IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    като говорите за банки и лихви имайте предвид, че при нас в БГ в цената на кредита е калкулиран РИСК, какъвто в развитите икономики няма. Не може да се сравняваме с Англия или Германия, чиито банки имат достъп до супер ефтин ресурс а централната банка бди и има възможност да налее каквато си пожелае ликвидност в системата за секунди.

нека първо влезем в еврозоната, после да се дорегулираме още малко и чак тогава може да се мисли за някакво по-сериозно приближаване на лихвите до тези в европа.
    Грешка!
    Ресурса в банковата система на България също е ЕВТИН и ВНОСЕН, а и риска тук е по-МАЛЪК!
    Българските клонове на банки разчитат на подкупния регулатор и правителство - затова прехвърлят риска на гърба на кредитоискателите.

Коментар

• като говорите за банки и лихви имайте предвид, че при нас в БГ в цената на кредита е калкулиран РИСК, какъвто в развитите икономики няма. Не може да се сравняваме с Англия или Германия, чиито банки имат достъп до супер ефтин ресурс а централната банка бди и има възможност да налее каквато си пожелае ликвидност в системата за секунди.

нека първо влезем в еврозоната, после да се дорегулираме още малко и чак тогава може да се мисли за някакво по-сериозно приближаване на лихвите до тези в европа.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от jamiemirror Разгледай мнение
        Намери ми БГ банка с фиксирани първи 5 години? Ще ми намериш ама друг път.
        Ето и за 10 години:
        http://www.mortgages.co.uk/Fixed_Rat...Mortgages.html

и т.н.

Казвам че има и за целия период - виж, объркал си се сериозно ако смяташ че ще тръгна да ти поднасям всичко на тепсия Ако си некадърен с търсачки - друга работа (не че пак ще те обслужвам и тогава).
        хората не разбират ,че ги цакат с топла бира . ма кво да правиш ....прост народ -слаба държава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Огледалов, бъди коректен. В гугъл ти търси, аз искам готовите резултати, както съм ги постнал аз в предишния си пост. Това, което ти си дал за Барклей е същото, което казвам и аз - отначало има период на фиксирана лихва, от 1 до 5 години, и след това се минава на плаващ лихвен процент.

За това дали банките са английски или не - офертите са от банки, упражняващи дейността си в Обединеното кралство. Имат си лиценз и всичко. Значи са релевантни. То и в България почти всички банки са чужди, ама те дават кредитите, нали?

Намери ми БГ банка с фиксирани първи 5 години? Ще ми намериш ама друг път.
          Ето и за 10 години:
          http://www.mortgages.co.uk/Fixed_Rat...Mortgages.html

The Co-operative Bank
          Fixed
          5.09%
          until
          28/02/21 (10yrs + 4m)
          и т.н.

Казвам че има и за целия период - виж, объркал си се сериозно ако смяташ че ще тръгна да ти поднасям всичко на тепсия Ако си некадърен с търсачки - друга работа (не че пак ще те обслужвам и тогава).
          Last edited by jamiemirror; 11.10.2010, 15:28.

Коментар

Говоря от опит, макар и не мой - преди 2 години имах приятелче в Лондон с фиксирана лихва по ипотечен кредит.

http://www.google.bg/search?sourceid...fixed+interest
            Ето ти линк да си търсиш - още на първа страница има добри примери.

http://www.barclays.co.uk/Mortgages/...P1242557963470
            Ето ти и конкретна - макар че при нея като гледам офертите са макс. до 5 години за тези. В линка за сърч по-горе мернах и за 15, търси и за по-дълги - ИМА. И то не само в Англия.

ПП: От примерите ти само Лойдс май е английска, другото са офиси и клонове. Не знам дали са релевантни - но пък защо не, след като са на същия пазар?
            Огледалов, бъди коректен. В гугъл ти търси, аз искам готовите резултати, както съм ги постнал аз в предишния си пост. Това, което ти си дал за Барклей е същото, което казвам и аз - отначало има период на фиксирана лихва, от 1 до 5 години, и след това се минава на плаващ лихвен процент.

За това дали банките са английски или не - офертите са от банки, упражняващи дейността си в Обединеното кралство. Имат си лиценз и всичко. Значи са релевантни. То и в България почти всички банки са чужди, ама те дават кредитите, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение

Огледалов, я дай линк към такива кредити с фиксиран лихвен процент за целия период (ако може да са ипотечни, щото за тях иде реч най-вече в тоя форум). Ето 3 оферти за ипотечен кредит от английски банки, които се водят с фиксирана лихва. Фиксирана, но за първите 2 до 5 години, после се минава на плаващ лихвен процент от банката. Нещата са си като при нас, просто при тези банки рискът е много по-малък и лихвите са много по-ниски
              • Сантандер - отначало ниска фиксирана лихва, после се минава на плаващ лихвен процент, който е стандартен за банката. Сега са ниски LIBOR/EURIBOR, затова и плаващият им % изглежда толкова изгоден.
                http://www.santander.co.uk/csgs/Sate...ACOM_TemplateG

Дай линкове за тия оферти, които са с фиксирана лихва за целия период. Да видим дали има изгодна лихва, дали е близо до 0% както казваш ти, или е доста по-висока от плаващия лихвен процент на банката.

Говоря от опит, макар и не мой - преди 2 години имах приятелче в Лондон с фиксирана лихва по ипотечен кредит.

http://www.google.bg/search?sourceid...fixed+interest
              Ето ти линк да си търсиш - още на първа страница има добри примери.

http://www.barclays.co.uk/Mortgages/...P1242557963470
              Ето ти и конкретна - макар че при нея като гледам офертите са макс. до 5 години за тези. В линка за сърч по-горе мернах и за 15, търси и за по-дълги - ИМА. И то не само в Англия.

ПП: От примерите ти само Лойдс май е английска, другото са офиси и клонове. Не знам дали са релевантни - но пък защо не, след като са на същия пазар?

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                Може и да има някоя комунистическа.

Където банките са частни, никой освен банката не може да определя лихвите.
                Тук сериозно се обърка, регулатори и рамки има навсякъде.
                В България проблема е че не работят - давам за пример разследването за банков картел наскоро.

Коментар

• бате какво е същото като в БГ ? лихвата е 3.94% а тука е 8-10 % ,. тва ли ти е същото ?

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                    http://www.hypo.org/Content/Default....411&linkrel=p1

разгледай сайта там пише какво е ипотечен кредит с променлива лихва.
                    изрично пише ,че повечето кредити са такива. в повечето нормални държави кредитите са от този вид. не знам какво точно не разбирате. май не схващате как ви цакат тънко...
                    само да допълня ,че и в Румъния и Турция променливите лихви се определят по пазарен индекс + фикисрана надбавка .
                    Не ми давай сайтове да ми обясняваш какво е плаваща лихва,защото много добре знам и със сигурност по-добре от теб!Кажи ми в коя страна и в кой нормативен акт е записано,че има таван на лихвите!Ти каза,че така било в нормалните държави - питам в кои точно държави!Нещо сложно и неразбираемо ли намираш в този въпрос?И пак питам - наизуст ли говориш,защото така ти изнася или наистина имаш някаква информация по въпроса?
                    Това си го писал ти:"където има силна държава се определя максимално платима лихва " Кажи за кои са тези силни държави,в кой нормативен акт са регулирани нещата или си признай,че си приказваш глупости!
                    Last edited by onufri; 11.10.2010, 14:38.
                    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

Примерът е в банките в Обединеното Кралство
                      Там може да се нагледаш и на кредити с фиксиран лихвен процент за целия период - не "фиксиран"-менте както в България.
                      Имаше дори фрапиращ случай - за да привлекат клиент му дали оферта под ОЛП-то, коеот обаче по време на кризата се смъкна много. В резултат се оказва че оферираната лихва е била под нулата

Огледалов, я дай линк към такива кредити с фиксиран лихвен процент за целия период (ако може да са ипотечни, щото за тях иде реч най-вече в тоя форум). Ето 3 оферти за ипотечен кредит от английски банки, които се водят с фиксирана лихва. Фиксирана, но за първите 2 до 5 години, после се минава на плаващ лихвен процент от банката. Нещата са си като при нас, просто при тези банки рискът е много по-малък и лихвите са много по-ниски
                      • Сантандер - отначало ниска фиксирана лихва, после се минава на плаващ лихвен процент, който е стандартен за банката. Сега са ниски LIBOR/EURIBOR, затова и плаващият им % изглежда толкова изгоден.
                        http://www.santander.co.uk/csgs/Sate...ACOM_TemplateG

Дай линкове за тия оферти, които са с фиксирана лихва за целия период. Да видим дали има изгодна лихва, дали е близо до 0% както казваш ти, или е доста по-висока от плаващия лихвен процент на банката.

Коментар

• http://www.hypo.org/Content/Default....411&linkrel=p1

разгледай сайта там пише какво е ипотечен кредит с променлива лихва.
                        изрично пише ,че повечето кредити са такива. в повечето нормални държави кредитите са от този вид. не знам какво точно не разбирате. май не схващате как ви цакат тънко...
                        само да допълня ,че и в Румъния и Турция променливите лихви се определят по пазарен индекс + фикисрана надбавка .

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                          Добре,де,човек,кажи кои са тия държави.Изброй ги,кажи в какви нормативни актове е регламентирано това.да се образоваме и ние!Или си говориш така наизуст?Аз не съм чувал за такива и наистина бих искал да знам кои са и как са регулирани нещата!

Може и да има някоя комунистическа.

Където банките са частни, никой освен банката не може да определя лихвите.

Коментар

Вуйче, 93-то от 104.... мани мани срааам, европейска столица ли?
                            Чиче , градовете в класацията малко бря !!!
                            =================================
                            http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                            Спасете Мирко !!!
                            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
                              батко не се обаждай като не рабзираш . където има силна държава се определя максимално платима лихва . дори да е плаваща лихвата по ипотечни кредити повечето кредити имат тавани доколко може да нараства лихвеният процент. после ходи разправя на баба си ,че едно число растяло до безкрайност.
                              Добре,де,човек,кажи кои са тия държави.Изброй ги,кажи в какви нормативни актове е регламентирано това.да се образоваме и ние!Или си говориш така наизуст?Аз не съм чувал за такива и наистина бих искал да знам кои са и как са регулирани нещата!
                              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                                По тия критерии може и на 93-то място,
                                обаче , ако се поразширят критериите
                                и по тях ще излезне истината за
                                мръсното, изхабено ГЕТО каквото е София.
                                Сигурно ще иде на 993-то място !!!
                                =================================
                                http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                                Спасете Мирко !!!

Вуйче, 93-то от 104.... мани мани срааам, европейска столица ли?

Коментар

Working...
                                X