IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    След лиричните отклонения в които се наложи да обяснявам нови закони на един лумпен да си дойдем на думата:
    .....Вижте 6 месечния BGREIT и ще видите къде точно е преминало дъното на НИ. На 03.11.2010г.
    Оказа се остричко дъно като кладенец не плоско като котловинно дъно. От тук нататък очаквам ъп около двадесет години и сривльовци в доживотна депресия
    Държавния служител, свърши нещо полезно, за тези които ти дават заплатата-народа, а не се опитвай да ги заблуждаваш. Радвам се че поне си взе бележка и не пишеш вече през работно време, защото е гадно хем да ти плащаме заплата, хем да ти слушаме глупостите.

Не ми се спори дали това е дъното при BGREIT. Но да правиш извод за реалния пазар на база на индекс, без да знаеш защо е тъпо. Май не знаеш, че голямата част от АДСИЦта инвестират основно в земеделска земя, а при другите процента на земята, като част от портфейла е доста голям. Ето ти премер за една от компаниите от BGREIT - ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ. На базата на цената и ти правиш извод за цената на апартамента ти в Люлен или Слатина.

Ако корелацията е вярна, защо имотите на са спаднали с 60% с колкото е спаднал BGREIT за последните години, а?

Или твърдиш, че имотите са спаднали с 60%?

А да си чувал за лаг между борсата и реалния пазар?

Я провери бързо откога пада BGREIT и откога имотите. Нещо не съвпадат датите, май?

Дори това да е дъното при BGREIT, нищо не пречи дъното при пазра на НИ да дойде с 1-2 години закъснение. Все пак се предполага, че играчите при АДСИЦ са малко по-грамотни и съответно са поне с 1 година информативно напред, спрямо такива собственици на имоти в "пристижните" квартали Люлин, Слатина и Редута като теб.

И пак дори това да е дъното, което ме съмнява. Това не значи, че ще има ръст след това. Погледни индекса как заора в дъното.
    Last edited by javcho; 15.12.2010, 15:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
      Точно така е но това е дълбоко вкоренено в гена и няма начин да друго яче ... в българският има една израз изконна традиция - традиция от времето на коня а на които едно време кончето му е било шитаво не е успял да препплува дунава с аспарух от там и тази мания по лъскавите кончета Лошото е че нямат кредитна култура това им изяде главата на много хора... Преди години по време на кредитния бум имаше един Сблъсък че като българина можел да си позволи кола за 10 к си купувал за 20к с кредит...

Иначе за телефоните си много прав съвремените имат процесор и рам и капацитив тъч... и реално някои дават до двоино пари за идентичен модел като възможности и хардуер които уж е по марков
      Както беше казал един познат преди години:"Не може кенефа ти да е навън,а да караш БМВ".Това е българинът!Иначе явлението се нарича "комплекси".
      Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
        Ти какво, като фелдфебел ли се изживяваш, бре шебек? Вчера се излюпи, и вече и вече почна да гониш , гиди наглец такъв...
        Май не ти изнасят няколкото солени истини, дето Лорда ги написа, Гаврошчо... ...а за изпростяването на форума и спаменето имаш основна заслуга
        ето една истина -бгрейт тръгна нагоре и тенденцията е ъп

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Най после и ти да си прав.Българина няма какво да яде живее в коптор ама телефона му за 1300 кинта с кредит естествено с лихва поне 40%.Българина много обича да е номер 1 пръв тежкар и гъзар.Така си мисли че впечатлява мацките и ги разбива а всъщност привлича само тъпи патки и кухи лейки.На моите работници съм и забранил такива работи.Видя ли някой да си купи такъв телефон ще го натиря.Българина много обича и лъскавите коли.И на другия ден тича да им слага газова уредба.....
          Точно така е но това е дълбоко вкоренено в гена и няма начин да друго яче ... в българският има една израз изконна традиция - традиция от времето на коня а на които едно време кончето му е било шитаво не е успял да препплува дунава с аспарух от там и тази мания по лъскавите кончета Лошото е че нямат кредитна култура това им изяде главата на много хора... Преди години по време на кредитния бум имаше един Сблъсък че като българина можел да си позволи кола за 10 к си купувал за 20к с кредит...

Иначе за телефоните си много прав съвремените имат процесор и рам и капацитив тъч... и реално някои дават до двоино пари за идентичен модел като възможности и хардуер които уж е по марков
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от investor77 Разгледай мнение
            Тук няма да се съглася с болднатото твърдение на Русото. По улиците видях само нови коли и то от класа на Пасат, Авенсис или Инсигния. Да, не карат мерцедеси, Х5-и и Q7-и като у нас, ама не карат и голфове на по 15-20 години. Масовите им коли са съвсем прилични.
            Пак повтарям, инфото ми е от преди 5 години.

Иначе за цените не споря.
            Колко точно Инсигнии видя преди 5 години?
            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
              С маранди си говорехме за велосипеди. Ти може и да катериш Алеко с колело по горските пътеки сега, преди 20 години, че и след още 20 години. Знам ли те..... Аз не мога.
              А съм бил само един път, защото спускането по пътя е ад заради паважа. Не спускам по пътеките, защото пазя ценно нещо в главата си.
              A, ок, извинения. На Витоша съм пеш, но е пълно с мераклии за трошене на глави по пътеките Добре че викат, като се спускат, поне повечето.

Но те са там за адреналина, качват се с лифта и се спускат по стръмните пътеки, а и повечето са под 20 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                Абе ти това го обещаваш вече за 3-4 път. Аз много пъти съм ти казвал - хващай под ръка Мажоритаря и Жуана и да ви няма от тоя форум. Нали обичаш разходките из града - еми вместо да пишеш по форума, хващай си партенките и се разходи малко.
                Абе тая Жуана е постнала четири поста един след друг. Чшш, стринке, айде стига спами темата, знаеш ли колко хубаво беше, когато те нямаше. Защо не се изявяваш в някой друго форум?

Лельо Съни, я остави велосипедистите за момент Ела слез на земята, я кажи колко е справедливият отбив при липса на гараж и при наличието на "артистични" скосове в апартамент?
                Ти какво, като фелдфебел ли се изживяваш, бре шебек? Вчера се излюпи, и вече и вече почна да гониш , гиди наглец такъв...
                Май не ти изнасят няколкото солени истини, дето Лорда ги написа, Гаврошчо... ...а за изпростяването на форума и спаменето имаш основна заслуга
                Last edited by SEBULBA; 15.12.2010, 13:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joan Разгледай мнение
                  Това да не би да е било преди двайсетина години? Защото аз редовно в почивните дни се качвам на Алеко пеш (но не по пътя, което си е тъпо отвсякъде, като има един куп горски пътеки), и да ти кажа, не смогвам да кажа "добър ден" на всички, с които се разминаваме и в двете посоки.

Това е и другото, което не ми допада в Копенхаген и изобщо Дания, много е равно и нямат планини.
                  С маранди си говорехме за велосипеди. Ти може и да катериш Алеко с колело по горските пътеки сега, преди 20 години, че и след още 20 години. Знам ли те..... Аз не мога.
                  А съм бил само един път, защото спускането по пътя е ад заради паважа. Не спускам по пътеките, защото пазя ценно нещо в главата си.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    ...Убедих се окончателно и спирам да пиша за дълго в среда на тотално изпростяване.
                    Абе ти това го обещаваш вече за 3-4 път. Аз много пъти съм ти казвал - хващай под ръка Мажоритаря и Жуана и да ви няма от тоя форум. Нали обичаш разходките из града - еми вместо да пишеш по форума, хващай си партенките и се разходи малко.
                    Първоначално изпратено от Joan Разгледай мнение
                    Привет, Съни, радвам се да те "видя"
                    Абе тая Жуана е постнала четири поста един след друг. Чшш, стринке, айде стига спами темата, знаеш ли колко хубаво беше, когато те нямаше. Защо не се изявяваш в някой друго форум?
                    Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Не мисля, че има класовост при велосипедистите...
                    Лельо Съни, я остави велосипедистите за момент Ела слез на земята, я кажи колко е справедливият отбив при липса на гараж и при наличието на "артистични" скосове в апартамент?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Съни аз говоря за села максимум 10-15 км от голям град.Да живееш на спокойствие и да работиш в града.В села които са отдалечени млади хора нямат работа там.Просто ще изпростеят и освирепеят.
                      Бате Пешо, ама цените на тези села около София са по-високи от много места в очетранията на града.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Ако можеш нещо конкретно, посочи, не се заяждай без причина.И конкретно, не обичам ...животински палта и не мисля, че те определят някакъв стил. Но в същото време, не разбирам те за теб какъв символ са?

Съни, тези камъни бяха в моята градина Обаче тя е вече цял лапидариум, само дето са все незначителни експонатите, без особена стойност

Между другото, палта от естествена кожа почти не можеш да видиш в Копенхаген по улиците, тази жена определено беше изключение. Но палтото не и пречеше на велосипеда. Ако следвам логиката на Анон, то е, защото струват много скъпо Но всъщност не е за това, или поне не само. Там климатът е за импрегнирани шуби, пазещи от влага и вятър. А те са практични хора като цяло.
                        Last edited by Joan; 15.12.2010, 11:10.

Коментар

Но продължавам да твърдя, че употребата на велосипеда е започнала по икономически причини. Държавата е влязла в ролята си и вместо да поддържа нечие лоби на обществения транспорт, е помогнала на колоездачите с инфраструктура.
                          Богати или нормална средна класа (по техните стандарти) могат да карат, не за спорт, само от снобизъм и то рядко.
                          Тук не говоря за тийнейджъри, студенти и т.н.
                          Точно това не е вярно. Не знам за лобитата, но общественият им транспорт е чудесен. И да, доста по-скъп е от този в БГ, но е съвсем поносим за техния стандарт, говоря за работещи с образование и прилична заплата. Е, и те биха искали да е по-евтин, обаче си дават сметка, че като е евтин, няма да е чист и редовен Общественият транспорт не е алтернатива, а допълване на велосипедите. И двете са алтернатива на автомобилния трафик в града.

Коментар

Само един път съм качвал хижа Алеко и то по автомобилния път. Няма да забравя как бяхме седнали да отдъхнем и мина група туристи. Зададоха въпрос: Нагоре или надолу? Ние - "Нагоре". Те взеха да ръкопляскат, щото бяха виждали само онези, лудите глави, дето се качват с колите или лифта догоре и после юруш по пътеките и през дърветата.

Отде да знаят горките туристи, че сме лифтаджии и отиваме на работа.
                            Това да не би да е било преди двайсетина години? Защото аз редовно в почивните дни се качвам на Алеко пеш (но не по пътя, което си е тъпо отвсякъде, като има един куп горски пътеки), и да ти кажа, не смогвам да кажа "добър ден" на всички, с които се разминаваме и в двете посоки.

Това е и другото, което не ми допада в Копенхаген и изобщо Дания, много е равно и нямат планини.
                            Last edited by Joan; 15.12.2010, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              .. .Джоан ) точно така е, пълно е с велосипеди -най-обикновени (щото и там си крадват ), но имат условията.Хваната е и причината, и следствието - няма места за коли, за паркиране, има нужда от въздух, от движение---много компексни фактори на едно място са събрали.

Правила.... и култура...но и те са свързани)
                              Като музеите в Амстердам, не е важно колко е билетът за един(3-5-7)---една карта за 20-на, с месец валидност за 20 Е....
                              Е, и тук говорим за културен туризъм, да видим
                              Привет, Съни, радвам се да те "видя"

За какво да споря, когато това са всеизвестни неща. И както и ти каза, там някак са решили проблема с кокошката и яйцето.

Но велосипеди карат масово и всякакви социални групи, а ако е вярна презумцията на Анон, че ги карат само бедни и под средната класа (оставям настрана дузината приятели датчани, на които знам финансовото положение), това значи, че там бедняците са най-многобройната част от населението. И определено са много по-бедни от нас, ако съдим по трафика на коли в София

Но че си правят сметката е вярно. В което не виждам нещо лошо. Това, заради което не живея там, е основно климата и храната.

Колите им на вид са далеч по-добре изглеждащи от нашите, но това може да се дължи на чистота им. Аз лично така на външен вид не мога да определя колко е нова дадена кола.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                                Чети внимателно, не първосигнално. Никой не хленчи и не реве, нито пък някой се оплаква, че е останал гладен.
                                Първо, не живеем в 19-и век, за да цепя дърва и да се грея. Второ, аз къщата и двора ще си ги стегна - а инфраструктурата? Съседите? Комуникациите? И тях ли ще ги "стегна"?
                                Който иска, нека си живее на село. Нищо лошо няма в това. Селският живот обаче не е за всеки, еле па за семейство с малки деца или тийнейджъри. Не и в България.
                                Преувеличаваш! Да, нека всеки избира, но дяволът не е толкова черен, колкото масовото облъчване.
                                - някой реве (х-м) :в дир.бг днес: "По данни на НСИ през 2008 г. линията на бедност в България е била 276 лева, обясниха от статистиката вчера. С доходи под тази сума са били 21.8 на сто от българите." Е в града не стигат дори и за храна.
                                - хе-хе, значи който има камина и живее в къща със собствен двор, земя на коятъо можеш да имаш райграс, дървета, джакузи, шезлонги етс. е в 19 век? Недейте така бе! Ша ма уморите от смях. И какъв по-голям уют от това особено зимата? Панелка с климатик ли? Това е за асоциални...Защо да се лишаваме тук от тези вечни удоволствия, без значение от века? Никой не е казал, че не можеш да имаш и климатик за лятото. Какво следва в 21-ви век? Да заменим и секса с нещо ново... "второсигнално", а пържолите с хапчета? Ако това е прогрес, аз оставам в 20-ти век с удоволствие.
                                - инфраструктурата: за голям град инфраструктурата може и да е недостатъчна с 5 вида транспорт в които да губиш ежедневно 3 часа от живота си. В България също би трябвало да се хгвана за главата, ако сравнявам градския транспопрт с Мюнхен например, който познавам, като започна от тъпаците каращи в насрещното, което явно те прави "печен" у нас и новото за България "о чудо на чудесата": метрото, където на някои ще им мине 1/4 от деня. Всички квартали в града ли са с добра инфраструктура?
                                - какви съседи? Тях не ги избираш никъде, а като си в къща не ти пука, кога се прибират, кога се карат, бият или друго..Единият вкарал кал в блока, другият дрога..третият нямал пари за ремонт...и къде да направя барбекюто?
                                - комуникации: кои комуникации? Интернет има навсякъде. С кола и пари също се стига на много места. Аз не говоря за колиба в гората, а за населени места с нормален ритъм на живот. Имаме международни пътища из цялата страна, минаващи през много населени места. И защо дилемата трябва да е София или Шипковият храст още не ми е ясно. Има сума и милионери в други градове, градчета, села, които даже не подозират за този форум, и не ги интересува жилище на друго място, защото жилището за тях е функция на останалото: доходи и възможности. А за някои възможности трябва земна площ, а не балкон. От ежедневното ходене на опера (хм) са се отказали...

Коментар

Working...
                                X