Първоначално изпратено от NYSERookie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение1.Абсолютно е сигурно. В Каспичан езикова, математическа, икономическа гимназия няма.
2.В София ако си от Факултета трудно е, но ако си готов да кихнеш е друго.
3.Ясно е, че София не е Виена, но в Средец дори и Азис ходи веднъж на 5 години, а в София ако ти е мерак можеш през вечер да му се наслаждаваш.
И като имаш пари,имаш и кой да те кара на лекар. То и в София отнема поне 4ас да те докарат до болница.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнениеЗнам че не търсят САМО пари, но основно търсят това, а и форумът е за пари.
- Бъди сигурен че и в Каспичан с милион/година ще имаш големи възможности в живота, най-вероятно ще назначаваш на заплата хора с дипломи, щом си успял да я докараш до милион на година доход. Пък ако ти се учи, учи където искаш по света след средното.
- Квалифицирана (бърза) медицинска помощ дано не ти затрябва и в София, че за тази работа ред няма, но ако имаш пари, може да те лекуват и по-далеч от София, ако нямаш и в София си зле. Освен ако не изпратят правителствен хеликоптер разбира се...
- Театрите и кината честно казано не ме интересуват въобще, както предполагам и повечето дошли в София. Ако ме заинтересува нещо мога да отида в София или дори по-далеч. Няма пълно щастие.
За по-оправдани смятам аргументи като: много браншове за реализация, за някои неща възможни единствено в София в България (да благодарим на насилствената централизация), удоволствия, много потенциални клиенти, близост и контакт с "голямата далавера" и разбира се лични приоритети.
А здравословна среда, здравословна храна, чист въздух, разполагаемо време, разполагаема жилищна площ, собствен двор / земя за експлоатация, басейн, барбекю, близостта с морето повече време за семейството, по-малко стрес и мръсотия, по-малко престъпност, по-малко разходи за транспорт и повече лично време маловажни неща ли са?
В София има много повече басейни на глава от населението отколкото в Каспичан. Уж в София хората са страшно заети, но всеки 3-ри е активно каращ ски. В малките градчета ( изключая Самоков, Банско и Чепеларе ) 98% от населението никога не се е качвало на ски, включително и заможните хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнение......
3.Ясно е, че София не е Виена, но в Средец дори и Азис ходи веднъж на 5 години, а в София ако ти е мерак можеш през вечер да му се наслаждаваш.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение1Не е сигурно , че повечето гимназии
в София са по-добри от тази в Каспичан .
2.Да не дава Господ, щото и в София
трудно ще получиш квалифицирана медицинска помощ.
3.Цялата култура се върти около,,,,,сещай се
То па и една култура !!!
2.В София ако си от Факултета трудно е, но ако си готов да кихнеш е друго.
3.Ясно е, че София не е Виена, но в Средец дори и Азис ходи веднъж на 5 години, а в София ако ти е мерак можеш през вечер да му се наслаждаваш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнениеЧовек не живее само за пари.
Няколко неща ми идват на ума от раз:
1. Дори и с милион годишен доход в Каспичан не можеш да получиш добро образование.
2. Не дай си боже да ти се наложи да получаваш квалифицирана спешна медицинска помощ в Бобовдол.
3. Театър, кино, някакъв вид култура, дали ги има в Средец примерно?
Преселващите се в София не търсят само пари тук.
- Бъди сигурен че и в Каспичан с милион/година ще имаш големи възможности в живота, най-вероятно ще назначаваш на заплата хора с дипломи, щом си успял да я докараш до милион на година доход. Пък ако ти се учи, учи където искаш по света след средното.
- Квалифицирана (бърза) медицинска помощ дано не ти затрябва и в София, че за тази работа ред няма, но ако имаш пари, може да те лекуват и по-далеч от София, ако нямаш и в София си зле. Освен ако не изпратят правителствен хеликоптер разбира се...
- Театрите и кината честно казано не ме интересуват въобще, както предполагам и повечето дошли в София. Ако ме заинтересува нещо мога да отида в София или дори по-далеч. Няма пълно щастие.
За по-оправдани смятам аргументи като: много браншове за реализация, за някои неща възможни единствено в София в България (да благодарим на насилствената централизация), удоволствия, много потенциални клиенти, близост и контакт с "голямата далавера" и разбира се лични приоритети.
А здравословна среда, здравословна храна, чист въздух, разполагаемо време, разполагаема жилищна площ, собствен двор / земя за експлоатация, басейн, барбекю, близостта с морето повече време за семейството, по-малко стрес и мръсотия, по-малко престъпност, по-малко разходи за транспорт и повече лично време маловажни неща ли са?Last edited by Kosto; 28.03.2011, 16:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ганчо Юрдечков Разгледай мнениеЧовек не живее само за пари.
1. Дори и с милион годишен доход в Каспичан не можеш да получиш добро образование.
2. Не дай си боже да ти се наложи да получаваш квалифицирана спешна медицинска помощ в Бобовдол.
в София са по-добри от тази в Каспичан .
2.Да не дава Господ, щото и в София
трудно ще получиш квалифицирана медицинска помощ.
3.Цялата култура се върти около,,,,,сещай се
То па и една култура !!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosto Разгледай мнениеМажо, постът ти трябва да го прочете всеки кандидат-софиянец, но аз ще коментирам за сетен път факти от горните точки:
1.- семейство с такива доходи (700-800), ако не смята да ги увеличи рязко да си стои на задника от където е - пак ще е по-добре. Изключвам села с 2 къщи и 1 пенсионер...
2.- В България (почти) всеки действително притежава жилище, но мнозина са мързеливи или психично неуравновесени или пък с други приоритети и слугуват на тенденции за местоживеене. Аз поне не познавам лично човек без жилище. Някой от този форум познава ли лично такива?
3.- едно земеделско стопанство освен че изхранва семейство има и площ за друга производствена дейност (пък и друга) - КАКВАТО И ДА Е. За повечето неща ти трябва земя, площ, а не балкон.Човек сам си поставя граници. И тази година има едри земеделци, семейства (!), които са изкарали долу-горе колкото Албена АД със 7000 стаи (!). За къв Х... им е да са в София и има ли значение къде си въобще с такива суми? Това са крайните примери, което значи че има и добри средни, но според мен в момента се заражда голямото ослушване на тема "толкова ли е важно къде живея" и едно повсеместно залавяне за работа ще е най-правилното и за страната. С всичките ефекти върху цени на имоти в различни сегменти...
Коментар
-
В интерес на истината имам приятелка албанка и скоро ми беше на гости, каза че в Тирана цените в центъра са около 2000 евра на квадрат, много се учудих!
А за едрите земеделци въобще не говорим като фактор на пазара -имам познат дето само субсидията му е над 2 млн лева на година, живее си на село, кара вехт лендкрузер 2005 и го боли кура.Обаче децата му имат по няколко апартамента във Варна, хотел и т.н.
Това се малко хора такива и тях дали ще дадат 1500 или 2000 евра не ги вълнува много
Масата , която и ТРЯБВА жилище е с доходи както сте ги описали долу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнениеТо не може така да се мери на кило,
какво означава семейство с доход 1500 лева
То може да има семейството доход от заплати 1500 лева и ако няма никави други доходи и помощи от роднини и познати и да не му стигат тези пари даже и за покриване на месечните му разходи.
А пък може да има 1000 лева доход и да взема още от 5 места по някой лев и да му остават пари! Нали!
Аз познавам доста хора дето са с много по ниски от мойте доходи но си живеч много по добре защото вземат от куп други места по нещо.
Коментар
-
То не може така да се мери на кило,
какво означава семейство с доход 1500 лева
То може да има семейството доход от заплати 1500 лева и ако няма никави други доходи и помощи от роднини и познати и да не му стигат тези пари даже и за покриване на месечните му разходи.
А пък може да има 1000 лева доход и да взема още от 5 места по някой лев и да му остават пари! Нали!
Аз познавам доста хора дето са с много по ниски от мойте доходи но си живеч много по добре защото вземат от куп други места по нещо.
advokatfilipova.eu
Коментар
-
Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнениеСемейство с 800лв доход може да си плати само храната и транспорта в София. Такива въобще и не мислят да купуват, те не могат и наема да си платят ...
Семейства купувачи с ниски доходи са по-скоро тези около 1500-2000лв.Last edited by Crux; 28.03.2011, 14:16.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеПак ли сънувате мокри сънища...
1. Да приемем, че дохода на едно домакинство е нисък.. Средно около 700-800 лева след данъци. Семейство с такива доходи без да има наследствен апартамент, ако иска да работи в София трябва да се ориентира към по крайните квартали ..
..
2. Не е нормално всяко семейство да притежава собствено жилище...
..
3. Какво срамно има в това човек да живее на село и да си гледа животни и зеленчуци... Да има малко овошки. Едно малко стопанство може да изхранва много хора... След някоя друга година, когато АДСИЦ-овете и подобни инвестиционни структури за земеделска земя изкупят земята и започнат да произвеждат, "новите граждани" ще останат без абсолютно нищо"... и ще стават все по-бедни и ще затъват с все повече кредити, ако се надяват да живеят в града с "...не'ква работа".
1.- семейство с такива доходи (700-800), ако не смята да ги увеличи рязко да си стои на задника от където е - пак ще е по-добре. Изключвам села с 2 къщи и 1 пенсионер...
2.- В България (почти) всеки действително притежава жилище, но мнозина са мързеливи или психично неуравновесени или пък с други приоритети и слугуват на тенденции за местоживеене. Аз поне не познавам лично човек без жилище. Някой от този форум познава ли лично такива?
3.- едно земеделско стопанство освен че изхранва семейство има и площ за друга производствена дейност (пък и друга) - КАКВАТО И ДА Е. За повечето неща ти трябва земя, площ, а не балкон.Човек сам си поставя граници. И тази година има едри земеделци, семейства (!), които са изкарали долу-горе колкото Албена АД със 7000 стаи (!). За къв Х... им е да са в София и има ли значение къде си въобще с такива суми? Това са крайните примери, което значи че има и добри средни, но според мен в момента се заражда голямото ослушване на тема "толкова ли е важно къде живея" и едно повсеместно залавяне за работа ще е най-правилното и за страната. С всичките ефекти върху цени на имоти в различни сегменти...Last edited by Kosto; 28.03.2011, 12:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеПак ли сънувате мокри сънища...
Да приемем, че дохода на едно домакинство е нисък.. Средно около 700-800 лева след данъци. Семейство с такива доходи без да има наследствен апартамент, ако иска да работи в София трябва да се ориентира към по крайните квартали за закупуване на жилище - Обеля, Дружба, Люлин и т.н.
Много добро решение е и Област София и особено по комуникативните места, като всички населени места по Жлаковата линия между София и Своге (Нови Искър, Курило, Луково, Владо Тричков и други). Също така Перник, Владая и други. Въпроса е че българина още няма този начин на мислене, а именно да пътува дълго за работното си място...
Това е в случай, че семейството иска да притежава собствен имот (къща, апартамент).
Другият вариант е семейството да се абстрахира от идеята за собствен имот и да започне да живее под наем. В приличен квартал на София въпросното семейство може да има с около 50-60% по-нисък наем от месечната вноска по кредита, ако закупят същия имот. За около 400 лева за приличен двустаен апартамент е абсолютно реална.
Не е нормално всяко семейство да притежава собствено жилище...
По-заможните с бизнес или елитна професия е нормално да имат такова, но по-бедните няма смисъл.
Повечето хора от бедните са мобилни... Лятото са на морето, зимата по курортите и т.н., там са където има келепир.
Освен това всички станаха "граждани" и искат да живеят "...на центъра". Обаче ако може квадратния метър да е около 100-200 Е и почват да реват, като разберат че е над 1000, дори за нефукционални полуразрушени коптори...
Какво срамно има в това човек да живее на село и да си гледа животни и зеленчуци... Да има малко овошки. Едно малко стопанство може да изхранва много хора... След някоя друга година, когато АДСИЦ-овете и подобни инвестиционни структури за земеделска земя изкупят земята и започнат да произвеждат, "новите граждани" ще останат без абсолютно нищо"... и ще стават все по-бедни и ще затъват с все повече кредити, ако се надяват да живеят в града с "...не'ква работа".
А за тия, които тръбят само за спада на имотите ще ги попитам следното:
... ОК паднали са цените от 2008 до сега... Въпроса ми е станали ли са по-достъпни въпросните имоти за покупка??
Такива хора са малцинство. Мнозинството са с намалени доходи, но все пак не толкова намалени, колкото е спадът на имотите. Големият проблем за този тип купувачи е, че банките сериозно затегнаха кредитрането и вече няма как да теглят кредит без доказване на доход и за 100% от стойността на имота.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
Коментар