IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Baj MarAndi,

Не искам да се меся в интересната ви дискусия, но май двата лагера трЕбва да конкретизирате:
    1. Кои пари (хартиени, електронни и др) участват при ИЗЧИСЛЯВАНЕТО на инфлацията/дефлацията
    2. Кои пари (хартиени, електронни) ВЛИЯЯТ на инфлацията/дефлацията

Чиърс, аз сън на едно Дж§Би
    Аз не видях някой досега да покаже ( докаже ) с емпирична формула да е изведено ясно и категорично за пряка връзка между електронните пари и инфлация/дефлация.

Аз дадох формула - емпирична, кои пари се гледат. Досега само слушам простотии на това, което съм казал и нищо насреща.

Демек само емоционални напъни и нищо обективно насреща.

Давам пак формулката:

ΔM = ΔYR + ΔP – ΔV

В нея присъства и скоростта, за която Асенката говори, но аз поне не виждам да пише в нея за електронни пари?:

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Аз тоже ти обсних и ти не искаш да вдяваш, че за инфлация/дефлация се гледат кинтите, върху които Централната баМка има пълен контрол.

Електронни, електрически, електро-диодни и т.н. кинти спадат към т.нар. баМкови или кредитни кинти, създават ги Търговските баМки и нямат отношение към инфлация/дефлация. Ти продължаваш да ми говориш какви качества имали, които аз не оспорвам?!
      Baj MarAndi,

Не искам да се меся в интересната ви дискусия, но май двата лагера трЕбва да конкретизирате:
      1. Кои пари (хартиени, електронни и др) участват при ИЗЧИСЛЯВАНЕТО на инфлацията/дефлацията
      2. Кои пари (хартиени, електронни) ВЛИЯЯТ на инфлацията/дефлацията

Чиърс, аз сън на едно Дж§Би

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
        аз ти обясних къде бъркаш,ти не вдеваш....
        няма разлика между електронни,електрически,хартиени,метални и т.н. пари.
        тва,че в банките и хората има в обръщение едиколкоси книжни пари,не значи,че тяхното велосити трябва да е книжно-няма разлика!
        и междудругото не че има значение,но мога да ти кажа,че от 10 години в сащ чековото разплащане също е електронно,нищо,че чека е хартиен
        Аз тоже ти обясних и ти не искаш да вдяваш, че за инфлация/дефлация се гледат кинтите, които Централната баМка създава.

Електронни, електрически, електро-диодни и т.н. кинти спадат към т.нар. баМкови или кредитни кинти, създават ги Търговските баМки и нямат отношение към инфлация/дефлация. Ти продължаваш да ми говориш какви качества имали, които аз не оспорвам?!
        Last edited by marandi; 04.02.2011, 21:47.

Коментар

Асенка,

никой не отрича това!

Когато се изследва инфлация/дефлация без значение в коя икономика се гледа кои кинти имат и т.нар. емисионна функция. Електронните ги нямат. Капиш?
          аз ти обясних къде бъркаш,ти не вдеваш....
          няма разлика между електронни,електрически,хартиени,метални и т.н. пари.
          тва,че в банките и хората има в обръщение едиколкоси книжни пари,не значи,че тяхното велосити трябва да е книжно-няма разлика!
          и междудругото не че има значение,но мога да ти кажа,че от 10 години в сащ чековото разплащане също е електронно,нищо,че чека е хартиен

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
            Ха-ха...

А те каква кауза (пердута) защитават?
            Казах, че инфлация/дефлация са единствено и само парично явление. И към "днешна" дата това са книжните пари, т.е. инфлация/дефлация касаят единствено и само книжните пари.

Става забавна дискусия - скачай в тигана и ти

Коментар

• Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
              Понеже се коментира темата за инфлацията,
              как би се отразила реална инфлация в
              размер на 12-15 % на годишна база
              за тази година върху цените на НИ??????
              С оглед ръста на цените на храните,
              горивата, памук, метали и т.н.по световните
              борси е съвсем възможна подобна инфлация.!!!
              Привет Ред-ски,

при 12-15% инфлация и с оглед ръста на храните горивата памука и металите се очаква комбинацията от бетон, тухли и арматура в БГ да падне с 15-20%...

Коментар

маранди,дали ще платиш 1 хляб с 1 хартиен лев,или с 100 стотинки на по една,или със 10 стотинки на по десет,дали ще е с кредит карта или дебит карта,дали ще е с чек-кешиърс или личен,дали ще е с мъни ордер .... ВСЕ СЪЩИЯ ГЪЗ,разлика няма,вЕрвай ми.......
                няма смисъл да търсиш под телето вол,нема да намериш.
                Асенка,

никой не отрича това!

Когато се изследва инфлация/дефлация без значение в коя икономика се гледа кои кинти имат и т.нар. емисионна функция или върху кои пари Централната банка има пълен контрол. Електронните ги нямат. Капиш?
                Last edited by marandi; 04.02.2011, 21:30.

Коментар

• маранди,дали ще платиш 1 хляб с 1 хартиен лев,или с 100 стотинки на по една,или със 10 стотинки на по десет,дали ще е с кредит карта или дебит карта,дали ще е с чек-кешиърс или личен,дали ще е с мъни ордер .... ВСЕ СЪЩИЯ ГЪЗ,разлика няма,вЕрвай ми.......
                  няма смисъл да търсиш под телето вол,нема да намериш.

Коментар

Значи помагай на тях - хихи

Ай, чиърс!
                    Ха-ха...

А те каква кауза (пердута) защитават?

Коментар

За какво спорите последно? И коя група има превес?

Питам, че като имам време да застана на страна на губещите, та да балансирам кантара!
                      Значи помагай на тях - хихи

Ай, чиърс!

Коментар

• За какво спорите последно? И коя група има превес?

Питам, че като имам време да застана на страна на губещите, та да балансирам кантара!
                        Last edited by Julius; 04.02.2011, 21:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от antonio Разгледай мнение
                          Мерси за бързия и изчерпателен отговор. Може би ще изчакам малко за да се види накъде ще се раздвижат нещата. Междувремено, ако ми излезе нещо изгодно може да се действа. Явно сега не е период, в който трябва да се бърза по отношение на това.
                          Моля! Ти си знаеш най-добре, кое е най-доброто за тИбя!

Коментар

Оо ... бебе - сипвам си веднага една ракойка!

Как си, ве дивак? Къде се изгуби? И с коя се "изгуби" - хихи
                            Хех.

Надявам се всички ви заварвам в добро здраве и настроение...

Коментар

Хе... вие двамата още ли сте тука?

Оставих ви преди почти година и още си игратете на тая детска площадка?
                              Оо ... бебе - сипвам си веднага една ракойка!

Как си, ве дивак? Къде се изгуби? И с коя се "изгуби" - хихи

Коментар

...
                                Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                ...
                                Хе... вие двамата още ли сте тука?

Оставих ви преди почти година и още си игратете на тая детска площадка?

Коментар

Working...
                                X