х
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеИ тия дето тръгнали да цитират цените на билетите, нека попитат някой, живеещ там кога си купува билет----карти и пак карти с всевъзможни комбинации и намаления...Цени на картите не много по-високи от софийските.
Епа вземи чети и тогава говори ....
Успех.
http://www.europe-today.com/denmark/...tml#Copenhagen
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТи по-рус ще излезеш и от мИня, бре. Как да ти обясня, че този чл.18 е отменен, демек вече го няма?!?
Ако си решил да ме разсмиваш цяла нощ, казвай да ходя да си слагам пуканките и да ти сричам бисерите
Ти ли ми обясняваш? Дето допреди час си нямаше хал хабер за кво иде реч. Страшен си пичага. Във всяка тема израстваш от пълен невежа до ментор като посричаш малко по ньета.
Тъпунгерчо, цитирах ти чл.18 защото той е първия който отменя това което ти очакваш да се случи 2012г. поради пълното ти информационно затъмнение Иначе можеш да сричаш колко пъти се е променил закона още 10 пъти. Това не променя факта че си бос отвсякъде!Last edited by LANDLORD 31; 15.12.2010, 00:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение..................
Съгласно промяната в Закона за потребителския кредит от 30.12.2008 г. Чл. 18. „Потребителят има право да изпълни предсрочно задълженията си по договора за потребителски кредит без да дължи лихви, такси или други разходи по кредита.”
Ако ще да ми направиш и още 100 справки и да зубриш от медиите това което аз научавам от първа ръка.
Ако си решил да ме разсмиваш цяла нощ, казвай да ходя да си слагам пуканките и да ти сричам бисерите
П.П. Иначе от първа ръка ги научавал, па не научил, че отдавна вече е отменен - хихиLast edited by marandi; 15.12.2010, 00:23.
Коментар
-
Еееех, пейзанче пейзанче, умреш да се доказваш колко си семпъл, но истината е една ТИ изгърмя като стара морска мина от втората световна с твърдението си че има наказателна такса, а духа на закона е да няма, да не говорим, че на практика всички я премахнаха.
..................
Съгласно промяната в Закона за потребителския кредит от 30.12.2008 г. Чл. 18. „Потребителят има право да изпълни предсрочно задълженията си по договора за потребителски кредит без да дължи лихви, такси или други разходи по кредита.”
Т.к. в закона не е посочено изрично дали това важи за стари кредити, отпуснати преди 30.12.2008г. съгласно инструкции на КЗП (Комисията за защита на потребителя) даден договор не може да противоречи на влязъл в сила закон, следователно промяната в закона за потребителския кредит важи за договори за кредит сключени както преди 30.12.2008 г. така и след 30.12.2008 г.
.........................
Чети имбециле и внивамай друг път с паметта си, защото не можеш да имаш памет за нещо което никога не си знаел.
Няма с теб да влизам в среднощни полемики, защото не мога да контактувам повече с един празен човек комплексиран до мозъка на костите си. Развивай си теориите пред някой друг. Аз вече знам- ти си пълен невежа. Ако ще да ми направиш и още 100 справки и да зубриш от медиите това което аз научавам от първа ръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГледам тук спор се заформил.Даже Веско ме намесва.За себе си отдавна съм избрал.Варианти много.Всеки да избира сам и да преценява кое е най добро за семейството му.Няма решение при което има само плюсове и друго такова само с минуси.Всичко е индивидуално а понякога не става това което искаме а това което е възможно.Аз имам апартамент в града и къща в близко село.Дъщеря ми е голяма но засега не проявява интерес към дискотеките.Понякога ходят на кафе пицария или ресторант със приятели и съученици.И тя решава дали да преспи в града или да паля джипката и да я прибирам.Голяма е и не е проблем да остане сама.С майка и имаше малко проблеми но като и казах че ще си намеря кой да живее с мен на село всичко се реши.Не е луда да мизерува и гладува в града.Когато реша ходя и аз в града за да се заредя с култура,дори в София ходя и там най много култура и люкс.Като се заредя по два три месеца издържам.Иначе на село кеф ходиш за риба лаптопа под асмата и си джиткаш у интернет.Шаро лежи до теб в двора и мазето има всичко.От опита който имам си мисля че докато децата са малки по добре на село с дядо и баба като станат ученици в града.След 7 клас пак на село.Говоря за близки села с интернет кабелна и добри пътища.Селските кабеларки са велики.За 10 кинта програми бол всички мачове дават нелегално.Приятели даже идваха да гледат Реал и Барса като разбраха че на село предават мача.
Сериозно, описал си неща, които много хора биха избрали, но при други условия.
Ако някой ден, живот и здраве и ние да го видим....има децентрализация на общините и избраниците--кметове, областни... започнат да управляват, а не само да усвояват и да се отчитат пред съседите си--селяни, граждани, наистина има шанс да започне обратна миграция.
Т.е. да няма основни проблеми като липса на инфраструктура, елементарни условия за живот - като лечебници, детски градини, училища...неща, които касаят ежедневието
Остава си на преден план, обаче, възможностите, особено за работа, които дава големият град с индустрия и съпътстваща заетост---това са световни тенденции.
Джоан ) точно така е, пълно е с велосипеди -най-обикновени (щото и там си крадват ), но имат условията.Хваната е и причината, и следствието - няма места за коли, за паркиране, има нужда от въздух, от движение---много компексни фактори на едно място са събрали.
И тия дето тръгнали да цитират цените на билетите, нека попитат някой, живеещ там кога си купува билет----карти и пак карти с всевъзможни комбинации и намаления...Цени на картите не много по-високи от софийските.
Правила.... и култура...но и те са свързани)
Като музеите в Амстердам, не е важно колко е билетът за един(3-5-7)---една карта за 20-на, с месец валидност за 20 Е....
Е, и тук говорим за културен туризъм, да видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение................
Кво болдваш бе пич? Ти май онемя за час преди да се сетиш да ми отговориш Няма такса
................................
Това за 1% се обсъждаше в проектозакона от директивата, но се прие да няма такса.
На невежи обаче аз ще почна да вземам такса за елементарни уроци!
Или т.нар. чл.18 от ДВ 110 от 2008 г., за който говориш ти, после се променя пак в същата си част, промените са от средата на 2010 г. и към днешна дата е следния: ( тук изгърмя 3-ри път ).
----------------------------------------------------------------
Чл. 32. (1) Потребителят има право по всяко време да погаси изцяло или частично задълженията си по договора за кредит. В тези случаи той има право на намаляване на общите разходи по кредита, като това намаляване се отнася до лихвата и разходите за оставащата част от срока на договора.
(2) Кредиторът не може да откаже да приеме предсрочното изпълнение по договора за кредит.
(3) Кредиторът няма право на обезщетение или неустойка, когато при предсрочно погасяване на кредита от потребителя:
1. погасяването на кредита се извършва в период, през който лихвеният процент по договора за кредит не е фиксиран;
2. погасяването е извършено въз основа на плащане по застрахователен договор, чиято цел е била да гарантира връщането на кредита, или
3. договорът за кредит е под формата на овърдрафт.
(4) При предсрочно погасяване на кредита от страна на потребителя извън случаите по ал. 3 кредиторът има право на справедливо и обективно обосновано обезщетение за евентуалните разходи, пряко свързани с предсрочното погасяване на кредита, когато то се извършва през период, в който лихвеният процент е фиксиран. Обезщетението на кредитора не може да бъде по-голямо от 1 на сто от предсрочно погасената сума по кредита, когато оставащият период на договора за кредит е по-голям от една година. Когато оставащият период на договора за кредит е по-малък от една година, обезщетението на кредитора не може да е по-голямо от 0,5 на сто от сумата на предсрочно погасения кредит.
(5) Кредиторът може по изключение да търси и по-голямо обезщетение, ако докаже, че е претърпял загуба от предсрочното погасяване на кредита, превишаваща сумата по ал. 4.
(6) Когато търсеното обезщетение от кредитора по ал. 5 надвишава действително претърпяната загуба, потребителят може да претендира за съответно намаляване. В този случай загубата се определя като разлика между първоначално договорената лихва и лихвения процент, при който кредиторът може да предложи на пазара отново като кредит предсрочно погасената сума, като се отчита въздействието на предсрочното погасяване върху административните разходи по кредита.
(7) В случаите по ал. 4 и 5 обезщетението на кредитора при предсрочно погасяване на кредита не може да надвишава размера на лихвата, която потребителят би платил за периода, обхващащ предсрочното погасяване на кредита и договорената дата за прекратяване на договора за кредит.
-------------------------------------------------------
Дотук изгърмя още няколко пъти с твърдението ти, че НЯМА санкция, понеже т'ва дет' съм ти го болднал какво е, бре? Ърмм ...?
Ще имаш ли още наглостта да шпрехаш глупости, при условие, че аз написах по памет!!! А, ти се напраска на "експерт".
Скиваш ли се, че за кой ли път си нямаш хал хабер, от нещата, за които говориш?!?
Знаеш ли как ми изглеждаш отстрани?Last edited by marandi; 15.12.2010, 00:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеВувузелка31,
ти четеш ли, че пиша в поста си по памет, бря? Или да ти го преведа к'во значи т'ва?
Тъй кат' си светнат - я, раздуй ся, Вувузелка, има ли такса или няма, или е до 1%. Кое от всичките ти простотии е вярна от т'ва дет' си го тръснал горе, че ме караш пак да го болдвам? Ърмм ..?
Кво болдваш бе пич? Ти май онемя за час преди да се сетиш да ми отговориш Няма такса
Освен това на теб всичко ти е по памет. Заради демографската криза и неуредения живот в БГ ще останат по форумите само такива крайно некомпетентни и с изкривена психика неудачници и ще бълват простотии една след друга неуморно.
Не един път съм писал че си крайно некомпетентен, с крайно беден речник и занимаващ се с неща които нито си учил, нито разбираш. Ти си олицетворение на типичния ганьовец- селяндур който се има за някакъв капацитет по всички въпроси. Даже и блог си си направил. Тържество на невежеството Така е като правиш блог, а не можеш да си направиш блок Ти си най-голямото недоразумение във форума.
Това за 1% се обсъждаше в проектозакона от директивата, но се прие да няма такса.
На невежи обаче аз ще почна да вземам такса за елементарни уроци!Last edited by LANDLORD 31; 14.12.2010, 23:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение==========
Ти май пак не си в час. Сричаш ли сричаш и не си надраснал сричането по всички въпроси. По потребителските кредити в момента няма такса за предрочно погасяване или по-точно е до 1%.
Твоята 2012 е всъщност 2008-ма.
Можеш ли да спреш за малко да плямпотиш поне когато усетиш че пишеш явни глупости ?
ти четеш ли, че пиша в поста си по памет, бря? Или да ти го преведа к'во значи т'ва?
Тъй кат' си светнат - я, раздуй ся, Вувузелка, има ли такса или няма, или е до 1%. Кое от всичките ти простотии е вярна от т'ва дет' си го тръснал горе, че ме караш пак да го болдвам? Ърмм ..?
Коментар
-
За любителите на велосипедите:
Изнасяме най-много велосипеди в Европа
Почти сме изпреварили Холандия и Италия
Източник 24 часа
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=706294
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеКакво значи "аргументи"? Какви са "аргументите" на строителя да сложи цена 1000 Евро на кв. м при условие, че на него му е излязло 300 Евро?
Отиваш, гледаш, ако ти хареса, предлагаш цена, която според теб е справедлива. Ако продавачът се съгласи, си стискате ръцете. Ако не - лек ден, имате ми телефона, ако размислите. Оферти на пазара бол.
Според мен справедливата цена е едно юро
Като не е съгласен, да го духа
Даже не е лошо да приемат закон, според който цената да се определя единствено от купувача
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнениеДжингиби, то така не може да се сваля от офертна цена без аргументи. Ако искаш ходи се пробвай няколко пъти и ела разправяй как е.
Броковците може да са прости, ама пазарлъците за имоти ги умеят
Отиваш, гледаш, ако ти хареса, предлагаш цена, която според теб е справедлива. Ако продавачът се съгласи, си стискате ръцете. Ако не - лек ден, имате ми телефона, ако размислите. Оферти на пазара бол.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКой вече не се сеща, че Маранди и Любойл са един и същи некомпетентен паразит във форума?
Вижте как ловко избегна с мним диалог, колко е бос в банкирането
Я си покажи на снимка от Будапеща поне едното от двете лица за да те видим къв си хубавец
Коментар
Коментар