Първоначално изпратено от pikeman
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнениеMarandi погледнах нещата, които ми изпрати, но не съм ги чел подробно. От това което прочетох не следва директно че лихвите по депозитите ще са винаги по-ниски от инфлацията. Целта на банката е да поддържа инфлация под 2%. Защо лихвите по депозити трябва да са по ниски ?
подчертавам, че ти се ( "карам" с любов ), т.е. това не е критика към теб!
Според теб какво значи "погледнах ги нещата", "не съм ги чел", обаче мисля ........ ?!?
Демек, напиши си домашното! Т'ва значи, че тия "неща", както се изразяваш са регулациите и то монетарните, които се прилагат. Т.е. първо тия "неща" е трудно да се схванат с едно "бегло" прочитане, а напротив - ще възникнат хиляди въпроси от типа: "Защо???"
Там, вече трябва ти да си потърсиш източници и да се потрудиш малко, а не да чакаш някой "на готово" да ти го каже.
Искам правилно да ме разбереш, причината да подхождам по този начин е, не че аз не искам да ти помогна, а защото ако ти не си построиш сам "механизма" на нещата и причинно-следствените връзки - то тогава дори и да ти го кажа "на готово", то ти пак ще ми "намериш" кусури. Т.е. нищо няма да научиш
Та, аз ти показах "вратата", ако искаш влез през нея и после, ако забележа друг интересен въпрос от тИбя, ще ти помогна пак и то с удоволствие!
П.П. Дан' забрайкам имотките
Защотчо е същия в тази посока, научил 1 чалъм за оценка на актив/пасив и въобще не ме "слуша" какво го питам. Т.е. това ли е само единствената оценка, която се ползва за активи/пасиви? До тук ми е "техничарския" въпрос по казуса и защо точно подобен финансов инструмент да ползвам?!
После следват въпросите ми от гледна точка мащаб: "Това ли е "правилното" място в целия свят ( примерно Софето - щот' той все дава примери за него ), където да си струва чиляк да инвестира?!"
Ако познавам и ползвам други начини и те са по-добри - да ги отсвиря тях и после да си късам нервите с нисколиквиден продукт ли?
Т.е. питам, ами, ако се окаже, че подвежда 'орицата - тогава какво правим, понеже е видно, че той от инвестиране хал-хабер си няма?!
Та, той на тия въпроси - отговори не дава, а продължава да "мели", че аз съм "бот"
Поздрави,
и хубави празници от мИня на всички!Last edited by marandi; 04.09.2011, 18:02.
Коментар
-
В темата не е писано от 5 дни, така че очаквам след моя коментар да не се почне с обичайните простоти и спамове от бандата ботове на Инвестора. За пет дни можехте да си избистрите всички проблеми, така че очаквам да няма спам след коментара ми.
Отново и отново продължавам сравнението между цени на ЧСИ и цени от брокерските сайтове. Както бях отбелязал и преди, продължава да се наблюдава доближаване до цените, което мисля е положителна тенденция. Това е пътят към достигане на равновесни цени и получаване на работещ пазар. Разбира се, има и много надути обяви и от ЧСИ, и от брокерите, но къде ли ги няма.
Ето един апартамент с площ 65 кв.м в слатина, за 78 750 лв. http://www.sales.bcpea.org/?q=node/34398
Ето и какво искат брокерите за имот със същата площ в същия квартал:- 84 800 лв., или с 6 050 лв. повече от ЧСИ-то. Такава разлика може би е оправдана, ако купувачът смята, че офертата от ЧСИ е реална и не е надута. Купувайки чрез брокер, ще може да се ползва банков кредит, което е първи плюс, а и цената може да се намали допълнително с поне 4-5 000 лв., така че може би офертата на брокера е по-добра. Остава разбира се да се сравнят и апартаментите като качество, да не би да има някой скрит и важен недостатък http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...565&f1=details
- 107 600 лв., или с 28 850 лв. повече от ЧСи-то, и с около 23 000 повече от другия брокер. Отново се лети нагоре в облаците, такава голяма цена въобще не е оправдана. Подобни апартаменти дори за 70 000 много трудно се продават, какво остава за оферти от типа на 110 000 лв. Мечти, мечти за 2008 http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...882&f1=details
- 109 460 лв., или с 30 170 лв. повече от ЧСИ-то Същата работа като предишната обява, някои хора си мислят, че като платят 2 бона за майстор и им стегне апартамента, ще му се вдигне цената от 60 000 на 110 000 лв. Да, ама не бил 2 бона ремонта, бил 3. Да, ама толкова вървели. Да, ама... Брокери, годината е 2011, не 2008! http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...837&f1=details
Last edited by Zashtontcho; 04.09.2011, 17:37.
Коментар
-
Оферти за апартаменти в България на стойност от:
1)
- от 50,000 лв. до 75,000 лв. - 13,849
2)
- над 75,000 лв. до 100,000 лв. - 16,008
3)
- над 100,000 лв. до 150,000 лв. - 24,044
4)
- над 150,000 лв. до 200,000 лв. - 12,888
5)
- над 200,000 лв. - 14,832
Или офертите бяха 81,621.
Минимална сума на на апартаментите в тези 5 ценови сегмента:
1)
- от 50,000 лв. до 75,000 лв. е 13,849*50,000 лв. = 692,450,000 лв.
2)
- над 75,000 лв. до 100,000 лв. е 16,008*75,000 лв. = 1,200,600,000 лв.
3)
- над 100,000 лв. до 150,000 лв. е 24,044*100,000 лв. = 2,404,400,000 лв.
4)
- над 150,000 лв. до 200,000 лв. е 12,888*150,000 лв. = 1,933,200,000 лв.
5)
- над 200,000 лв. е 14,832*200,000 лв. = 2,966,400,000 лв.
Или общо минималната сума е 9,197,050,000 лв. или над 9.197 милиарда лв.
Депозити на стойност над 50 хиляди лв. на домакинствата в края на юни 2011г.:
- стойността им беше под 8.9 милиарда лв.
- броят им беше 75,775
http://www.homes.bg/index.php
http://bnb.bg/Statistics/index.htmLast edited by Inform; 30.08.2011, 12:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеИ аз се втрещявам , когато разбера, че някой си е повярвал, че във форум може да се върши полезна работа.
Но може и да съм изостанал. Сега, ако излезе някой и каже, че от форуми се прехранва редовно (не само по избори), ще си взема думите назад.
пп колкото до форума тук аз и преди съм го казвал, на няколко пъти със съветите си няколко души са ми изкарвали прилична за стандарта и възможностите ми сума за което съм им благодаренLast edited by marketleverage; 28.08.2011, 14:56.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПак заповядай, бебе сладко!
П.П. А, ти успя ли внимателно да прочетеш материалите, които ти пратих за паричната политика на ЕЦБ и вече разбра ли, защо доходността от депозити винаги ще е по-малка от нивата на инфлация в евро-зоната в дългосрочен план? Подобна монетарна политика използват и останалите водещи световни сили като УСА, ЮКей и т.н.
За това повече се притеснявам, дали нашите кратки "срещи" по форумите са били полезни за тИбя или просто сме си "убивали" времето?!
Страхотен лаф, който вече по-рядко чувам, но навремето се втрисах като го чуя: "Здравей, как си? С какво се занимаваш?" и в отговор следваше: "УБИВАМ си Времето!" ........
Направо замлъквах като го чуя ...
Поздрави!
Но може и да съм изостанал. Сега, ако излезе някой и каже, че от форуми се прехранва редовно (не само по избори), ще си взема думите назад.
Коментар
-
Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнениеМаранди мерси за подкрепата.
П.П. А, ти успя ли внимателно да прочетеш материалите, които ти пратих за паричната политика на ЕЦБ и вече разбра ли, защо доходността от депозити винаги ще е по-малка от нивата на инфлация в евро-зоната в дългосрочен план? Подобна монетарна политика използват и останалите водещи световни сили като УСА, ЮКей и т.н.
За това повече се притеснявам, дали нашите кратки "срещи" по форумите са били полезни за тИбя или просто сме си "убивали" времето?!
Страхотен лаф, който вече по-рядко чувам, но навремето се втрисах като го чуя: "Здравей, как си? С какво се занимаваш?" и в отговор следваше: "УБИВАМ си Времето!" ........
Направо замлъквах като го чуя ...
Поздрави!Last edited by marandi; 27.08.2011, 14:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
на пръв поглед изглежда добре, но според мен са понадули квадратурата. освен това всичките спални са със скосени тавани и прозорци тип капандура. тази тераса 60кв не е ясно дали не е обща за кооперацията....и тн и тн
но като цяло има спад в цените и това е нормално. миналата година гледах един подобен, но не мезонет и на по-добро място и цената идваше към 780Е кв.
сектора на НИ е пълен със случайни хора (брокери, строители, инвеститори) и не мисля, че пазара ще литне. Сега ако реша да инвестирам в НИ по-скоро бих се оглеждал за парцел в софия на който да построя малка кооперация.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИма и разлика между щях да запорирам и запорирах ...
винаги се забавлявам как "лесно" се раздават "присъди" и се лепят "етикети" в тоя форум.
Процедурата беше стартирана и я спрях по телефона, но преди това си бях написал "домашното", т.е. има доста нюанси, когато се предприема подобна стъпка и внимателно проучвах вариантите през ДСИ или ЧСИ. Накратко в срокове, такси, срещу кого, чисто технологично как да се отиграе подобно упражнение, понеже всяка ситуация е чисто индивидуална и за "себе" си, а детайлите са доста важни.
Тия реагираха като "ужилени" ( 2 дена срок ), защото десетки хора щяха да останат без заплати, затова и им го казах предварително какво съм започнал, за да не се чудят после какво става? Т.е. никога не се правя на "интересен".
Та, ти без да познаваш конкретиката по случая, започна с "обощенията" и то по съвсем различен казус ...
П.П. В този ред на мисли, имал съм възможност да осъдя и НОИ за четирицифрена сума. Разликата е, че НОИ е институцуя, т..е това е Държавата, а аз си обичам страната. Това, че в обръщенията си използвам БГ-то и БГ-стан е израз на моята болка от нещата, които виждам.
Та, майната му на 4-те цифри, няма да си позволя да си осъдя да държавата и после да се тупам по гърдите кат' пълен бай Ганьо на всеослушание ......... къв' съм тъпанар.
Демек, въпроса не е в числата и кой кого е "прекарал", а в отношението между хора, държава и компании и е добре, тия отношения да се борим да бъдат приятелски и чисти! На това нещо в развитите страни му викат "Доверие!".
П.П.П. Дан' забрайкам имотките: Пак казвам, мащаба в България е малък, регулациите са твърде динамични и затова в 99% от случаите първоначалните "сметки" не излизат за какъвто и да е било инвестиционен проект.
Ако те топлят мантрите, че имотките не са инвестиция, че кеф-а нямал цена и прочие булшийтс, то явно сме от "различни" отбори
Успех!Last edited by marandi; 26.08.2011, 18:58.
Коментар
-
marandi
Има и разлика между щях да запорирам и запорирах , второто ми се е налагало да го правя и не винаги могат да си платят длъжниците , защото парите не са откраднати но са вложени и похарчени вече за някакви материални ...и как да се договорят кредитора и длъжника - няма как. Често са намесени тъпите банки , те са кредитирали строителя като той им е заложил собственост , която е продал с предварителен договор , че и на разсрочено плащане и когато купувачи пък не си плащат вноските към строителя схемата се обръща - не може да чисти дълг към банката и не може и да прехвърли готови апартаменти на тези които са си платили понеже не вади акт 15..за да не влязат в сила договорите му с купувачите...Тъпа схема и най добрия вариант е да му се вземе всичко докъдето е построено , а потърпевшите колективно да реализират на пазара тази собственост и да си получат парите обратно. Не е вариант ЧСИ да разпродават такава собственост , с такива проблеми защото е невъзможно тя да има някаква реална цена , която да възтанови парите на кредиторите.Ти ми разправяш , че всичко си било наред..в тая държава нищо не е както трябва , дори здрав разум не може да се идентифицира в действията на институции - частни или държавни..има ли значение.За случая в Търново , ако апартаментите са по 350 евро за квадрат - пазарна цена , построеното до момента със 70% завършеност грубо се оценява на 2-пъти повече пари от тези които дължи строителя , но ЧСИ е абсурд да продадат тази собственост дори за половината от парите които би струвала и да възтановят парите на кредиторите. Как се вади изпълнителен лист - завежда се дело..плащат се такси, такси и..проста работа свързана с разходи , а не с приходи и после се каца в кантората на някой ЧСИ или Д...все тая...D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениес риск да ме редактира модито, но...кокера на съседите е по-интелигентен от теб
лекаMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнениеТеб ли сложиха днеска за бот на тая тема, пууу. ЧСИ-та има много, по-добре следи сайта им, където се публикуват около 60-70% от всички имоти за продан.
Да ти кажа, че си нямаш хабер от имоти и от цени на имоти. Виж как са се увеличили продажбите на имоти от ЧСИ за последните 2 години и тогава пак кажи честно
Има логика в това, наистина в БГ първо хората по веригата оглеждат хубавите имоти и ако могат, ги прилапват. Това, което ти и останалите ботове на инвестора, както и сичкото брокер у форума не може да/не искате да разберете е, че имотите за принудителна продан са вече прекалено много. Толкова са много, че на пазара излизат вече всякакви - от кимизарници до мезонети, пентхаузи и къщи. даже да си "чопнат" по някой имот от банката, ЧСИ-то или негови роднини, масата имоти на публична продан е толкова голяма, че остава богат избор за всички. Хиляди, хиляди имоти има, които ще се появят на пазара на ЧСИ, ще има имоти за всички.
с риск да ме редактира модито, но...кокера на съседите е по-интелигентен от теб
лекатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар