IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Все още има хора, които отричат, че цените на имотите в БГ падат. Това им заблуждение се подхранва и от многобройните платени статии в различни медии, които пророкуват покачване на цените и манипулират тяхната представа за истинските цени. Друга особено използвана манипулация е публикуването на обяви с много завишени цени, честа практика в сайта home.bg и съвсем по-малко честа в сайтовете imot.bg и други подобни

Алтернатива на тези обяви са обявите от ЧСИ, които дават информация за начални тръжни цени. при тях обаче има други неудобства и също има голяма доза манипулация.

Въпросът, който искам да задам на останалите форумци (без редовните форумни ботове), е каква е справедливата разлика между цената на НИ, купуват чрез брокер и същият апартамент, купуван чрез ЧСИ?

Ако имот се купува чрез брокер, то неговата цена може да се договори и да се достигне до някаква отстъпка, примерно 5-10%. След това може да се изтегли банков кредит и с него да се закупи имота, като така няма нужда купувача да има всичките необходими пари в наличност. Това са сериозни предимства и само от тях следва, че цената от ЧСИ трябва да е поне 10% по-ниска, за да компенсира невъзможността да се тегли кредит и невъзможността да се договори отстъпка.

При ЧСИ, след спечелване на търг, дори и само с един участник, се изисква сумата да се преведе в едноседмичен срок. В сегашната ситуация при покупка с кеш от брокер офертната цена пада с около 30-40% при плащане в брой. Това е неписано правило, дори в годините на бума и най-алчните брокери правеха минимум 10% отстъпка при плащане в брой, а сега ситуацията е много по-различна.

И така, колко трябва да е справедливата разлика между цената на НИ от брокер и от ЧСИ? 10% по-скъпо при брокера, 40% по-скъпо при брокера, друго? Кои други фактори да отчитаме при сметките?

Коментар

• anon6706

Накрая всичкия замръзен кеш тук ще изгори ! Нямаме нищо общо с Япония. Мислиш ли че ако разсрочат 50-70 милиарда и Гърция ще си стъпи на краката - абсурд. И да беше само Гърция..Еврото става все по кухо като валута ,въобще не е случайно че англичаните не го въведоха.В Европа продължават с глупостите , то е ясно че ударът ще бъде жесток , но като че ли на тях им трябва да е смъртоносен.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        Мисля, че пак бълнуваш. Не виждам нищо общо между България и Япония освен Котоошу.
        На бас, че никоя банка няма да гръмне предизборно, дори следизборно. Безценни съвети към хората наляли в бетон в големите градове от инвеститор в малко село който налива 400 бона в селска къщя.
        Не съм още. И сметката от 400 при днешни цени вече е 250. Но бърза работа нямам и си чакам все още - има какво още да се очаква в цените. Може да се окаже , че след 2 години ще ми струва 50 бона. Мен не ме мисли парите ги влагам успешно, а това което съм споменал са планове за харчене на дивидентите (преведено на твой език - наемите).

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
          Мисля, че пак бълнуваш. Не виждам нищо общо между България и Япония освен Котоошу.
          На бас, че никоя банка няма да гръмне предизборно, дори следизборно. Безценни съвети към хората наляли в бетон в големите градове от инвеститор в малко село който налива 400 бона в селска къщя.
          Изказваш мнение за Япония, но съм сигурен, че не познаваш историята на спихването в имотите там.
          Ако повече хора бяха чели и анализирали случилото се в Япония - сега щяхме да сме в много по-добра ситуация. Например като Германия.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
            И признанията на брокерите за очакван спад май не свършиха работа за ускоряване на тренда. Очаква ни мъчителния Японски вариант, което направо ще довърши икономиката заради затварянето на парите в бетон. Ако предизборно не гръмне някоя банка и да ускори нещата...... друго на хоризонта не се задава.

Коментар

• И признанията на брокерите за очакван спад май не свършиха работа за ускоряване на тренда. Очаква ни мъчителния Японски вариант, което направо ще довърши икономиката заради затварянето на парите в бетон. Ако предизборно не гръмне някоя банка и да ускори нещата...... друго на хоризонта не се задава.

Коментар

• Първоначално изпратено от The Big One Разгледай мнение
                Идеята е че Българите сами ще си дойдат от чужбина,къде по принуда,къде от желание да си дойдат.
                аз наблюдавам обратния ефект знам ли както казава на една позната брат и бивш малък бг ит бизнесмен ...то имало смисъл да носиш костюм и да ходиш на работа като става въпрос за ит в европейски клон на голяма американска банка не съм пробвал дали е прав ама сигурно е

невярвам прибиращи да влият на пазара на имоти по скоро от изнасящи се ще наблщдаваме ефекта
                mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                  ...така че ББ и Дянков...
                  Идеята е че Българите сами ще си дойдат от чужбина,къде по принуда,къде от желание да си дойдат.Говорим за 3 години време,все пак.
                  Last edited by The Big One; 24.06.2011, 19:01.

Коментар

Винаги има изключения.
                    то изключения има но например в монета всички завършващи университет в Германия могат да започнат работа съвсем легално там въпреки че още има официални ограничения за българи...

от студентите не чакай никои...

пп офицалните ограничения маи ще отпаднат за навсякъде от 2012 поне досега никоя държава от тези в които има ограничения не се е възползвала от правото си да ги удължи до края на 2013 до края на годината могат да изявят това си желание офицялно иначе отпада автомаитк

пп за самонаетите няма ограничения така че ББ и Дянков продължават да натискат малкия и средния бизнес накрая ще има теглене на една голяма майна пак от най можещите които са си останали в БГ
                    Last edited by marketleverage; 24.06.2011, 18:52.
                    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                      ще се върнат ниско квалифицираните без трудови договори...

вискоклвалифицираните които си работят с трудови договори и имат право на минимално обещетение за безработица от по 800 евро + знаеш ли кога ще се върнат.. а те повечето няма да вземат минимално
                      Винаги има изключения.

Коментар

Къде тръгна ,те сега ще се връщат всички.
                        Бойко го каза скоро и ще стане точно така.
                        Аз лично му вярвам за това нещо.
                        ще се върнат ниско квалифицираните без трудови договори...

вискоклвалифицираните които си работят с трудови договори и имат право на минимално обещетение за безработица от по 800 евро + знаеш ли кога ще се върнат.. а те повечето няма да вземат минимално
                        Last edited by marketleverage; 24.06.2011, 18:30.
                        mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Нали виждаш настъпват гърците да фалират , за да не фалират САЩ. Един фалит на Гърция и инфлацията ще тръгне към небето.Дори подминават най важния въпрос - Гърция ще напусне еврто , но ще напусне ли ЕС и той ще почне ли да се разпада .
                          сега еврото е базирано на ЕРМ 2

някога е имало ЕРМ (1) които Великобритания е напуснала като Сорос е изклатил паунда както се вижда нищо страшно за ЕС ще е провала на ерм 2 просто европеиските политици ще трябва да признаят че пак са се провалили и на никои не му се иска
                          mWPCloud.com

Коментар

Връщат се берачите от Испания и строителите от Германия, друг няма да се върне
                            eObshtestvo.com - Мисли,Анализрай,Споделяй

Коментар

• http://dom.dir.bg/2011/06/24/news8909252.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                и да се качиш на самолета и точно като минеш границата да си скъсаш паспорта та и през акъл да не ти минава да се върнеш
                                Last edited by The Big One; 23.06.2011, 20:03.

Коментар

Working...
                                X