изключа лихвата в Дойчланд, за която нямам инфо,

1. Лихвите в Бг няма да станат по-ниски докато ситуацията не се оправи, а това няма да е скоро

2. След една година няма да има нито една голяма нова фирма в сектора на фин. услуги, който искаше да влезе, вече го направи, освена ако не очкаваш продажба на Бг банки или ако не броиш роящите се компанийки за микрокредитиране като Джет,Мет и прочие Измет, както и заложните къщи за някакъв фактор за понижаване на лихвите. Ако успееш да докажеш взаимовръзка между нарасналото кредитиране от заложни къщи и намаляването на лихвите по ипот. кредити от банките, ще получиш Нобелова награда

3. Хората с възможности си кандидатстват точно толкова, колкот и преди 3 години и пак си получават кредити, само дето сега изметта, дето през 2006-8 получаваше кредити на кило, вече не е участник на пазара. Те (изметта) пак иска, ама вече няма кой да дава, затова и толкова малко са одобрените за кредити - не, че няма желание, просто банките вече не получават пари с коша и си подбират клиентите.

4. А с това
                            Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                            Вече има оферти за ГПР около 6,5%
                            Изби не само рибата във Варненската част на Черно море, но и заби най-уникална глупост, която съм чел в последните 2-3 седмици във форума - УНИКАЛНО!!!!! Моля те, малко по-сериозно, нали правиш залика между зарибяваща промоционална оферта за 1 година и ГПР за целия период, щото то така се изчислява (за целия период). Ама като за броки ти е простено - вие и общите части вкарахте в цената на жилището, нищо, че в любимата ти Германия се брои само светлата площ, та като видиш оферта от Бг се налага да делиш на 2 площта на жилището, за да получиш светлата площ.
                            Ей, нямат край брокерските номерца - дет се вика бивша к.рва и бивш брокер на НИ - няма

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                              Айде бе, верно ли има с 6,5% ГПР за целия период на ипотечен кредит?

Дай линк към тая оферта Винер да я видим
                              6,29% е по-конкретно ГПР-то по офертата към момента. Плаваща лихва е за 360 месеца. Първо ще я разгледам внимателно и ако всичко е читаво и лесно за смятане, ще я предлагам на клиентите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                Маранди,
                                теб ако те слушаме излиза, че единственото в което си струва да се набиват мангизи е животозастраховането. Явно е, че всеки си хвали стоката, но позволи ми да не се съглася, че Алианц и компания са най-доброто за париците ми. Аз самият имам животозастраховка, която е под 10% от дохода ми, но не мога да се съглася, че животозастрахователите ще се грижат най-добре за парите ми. Ако изкарат 2 кинта то 1 отива за тях (явно или неявно) и за разлика от ДФ или АСЦИД-а е много по-трудно да се контрилира. За мен животозастраховката е най-вече застраховка и донякъде диверсифициране.

Поздрави
                                Животозастраховките със спестовен характер са униклна глупост, а интересното е, че поне в Бг са насочени към средна и над средна класа, а предполага се, като изключим ИТ-тата (сори, Бертрам), останалите хора с кинти над средните имат някаква икономическа култура, та хайде няма нужда, а, поне не в този форум.
                                Ако човек има икономическа култура в главата си, никога няма си даде парите на друг да ги управлява - това би значело да си пикае на дипломите и на работата си и да си признае, че е един прост идиот, който така и не е разбрал, откъде са му дошли парите, поради което няма да разбере и къде са му отишли един ден
                                Не смятам Застраховка Живот за глупост - надявам се да не не остана грешно разбран, напротив, смятам, че всеки трябва да има такава, като тя би трябвало да покрие разходите на семейството му поне за 3 години,при фатален изход, но всикчи хибриди със спестовен характер са малоумщина, поне за мен. Като искаш да инвестираш - ами давай бе човек, възможности колкото щеш, виж, ако не можеш - е, тогава - ок, ама в този форум сме все можещи, нали- един няма дет да не е хванал дъното за покупки и върха за продажби
                                П.С. Успех със зарибяването на рибоците, такива със сигурност има и за тях тази застраховка със спестовен характер е добро решение, но искрено се надявам, да няма съфорумци с подобни застраховки, иначе всичките им прогнози олекват някакси. Винаги съм давал примера с наш Трайчо - като не можеш да се грижиш за собствените си пари и ги даваш на друг да ти ги управлява, значи нямаш право на икономическо мнение - кюти си там и се чакай да цъфнат налъмите през 2056 година

Коментар

Working...
                                X