IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    .................
    100% ВЯРНО! Аз живея в панел, имам къща с парцел с 1км. по близо до центъра която довършвам, но съм толкова привързан към удобствата на централното парно, близостта на училището на щерката, което е буквално срещу нас и парка зад блока, че трудно бих го сменил скоро. Даже сега привършвам основен ремонт който ще ми създаде още повече удобства. Мислех към настоящия момент да го продавам, но с удоволствие ще поживея още няколко години в него. Локалното местоположение е такова, че купувач ще намеря за една седмица.
    За някои смешковци като Маранди и оня САП служителя ще уточня, че по-принцип не защитавам панелите защото имам само такива имоти. Напротив повечето ми имоти са тухлени сгради със земя. Въпреки това обективно оценявам предимствата на добрия панел на добра локация и с добра поддръжка.
    Пък като тръгнат цените отново нагоре, а аз вече твърдя че излизаме от дъното, тогава най-паникьосаните "играчи" ще бъдат вечните купувачи. Повярвайте че няма да гледат лихвите а ще се хващат паникьосани като шаран на сурова пръчка
    Признай си че си в интимни отношения с хлебарките в панелката - и затова не ти се ходи другаде

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      И кво ? От София или Варна някои ще се премести в Силистра, Монтана или Малко Търново, щото там се били освободили жилища, за които няма търсене
      Ако има работа и бизнес - с огрооомен кеф!
      Както е и в една Германия например, децентрализацията е много хубаво явление.

Коментар

• Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнение
        Банките са затворили портфейла ли ......???? Има бясна конкуренция при ипотечните кредити в момента. В Булбанк лихвата е 6,5 % в евро за целия период И таксата за управление е на половина и няма такса за предсрочно погасяване
        Ей, не спряхте да лъжете.

Дай линк към тази оферта, ако я има изобщо.

Най-ниската на Булбанк, с по-ниския процент обезпечение:

До 80% от пазарната оценка на обезпечението:
        - Срок до 10 год.вкл. - 7.45%;
        - Срок над 10 год. - 7.65%;

И не е фиксирана, а променлива.

Коментар

Банките са затворили портфейла ли ......???? Има бясна конкуренция при ипотечните кредити в момента. В Булбанк лихвата е 6,5 % в евро за целия период И таксата за управление е на половина и няма такса за предсрочно погасяване
          Тове някакъв митичен ипотечен кредит. На сайта на Булбанк има подобен процент, ама не съвсем

*ГПР = 9.7631%, за кредит от 40 000 евро, изплащан с анюитетни вноски, за срок от 20 години, (включва и застраховки), формиран от плаваща годишна лихва: за първата година 6,40%, а за остатъчния срок на кредита 8,20%, при 50% отстъпка от таксата за обслужване на кредита.

Коментар

Това не е конкуренция.Това е нова стръв на кукичката.Търсят се нови шарани.Хората които имат пари в момента и са ги изкарали с много разум и труд не са глупави.И няма да вземат кредит щото са видели на какво са способни банкерите.Проблема са цените.За да излезе сектора от кризата 600 евро максимум за София и то за чиста площ без стълбища и тротоари.А Булбанк като ги завлече още някой череп с толко милиони ще си свалят и гащите

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
              Той портфейл никога не е имал. Портфейлът е у банките и те го затвориха. И сега всички предприемачи, продавачи и брокита чакат на пазара да излязат ония десетки хиляди митични милионери, дето си държат парите в буркани и под дюшека и да почнат да купуват жилища на колограм, защото цените били паднали достатъчно и вече нямало да падат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                Той портфейл никога не е имал. Портфейлът е у банките и те го затвориха. И сега всички предприемачи, продавачи и брокита чакат на пазара да излязат ония десетки хиляди митични милионери, дето си държат парите в буркани и под дюшека и да почнат да купуват жилища на колограм, защото цените били паднали достатъчно и вече нямало да падат.
                тези които крадат поголомно купуват и сега , но нали знаете мръсните пари се харчат най-лесно.
                иначе Бате Пешо е съвсем прав в последният си пост като казва ,че няма да се оправим с този пусти селски манталитет. аман от алчни търговци и продавачи тряскащи по 300%+ надценка на всякви видове стоки . за това и цените на всичко са такива смехотворни. Ония ден бях в Техномаркет и ме заболя главата от цифроманията вътре. цените не сами не са паднали от кризата ами са СЕ УВЕЛИЧИЛИ .... това го има само в Булгаристан...

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                  А от моите приятели,около 40г, 9 от 10 са доволни от жилището което обитават... Значи покупки ще има само в София,но не и във Варна. Така са получава,като обобщаваш само от лични наблюдения
                  Не си съвсем прав. Човека не обобщава ами също като теб споделя наблюдението си върху някаква група потенциални играчи на пазара. И за мен такива мнения са по-интересни отколкото безумното спамене на други.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Той очите ги е отворил.Ама е затворил портфейла.Докато търговията и пазара в България се разбират като място в което купувача е балък и глупак и трябва да бъде прецакан нищо няма да се промени.Няма излизане от калта с такъв манталитет.Когато разберете че за да печелите трябва не да лъжете а да глезите купувачите ще сме в криза.И няма да има излизане докато манталитета не се промени.
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                      Като гледам някои учасници в форума, направо ставам фен на БСП
                      Колкото и бавно да схващат ония накрая схванаха. Трябваше им около половин - една година за да кажат че има криза, а тук някой още си разправят как няма такава ?!?!?!? Иначе минаха вече 2 години откакто я има, че и повече...

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10...likvidnite_si/

интересно е че никой не коментира тази новина...защо такива неща не се случваха през 2004-2008 ?!?!?

"Ръководството на "Мостстрой" до последния момент е криело ликвидните си затруднения и неспособността да плаща задълженията си. ........
                      Така, въпреки че дружеството не е успяло да погаси заем, който е изтекъл в края на май (виж финансовата информация в профилите), тази информация не е посочена нито в отчета към края на юни, нито в съобщение до борсата или Комисията за финансов надзор."

Колко ли други такива има ?
                      това е незаканно . за такова нещо в Америка м оже да отидеш в затвора.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                        Ами вдичко е относително. Пък НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КУПУВАЧА има право да си отваря очите.
                        Той очите ги е отворил.Ама е затворил портфейла.Докато търговията и пазара в България се разбират като място в което купувача е балък и глупак и трябва да бъде прецакан нищо няма да се промени.Няма излизане от калта с такъв манталитет.Когато разберете че за да печелите трябва не да лъжете а да глезите купувачите ще сме в криза.И няма да има излизане докато манталитета не се промени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Какво е това чудо качествени жилища второ чудо отлична локация трето чудо престижен и тих квартал и четвърто чудо луксозен апартамент.
                          Аз вече съм на доста години и такова нещо не съм виждал.Това го има само в устата на брокери и продавачи.А в София те са съюзници и искат да надхитрят и прецакат НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КУПУВАЧА.Та да видим как ще свърши играта.
                          Ами всичко е относително. Пък НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КУПУВАЧА има право да си отваря очите.
                          Last edited by Веско; 08.10.2010, 10:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            колега не е съвсем така
                            като се замисля от моите приятели ( около 35 годишни) , които са семейни - 2 от 10 са доволни от жилището, което обитават. Говоря за хора с висше образование и нормални (че направо прилично добри) доходи. Едни са в панелки, други в тухли, но като цяло като седнем да си говорим почти всички искат нещо по-просторно или в по-добър квартал. Към момента са пас, но съм убеден, че в след някоя и друга година ще търсят нещо ново и по-добро.
                            Пазара на качествени НИ тепърва има да се развива. Но няма как да стане без икономика зад него.

поздрави
                            Какво е това чудо качествени жилища второ чудо отлична локация трето чудо престижен и тих квартал и четвърто чудо луксозен апартамент.
                            Аз вече съм на доста години и такова нещо не съм виждал.Това го има само в устата на брокери и продавачи.А в София те са съюзници и искат да надхитрят и прецакат НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО КУПУВАЧА.Та да видим как ще свърши играта.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              колега не е съвсем така
                              като се замисля от моите приятели ( около 35 годишни) , които са семейни - 2 от 10 са доволни от жилището, което обитават. Говоря за хора с висше образование и нормални (че направо прилично добри) доходи. Едни са в панелки, други в тухли, но като цяло като седнем да си говорим почти всички искат нещо по-просторно или в по-добър квартал. Към момента са пас, но съм убеден, че в след някоя и друга година ще търсят нещо ново и по-добро.
                              Пазара на качествени НИ тепърва има да се развива. Но няма как да стане без икономика зад него.

поздрави
                              А от моите приятели,около 40г, 9 от 10 са доволни от жилището което обитават... Значи покупки ще има само в София,но не и във Варна. Така са получава,като обобщаваш само от лични наблюдения

Коментар

• Като гледам някои учасници в форума, направо ставам фен на БСП
                                Колкото и бавно да схващат ония накрая схванаха. Трябваше им около половин - една година за да кажат че има криза, а тук някой още си разправят как няма такава ?!?!?!? Иначе минаха вече 2 години откакто я има, че и повече...

http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10...likvidnite_si/

интересно е че никой не коментира тази новина...защо такива неща не се случваха през 2004-2008 ?!?!?

"Ръководството на "Мостстрой" до последния момент е криело ликвидните си затруднения и неспособността да плаща задълженията си. ........
                                Така, въпреки че дружеството не е успяло да погаси заем, който е изтекъл в края на май (виж финансовата информация в профилите), тази информация не е посочена нито в отчета към края на юни, нито в съобщение до борсата или Комисията за финансов надзор."

Колко ли други такива има ?

Коментар

Working...
                                X