IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Радвам се, че се появи и ти. Аз винаги обожавам да ми се обяснява, че не мога да смятам и кое е невъзможно.

    Може и да те разочаровам малко, но БГ-стан е столицата на специалистите по всичко ( демек по нищо ), дет' нямат представа за какво иде реч, в коя сфера, как се прави технологично и т.н. и т.н., но затова па могат с часове да ме "убеждават", че такова животно няма.

    Та, не си първият, който ми "търка" очите
    абе тя бгетовицата си е такава,за тва спор нема,ама в случая ти звучиш като един от бгетовците,щото само в бг моа да убедиш някой,че правиш по 10-15% на ден.. тва само бгетовец може да го каже и само бгетовец може да му ПОВЯРВА....

    в цивилизована държава,с цивилизовани хора,само ще ти "търкат" очите.....
    единствено аборигени,занимаващи се с "технически" анализ и пишещи книги за "технически" анализ моа да срещнеш такива твърдения -не за друго,а защото са с мозък на кокошки.
    ама ти не се такъв,ако не броиме няколкото ти изцепки от рода "хартиени-електронни" пари и това,че имотите в бг са намерили дъно, имаш добра логика ,в пъти на бгетовското ниво......
    та защо падаш толкова ниско,колкото един "трейдър" на елиът и фибоначи,драскащ чертички ,линийки,триъгълничета и т.н. ? само в промити кокоши мозъци като техните може да има 10-15% доходност на ден,ти що се буташ там?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
      Докарахте ли имотките до 50-100 Евро на кв. м. Като ги докарате ми пишете на лична да знам... За да изсипа кеша за НИ..
      Бря, имотки има за всички вкусове, ама ако издиря някой дет' и да им плаща и разходите, може да се замисля и аз.

      Няма да им искам да ми кихат отделно "сухо" на месец, че шъ стане мноу нагло май, а?


      П.П. Стискай кеша и го пази, че той по един начин се прайка, па по друг се разпределя. Ама, вече е пълно с "разпределители" на кеш, кат' почнеш от държавата, дет' и пакт за финансова стабилност го кръстиха май, ама ей така едни 40%, ако може от всеки левец дет' минава през икономиката те да си го барат, минеш през баМките и к'ви ли не "разпределители" се навъдиха.

      Аз от десетина години си пъна гънката и не мога да измисля справедлива система как да се разпределя справедливо по 'орицата, зат'ва и се включвам с удоволствие в разни проекти от доказани партньори, дет' диктуват маркетинговата и мениджърска световна мода.

      Научих почти целия "каталог" от създаване, налагане, позициониране на търг. марки, маркетингови планове, системи на заплащане и т.н. и пак кат' се стигне до разпределянето и ... падам в кофата.

      Ся пак сричам некъв хамерикански автор, та той ми "търка" очите кат' Асенката преди малко, че то лийдършип и менижмънт нямали нищо общо, щот' едното било в дясната половина на мозъка, а па другото в лявата кат' центрове.

      Демек, кат' попаднеш в лабиринт и дириш посоката, може да се окаже, че си отвеял конкуренцията да събаряш стените за най-кратко време и т'ва било да си мениджър.

      Ама, в другата половина на мозъка било лийдършип-а, а той определял дали си вървял в правилната посока, щот' може да се окаже, че там дет' си блъскал години и си бил свикнал да го правиш до съвършенство, се е оказоло ГРЕШНАТА посока си бил наистина перфектния мениджър за своето време.

      Та, може и да прав чилякът, аз съм Рус и не разбирам, щот' едва ли ще живея 500 години, че да го изследвам т'ва дет' той е писал в книгата си. Ама, скоро наближавам страниците за разпределянето и шъ видя ко шъ станИ, та ... явно всеки е луднал на тема да разпределя от всички посоки - хихи

      Ай, чиърс и на тИбя!

      Аз чезвам по кръчми малко, после пак ще се посмеем.
      Last edited by marandi; 11.08.2011, 18:40.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Бях ти пратил и ЗБНБ да се сетиш да го прочетеш, ама то и да го прочетеш, какво ли па ще разбереш?
        Спомням си, че спореше, че БНБ решавала какъв да бъде ОПЛ. Обяснявах ти 10 пъти, че лихвеният процент не го определя тя, а просто го публикува, и пак не успя да го вденеш. Показах ти го черно на бяло как се образува, а именно като средно месечна величина от дневния лихвен % на междубанковия паричен пазар, но отказваш и това да проумееш. Безнадежден си, ти и останалите пациенти на Инвестора, дето пълните темата с глупости.

        Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Във втория пасаж поредните бисери и шедьоври. БНБ контролира паричната база и паричната маса в страната, управлява й Фиск. резерв, демек всяка жълта стинка дет' ти се търкаля из портфейла - няма как да е в него, ако БНБ не я е напечатала преди това. Следи за дейността на търговските баМки да не се отплесват с глупости и им регулира МЗР, демек при какви лихвени нива да отпускат заемен ресурс на бизнеса и домакинствата.
        БНБ контролира банкнотите и монетите в обръщение, решава колко и какви да са инвестициите в ценни книжа, монетарното злато и инструменти в монетарно злато, паричните средства и предоставени депозити в чужда валута, и какви да са задълженията на банките към БНБ (т.е. МЗР). Сега, това за жълтите стотинки е пълна глупост което си писал, пълна глупост. Търговските банки контролират паричната маса. БНБ може само да забавя/ускорява този процес.

        Ето ти един пример - отивам в една банка, влагам 1 000 000 лв. 10% от тия 1 000 000 остават като МЗР, останалите 900 000 могат да се раздават като кредити. Е, ако банката реши да не ги раздава, а ги ползва по друг начин - например купи дълг, или ги инвестира в нещо, какво става с кредитната маса? Тапанар.
        Още един премир - от чужбина банката майка влага 10 000 000 лв. Е, от тях само 5% трябва да отидат като МЗР. останалите 9 500 000 могат да се раздадат като кредити. Ако ТБ реши да не ги раздава, паричната маса няма да се увеличи.

        Не разбираш как стоят нещата и това е. Жалко само, че пълниш по 50 страници на инвестора с глупави мнения, а не си пишеш бръщолевиците в блога си, а спамиш постоянно.

        Коментар


        • Докарахте ли имотките до 50-100 Евро на кв. м. Като ги докарате ми пишете на лична да знам... За да изсипа кеша за НИ..
          Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
            вероятно има и по оптимални....освен ти,петър караиванов и дузина форекс гурута, сте ги открили.сигурно и вие сте предизвикали кризата,защото сте обрали целия свят и централните банки не могат да насмогнат да напечатят пари за печалбите ви.

            баба мара от сватовче като си купи едно пликче доматени семки за 1 лев,направи си разсад от 100 стръка и за лятото изкарва към 1 тон домати,по 30 стинки килото,жената си докарва към 300 лева ,което е към 30 000 % ROI на година...
            та да не те обидя,няма да казвам,че грешно изчисляваш доходност,но ако приемеме твоя начин на изчисление за верен,тогава баба мара те бие с 10 000 % ,или бабето е 100 ПЪТИ по доходоносно от теб.
            по твойта логика, по добре инвестирай в бг бабички,ще направиш 100 пъти повече пари на година,от сегашните си инвестиции....

            п.п.
            ROI е наистина "креативно" нещо,особено ако попадне в ръцете на някой като теб... дето е "гугълвал' инвестопедии и уикимедии ,където формулите са абсурдно невярни,поради непълността им.
            дори и при чиста инвестиция,без труд,формулата е непълна,защото са забравили да сложат цената на парите на "инишъл инвестмънт" +цената на риска ...

            та нема да е зле да "преразгледаш" счетоводството си,защото в тоя си вид бг баба те бие около 100 пъти по "доходност"

            Радвам се, че се появи и ти. Аз винаги обожавам да ми се обяснява, че не мога да смятам и кое е невъзможно.

            Може и да те разочаровам малко, но БГ-стан е столицата на специалистите по всичко ( демек по нищо ), дет' нямат представа за какво иде реч, в коя сфера, как се прави технологично и т.н. и т.н., но затова па могат с часове да ме "убеждават", че такова животно няма.

            Та, не си първият, който ми "търка" очите

            Коментар


            • Егати бабичките,егати възвращаемоста от вложения. в тях трябва да се инвестира!!1...поне бабички бол,че и и тук-там някой дедо ако набуташ в играта/те са по-продуктивни/...Ехе.ееее си е.а куче майката върху мангизи ще ходим.
              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
                Браво момчета, стигнали сте сами до верен извод, че и темата на инвестора сте напълнили с мнения. Браво!

                За тези, които не схващат иронията, ще поясня, че инфлацията в България зависи от фискалната политика на правителството от 1997 г., когато е въведен валутния борд и на БНБ и се отнемат редица правомощия, като например функцията на краен кредитор на търговските банки.

                БНБ започва да публикува средномесечния дневен лихвен процент на междубанковия пазар под наименованието основен лихвен процент, за да заблуди разни недоучили шматароци и наивитетни граждани, че все още има нещо, което може да контролира, що се отнася до паричната политика на държавата.
                Браво и на тИбя!

                Иронията е, че си си същият неграмотник като Вувузелката31, пишейки глупости, но и после се сърдите защо никой не иска да ви помогне да изкарате нЕкви жълти стинки за хапартамент в Софето. Дет' се прайкат за няколко месеца без да си бараш основния капитал. Ама, то па и един келепир - цял свят е луднал по хапартамент в Софето ...

                Та, от т'ва дет' си написал и все не можеш да вденеш разликата. БНБ поради условията на борд не само на търговските баМки, ами и на държавата не може да дава кинти. Но това не е означава, че не е кредитор от последна инстанция за БГ-стан. И аз не виждам какво общо има едното с другото, че все ги повтаряш кат' латерна.

                Бях ти пратил и ЗБНБ да се сетиш да го прочетеш, ама то и да го прочетеш, какво ли па ще разбереш?

                Във втория пасаж поредните бисери и шедьоври. БНБ контролира паричната база и паричната маса в страната, управлява й Фиск. резерв, демек всяка жълта стинка дет' ти се търкаля из портфейла - няма как да е в него, ако БНБ не я е напечатала преди това. Следи за дейността на търговските баМки да не се отплесват с глупости и им регулира МЗР, демек при какви лихвени нива да отпускат заемен ресурс на бизнеса и домакинствата.

                И ти пак се изцепи, че инфлацията зависи само от фискалните мерки, после другата простотия, че било заради борда и третата простотия, демек монетарни мерки няма?

                Монетарни мерки за въздействие на инфлация НЯМА да има ( както пишеш ), ако намериш държава, в която платежното им средство са рапанчета, миди, сол или к'вот се сетиш. Демек, където не са виждали и чували за книжни пари. А, то от няколкостотин години аз не се сещам за такава държава?! Добре, че си ти, че вече я "откри"! Евалата ....

                Може ли толкова глупости да избълваш само в 2 реда, бре? Направо ти се възхищавам на "класата"!

                П.П. Да не се завършил УНСС-то, бре Защотко? От чисто любопитство питам?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Аз не обичам тази дума

                  От 3 години всичко е в кеш, извън БГ-стан и се врътка през 10-15% чиста дневна печалба. ROI около 300-350% годишно. Вероятно има и по-оптимални варианти за законно и безрисково управление на капитал, ама аз не съм ги открил все още.

                  Поздрави!
                  вероятно има и по оптимални....освен ти,петър караиванов и дузина форекс гурута, сте ги открили.сигурно и вие сте предизвикали кризата,защото сте обрали целия свят и централните банки не могат да насмогнат да напечатят пари за печалбите ви.

                  баба мара от сватовче като си купи едно пликче доматени семки за 1 лев,направи си разсад от 100 стръка и за лятото изкарва към 1 тон домати,по 30 стинки килото,жената си докарва към 300 лева ,което е към 30 000 % ROI на година...
                  та да не те обидя,няма да казвам,че грешно изчисляваш доходност,но ако приемеме твоя начин на изчисление за верен,тогава баба мара те бие с 10 000 % ,или бабето е 100 ПЪТИ по доходоносно от теб.
                  по твойта логика, по добре инвестирай в бг бабички,ще направиш 100 пъти повече пари на година,от сегашните си инвестиции....

                  п.п.
                  ROI е наистина "креативно" нещо,особено ако попадне в ръцете на някой като теб... дето е "гугълвал' инвестопедии и уикимедии ,където формулите са абсурдно невярни,поради непълността им.
                  дори и при чиста инвестиция,без труд,формулата е непълна,защото са забравили да сложат цената на парите на "инишъл инвестмънт" +цената на риска ...

                  та нема да е зле да "преразгледаш" счетоводството си,защото в тоя си вид бг баба те бие около 100 пъти по "доходност"

                  Коментар


                  • И...понеже темата е за движението на цените на НИ в обозримо бъдеще,да ВВи споделя какво ми прави впечатление при едностайни апартаменти в София център + южните квартали .Миналото лято цените варираха около 800-900евро на кв.м. ...това лято се появяват оферти за 350-600 евро ,обаче шмекеруват с общите части и степен на завършеност,а също и масово спестяват скрити неуредици.Ти дай парите сега ,пък после търси въже да се "бесиш" .Та ако някой има подобни впечатлиния или е бил жертва на хватки нека сподели.
                    Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от сънислава(тя) Разгледай мнение
                      3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --
                      Ами...НЕ Е ВЯРНО.
                      Да обяснявам ли защо...
                      А, Съни Слава е написала нещо много интересно.

                      Наистина ще те помоля да обясниш защо не е вярно, че инфлацията в България зависи от фискалната политика на правителството. Интересно ми е да чуя аргументи.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                        като гледам за едно си прав за друте не! (става дума за приятеля на Томи Маранди)
                        3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --
                        Браво момчета, стигнали сте сами до верен извод, че и темата на инвестора сте напълнили с мнения. Браво!

                        За тези, които не схващат иронията, ще поясня, че инфлацията в България зависи от фискалната политика на правителството от 1997 г., когато е въведен валутния борд и на БНБ и се отнемат редица правомощия, като например функцията на краен кредитор на търговските банки.

                        БНБ започва да публикува средномесечния дневен лихвен процент на междубанковия пазар под наименованието основен лихвен процент, за да заблуди разни недоучили шматароци и наивитетни граждани, че все още има нещо, което може да контролира, що се отнася до паричната политика на държавата.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                          като гледам за едно си прав за друте не!

                          1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. -- ВЯРНО --

                          2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст. -- НЕВЯРНО -- Освен ако приемем че няма да има никакъв ръст, тогава да Иначе пазарът, производството и потребленитео са толкова свити, че няма как да произведат ръст! Само износът остава да генерира нещо в тази наша икономика!

                          3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --

                          4. Няма да има реформа в администрацията -- ВЯРНО -- Че то кога е имало!
                          Всички вървим дружно към все по-пълен административен Балон!

                          Наздраве! К'во щъ кажеш?
                          А аз като ви чета се чудя, как може някой да си пише алабалистики, да ги повтаря като мантра, а друг да му приглася, че и обосновка да се търси

                          Да приемем, че днес е януари '11 и четем четивото за свободно време )

                          1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. -- ВЯРНО -- Никой от 3 години насам не смее да си помисли, даже, за някаква експанзи, всички се надяват само на отпушване и лек ръст на кредитирането.
                          Печатниците не спряха да работят за банките, но парите не поемат пътя към бизнеса, а голяма част запушват дупки или попълват липси по регулации.



                          2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст. -- НЕВЯРНО -- Освен ако приемем че няма да има никакъв ръст, тогава да Иначе пазарът, производството и потребленитео са толкова свити, че няма как да произведат ръст! Само износът остава да генерира нещо в тази наша икономика!
                          Така де, някой като твърди, че ще има реален ръст, да каже направо кое ще го инициира и подкрепи
                          Като няма да е износът, КОЕ ще е? Магистралите ли?


                          3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --
                          Ами...НЕ Е ВЯРНО.
                          Да обяснявам ли защо...


                          4. Няма да има реформа в администрацията -- ВЯРНО -- Че то кога е имало!
                          Всички вървим дружно към все по-пълен административен Балон!
                          Това беше ясно след година и половина управление и приемането на бюджет 2011, приказките за сериозни реформи умряха

                          А да, наздраве )
                          Last edited by съни(тя); 11.08.2011, 16:24.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tomy Разгледай мнение
                            като гледам за едно си прав за друте не!

                            1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. -- ВЯРНО --

                            2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст. -- НЕВЯРНО -- Освен ако приемем че няма да има никакъв ръст, тогава да Иначе пазарът, производството и потребленитео са толкова свити, че няма как да произведат ръст! Само износът остава да генерира нещо в тази наша икономика!

                            3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --

                            4. Няма да има реформа в администрацията -- ВЯРНО -- Че то кога е имало!
                            Всички вървим дружно към все по-пълен административен Балон!

                            Наздраве! К'во щъ кажеш?
                            Бебе, наздраве!

                            Винаги се радвам, когато някой води конструктувен диалог - демек, че мисли

                            Не ми се навлиза в темата за износа, че тогава кат' ги смятах нещата ми загуби 2-3 дена само той, да ръчкам данни, структури, доколко е реален, на к'ва база да го меря и т.н.

                            Всеки гледа от неговата "камбанария" и това, което съм имал предвид е, че през 2011 г. икономическия ръст няма да е съпоставим с този в останалите държави ( развити и развиващи се ). Т.е. ситуацията не е статична като околна среда, а тогава доколкото си спомням БаМкоФ кат' в секта говореше "Глей'те ся ко ши стане в БГ-стан с тоя износ. Едва ли не .... чудеса.

                            Е, к'во да стане, още не можем да стигнем средния ръст за ЕС и еврозоната, демек другите пак дърпат напред.

                            Той е политик, а не Руса тиква кат' мИня и е нормално да говори така. В очите на слепите може и в топ 1 да се изкара - няма проблем. Все пак на 'орицата винаги е нужна надежда. Та, много ясно, че от 100 макро-критерия все ще има 5-6 с добри показатели, особено при преструктирането на икономиката и показатели с ниска база и оттам като всеки управляващ, ще цитира все тях

                            Ако искаш, в края на годината кат' са по-ясни данните си припомни какво си ме питал и тогава, ако искаш пак ми задай този въпрос? Но "чудесата" от износа, които се издрънкаха тогава, че ще се случат - аз не ги виждам, особено като се осреднят данните в края на година.

                            Чиърс и се радвам да те "видя"!

                            Днес ми е скучно нещо. Вероятно от дъжда ...
                            Last edited by marandi; 11.08.2011, 16:08.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              "Това, което няма да се случи през 2011 година е, че:

                              1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. Тук масово лъжат по медиите заинтересованите страни. Нивата на проникване ще са с минимални ръстове между 3-5% на годишна база.

                              2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст.

                              3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството и предвид статистическата грешка в методологиите, данните ще бъдат “удобни”. Не са за подценяване и “удобните” регулатори, които прецизно боравят с цените на енергоносителите, според зададения резултат или т.нар. скрити данъци. Дано доживеем някой ден индекса за инфлация да изключва храните и енергоносителите, както се наблюдава в някои от развитите държави.

                              4. Няма да има реформа в администрацията, която е жизнено-необходима и оттам реалния сектор ще бъде подложен на натиск за сметка на публичния и през тази година."

                              като гледам за едно си прав за друте не!

                              1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. -- ВЯРНО --

                              2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст. -- НЕВЯРНО -- Освен ако приемем че няма да има никакъв ръст, тогава да Иначе пазарът, производството и потребленитео са толкова свити, че няма как да произведат ръст! Само износът остава да генерира нещо в тази наша икономика!

                              3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството -- ВЯРНО --

                              4. Няма да има реформа в администрацията -- ВЯРНО -- Че то кога е имало!
                              Всички вървим дружно към все по-пълен административен Балон!

                              Наздраве! К'во щъ кажеш?
                              Socialism -- You Make It, They Take It.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                                Жилищни и потребителски кредити на стойност над 25 хиляди лв., които домакинствата дължат:
                                1)
                                - В края на 2007г. бяха 95,376 кредита
                                - В края на юни 2008г. бяха 119,276 кредита
                                Тоест за 6 месеца има повишение на броя на тези кредити с над 25%.
                                2)
                                - В края на 2010г. бяха 150,803 кредита
                                - В края на юни 2011г. бяха 153,541 кредита
                                Тоест за 6 месеца има повишение на броя на тези кредити с по-малко от 1.9%.


                                За сравнение жилищни и потребителски кредити на стойност над 25 хиляди лв., които домакинствата дължат:
                                1)
                                - В края на 2007г. бяха на стойност 6,687,136 хил. лв.
                                - В края на юни 2008г. бяха на стойност 8,332,287 хил. лв.
                                Тоест за 6 месеца има повишение на стойността на тези кредити с над 1.64 милиарда лв.
                                2)
                                - В края на 2010г. бяха на стойност 10,563,590 хил. лв.
                                - В края на юни 2011г. бяха на стойност 10,664,052 хил. лв.
                                Тоест за 6 месеца има повишение на стойността на тези кредити с по-малко от 100.5 милиона лв.


                                http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm
                                Сладко бебе Информ ме кефи, много изчистен стил на поднасяне на данните има

                                Иначе данните, които се грижиш да даваш на 'орицата, за да ги накараш да си размърдат малко гънките к'о ста'а са безценни.

                                Аз бях писал в една моя статия с прогноза за 2011 г. и за Русата ми тиква няма нещо неочаквано до момента.

                                Цитат от статията с прогнози за 2011 г., но няма да давам линк, че някои се дразнят. До края на годината ще видим дали съм "познал". Само ще припомня, че в януари месец, когато правих анализите и ги публикувах "еуфорията" за нова кредитна експанзия беше доста голяма. Медии и всичко обясняваше как вече баМките развързвали кесиите и т.н.

                                --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                "Това, което няма да се случи през 2011 година е, че:

                                1. Няма да се наблюдава нова кредитна експанзия. Тук масово лъжат по медиите заинтересованите страни. Нивата на проникване ще са с минимални ръстове между 3-5% на годишна база.

                                2. Износът няма да е двигателят за икономически ръст.

                                3. Нивата на инфлация изцяло ще зависят от фискалната политика на правителството и предвид статистическата грешка в методологиите, данните ще бъдат “удобни”. Не са за подценяване и “удобните” регулатори, които прецизно боравят с цените на енергоносителите, според зададения резултат или т.нар. скрити данъци. Дано доживеем някой ден индекса за инфлация да изключва храните и енергоносителите, както се наблюдава в някои от развитите държави.

                                4. Няма да има реформа в администрацията, която е жизнено-необходима и оттам реалния сектор ще бъде подложен на натиск за сметка на публичния и през тази година."


                                Датата на анализа за 2011 г., който тогава бях правил и публикувал е 4 януари тази година.

                                Поздрави!

                                П.П. Човешката памет е "къса" и едва ли вече някой помни всички простотии за края на кризата и реките от пари, които баМките щели да почнат да изливат всеки момент, които се говореха в края на миналата година от почти всички "експерти" в БГ-то. Но както и да е.

                                Важното е да има хумор, налЕ!

                                Коментар

                                Working...
                                X