IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    И някои ме съветват, да се гмурна в този хаос и да се опитам да го организирам.
    Напротив не трябва да се опитваш да го бориш хаоса, а да се възползваш. Защото при по-сложна ситуация, по-кадърните се справят по-добре от некадърните.

Коментар

• Някои хора преливат от пусто в празно. Светът се тресе, финансите не могат да функционират по досегашния начин, всички бездействат, а форумците теоретизират и строят графики, пишат формули.... Ако ставаше така, то има къде къде по-големи мозъци по света, досега да са го измъдрили теоретически и формулирали математически. Ама не става. Както написа неотдавна моят приятел Любойл, всичко е само един ХАОС( Боже прости ми, че го цитирам за втори път, ама май трябва по-често да го правя). И някои ме съветват, да се гмурна в този хаос и да се опитам да го организирам.
      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

Аааа, не, не! Под "грабители" разбирам държавата и всички нейни чиновници. Корпорациите не ме интересуват. Нито техния начин на работа. Ти като ги разбираш тези неща, направи нещо от ранга на "Лойд" например.
        Аман от модерни хора.
        Казах ти, че трудно се общува с такива кат' тИбя

Тия процеси ще си протичат и с мен и без мен, важното е да има, кой да те държи да си "в час".

Демек, нищо не искате повече да научите, отказвате мненията на хора, които само с това се занимават и накрая още малко ще ме изкараш, че за всичките ти неволи съм виновен аз?

Вярваш ли си?

П.П. Иначе аз не занимавам никого с проблемите си, а ги решавам за разлика от някои пауни, "пълни" с имотки, които няма какво да правят, но досадно занимават всички с тях

Коментар

Това, което правя аз, може да се пипне с ръка.
          Сега вече те разбрах, защо толкова ги харесваиш имотите. Без да си обиждаш, ти си от хората, за които леко неясното или неразбираемото е лошо. Ако се замислиш най-много се печели точно от това, което не можеш да пипнеш. Това ти мислене те ограничава жестоко. Примери колкото искаш. Например Кока-кола. Вода, захар и РЕКЛАМА и МАРКЕТИНГ и от няколко цента печелиш долар. Друг пример Майкрософт - един диск няколко цента, 100тина програмисти, едиколкоси заплата, продават продукта за 200$. Печалба много проценти. Епъл, Марлборо, Интел, IBM, банки, консултанти, посредници и т.н. Затова Америка е напред, защото знаят да ти продадат нещо което струва 10 цента за 100$. Така се печели, а не да произвеждаш нещо и да печелиш центове на бройка. Ама да си горд, защото си свършил много нещо. Затова и се ограничаващ само до имотите, защото другите финансови инструменти не можеш да ги пипнеш.

Коментар

Любчо, задрай този илюминатор, че има голяма вълна. Ще ти намокри корка и после няма да има на какво да спиш.
            ...............
            Ама той Лубчо-глупчо в лодка ли живеел? При следващото ми посещение в Китай, ще му подаря една джонка, за да мисли че е в тристаен

Коментар

Аааа, не, не! Под "грабители" разбирам държавата и всички нейни чиновници. Корпорациите не ме интересуват. Нито техния начин на работа. Ти като ги разбираш тези неща, направи нещо от ранга на "Лойд" например.
              Аман от модерни хора.
              ................
              Той е модерен ЛЯВ Страшни разбирачи от корпорации пък единственото му занимание е да кисне цяла нощ във форума и после като се наспи пак. Може би се чувства като част от корпорацията интернет

Коментар

• Любчо, задрай този илюминатор, че има голяма вълна. Ще ти намокри корка и после няма да има на какво да спиш.

Коментар

• Аааа, не, не! Под "грабители" разбирам държавата и всички нейни чиновници. Корпорациите не ме интересуват. Нито техния начин на работа. Ти като ги разбираш тези неща, направи нещо от ранга на "Лойд" например.
                  Аман от модерни хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Земля в илюминаторе, земля в илюминаторе...

Що са ти тъй замъглени очите лордЧе...
                    ......................
                    Лубрикант ляв моята земя е реална собствена, а само ти виждаш такава в илюминатора. Така ще си я виждаш докато гушнеш букета

Коментар

И точно затова ще намаля докрай дейността, ще си живея, живея.... И хич няма да се блъскам повече, за да не ми вземат труда разни хора, дето и един пирон не са забили през живота си. Ende.
                      Първо оплюваш корпоративната идентичност и високата добавена стойност, които те добавят към марките си, после сам признаваш, че си ниска топка в цялата верига?

Кое е вярното? И защо те е яд, че други печелят повече от теб? Нали си в час с нещата, защо не го направиш и ти това, което правят "ония" другите грабители?

П.П. Между другото поста ми беше насочен към Явката, а не към теб с цел да го доразвия малко. Реакцията ти подсказва сякаш, че може би не плещя глупости?
                      Last edited by marandi; 19.12.2010, 18:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Ей лубрикант я марш обратно в секс шопа.
                        Земля в илюминаторе, земля в илюминаторе...

Що са ти тъй замъглени очите лордЧе...

Коментар

• Ех, Роувъре, Роувъре,

много минорно ве, що тъй?

Може ли нещо да направим за теб, че да ти вдигнем тонуса?

Няма или други, сериозно, звучиш много зле, а си неизменима част от форума, не можем да си позволим да те загубим!

Коментар

• Ей лубрикант я марш обратно в секс шопа.

Коментар

• Я, лявата панелка на 31 години много омекнала

Като гледам нещо тъй са те награбили, че чак ти харесва...

Коментар

• Явката,

насочва към едни процеси, протичащи в БГ-стан и те са, че родните бизнес-притежатели трудно успяват да добавят стойност към продукта си.

Затова и когато се излезе на един отворен пазар, повечето от тях стават неконкурентно-способни, нормите на печалба падат и те се чудят какво става? Чуждите марки с лекота ги "избутват".

Факт, е че не искат да се променят спрямо новите реалности, не разбират колко напред е останалия свят в т.нар. корпоративна идентичност, а предпочитат да се доверят на думите на някой политик, баМкер или клоун кат' Вувузелата. Оттам тръгват и трагедиите, защото в БГ-стан думата доверие е циркаджийска дума и затова разни палячовци смело обещават повече, отколкото са икономическите и човешките реалности.

Самата баМкова система е изградена в основата си на думата Доверие, но малцина го разбират.

В крайна сметка, аз съм оптимист и България е едно прекрасно място за живеене!

Чиърс!

П.П. Сравнително лекия начин на успех през изминалите години и липсата на висока добавена стойност към продуктите им ги кара да направят поредната грешка. Започват да "инвестират" в НИ с ниска добавена стойност, в строителство без достойнства или в бурафорични проекти от тип мутро-барок. Естествено държавата и администрацията охотно съдействаха за тия строителни шльоковици, предвид и нивото на тяхната подготовка.

=======================================
                                Маранди, не е зле да имаш някаква мярка на устата си. Не съм те провокирал, поне не днес, за да напишеш тези неща.
                                Когато започнахме в началото на 90те, се сблъскахме с вносители, принадлежащи към икономики развити и преразвити. А ние започвахме без нищо - без собственост, без пари, без кредити, без техника, без опит.... Мина време, започнахме да приемаме законите на ЕС, което допълнително ни натовари. Там тези неща не са станали за 5 години, а са еволюирали в течение на десетилетия. Нас ни удариха с талпа по главата.
                                Относно нормите на печалба - я се опитай да се сравняваш със субсидирана икономика като китайската например? И не ми говори за корпоративна идентичност. Опитваш се да ме вкараш в схемата. Има разлика между корпорация и индивидуален собственик. Аз залагам собственото си име и собствените си средства, а онези затриват и завличат хиляди инвеститори. Наскоро в САЩ фалира поредната търговска верига с няколкостотин магазина, основана преди повече от 150 години. Та така - под корпоративна култура и идентичност аз разбирам следното - основаваш бизнес, работиш и ако стане - стане, ако не - куче влачи. Което ясно се вижда и от това, което става по света в последно време.
                                Това, което правя аз, може да се пипне с ръка. И може няколко работни места да съм открил, ама точно толкова съм затворил в Турция или Китай да кажем. Кой си ти, за да се произнасяш с менторски тон и да ме оприличаваш с неграмотен тъпанар, комуто изобщо не са ясни процесите, които текат в икономиката и обществото ни?
                                Искам да те видя някъде в положение с монтирана техника, с изградени инсталации и някакъв ненормален собственик на сградата, който ти дава един месец, за да напуснеш. Много е леко да ходиш по света с една диплома и една химикалка, ама я се натовари с отговорности и тогава ела да приказваме.
                                Сравнително лек ни бил успехът. Колко е лек, само аз си знам. Нова, непозната техника, няма кой да я пусне, да я ремонтира. От прехвалената Швейцария и Германия дошла нова, в гаранция с дефект. Трябва да имаш технически познания, да знаеш поне немски и английски, да разбираш от фина механика, електроника, елтехника...
                                И точно затова ще намаля докрай дейността, ще си живея, живея.... И хич няма да се блъскам повече, за да не ми вземат труда разни хора, дето и един пирон не са забили през живота си. Ende.

Коментар

Working...
                                X