IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• При спад на лихвите по депозити и при ръст на инфлацията къде смятате ще отидат тези пари?
    Last edited by X_Y; 12.10.2010, 09:30.

Коментар

• Аз па си плющя прогнози и не ми пука

Досега съм писАл да се види 6 месеца по-късно к'во ста'а с моята прогноза от март. Може да прецените близо ли съм?

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...-godina.618963

Чиърс на бебетата!

П.П. Малко съм загатнал в точка 3 ко ста'а относно спора, който се е разразил дотук

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
        Е, дотук вече маркирахме че според мен до година ще са вече надолу, според теб - точно обратното.
        Смятам че лихвите по кредити най-общо ще слязат с около 3% (което означава най-ниски ипотечни около 6-6.5%, потребителски до 7.5-8%; най-високи е трудно да се каже заради циганиите, но пък и не е особено важно), по депозити не очаквам да има над 4-4.5% - честно казано дори по-реалистично ми се вижда ниво до 4% но да приемем че част от сегашните договори все още няма да са изтекли.

Ти с какви чисълца би се ангажирал - ето така като мене, с толеранс 0.5% ?
        Бих се ангажирал, че под 7% освен някакви временни промоции със сто допълнителни условия и уловки нама да видиме.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
          Да страх ме е.

Ти не искаш да дадеш прогноза.

Казах вече, че лихвите или няма да мръднат или ще се качат в следващите 1-2 години.

След това съм сигурен, че ще започнат да качват.

Последно кажи според теб колко е в момента средната лихва и колко ще е пак според теб след някакъв период.

Отбелязваме си и ако още сме във форума след време проверяваме.
          Е, дотук вече маркирахме че според мен до година ще са вече надолу, според теб - точно обратното.
          Смятам че лихвите по кредити най-общо ще слязат с около 3% (което означава най-ниски ипотечни около 6-6.5%, потребителски до 7.5-8%; най-високи е трудно да се каже заради циганиите, но пък и не е особено важно), по депозити не очаквам да има над 4-4.5% - честно казано дори по-реалистично ми се вижда ниво до 4% но да приемем че част от сегашните договори все още няма да са изтекли.

Ти с какви чисълца би се ангажирал - ето така като мене, с толеранс 0.5% ?

Коментар

Времето ще покаже.
            За сметка на това не виждам нито едно твое твърдение, подкрепено с аргументи. Страхуваш се да сгрешиш ли? Така или иначе вече го направи.
            Да страх ме е.

Ти не искаш да дадеш прогноза.

Казах вече, че лихвите или няма да мръднат или ще се качат в следващите 1-2 години.

След това съм сигурен, че ще започнат да качват.

Последно кажи според теб колко е в момента средната лихва и колко ще е пак според теб след някакъв период.

Отбелязваме си и ако още сме във форума след време проверяваме.
            Last edited by javcho; 12.10.2010, 00:01.

Коментар

Евала. Успя да напишеш пост, в който няма и едно правилно твърдение.

PRICELESS
              Времето ще покаже.
              За сметка на това не виждам нито едно твое твърдение, подкрепено с аргументи. Страхуваш се да сгрешиш ли? Така или иначе вече го направи.

Коментар

Явчо, хората нямат много пари кеш защото няма откъде да го вземат. Откъде - хайде кажи ми? "Хората имат" - едни голи думи.
                Като споменаваш постоянно Форекс Мастъра - не мислиш ли че който имаше кеш го навря точно като него във влогове за лихви - и то когато имаше лихви 8-9% на срочни влогове? И защо хората да ги е страх от банките като има фонд с гаранции до 100 бона на влог (отскоро - до 190+ бондака)?
                Мисля че парите без произход така и няма да влязат в банките - в тоя случай защо ги броиш за пари изобщо? Ще се изперат и/или изнесат в чужбина, вече се е случвало.

За емитиране и т.н. - банките имаха 2 години досега да го направят откак се почна кризата тук. Имат регистрирани български клонове и законова пречка няма.

Лошите кредити ще си растат защото голяма част от кредитите тепърва влизат в това определение (примерно - непокрити плащания в продължение на 3-6 месеца, според критериите на всяка банка). Лихвите вече обяснявах защо ще падат - хвани темата и чети. Знам че си чукча писател - аз обаче не съм длъжен да ти обяснявам едно и също по 5 пъти. Грешката ти е че разчиташ на още депозити - ще ти се изясни в близките месеци, няма да чакаш дори година.
                Евала. Успя да напишеш пост, в който няма и едно правилно твърдение.

PRICELESS

Коментар

Отзад напред. Как хем ще растат лошите кридити, хем ливите ще падат?

Знаеш ли колко време отнема емитирането, особенно на акции?

Какво БФБ, занеш ли колко от банките са български ?

Хората имат страшно много пари кеш, защото все още ги е страх от банките. Много сделки за коли и апартаменти минават на оценка и останалата част кеш. Значи хората имат. Да не говориме каква част от парите в България е без произход. Да не мислиш, че този вид пари седи на влог?

Кредитиране наистина има, но едва покрива изплатените кредити. В резултат РЪСТА при кредитирането го няма.
                  Явчо, хората нямат много пари кеш защото няма откъде да го вземат. Откъде - хайде кажи ми? "Хората имат" - едни голи думи.
                  Като споменаваш постоянно Форекс Мастъра - не мислиш ли че който имаше кеш го навря точно като него във влогове за лихви - и то когато имаше лихви 8-9% на срочни влогове? И защо хората да ги е страх от банките като има фонд с гаранции до 100 бона на влог (отскоро - до 190+ бондака)?
                  Мисля че парите без произход така и няма да влязат в банките - в тоя случай защо ги броиш за пари изобщо? Ще се изперат и/или изнесат в чужбина, вече се е случвало.

За емитиране и т.н. - банките имаха 2 години досега да го направят откак се почна кризата тук. Имат регистрирани български клонове и законова пречка няма.

Лошите кредити ще си растат защото голяма част от кредитите тепърва влизат в това определение (примерно - непокрити плащания в продължение на 3-6 месеца, според критериите на всяка банка). Лихвите вече обяснявах защо ще падат - хвани темата и чети. Знам че си чукча писател - аз обаче не съм длъжен да ти обяснявам едно и също по 5 пъти. Грешката ти е че разчиташ на още депозити - ще ти се изясни в близките месеци, няма да чакаш дори година.

Коментар

Първо - в момента кредитиране ИМА (и го знам и от собствен опит), просто не е за всеки. Изискванията са по-височки.
                    Второ - банките няма да привлекат ресурс чрез депозити по простата причина че хората НЯМАТ какво да депозират вече. Ресурс се набавя чрез емитиране на дълг (облигации) или акции - тук вече импотентната ни БФБ ограничава нещата. Остава само един вариант - намаляване на кредитирането (както и вече писах). Методът който си описал води до една спиралка и в крайна сметка се получава пак БАЛОН.

ПП: Лошите кредити ще растат разбира се - и е време банките да си понесат последствията от раздутите оценки и раздаването на кредит на килограм.
                    Отзад напред. Как хем ще растат лошите кридити, хем ливите ще падат?

Знаеш ли колко време отнема емитирането, особенно на акции?

Какво БФБ, занеш ли колко от банките са български ?

Хората имат страшно много пари кеш, защото все още ги е страх от банките. Много сделки за коли и апартаменти минават на оценка и останалата част кеш. Значи хората имат. Да не говориме каква част от парите в България е без произход. Да не мислиш, че този вид пари седи на влог?

Кредитиране наистина има, но едва покрива изплатените кредити. В резултат РЪСТА при кредитирането го няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                      опс ,тия от Емпорикито /Кредиагрикол/май не четат форумните спецове:
                      ""Емпорики банк – България", част от френската група "Креди агрикол", пуска промоционална депозитна кампания, съобщиха от институцията.

От днес до края на годината банката ще предлага по-високи лихвени проценти за тримесечните и шестмесечните влогове в лева и евро."-http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10/11/975107_emporiki_bank_vdiga_lihvite_po_novi_depozit i/?ref=rss

От 15 дни пак нещо се увеличиха рекламите за депозити.........
                      А колко е дела на местния ресурс -има си статистика.

Така за депозити на физически лица лихвата достига до 6.25 % в лева и 5.5 % в евро, а за юридически лица – до 5.25 % в лева и до 4.75 % в евро. Това се отнася за суми до 100 хил. лв. или 50 хил. евро.
                      Хааааахаха, голямото "увеличение"

Младежи, виждам че нямате аргументи. Кой какво е чел и учил как да е, ама гледате много едностранчиво на нещата.

По-свито кредитиране от сега накъде?

Лошите кредити ще си растът дари да няма нито един нов, защото все някой от старите ще стане лош.

Свиването на кредитирането е лошо за икономиката, а това води до увеличаване на риска един кредит от добър да стане лош.

При увеличаване на задължителните резерви банките ще се нуждаят от допълнителен ресурс. Набяването му става основно чрез депозити, което е вероятно да вдигне лихвита по депозитите, поради увеличаване на тяхното търсене, което ще вдигне и лихвите по кредитите.

ОК, дай една прогноза кога и колко ще са лихвите. И ще видиме може пък и да познаеш
                      Първо - в момента кредитиране ИМА (и го знам и от собствен опит), просто не е за всеки. Изискванията са по-височки.
                      Второ - банките няма да привлекат ресурс чрез депозити по простата причина че хората НЯМАТ какво да депозират вече. Ресурс се набавя чрез емитиране на дълг (облигации) или акции - тук вече импотентната ни БФБ ограничава нещата. Остава само един вариант - намаляване на кредитирането (както и вече писах). Методът който си описал води до една спиралка и в крайна сметка се получава пак БАЛОН.

Прогнози не ми се дават понеже нямам навика да гадая, слабо ме вълнува дали познавам или не. Пък и пропускате и двамцата нещичко което пак съм писал - все по-достъпни стават кредитите от банки в чужбина (имах предварително одобрение от английска банка).

ПП: Лошите кредити ще растат разбира се - и е време банките да си понесат последствията от раздутите оценки и раздаването на кредит на килограм. В това няма нищо лошо - и както става по света, така ще става и тук. Стига БНБ да излезе от летаргията си, държавата е ясно че е пълна каша с това "правителство" в момента

Не мислете кой какви книжки чете - мислете С ГЛАВИТЕ СИ.

Коментар

Грешка!
                        Ресурса в банковата система на България също е ЕВТИН и ВНОСЕН, а и риска тук е по-МАЛЪК!
                        Българските клонове на банки разчитат на подкупния регулатор и правителство - затова прехвърлят риска на гърба на кредитоискателите.
                        опс ,тия от Емпорикито /Кредиагрикол/май не четат форумните спецове:
                        ""Емпорики банк – България", част от френската група "Креди агрикол", пуска промоционална депозитна кампания, съобщиха от институцията.

От днес до края на годината банката ще предлага по-високи лихвени проценти за тримесечните и шестмесечните влогове в лева и евро."-http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/10/11/975107_emporiki_bank_vdiga_lihvite_po_novi_depozit i/?ref=rss

От 15 дни пак нещо се увеличиха рекламите за депозити.........
                        А колко е дела на местния ресурс -има си статистика.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                          +1
                          ===============================
                          Тъкмо да го напиша , но си ме отменил.
                          Момъка е твърде далеч от материята !!!!!
                          =================================
                          http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                          Спасете Мирко !!!
                          Аз затова го питам кой го е научил на тия глупости.

Назад говореха, че е програмист май.

Ако е така, защо не научи един нов език, който да му е от полза, а си губи времето с макроикономически процеси, които не разбира.

Между другото от интернет потока, който следя едно нещо ми е направило негативо впечатление. По всички форуми е пълно с хора свързани с IT индустрията, изглежда имат свободно време или имат участие в самите сайтове и форуми и пишат много категорично по-теми, по които имат само бегли познания.

Не е хубаво така.

Коментар

От кой уневерситет или книга ги научи тези глупости?

Лошите кредити ще си растът дари да няма нито един нов, защото все някой от старите ще стане лош.

Свиването на кредитирането е лошо за икономиката, а това води до увеличаване на риска един кредит от добър да стане лош.

При увеличаване на задължителните резерви банките ще се нуждаят от допълнителен ресурс. Набяването му става основно чрез депозити, което е вероятно да вдигне лихвита по депозитите, поради увеличаване на тяхното търсене, което ще вдигне и лихвите по кредитите.

ОК, дай една прогноза кога и колко ще са лихвите. И ще видиме може пък и да познаеш.
                            +1
                            ===============================
                            Тъкмо да го напиша , но си ме отменил.
                            Момъка е твърде далеч от материята !!!!!
                            =================================
                            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                            Спасете Мирко !!!
                            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Първо - ще свие КРЕДИТИРАНЕТО. Оттам ще намали риска от лоши кредити (поради по-високите изисквания към кредитополучателите). Мисля е излишно да обяснявам защо това СВАЛЯ лихвите.

Лихвите имат само една посока - НАДОЛУ. Особено в момента в който българина осъзнае че в България е СКЪПО и НЕИЗГОДНО и да живее, и да работи, и да вземе кредит. Процеса вече е започнал.
                              От кой уневерситет или книга ги научи тези глупости?

ОК, дай една прогноза кога и колко ще са лихвите. Да кажем че сега са около 8%. И ще видиме, може пък и да познаеш.
                              Last edited by javcho; 11.10.2010, 18:48.

Коментар

• ако успеем да се докопаме до чакалнята за еврото това със сигурност ще се отрази положително на лихвите.. а до тогава ще се въртим в кръг на текущи нива
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X