IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Rapan, и в момента покупката на имот/апартамент/, в 99% е в евра, спечелени в чужбина от наши гастарбайтери. Малко са хората дето с доходи в БГ, купуват имот. Тези който имат достатъчно доходи за това начинание, предпочитат да си строят еднофамилно жилище.
    И второ, купувачите вече станаха по-капризни и предпазливи. Купуват само след акт 16. Или пък предпочитат старото строителство, защото %а на общите части е много малък. Та за мен това е по-скоро "наместване", или избистряне на пазарните взаимоотношения, отколкото някаква трайна тенденция. Просто се обират луфтовете в отрасъла. Това означава че и печалбата на строителя трябва да влезе в разумни граници.
    http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
      По т.1 - За пръв път 2009 г. и населението на София е намаляло с 30 000 човека. Основно заети във строителството и свързаните сектори хора.... А недвижимите имоти на практика вече за се сринали. Само дето хората под недвижим имот разбират апартамент в голям град и никой не казва какво е стнало с цените на една къща в село Калинка, Ямболско например.... Но тук много правилно се заговори за предстояща инфлация тс всички цени в един момент, независимо от абсолютните им стойности, ще трябва да се пречупят през някакъв реален измерител..... А стрес при недвижимите имоти в БГ ще дойде когато приемем еврото. Защото в момента лева е силно надценен и никой не знае точно какво ще се случи като тръгнем да приемаме другата по силна валута, но при всички положения ще се отвори един гап от няколко години в който доходите много осезаемо ще изостават от цените на потребителските стоки, което рязко ще рефлектира върху търсенето на недвижими имоти....

Не мога да прогнозирам до къде стига потенциала на руските купувачи (разбирай мафиоти) които си търсят как да се заселят в ЕС.....
      Това за София, че намаляла с 30К не го знаех. Но както и да е де, говорим не за една година, а за един период от 10-на години - 5 назад и 5 напред.
      Всичко което казваш съм съгласен, особено за еврото...
      Само не съм съгласен за инфлацията. Според мен няма никаква инфлация. НСИ дето изкарва тези данни, ги взема от борсите, а не от крайния потребител, където е истинската инфлация/дефлация. А на борсите цените на стоките играят в някакъв интервал в зависимост позициите на производителите и търговците, без това въобще да се отрази на крайната цена, потребителската. Същото е и с петрола и бензина.

Но да се върна на темата:
      Мнението ми е, че ако има дефлация имотите ще падат, но ако има инфлация, имотите ще падат още повече.
      С това, че казвам, че има дефлация, не казвам че може да няма инфлация в близко време. Просто факт.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Съгласен съм, че все някога, ако ЕС не се разпадне преди това, чужденци, граждани на ЕС ще идват да купуват. Ама това е много надалеч от сега, че чак не си струва да се коментира.
        А за експертите - ами те са ясни - брокерите, експертите по НИ, експертите по даване на кредити...
        Нали се сещаш, че ако всичко беше наред за тях, вмясто да дават платени репортажи и пишат платени статии щяха да правят сделки и да дават кредити. Ама нито сделки, нито кредити. Не съм сигурен хората дали мислят че цените са високи или въобще не ги интересува покупка на имот Оставам с впечатлението, че пазарът на НИ у нас се завъртя от 10 англичани, 8 руснака и няколко хора от екзотични националности. От тях 9 англичани и 7 руснака като продадоха и си заминаха, пазара на НИ в БГ се срути...Много показателно...
        Много в правилна посока ти въвят мислите.... Точно си дефинирал проблема на пазара на имоти в БГ. Като добавиш и странната вече изчезнала категория "дивелъпъри от Ираел" и ето ти цялата картинка...

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          ...............
          България е част от ЕС и много люде от ЕС ще купят. Не сме затворена система за да купува само намаляващото ни население.
          Кои са цитираните от теб хора и специалисти? Да не са някои безимотни квартиранти по тиранти?
          Съгласен съм, че все някога, ако ЕС не се разпадне преди това, чужденци, граждани на ЕС ще идват да купуват. Ама това е много надалеч от сега, че чак не си струва да се коментира.
          А за експертите - ами те са ясни - брокерите, експертите по НИ, експертите по даване на кредити...
          Нали се сещаш, че ако всичко беше наред за тях, вмясто да дават платени репортажи и пишат платени статии щяха да правят сделки и да дават кредити. Ама нито сделки, нито кредити. Не съм сигурен хората дали мислят че цените са високи или въобще не ги интересува покупка на имот Оставам с впечатлението, че пазарът на НИ у нас се завъртя от 10 англичани, 8 руснака и няколко хора от екзотични националности. От тях 9 англичани и 7 руснака като продадоха и си заминаха, пазара на НИ в БГ се срути...Много показателно...

Коментар

Много се отклонихте от темата.

Затова да ви върна малко в правия път.

Ще ви кажа няколко основни причини, поради които имотите в БГ ще продължат да падат:

1.Населението постоянно намалява, като да кажем на София остава непроменено
            2.Само в София има 140 000 непродадени нови имоти, а още колко стари има не се знае.
            3.Населението обеднява с по-голяма скорост от падане на цените
            4.Хората и специалистите считат, че имотите в БГ са много надценени, т.е. сентимента е за спад
            5.Много други...
            По т.1 - За пръв път 2009 г. и населението на София е намаляло с 30 000 човека. Основно заети във строителството и свързаните сектори хора.... А недвижимите имоти на практика вече за се сринали. Само дето хората под недвижим имот разбират апартамент в голям град и никой не казва какво е стнало с цените на една къща в село Калинка, Ямболско например.... Но тук много правилно се заговори за предстояща инфлация тс всички цени в един момент, независимо от абсолютните им стойности, ще трябва да се пречупят през някакъв реален измерител..... А стрес при недвижимите имоти в БГ ще дойде когато приемем еврото. Защото в момента лева е силно надценен и никой не знае точно какво ще се случи като тръгнем да приемаме другата по силна валута, но при всички положения ще се отвори един гап от няколко години в който доходите много осезаемо ще изостават от цените на потребителските стоки, което рязко ще рефлектира върху търсенето на недвижими имоти....

Не мога да прогнозирам до къде стига потенциала на руските купувачи (разбирай мафиоти) които си търсят как да се заселят в ЕС.....

Коментар

Много се отклонихте от темата.

Ще ви кажа няколко основни причини, поради които имотите в БГ ще продължат да падат:

2.Само в София има 140 000 непродадени нови имоти, а още колко стари има не се знае.
              4.Хората и специалистите считат, че имотите в БГ са много надценени, т.е. сентимента е за спад
              5.Много други...
              ...............
              България е част от ЕС и много люде от ЕС ще купят. Не сме затворена система за да купува само намаляващото ни население.
              Кои са цитираните от теб хора и специалисти? Да не са някои безимотни квартиранти по тиранти?

Коментар

• Много се отклонихте от темата.

5.Много други...

Коментар

• Имаше един човек в друг сайт. Та там той пишеше неща от рода на "ще те ритна с хилядадоларовите си маратонки"......
                  Та и тук така. Всъщност Лендлорд може да е интернетен персонаж ( съзнателно дразнещ неприятни му хора, или модератор от форума, целящ разпалване на дискусии, с цел повече навалица, пък дори и шизофренна личност), но начина по който реагират някои хора на фриволните му по стил писания ( а фактически са истинни), говори много зле за тях( за хората).
                  Имал бил някакви магазинчета в Редута...Това било нищо, дори е за смях....

Абе ти си имай няколко и ги отдавай под наем, пък нека ти е зле. Свободен си по цял ден, можеш да се занимаваш с каквото искаш. Не си вързан някъде да те овикват. Така е, в обществото има йерархия и винаги има някой над теб, който да те тормози и къса нервите. Дори президентът на страната не е защитен от това.
                  Свободата, Санчо....
                  Частната собственост дава свободата. И това не могат да го разберат форумните аристократи, които само за локации говорят. А бате Пешо си живее добре и спокойно и без техните ЛОКАЦИИ.
                  Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    То,

Вувузелката си мисли, че кат' издъни една пица с кетчуп и майонеза ( слято ) и е бил на ресторант. Иди му обяснявай за клас храни, питиета и т.н.

На мен ми се събират може би над 400 дена в 4 и 5-звездни хотели, а само за тоя месец досега имам над 3000 км път, но мноу се кефя на такива кат' тоя екземпляр, дет' все говори за клошари ... щот' ежедневието му е от панелята до службата и обратно.

Там и купонясва, баси купона ще да е, ама ... но комент - епаси стайлинг-а ...
                    ==========
                    Снощи пак някой не е спал и не го е слушала главата.
                    Не знам, толкова ли е оборотен та да го поръчват в 4 и 5 звездни хотели. Предполагам, че проституира на Централна гара, но си мечтае да го прави в такива.
                    Лошото е , че ме боли за неговия стайлинг.
                    По ми е интересно когато почне да срича това солено старче за дефлацията и стагфлацията.
                    Там е незаменим- да говориш толкова много за неща които знаеш толкова малко. Това е виртуозното в случая. Другото което пише е само талаш. За икономика го искаме Маранди за икономика. Там му е силата. Пейзана е силен само в теми които не разбира. Другото не е интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                      Когато започнеш да пиеш уиски с бананов чипс,на карибите,ела и се обади,на Аруба. Ако искаш и адрес ще ти дам.
                      И намери си друга тема от форума,като политика. Там общо взето пишат такива като тебе,дето нищо нямат,от нищо не разбират,ама са им подарили един комп и давай да обясняваме колко сме велики.
                      То по писанията ти си личи,че само завиждаш и обиждаш наред. То,явно нищо друго не можеш да правиш,освен мечти и обиди
                      То, на тоя да му обясняваш, че има разлика между самите 5-звездни хотели като клас, нЕма как да те разбере, щот' не е мърдал от Слатина ли беше.. до Районното?

Вувузелката си мисли, че кат' издъни една пица с кетчуп и майонеза ( слято ) и е бил на ресторант. Иди му обяснявай за клас храни, питиета и т.н.

На мен ми се събират може би над 400 дена в 4 и 5-звездни хотели, а само за тоя месец досега имам над 3000 км път, но мноу се кефя на такива кат' тоя екземпляр, дет' все говори за клошари ... щот' ежедневието му е от панелята до службата и обратно.

Там и купонясва, баси купона ще да е, ама ... но комент - епаси стайлинг-а ...
                      Last edited by marandi; 19.12.2010, 03:46.

Коментар

http://vbox7.com/play:93202aeb
                        ................
                        Гледай и дерзай бултериерче. Тогаз говори за Алемания
                        Връщам се и ко да видя?

Тоя определено ползва омекотител за китки!

Колкото пъти го питаш нещо конкретно по дадена тема и той "изхвърча" в нова и нова тематика.

Баси, амбриажа ляв .... иначе купонясвал в панелката си ... е, нЕма такъв двустаен литманен?!?

Мдам ... нЕМа ...

Чиърс на бебетата сладки!

Коментар

Клошари не ме занмавайте, че пиша докато купонясвам. Пия водка с калмари и трахун /македонско страшно мезе от ядки/.
                          Когато започнеш да пиеш уиски с бананов чипс,на карибите,ела и се обади,на Аруба. Ако искаш и адрес ще ти дам.
                          И намери си друга тема от форума,като политика. Там общо взето пишат такива като тебе,дето нищо нямат,от нищо не разбират,ама са им подарили един комп и давай да обясняваме колко сме велики.
                          То по писанията ти си личи,че само завиждаш и обиждаш наред. То,явно нищо друго не можеш да правиш,освен мечти и обиди

Коментар

• http://vbox7.com/play:93202aeb
                            ................
                            Гледай и дерзай бултериерче. Тогаз говори за Алемания

Коментар

...служба...
                              Само факта, че използваш тази дума е достатъчен да те разберем що за човек си.

Айде лека. Оставям ви. Утре ще погледна какво сте сътворили събота вечер.
                              Last edited by javcho; 18.12.2010, 23:26.

Коментар

• Клошари не ме занмавайте, че пиша докато купонясвам. Пия водка с калмари и трахун /македонско страшно мезе от ядки/.

Коментар

Working...
                                X