IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
    Сисико, нещо много си в грешка бре пич. Къде ги видя тези 94-97 реални квадрата. Та то нямаше спалня по- голяма от 10 кв.м. Хол с бокс още 30-на. Вярно, застроената площ беше обявена именно в тези граници за различните апартаменти, ама хайде да не я бъркаме с реалната. За безумните тераси 8/0.5 метра да не отваряме дума. За липсата на южно изложение също.Учудвам се, че са успели и на толкова да се продадат въпросните апартаменти. Ама....както се казва, на печелившите-честито :-))
    Хаа ..!

Здравей, адаш!

След 3 дена за 3 дена пак ще съм в Пловдив, х-л Санкт Петербург, както обикновено

Защо не се обади, че си се върнал от Дубай ... ще те убия с фритюрника - хихи

П.П. Не се занимавай да им обясняваш кой може да вади изпълнителен лист. Т.е. т'ва ЧСИ ми излезе на гъза вече кат' чета тая тема във форума.

Иди им обяснявай, че има и т.нар. държавни съдебни изпълнители, демек ДСИ. Ама, кат' са казали да е ЧСИ ... - нека да е ЧСИ ... шматката Защотчо, демек ...

Информацията може вече да ми е "стара", но преди година щях да запорирам сметките/заплатите на едно общинско предприятие, та тогава се чудех през ЧСИ ли да ги праскам или през ДСИ .... те па, взеха, че си платиха и даже ми се караха: "Ти, знаеш ли какво щеше да направиш?" ... Демек, хем насрани - хем "отворени" ( типично за бюджетЯ ).

Не, бе - откъде ли бих могъл да "знам"?!?

П.П.П. Напомня ми за времето, когато норариусите се "подчертаваха" в БГ-стан, че са "частни" ...

Дай телл. да ти звънкам кат' дойда и да ходим на Хепи-то да гледаме готини фусти. ( Пиши ми на лични )

Дано не ме чете жена ти .... - хихи
    Last edited by marandi; 26.08.2011, 01:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
      Сисико, нещо много си в грешка бре пич. Къде ги видя тези 94-97 реални квадрата. Та то нямаше спалня по- голяма от 10 кв.м. Хол с бокс още 30-на. Вярно, застроената площ беше обявена именно в тези граници за различните апартаменти, ама хайде да не я бъркаме с реалната. За безумните тераси 8/0.5 метра да не отваряме дума. За липсата на южно изложение също.Учудвам се, че са успели и на толкова да се продадат въпросните апартаменти. Ама....както се казва, на печелившите-честито :-))
      Информацията ми е от участник в търга. Тези квадрати са обявени и са сносни(но съм виждала и с много повече разминавания по новото строителство). За спалните съм съгласна с теб, ама не и за терасите и изложението. Какво ти пречи голямата тераса?!- за някои тя е удоволствие. Изложението изток- запад също е за предпочитане от север- юг примерно. Е най добре си е само юг, ама рядко има такова животно. Абе всеки си има мнение, а пък и става въпрос за падащи цени на НИ- нали така? Лека!

Коментар

• Сисико, нещо много си в грешка бре пич. Къде ги видя тези 94-97 реални квадрата. Та то нямаше спалня по- голяма от 10 кв.м. Хол с бокс още 30-на. Вярно, застроената площ беше обявена именно в тези граници за различните апартаменти, ама хайде да не я бъркаме с реалната. За безумните тераси 8/0.5 метра да не отваряме дума. За липсата на южно изложение също.Учудвам се, че са успели и на толкова да се продадат въпросните апартаменти. Ама....както се казва, на печелившите-честито :-))

Коментар

• Здравейте! Тъй като гледам спорите със Защончо за ЧСИ, пускам ви съвсем прясна информация от търг провел се скоро в Пловдив. Широк център, 90-97реални кв.м. (три апартамента ново строителство завършени с акт16-двата с три спални и единия с две спални) , при фалит на инвеститор-строител продадени на цени от 74 до 78хил лв. .....и то с голяма клизма. Това си е пробив надолу.Правете си изводи за цените!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
            Защончо.. Щом толкова ги следиш ЧСИ искам да ти кажа какво мне интресува и ми интересно дали имаш някакво инфо...

Търся апартамент до НДК (не повече от 1-2 пресечки разстояние) тристаен с отделна кухня и гараж. Да е около 90 кв. Може и стара сграда... Ама да не е повече от 500-600 Евро квадрата. Моля.. Получаваш 10% комисион, ако ми намериш такъв..
            Мажоритарев, не съм засичал точно такова, каквото ти искаш, но не ги и следя обявите от ЧСИ една по една. Когато публикувам сравненията, просто ги преглеждам набързо и ако нещо ми се види интересно, го пускам.

И все пак, за да не знаеш много, виж ето тук: бул. Евлоги и Христо Георгиеви № 41 (не са 2 пресечки от НДК, но са три! - Нансен, Гечкенли, Раковски), не е 90 кв.м, а 94 кв.м. И струва 150 000 лв., т.е идва към 800 евру. За гараж не съм ходил на оглед, но може и да измисли нещо човек. Ето я обявата: http://www.sales.bcpea.org/?q=node/25438

А, да - обявата е изтекла преди около 3 месеца. Все пак за актуална обява ще трябва да си потърсиш сам. Дерзай, може и този апартамент да го пускат пак, вече на 80% от цената, демек 120 000 лв. Тогава ще удовлетворява и условието ти за цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
              Теб ли сложиха днеска за бот на тая тема, пууу. ЧСИ-та има много, по-добре следи сайта им, където се публикуват около 60-70% от всички имоти за продан.
              Да ти кажа, че си нямаш хабер от имоти и от цени на имоти. Виж как са се увеличили продажбите на имоти от ЧСИ за последните 2 години и тогава пак кажи честно
              Има логика в това, наистина в БГ първо хората по веригата оглеждат хубавите имоти и ако могат, ги прилапват. Това, което ти и останалите ботове на инвестора, както и сичкото брокер у форума не може да/не искате да разберете е, че имотите за принудителна продан са вече прекалено много. Толкова са много, че на пазара излизат вече всякакви - от кимизарници до мезонети, пентхаузи и къщи. даже да си "чопнат" по някой имот от банката, ЧСИ-то или негови роднини, масата имоти на публична продан е толкова голяма, че остава богат избор за всички. Хиляди, хиляди имоти има, които ще се появят на пазара на ЧСИ, ще има имоти за всички.
              Застончо,дай ми плийс линк към ЧСИ,където се публикуват имоти за публична продан.Ще ти бъда признателен,тъй-като темата ме интересува.
              Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                стига вече с тия ЧСИ. от доста време следя сайта на един печен
                Теб ли сложиха днеска за бот на тая тема, пууу. ЧСИ-та има много, по-добре следи сайта им, където се публикуват около 60-70% от всички имоти за продан.
                Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                и честно да си кажа са или кимизарници или някакви интересни имоти на надути цени...
                Да ти кажа, че си нямаш хабер от имоти и от цени на имоти. Виж как са се увеличили продажбите на имоти от ЧСИ за последните 2 години и тогава пак кажи честно
                Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                това как може да си вземеш хубав имот от ЧСИ е някаква спекулация, защото хубавите имоти обикновено успяват да намерят кой да ги вземе на приемлива цена и не се стига до ЧСИ.
                Има логика в това, наистина в БГ първо хората по веригата оглеждат хубавите имоти и ако могат, ги прилапват. Това, което ти и останалите ботове на инвестора, както и сичкото брокер у форума не може да/не искате да разберете е, че имотите за принудителна продан са вече прекалено много. Толкова са много, че на пазара излизат вече всякакви - от кимизарници до мезонети, пентхаузи и къщи. даже да си "чопнат" по някой имот от банката, ЧСИ-то или негови роднини, масата имоти на публична продан е толкова голяма, че остава богат избор за всички. Хиляди, хиляди имоти има, които ще се появят на пазара на ЧСИ, ще има имоти за всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                  +1

Винаги съм се чудил на тази особеност на имотния пазар у нас. Като говорим за БФБ винаги говорим за бид, аск, марж и ликвидност, а неизвестно защо като говорим за имотен пазар, всички се съсредоточават върху аск-а. Който и брокер на НИ да хванеш, веднага започва да ти пълни главата с глупости за офертните цени ПРОДАВА и да те убеждава, ЧЕ ТОВА СА ЦЕНИТЕ! Имам чувството, че НИ са някаква супер особена стока, която не се поддава на нормалната икономическа логика. Типичен пример е някакъв кретен, собственик на помещение за магазин под наем в съседство с книжарницата на жена ми. Тоя идиот смени за 10 години 6-7 наематели, като помещението беше какво ли не - кафене, магазин за 1 лев, магазин за пердета, магазин за електроматериали, магазин за дрехи и т.н. Повече от 50% от времето помещението беше без наематели, а в останалата половина беше нещо от посочените горе, в процес на "разработване". Поредният наемател изкарваше 5-6 месеца и после се отказваше. И всичко идва от тъпотията на собственика, който искаше непосилен наем. Ако искаше наем около половината, щеше да има стабилен наемател за последните 10 години, при това способен да си плаща наема. Ако идиотът беше направил елементарна сметка, щеше да види, че едно намаляване на искания наем наполовина щеше да му осигури повече доходи и по-малко ядове в дългосрочен план.
                  Може на човека това да му е заниманието. Прави се на велик, има какво да прави за да не стои без работа, вади от време на време кинти и така...
                  хоби един вид

Коментар

Аноне, аз пазара го следя много отблизо...
                    Мисля, че точно с теб сме си говорили, че защитавам тезата за сегментацията на пазара на НИ.

По време на бума всичко вървеше нагоре, но това не означавяа, че сега в период на спад всичко ще се срине... В момента в София има квартали, където има застой или дори слаб ръст на цените на НИ. Както има и квартали в които цените са в пълен колапс... Не съм брокер, но много разбирам от тая работа... вЕрвай ми

Да се сравнява цената обаче на ЧСИ с офертна цена независимо дали е от брокер или частно лице е тъпо. Още повече пък да се правят някакви изводи от нея...

Та те цените в една и съща сграда току що завършена са различни на различните апартаменти. В повечето случаи разликата може да стигне до 20-30%...
                    Защончо взима една цена от ЧСИ за нЕкъв си апартамент и започва да прави изводи за целия квартал... Жалка история...

Айде лека от мен, че е време за бира...
                    Е точно тука си в грешка според мен. Сегментация в България няма и скоро няма да има. Всички квартали са що-годе еднакви, с доста сходно население. "Елитните" квартали от рода на Лозенец, Докторски паметник или Изток са пълни с порутени сгради без елементарна поддръжка, а значителна част от живущите са пенсионери с ниски доходи.
                    А сривът на цените процентно е точно толкова голям при панелите колкото и при апартаментите на 2 преки от НДК.
                    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• стига вече с тия ЧСИ. от доста време следя сайта на един печен и честно да си кажа са или кимизарници или някакви интересни имоти на надути цени... това как може да си вземеш хубав имот от ЧСИ е някаква спекулация, защото хубавите имоти обикновено успяват да намерят кой да ги вземе на приемлива цена и не се стига до ЧСИ.
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Ваденето на изпълнителен лист за принудително вземане/продажба и прочие е крайна мярка. Отделно, винаги има доброволен срок, в който се приканва отсрещната страна да си погаси задължението.
                        Маранди мерси за подкрепата.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                          +1

Винаги съм се чудил на тази особеност на имотния пазар у нас. Като говорим за БФБ винаги говорим за бид, аск, марж и ликвидност, а неизвестно защо като говорим за имотен пазар, всички се съсредоточават върху аск-а. Който и брокер на НИ да хванеш, веднага започва да ти пълни главата с глупости за офертните цени ПРОДАВА и да те убеждава, ЧЕ ТОВА СА ЦЕНИТЕ! Имам чувството, че НИ са някаква супер особена стока, която не се поддава на нормалната икономическа логика. .........
                          Ъмм ...,

имотките не са нещо особено за прогнозиране. Мисля, че за 3 години вече съм го доказвал нееднократно

По-скоро си мисля защо "залитате" в тази посока, защото още в 2008 г. кат' се вихреха дебатите срещу Светата Троица ( Милото, бати Афтър и Пешо Немският ), още тогава уточнихме, че имотката може да се разглежда, както като реален актив, така и като финансов актив. Нищо, че бяхме от различни "лагери".

Та, аз както тогава, просто правя забележка да не се "залита" в крайности, т.е. имотките в БГ-стан в болшинството си НЕ са 100% финансов актив/инструмент все още, че да ги разглеждате по този начин. Отделно, че па може и да са пасив

Подрави!

П.П. По-правилно е да се каже, че 99% от 'орицата от цял свят не умеят добре да плей на имоти гейм, което е напълно нормално
                          Last edited by marandi; 24.08.2011, 02:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Защончо, а и 99.99% от хората анализират офертни цени. Не ги виня. Анализът трябва да се съсредоточи върху "бидовете". Но за тях няма публични данни и за достигането им трябва много задълбочен анализ, не само четене и публикуване на разни обявления, и точно поради невъзможност за такъв анализ, много хора изгоряха от НИ и ще продължават да горят. Типичен пример за това е Джоанката.
                            Дано си ме разбрал. Днес не ми се пише много.

Наздраве! Аз моето си го изпих последните дни.
                            +1

Винаги съм се чудил на тази особеност на имотния пазар у нас. Като говорим за БФБ винаги говорим за бид, аск, марж и ликвидност, а неизвестно защо като говорим за имотен пазар, всички се съсредоточават върху аск-а. Който и брокер на НИ да хванеш, веднага започва да ти пълни главата с глупости за офертните цени ПРОДАВА и да те убеждава, ЧЕ ТОВА СА ЦЕНИТЕ! Имам чувството, че НИ са някаква супер особена стока, която не се поддава на нормалната икономическа логика. Типичен пример е някакъв кретен, собственик на помещение за магазин под наем в съседство с книжарницата на жена ми. Тоя идиот смени за 10 години 6-7 наематели, като помещението беше какво ли не - кафене, магазин за 1 лев, магазин за пердета, магазин за електроматериали, магазин за дрехи и т.н. Повече от 50% от времето помещението беше без наематели, а в останалата половина беше нещо от посочените горе, в процес на "разработване". Поредният наемател изкарваше 5-6 месеца и после се отказваше. И всичко идва от тъпотията на собственика, който искаше непосилен наем. Ако искаше наем около половината, щеше да има стабилен наемател за последните 10 години, при това способен да си плаща наема. Ако идиотът беше направил елементарна сметка, щеше да види, че едно намаляване на искания наем наполовина щеше да му осигури повече доходи и по-малко ядове в дългосрочен план.
                            Last edited by netware5; 24.08.2011, 00:38.
                            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                              Защончо, а и 99.99% от хората анализират офертни цени. Не ги виня. Анализът трябва да се съсредоточи върху "бидовете". Но за тях няма публични данни и за достигането им трябва много задълбочен анализ, не само четене и публикуване на разни обявления, и точно поради невъзможност за такъв анализ, много хора изгоряха от НИ и ще продължават да горят.
                              +1

Коментар

Не съм брокер, но много разбирам от тая работа... вЕрвай ми

Тази висока оценка на нивото Ви публикувана ли е някъде ? ... или пък (ооо, не) сам си я поставяте ...

Коментар

Working...
                                X