IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 2

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За тези които още не са се ориентирали и особено за обърканите душички ландлорда и бубарко ето тука ще видите накъде ще ходят имотите, и то категорично

http://www.investor.bg/forum/showthr...13#p1292357322

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
      Лубрицирания малоимотен пролетатарий още си прави илюзии, че имотите ще продължат да падат. Направо не мога да разбера логиката му и на такива като него, след като ще се случи очевидно обратното. И един ден ще има собствени деца, и ще трябва да отговаря на въпроси от сорта на "Тате, тате, защо всички имат жилище, а ние имаме хазяи?" и "Тате, тате ти защо не използва кризата, къде беше тогава, по форумите ли се чеса?" Хе-хе, та аз живота си кредит не съм теглил, това е основен мой житейски принцип... Те кредитите са за бедните, това е играта на банките. Стадото има една функция, и тя е да бъде доено и стригано, като от време на време се изяжда по една уфтсъ за назидание...
      Ха ха ха,

бубарко пак се изцепи

Май неговата специалност не са имотите, а да казва кой какъв бил и щял да стане.

Буха ха ха

Денят започна много весело с поредния виц как имотите щяли да поскъпват. Е, те това го повтарят това от 10 години, включително и последните 2 такива като земята и бубчо...

Коментар

• 4i4ko Pari4ko

Това за неочаквания край не е вярно !
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          Има някакво сбъркано схващане за потребителите на кредити.

Още повече, в други теми говорите за лизинг, за марджини, къси продажби, репа....
          Според вас, банките са едно излишно звено от веригата, така разбирам нещата, защото само депозитарни банки няма

Всеки кредит е една услуга, за която си плащаш.
          И благодарение, на която имаш възможност да развиеш дейност или осъществиш плановете си.

Друг е въпросът, че понякога липсва финансова култура или че е въжможна грешна преценка на ситуацията, или неочаквани събития.

Хайде, кажете ми, една област в живота, в която всичко това не е възможно да се случи - да вземете кредит и да няма грам изненада.Под кредит - ако можете---разширете малко пространството в мозъчето и не разбирайте само този от банката.Кредит е всичко, което взимаш, дори доверието...

И още един контрапункт - ако нямаше потребители на ипотечни кредити, конкретно - Ок, нямаше да скочат цените, но нямаше да има и строитество и къде щяхада са наемите при дефицит на жилища?!
          здрасти Светла !

казвваш:
          "Всеки кредит е една услуга, за която си плащаш."
          -така е !!!!!!
          щом не си плащаш , ,ще плащаш ДВОЙНО !!!!

Пиша това , по повод не на теб , а по повод на създалата се ситуация в банковото кредитиране !

В всички учебници , се казва ,че когато процентът на необслужваемите ИПОТЕЧНИ кредити достигне 8 % ,
          ПОЛОЖЕНИЕТО става неспасяемо !
          Еми честито Светле ,процентът на необслужваемите кредити гони 15 % !!!!!
          тази констатация ,обаче старателно се крие ,
          или спорадично се споменава мимоходом , БЕЗ ДА СЕ ТЪЛКУВА !

Ти обаче , ми говориш за финансова култура ,за грешна преценка на ситуацията !!!!

аз ,обаче ,ще ти разкажа за един надут кредитен балон ,
          при който сульо и пульо даваше ипотечни кредити ,
          респект. сульо и пульо получаваше такива !!!!
          нещо повече ,
          довчерашни цървули ,започнаха ,да говорят тежко ,бавно
          и да обясняват , що е то ОВЪРДРАФТ !!!!

Крайната равносметка е :
          банките се набутаха с раздута до неимоверност цена на заложените имоти ,

сульо и пульо ,пък взеха кредити срещу раздути по стойност имоти ,
          проядоха ,пропиха и проебаха въпросните кредити ,
          сега гледат тъжно и чакат частен съдия изпълнител !!!!!!!!!

ще каже някой :
          ама каква е тезата :

ще отговоря :
          истината е ,че народонаселението не бе обучено да живее по американски , да живее на кредит , но да има самодисциплина ,респ . СТРАХ от закона !!!!

Втората истина е ,че самите банкери ,бяха цървули ,не направиха вярна преценка ,че в България ,няма работеща производителна икономика
          /Б. Б ./
          който не вярва ,да направи справка в нета за интелектуалният потенциал на собственици на баМки !

ЕРГО :
          -Банките се задъхват !!!!!
          -Длъжниците ,постепенно ,по един или друг начин вдигат бялото знаме !
          -очаквай Светле приказки с неочакван край !!!!!
          Last edited by 4i4ko Pari4ko; 16.12.2010, 03:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Има някакво сбъркано схващане за потребителите на кредити.

Още повече, в други теми говорите за лизинг, за марджини, къси продажби, репа....
            Според вас, банките са едно излишно звено от веригата, така разбирам нещата, защото само депозитарни банки няма

И благодарение, на която имаш възможност да развиеш дейност или осъществиш плановете си.

Друг е въпросът, че понякога липсва финансова култура или че е въжможна грешна преценка на ситуацията, или неочаквани събития.

Хайде, кажете ми, една област в живота, в която всичко това не е възможно да се случи - да вземете кредит и да няма грам изненада.Под кредит - ако можете---разширете малко пространството в мозъчето и не разбирайте само този от банката.Кредит е всичко, което взимаш, дори доверието...

И още един контрапункт - ако нямаше потребители на ипотечни кредити, конкретно - Ок, нямаше да скочат цените, но нямаше да има и строитество и къде щяхада са наемите при дефицит на жилища?!
            Сънчи,

сорка, ама нещо си изтрещяла!

Никой не отрича ролята на баМковата система, в частност кредитирането.

Хумора е, че във всяка нормална държава имаш фалит на физ. лице, а не преследване до 9-то коляно и отнемане на всичко, което се води на тяхно име.

После, нямаш едностранни промени в посока ЪП на кредитите, понеже "невинните" 2% в лихвените нива се равняват на 25-30% в повече към месечната вноска.

После нямаш изнудване на редовните платци, за сметка на нередовните.

После нямаш вдигане на таксите, както ти кефне.

Нямаш норма на печалба при подобен тип кредитиране ( законна ) за какъвто и да е бизнес или домакинство, което да ги покрие!!!

П.П. Единствено, това което спасява нещата са емигрантските пари и спестяванията на възрастните хора, които помагат на семействата си. Ако, тия "буфери" ги нямаше тук щеше да е ВОЙНА!

Ай, спри се, че не знаеш какви глупости сътворяваш ... има статистики гледай къде, как е ... и как реагираха същите тия баМки в техните страни.

Пример: Уникредит - ако искаш ще ти давам и други как се държат към родното си население и как тук.

Пфу .... прави са хората да мрънкат! Не ми стигаше навремето Джоана, ами ся и ти ... засрами се малко!

Бедна ти е фантазията колко хора имам в екипа си, които работят в банки и познай откъде ми е инфото?
            Last edited by marandi; 16.12.2010, 02:39.

Коментар

• съни(тя)

Да хубаво е да вземаш пари в заем и да работиш с тях и да ги върнеш ! Хубаво но ако отсрещната страна спазва правила и не отпуска необезпечени кредити съобразени с доходите ти , а с обезпечението което ти предоставяш и то надхвърля размера на кредита чуствително. За да не се случи предсрочно да ти поискат дадените в заем пари или пък да те обложат с безумна лихва.То е ясно че отпускащата кредита пари страна ще закъса по дефолт щом отпуска необезпечени кредити.Доходът и неговата достоверност са грижа на кредитополучателя и той трябва да си прави сметката дали ще може да го обслужва и изплаща този кредит.Освен това за кредитните институции не е изгодно кредитите да са обезпечени , високия риск по схемата в която работят в момента предопределя размера на възможната за тях печалба.Разбира се че тогава че ако кредитните институции работят при споменатите от мен условия не би могла да се получи рязка кредитна експанзия и високи лихви. Неизбежно е на банките след катастрофата която ПРЕДСТОИ да изживеем да се наложат тези условия , както и контрол на ритъма на дейността им , те трябва за даден времеви фрейм да отпускат толкова кредити , колкото и събират като да го наречем депозити и оборотни сметки.Ще стане , но след сериозна катастрофа.Трябва да има кредитиране и ще се развиват финасовите институции , които умеят да контролират своите разходи ..лихвите някога ще бъдат убийствено ниски , ще стане и това ..
              D.Y.F-091066

Коментар

• Има някакво сбъркано схващане за потребителите на кредити.

Коментар

• Много го щадиш тоя прошляк-сривльовец. Обясни на бедния, че някой може да притежава множество имоти и без да е затънал в дълг за единствен. Това състояние е само в неговата бедна празна глава.
                  Аз също нямам ипотека, а потребителските ми кредити за ремонт са на стойност 1/60 към активите ми. Това кого плаши? Само клошарите в този форум

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Предполагам, че след тежкия работен ден за изкарване на вноската по ипотеката и последните останали мохикани на покачващите се цени - землЯвладелеца и бубачко - ще се появят да поотпуснат малко душичките си
                    Лубрицирания малоимотен пролетатарий още си прави илюзии, че имотите ще продължат да падат. Направо не мога да разбера логиката му и на такива като него, след като ще се случи очевидно обратното. И един ден ще има собствени деца, и ще трябва да отговаря на въпроси от сорта на "Тате, тате, защо всички имат жилище, а ние имаме хазяи?" и "Тате, тате ти защо не използва кризата, къде беше тогава, по форумите ли се чеса?" Хе-хе, та аз живота си кредит не съм теглил, това е основен мой житейски принцип... Те кредитите са за бедните, това е играта на банките. Стадото има една функция, и тя е да бъде доено и стригано, като от време на време се изяжда по една уфтсъ за назидание...

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                      Абе ти това го обещаваш вече за 3-4 път. Аз много пъти съм ти казвал - хващай под ръка Мажоритаря и Жуана и да ви няма от тоя форум. Нали обичаш разходките из града - еми вместо да пишеш по форума, хващай си партенките и се разходи малко.
                      Абе тая Жуана е постнала четири поста един след друг. Чшш, стринке, айде стига спами темата, знаеш ли колко хубаво беше, когато те нямаше. Защо не се изявяваш в някой друго форум?

Лельо Съни, я остави велосипедистите за момент Ела слез на земята, я кажи колко е справедливият отбив при липса на гараж и при наличието на "артистични" скосове в апартамент?
                      Е, това хората наричат спам...не стига, че "крещи" липса на култура на общуване, ами дразни и слушането на "крадеца, който вика"дръжте крадеца""...

Но като на изявен прокламатор на един бизнес, ще ти отговоря, г-н ЧСИ.
                      Първо, точно ти, като ЧСИ трябва да си много навътре в практиката на сваляне на цени - ежедневно го правите в средите си - изпълнителски.
                      Второ, ако се приеме, че не сега се калкулира цена, а тя е определена от продавача, то кой каза, че в цената не е калкулирано вече понижение, спрямо същия под него апартамент с абсолютно същите характеристики и единствена разлика - скосяванията....и спрямо стотиците околни, които също са без гараж.Ти направи ли някакво проучване или просто по навик от кантората----първата ти работа е ....да сваляш на сляпо?
                      Трето, не задаваш ясни въпроси...

п.с....ще те помоля да фамилиарничиш само със сестрата на майка ти - аз със сигурност, не съм тя.

Коментар

• За съжаление на повечето участници, не мога да ги зарадвам с новината, че ще падат цените на имотите
                        Очертава се бясно препускане до изравняване на цените с нивото на инфлацията при другите по дефицитни стоки, която се развихри.
                        Все пак лендлордовете са отговорни към ратаите и затова ще им позволят да спят в обора. Спете спокойно сривльовци, ще ви осигурим дом. Конете са такива грациозни животни.

Коментар

• Първоначално изпратено от javcho Разгледай мнение
                          Точно това имам предвид, че няма логическа връзка. И изводи на базата на едното са тъпи.

Ако говориш за АТЕРА това ти е най-добрия избор, от тези за които съм виждал да говориш.

Да се има на предвид, че нито една акция на БФБ не ми харесва. Да не се подведе някой. Едно е прилична друго е хубава.
                          За кои си ме виждал да говоря ? Запомни, няма такова добиче като грозна или красива акция, има подценена и надценена спрямо текущата си цена....

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение

Кака Джоанка вече не я броя за краен ъпър - то от изказванията си личи, че е взела по умерена позиция - а защо - не знам
                            защото беше убедена че ако имотите паднат с 30% няма да си ни приорите да си говорим за тях а ние още си говорим има такъв пост някъде в тази тема

и за да не кажат че се заяждам човешко е да се греши аз също си бях повярвал преди няколко години че ще стана бързо милионер ама не станах.... ама нищо продължаваме напред и нагоре и цени на НИ от 2002 което съотвества на 100 - 120 наема
                            mWPCloud.com

Коментар

• .....

аноне моля те ми отговори
                              много ми е мътно това

и искам да те питам когато се смятат обемите
                              на продажбите на дребно/retail sales - cpi/ пак ли се сумира с обемите на продажбите от миналия месец за да се види тенденцията

защото например ако този месец се ка4ват обемите с 0.2% какво от това след като миналя обемите са били -0.8%

това ли е методологията или просто се смята
                              за такущия месец без да се гледа миналия

питам защото специално тези слу4аи за които писах съм те виждал да ги смяташ без да гледаш миналия месец

и просто ми е 4удно каква е логиката при другите индикатори например фабри4ните поръ4ки в германия да се гледа за 2та месеца тенденцията а пък при слу4аите с индикаторите за които ти писах и тук и по долу да е по разли4но
                              Last edited by zloblivi_podritvaniq; 15.12.2010, 20:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                На това нямаше коментар. Що така?
                                САЩ са далеко и манипулират данните ли?
                                Не се коси!

И аз зададох няколко интересни въпроса, ама днес никой не ще да отговаря. Е, все пак добре се посмяхме за сметка на ъпърчетата

Предполагам, че след тежкия работен ден за изкарване на вноската по ипотеката и последните останали мохикани на покачващите се цени - землЯвладелеца и бубачко - ще се появят да поотпуснат малко душичките си

Кака Джоанка вече не я броя за краен ъпър - то от изказванията си личи, че е взела по умерена позиция - а защо - не знам

Коментар

Working...
                                X