Въпросът ми е следният. Колко трябва да струва в МОМЕНТА тристаен панелен апартамент построен през 1978 струващ тогава като, НОВ 13 000 лв. Та след като, е изтекъл над половината му експлоатационен живот и след амортизацията и средствата който, допълнително трябва да се дадат за ремонт за привеждане в някакъв що годе вид за обитаване????
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Кредитирането в България най-накрая се нормализира.
Отпуснати кредити на фирми извън финансовия сектор:
1)
- от началото на 2008г. до края на юни 2008г. бяха 7,039.6 милиона лв.
2)
- от началото на 2012г. до края на юни 2012г. бяха 6,272.8 милиона лв.
Тоест за щастие за 4 години има незначителен спад, а именно с по-малко от 11%.
Отпуснати жилищни кредити:
1)
- от началото на 2008г. до края на юни 2008г. бяха 1,805.5 милиона лв.
2)
- от началото на 2012г. до края на юни 2012г. бяха 561.2 милиона лв.
Тоест за щастие за 4 години има срив, а именно с над 68%.
Явно мечтата на някои (сумата на жилищните кредити да е повече от кредитите за фирмите извън финансовия сектор(?!?!?!?!) едва ли някога ще се сбъдне.
http://bnb.bg/Statistics/index.htm
Коментар
-
РЕДА -НЕКОМПЕТЕНТНИЯ
Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнениеЧе откъде накъде нещо постропено за 200-220 Евра
или напълно амортизирано ще струва 500 евра бря
Като не си в час /понеже не си нито в инвестицията имот, а и влогове нямаш както сам каза/ не се бутай в теми -пълна Индия за теб. Радвай се на евтиният хазарт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнениеЧе откъде накъде нещо постропено за 200-220 Евра
или напълно амортизирано ще струва 500 евра бря
Колко е възможно най-краткия срок между сключване на предварителен договор за кимизарник с ипотека до финализиране на сделката при положение, че купувача е с торбата с парите според вас? Имам предвид цялата епопея около бумагите, проверките, скоростта на институциите (според сезона) и т.н.т.
Питам щото хазяина дойде да ми плаче на рамо, как като честен платец бамката му вдигнала месечната вноска от 2к лв на 2.4к лв и как никой не му влизал вече в магазина и ще не ще - ще продава, но е обявил цена като за манхатън (на мен ми предложи с 20% надолу - които дори не си изхабих слюнката да коментирам)
Поразгледах за квартири и се оказа, че обслужването на АНИ-тата се е влошило нещо. Последния път си взех тая квартира от втория оглед - без много търсене - може да е било късмет.
Ако бих търсил квартира бих писал: Търся добър хазяин... добре че са познатите иначе с тия АНИ-та все едно те обслужват в кръчма на бг черноморието.
Сигурно има и изключения или може и от сезона да е - но по-скоро нивото е ниско.
Дори си мисля, че има пазарна ниша в тая работа - ако един нормален брокер започне с реални оферти колкото пръстите на ръцете си на точната цена в самостоятелен сайт и си създаде марка и име като тотално коректен - мисля гладен няма да остане... и продавачи и купувачи ще го намерят и ще искат да се срещат през него... или е утопия за нашата географска ширина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от punch Разгледай мнениеТака и така имотния пазар е в колапс, тия дето построиха с мръсни капитали - защо не пуснат на половин цена (500 евро на реален квадрат) поне половината си кимизарници, хем може да излъжат някой хем пазара няма да е тотално умрял. Пълно е с буренясали нови и празни сгради в шопландия.
Имам няколко въпроса до специалистите в темата:
Наистина ли има 90% фалшиви обяви из всички сайтове за покупко-продажба и наеми на недвижимости и на какво се дължи това?
Примерно обява пусната преди 2 дена - има я само в един сайт. Има име, телефон и имейл на брокер и агенция. Телефона или никой не го вдига или се включва секретар или е изключен. И това е масово явление за голям брой от обявите.
Ако горното е вярно - как господата брокери се надяват да работят въобще при положение, че липсва комуникация между търсещи и предлагащи? (Какво говорим за доверие и други морални категории..)
Свидетел съм как колега 6 месеца ходи по гайдата на брокери със силното желание да си купи с торбата пари и в крайна сметка си излезе на квартира за неоределено време отвратен от предложенията и лошата работа на брокерите, които уж трябваше да му помогнат в търсенето.
Лордов и трейдъров плащат ли им да пишат регулярно в тази тема или просто са доброволци пуснати да поддържат антитезата за да не потъва темата
ето за средната класа в Испания - ключови думи: кредити, бамки, ипотеки
Кооперациите търгуват професионални услуги - от водопроводни услуги до градинарски - без участието на пари
Коментар
-
Опит за отговор по фалшивите обяви в И-нет:
Друг вариант, освен наслагването на повече обяви от различни АНИ-та за един имот, е разлика в цената, обикновено надолу, без да се махат старите обяви.
Вкарването на обява с по-ниска цена, без реален обект, с готов отговор при запитване - имаме подобно но на цена ....
Обяви, които само сондират пазара, при реално запитване се оказва, че "продавачът се е отказал".
Действително фалшиви обяви, които сондират евентуални купувачи, като се търси информация колко е реалния кеш - сещай се какво следва.
Предполагам, че може да се дадат и други изкривявания.И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от punch Разгледай мнениеТака и така имотния пазар е в колапс, тия дето построиха с мръсни капитали - защо не пуснат на половин цена (500 евро на реален квадрат) поне половината си кимизарници, хем може да излъжат някой хем пазара няма да е тотално умрял. г]
или напълно амортизирано ще струва 500 евра бряЩе черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от punch Разгледай мнениеТака и така имотния пазар е в колапс, тия дето построиха с мръсни капитали - защо не пуснат на половин цена (500 евро на реален квадрат) поне половината си кимизарници, хем може да излъжат някой хем пазара няма да е тотално умрял. Пълно е с буренясали нови и празни сгради в шопландия.
Наистина ли има 90% фалшиви обяви из всички сайтове за покупко-продажба и наеми на недвижимости и на какво се дължи това?
Примерно обява пусната преди 2 дена - има я само в един сайт. Има име, телефон и имейл на брокер и агенция. Телефона или никой не го вдига или се включва секретар или е изключен. И това е масово явление за голям брой от обявите.
Ако горното е вярно - как господата брокери се надяват да работят въобще при положение, че липсва комуникация между търсещи и предлагащи? (Какво говорим за доверие и други морални категории..)
Свидетел съм как колега 6 месеца ходи по гайдата на брокери със силното желание да си купи с торбата пари и в крайна сметка си излезе на квартира за неоределено време отвратен от предложенията и лошата работа на брокерите, които уж трябваше да му помогнат в търсенето.
Лордов и трейдъров плащат ли им да пишат регулярно в тази тема или просто са доброволци пуснати да поддържат антитезата за да не потъва темата
Кооперациите търгуват професионални услуги - от водопроводни услуги до градинарски - без участието на пари
1. за 90% фалшиви обяви не си прав, обкновенно има преписани обяви за които АНИ не могат да уговорят оглед, но принципно са реални.
2. АНИ пречат много, защото обикновенно възпряпятстат с различни трикове собственника да предлага имота и първоначално създават впечатление за голямо търсене(безброй обаждания ... ама от агенции)
3. И аз имам познат който има гарсониера и искаше да купи тристаен, излезе под наем в тристаен и дава под наем гарсониерата. Повече от 12 месеца търсеше да купи тристаен и накрая и той се отказа след повече от 60 огледа, а парите ги има в брой... сега мисли за къща на село след 10 години, като пораснат децата...
това е положеието - повечето хора с акъл преценяват че не е време за купуване
Коментар
-
Така и така имотния пазар е в колапс, тия дето построиха с мръсни капитали - защо не пуснат на половин цена (500 евро на реален квадрат) поне половината си кимизарници, хем може да излъжат някой хем пазара няма да е тотално умрял. Пълно е с буренясали нови и празни сгради в шопландия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЛорде хората са много заблудени , включително и поведението на пазарите е лишено от логика. Мисля че ще се качи еврото сега за последно , защото ще има покачване на златото и петрола ,а се смята че вървят в тандем.И това ще бъде , а ЕС няма да се разпадне реално..толкова ще ги изненада обезценката и хиперинфлацията , че няма да имат време да се разделят. После ще кажат , че то вече няма смисъл да се разпада понеже икономиките ще почнат да се подобряват.И за това са необходими само два при това неработни дни , фондове , срещи и действия и накрая без нищо да направят тя ситуацията ще вземе да се завърти на 180 градуса.
А тези , които не искат имоти , не искат земя..ти нищо не можеш да направиш , естественно ще пият по една студена вода. Аз не съм човек , който се наслаждава да обижда другите. Ще пият по една студена вода - да им е сладка дето се вика.
Коментар
Коментар