IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

значи в един пост отписваш индустрията( чакаш много фалити) отписваш имотите като обречени да падат, отписваш и правителството... а в следващ казваш как РИСКА не е фактор при определянето на цената на ресурса - респективно на лихвените нива в БГ.
    Вярно е, че БГ банките надуват яко лихвите, но това не е защото така е хубаво, а защото лихвите са правопропорционални на РИСКА.
    Банките майки ако дават в момента на клоновете си в БГ то го дават на цена близка до тази на която ще вземе краен клиент там на място ипотека... смятай. Като сложиш и риска и цената на БГ ресурса излиза, че кредити от порядъка на 7-8 % са едва ли не изгодни по БГ стандарта.

И като казвате, че риск нямало , а всичко било картел.. ами пробвайте да идете и изтеглите кредит примерно от германия, за покупка на имот тук с обезпечение бг имота.

Тайминг ти липсва чиче - някои неща са се случили, други сега се случват, трети ще се случат.
    Почни оттук за идеята, останалото ще си го дириш сам:

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
      И това ще намали или увеличи лихвите?

Внимавай какво ще отговориш, че да не се изложиш.

Помисли първо.

Ако където им е мястот е фалит. Да, там ще ги прати.

Лихвите имат само една посока от сегашното положение - НАГОРЕ.
      Първо - ще свие КРЕДИТИРАНЕТО. Оттам ще намали риска от лоши кредити (поради по-високите изисквания към кредитополучателите). Мисля е излишно да обяснявам защо това СВАЛЯ лихвите.

Лихвите имат само една посока - НАДОЛУ. Особено в момента в който българина осъзнае че в България е СКЪПО и НЕИЗГОДНО и да живее, и да работи, и да вземе кредит. Процеса вече е започнал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
        ....
        оставете момчето, не е толкова в грешка освен за риска. 16-17% необслужвани заеми и само 3 банки да са на загуба показва, че ресурса е евтин за повечето от тях. ако се финансират от депозити или облигации, с 3-4% марж няма да могат да живеят предвид колко са неефективни като структури. остава индиректно финансиране от ЕЦБ през майките като най-вероятен източник на ресурси.

тук обаче идва по-интересният въпрос: колко от тези банки са де-факто фалирали при толкова необслужвани заеми, защото те не ги отписват? ако всичките са за ипотеки, рано или късно ще търсят да си вземат главницата, ако са потребителски, парите са похарчени вече и събираемостта е меко казано проблемна.

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
          Грешка!
          Ресурса в банковата система на България също е ЕВТИН и ВНОСЕН, а и риска тук е по-МАЛЪК!
          Българските клонове на банки разчитат на подкупния регулатор и правителство - затова прехвърлят риска на гърба на кредитоискателите.

значи в един пост отписваш индустрията( чакаш много фалити) отписваш имотите като обречени да падат, отписваш и правителството... а в следващ казваш как РИСКА не е фактор при определянето на цената на ресурса - респективно на лихвените нива в БГ.
          Вярно е, че БГ банките надуват яко лихвите, но това не е защото така е хубаво, а защото лихвите са правопропорционални на РИСКА.
          Банките майки ако дават в момента на клоновете си в БГ то го дават на цена близка до тази на която ще вземе краен клиент там на място ипотека... смятай. Като сложиш и риска и цената на БГ ресурса излиза, че кредити от порядъка на 7-8 % са едва ли не изгодни по БГ стандарта.

И като казвате, че риск нямало , а всичко било картел.. ами пробвайте да идете и изтеглите кредит примерно от германия, за покупка на имот тук с обезпечение бг имота.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
            Все си мисля , че месния ресурс не е никак малък ,защото инък няма да има т.н. депозитна война между банките !!!
            Я кажи колко са лошите кредити в
            Германия , Франция и у нас ако знаеш ??????
            Ако са повече отколкото тука
            ще ти повярвам , че риска тука е по-малък !!!!
            =================================
            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
            Спасете Мирко !!!
            Първо - няма значение че има депозитна война при разлика в лихвата депозити/кредити над 5%.

Второ в изброените държави като не ти изнася да плащаш кредита - обявяваш си фалитчето и след няколко години пак почваш всичко отначало. За разлика от България.

Все ми е тая на какво вярваш - аз не вярвам на химика от Кремиковци и пишман-банкер Хампарцумян

Коментар

1. Форекс Мастъра май беше Майстор на Влога по-скоро Аз влог нямам - не ми стига лихвения %.
              2. Защо да е по-голям? Обезпеченията ги има в достатъчно голяма степен, няма закон за фалитите на хорицата и по тази причина не са отсвирили банките в момента в който връщането на кредита с драстично повишения му % става неизгодно.
              3. Регулатора в ролята на БНБ може просто да вдигне изискванията за минимален банковия резерв. Регулатора в ролята на държавата може да прокара закон за фалитите на физически лица.Всичко това ще прати банките там където им е мястото - вместо да наглеят както в момента.
              И това ще намали или увеличи лихвите?

Внимавай какво ще отговориш, че да не се изложиш.

Помисли първо.

Ако където им е мястот е фалит. Да, там ще ги прати.

Лихвите имат само една посока от сегашното положение - НАГОРЕ.
              Last edited by javcho; 11.10.2010, 18:17.

Коментар

Грешка!
                Ресурса в банковата система на България също е ЕВТИН и ВНОСЕН, а и риска тук е по-МАЛЪК!
                Българските клонове на банки разчитат на подкупния регулатор и правителство - затова прехвърлят риска на гърба на кредитоискателите.
                Огледалов, не ти е ден днеска
                Първо се хвалиш, че в UK имало фиксирани лихви за ипотечен кредит през целия период, после се оказва, че не можеш да дадеш нито един линк към такъв заем. Нищо, голяма работа. С горното ти изказване за евтиния ресурс и малкият риск в България обаче показваш тотално непознаване на нещата и като цяло на механизмите за получаване на ресурс.

Ще ти го обясня малко като приказка, за да ме разбереш и да разбереш защо в България нещата с лихвите са точно обратното на това, което си писал.

Лихвеният процент, на който банките отпускат кредити, зависи от цената на ресурса, от риска на клиента, който получава заема и от премията, която банката иска да получи.
                Банките в БГ могат да получават ресурс, който да раздават след това под формата на кредити грубо казано по три начина (макар че има и други начини): като набират депозити, като получават заеми от банките - майки и като сами получат заем от паричните пазари.
                • Цената на ресурса, който се набира от депозити, зависи както се досещаш от лихвения процент по депозитите + премия за адм. разходи. Виж каква е лихвеният процент по депозити в БГ и в UK и си направи сметка тази разлика как се компенсира.
                • Цената на ресурса, който се получава от паричните пазари, зависи от кредитния рейтинг на банката. Колкото е по-лош, толкова лихвата, т.е. цената на ресурса е по-висока, и обратно. Тук можеш да сравниш рейтингите на нашите банки и на английските банки и да видиш каква е разликата. Съответно каква е разликата в цената на ресурса.
                • Цената на ресурса, който се получава чрез банките - майки, зависи от кредитния рейтинг на банката-майка, който по-правило е по-добър от този на дъщерната банка, + рискова премия за дъщерната банка.

Цената на ресурса се събира с рисковата премия на кредитополучателя. Ако кредитополучателят изпълнява определени условия, премията е по-ниска, ако не ги изпълнява, премията е по-висока или в краен случай не се отпуска кредита въобще. Към така получената цена се добава и премия, която банката определя спрямо своето виждане за пазара. Ето затова получената лихва за крайния клиент е толкова висока в България в сравнение с други страни, например Обединеното кралство.

Коментар

Колко % е местния ресурс от целия? Аз хич не го виждам българина като голям вложител в банки
                  Риска не е голям понеже обезпеченията в България са дебели - това не ти е САЩ с ипотечни кредити за безработни негри.

ПП: Това с Булгаристан по-добре да си го поправиш. Все ми напомня че всеки получава каквото заслужава, нищо лично.
                  CDS-а който ми цитираш е на ниво държава, не на отделен сектор/банка. Така че могат да го *** под вода банките като ми говорят за висок риск - достатъчно е да се погледнат печалбите им дори и в кризата.
                  Все си мисля , че месния ресурс не е никак малък ,защото инък няма да има т.н. депозитна война между банките !!!
                  Я кажи колко са лошите кредити в
                  Германия , Франция и у нас ако знаеш ??????
                  Ако са повече отколкото тука
                  ще ти повярвам , че риска тука е по-малък !!!!
                  Спасете Мирко !!!
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение

Я обясни защо e по-малък?

Че нещо ми е скучно и да ме разведриш малко.

Ако няма какво да правиш разясни и кой регулатор точно какво трябва да направи.

Или си кажи мечтата, държавата да определя лихвите и тавана, нали това искаш Forex Master-e?
                    1. Форекс Мастъра май беше Майстор на Влога по-скоро Аз влог нямам - не ми стига лихвения %.
                    2. Защо да е по-голям? Обезпеченията ги има в достатъчно голяма степен, няма закон за фалитите на хорицата и по тази причина не са отсвирили банките в момента в който връщането на кредита с драстично повишения му % става неизгодно.
                    3. Регулатора в ролята на БНБ може просто да вдигне изискванията за минимален банковия резерв. Регулатора в ролята на държавата може да прокара закон за фалитите на физически лица.
                    Всичко това ще прати банките там където им е мястото - вместо да наглеят както в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                      Чекай малко за момент.
                      Месния ресурс не е евтин
                      последните две и повече години.
                      Колко е като процент от целия
                      не ми е извесно по принцип.
                      Дали има риск ????
                      Има със сигурнст и то голям.
                      Колко са лошите кредити у булгаристан.
                      Стана май 16-17% нали????
                      Погледни и т.н. CDS на булгаристан
                      и ги сравни с германските или френските
                      и тогава ми говори за липса на риск!!!
                      Успех
                      Спасете Мирко !!!
                      Колко % е местния ресурс от целия? Аз хич не го виждам българина като голям вложител в банки
                      Риска не е голям понеже обезпеченията в България са дебели - това не ти е САЩ с ипотечни кредити за безработни негри.

ПП: Това с Булгаристан по-добре да си го поправиш. Все ми напомня че всеки получава каквото заслужава, нищо лично.
                      CDS-а който ми цитираш е на ниво държава, не на отделен сектор/банка. Така че могат да го *** под вода банките като ми говорят за висок риск - достатъчно е да се погледнат печалбите им дори и в кризата.

Коментар

Грешка!
                        Ресурса в банковата система на България също е ЕВТИН и ВНОСЕН, а и риска тук е по-МАЛЪК! Българските клонове на банки разчитат на подкупния регулатор и правителство - затова прехвърлят риска на гърба на кредитоискателите.

Я обясни защо e по-малък?

Че нещо ми е скучно и да ме разведриш малко.

Ако няма какво да правиш разясни и кой регулатор точно какво трябва да направи.

Или си кажи мечтата, държавата да определя лихвите и тавана, нали това искаш Forex Master-e?
                        Last edited by javcho; 11.10.2010, 17:44.

Коментар

Грешка!
                          Тотално грешно !

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                            aбсолютно верно . най-накрая едно адекватно мнение
                            +1

Коментар

Грешка!
                              Чекай малко за момент.
                              Месния ресурс не е евтин
                              последните две и повече години.
                              Колко е като процент от целия
                              не ми е извесно по принцип.
                              Дали има риск ????
                              Има със сигурнст и то голям.
                              Колко са лошите кредити у булгаристан.
                              Стана май 16-17% нали????
                              Погледни и т.н. CDS на булгаристан
                              и ги сравни с германските или френските
                              и тогава ми говори за липса на риск!!!
                              Успех
                              Спасете Мирко !!!
                              Last edited by bgg_red; 11.10.2010, 17:16.
                              --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                              http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Грешка!
                                aбсолютно верно . най-накрая едно адекватно мнение

Коментар

Working...
                                X