Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеЛюбчо, ти явно през 96/97 си бил на 10 години и друг ти е купувал хляба и салама. Чети история, тези неща са ставали много пъти досега. През 1917 година в Русия и 1918 в Германия да речем, "народът" е "помитал" " властимащите". И какво от това - нищо не е произлязло от цялата работа.
Абе ти май още не си си купил имот? Ей, ако за тези няколко години не си успял, май цял живот ще си по квартирите!
С какво сме щели да си пазаруваме? С колкото и каквито пари имаме, каквото можем. Бате Пешо ще е добре, гледа си животни.
Завистта и злобата са характерни черти в българина. Но това е мерило, което ми показва че съм взел правилните решения по отношение на имотите и съм купил тогава когато трябва. Единствено на завистливите мога да кажа да работят и да печелят, а да не гледат в чуждата паница и че много ги съжалявам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКакво му е интересното , имот за 50 хиляди евро ще се продаде за 120 хиляди а не за 500 хиляди. Кой ще го купи ? Някой който е държал тези 120 хиляди на лихва в банката. Енергията ще сложи една нула на момента и нищо друго няма да може да я последва в увеличението на цената. Храната ще се продава на цената на която могат да я купят хората.
Реално цената на това жилище за 50к. вече ще е 12к. в енергия.
Какво толкова ще стане - колите ще се изхвърлят на вторични , някои ще хвърлят по нови коли а други по стари. Големите в автомобилния бранш за 2014 г. имат готови за пускане модели - 1-но литрови , харчат литър на сто.
Някой беше казал че магазините са пълни - да с вносни стоки.
Обаче кажи в прав текст имотите ще поскъпнат или ще поевтинеят?
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе искам хиперинфлация , просто е очевидно че ще я направят. Вече може да се прогнозира датата и всичко зависи от Обама, но дори от него зависи точно кога ще стане, не може да се избегне.
САЩ и Запада не са допускали грешка с присъединяването на Китай към световната търговия , всичко е планирано така че напечатаните от ФЕД долари да попадат право в целта - икономиката на Китай и когато тя прегрее и инвеститорите почнат да си изнасят инвестирания капитал , той да се умножи по 10 хиперинфлационно
Тези пари които трябва да заработи китайската икономика не съществуват в това ново количество
Планирано е да има хиперинфлация , това че до сега долара не се е обезценявал рязко не значи че няма да стане. Тя и Лемън Брадърс беше много стара и сигурна..
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеЛюбчо, ти явно през 96/97 си бил на 10 години и друг ти е купувал хляба и салама. Чети история, тези неща са ставали много пъти досега. През 1917 година в Русия и 1918 в Германия да речем, "народът" е "помитал" " властимащите". И какво от това - нищо не е произлязло от цялата работа.
Абе ти май още не си си купил имот? Ей, ако за тези няколко години не си успял, май цял живот ще си по квартирите!
С какво сме щели да си пазаруваме? С колкото и каквито пари имаме, каквото можем. Бате Пешо ще е добре, гледа си животни.
И да, за един ден станах милионер в левове, но не и в долари, ама ти как да знаеш като не си виждал долар през живота си.
И е много тъпо да сравняваш 1917 с 96/97 и 2012 година. Разликата е огромна, още повече, че говорим за света, а не за България. А иначе за мен не се притеснявай, мисли за себе си и децата ти, които са те изоставили.
И разбира се, че само плямпала продължават да плямпат, че хем няма да има пари (защото няма да имат стойност ) хем с пари щели сме да пазаруваме. Това са болни личности, които имат раздвоение на личността.Last edited by luboil; 28.07.2012, 11:23.
Коментар
-
освен приказките за понижение на имотите трябва и ЗДРАВ РАЗУМ
ето какво мислят тези със здравия инвестиционен разум
--------------------
http://news.data.bg/4/economics/3642...BE%D1%80%D0%B8
---------------
аз залагам на Бенджамин Греъм,Боб Феръл..............и разбира се на Джон Тремпълтън
защото всичко се повтаря , защото хората са едни и същи !
дори премиерът ни стигна до извода , че "за човешката глупост няма граници".............
--------
ще се случи това , което вече се е случвало
всичко се случва Тогава когато Трябва да се случи !
Коментар
-
luboil
Не искам хиперинфлация , просто е очевидно че ще я направят. Вече може да се прогнозира датата и всичко зависи от Обама, но дори от него зависи точно кога ще стане, не може да се избегне.
САЩ и Запада не са допускали грешка с присъединяването на Китай към световната търговия , всичко е планирано така че напечатаните от ФЕД долари да попадат право в целта - икономиката на Китай и когато тя прегрее и инвеститорите почнат да си изнасят инвестирания капитал , той да се умножи по 10 хиперинфлационно
Тези пари които трябва да заработи китайската икономика не съществуват в това ново количество
Планирано е да има хиперинфлация , това че до сега долара не се е обезценявал рязко не значи че няма да стане. Тя и Лемън Брадърс беше много стара и сигурна..D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеВиж, написал съм логични в кавички. Това значи нещо
Мен ми е интересно, след като парите се обезценят както искаш, с какво хората ще си пазарят за ежедневни нужди, пък камо ли имоти? А пък те ако парите се обезценят и няма някаква новоустановена форма за размяна, и която да удовлетворява хората - народът ще помете властимащите - и не говоря за БГ, а за целия свят.
С какво сме щели да си пазаруваме? С колкото и каквито пари имаме, каквото можем. Бате Пешо ще е добре, гледа си животни.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
В края на май 2008г.:
1)
- домакинствата в България дължаха на банковата й система жилищни заеми на стойност 6,904,350 хил. лв.
2)
- домакинствата в България бяха платили от началото на 2008г. до края на май 2008г. лихви на стойност 233,455 хил. лв. за жилищните заеми, които дължат на банковата й система
Тоест съотношението между изплатени лихви и стойност на дължими жилищни заеми беше 3.38%.
В края на май 2012г.:
1)
- домакинствата в България дължаха на банковата й система жилищни заеми на стойност 9,338,695 хил. лв.
2)
- домакинствата в България бяха платили от началото на 2008г. до края на май 2008г. лихви на стойност 313,510 хил. лв. за жилищните заеми, които дължат на банковата й система
Тоест съотношението между изплатени лихви и стойност на дължими жилищни заеми беше 3.36%.
Както се вижда съотношението между изплатени лихви и стойност на дължими жилищни заеми дори спадна през май 2012г. спрямо май 2008г., но уви за тези с комунистическо "съзнание" им се иска банките да им дават дори безлихвени заеми.
http://bnb.bg/Statistics/index.htm
Коментар
-
luboil
Какво му е интересното , имот за 50 хиляди евро ще се продаде за 120 хиляди а не за 500 хиляди. Кой ще го купи ? Някой който е държал тези 120 хиляди на лихва в банката. Енергията ще сложи една нула на момента и нищо друго няма да може да я последва в увеличението на цената. Храната ще се продава на цената на която могат да я купят хората.
Реално цената на това жилище за 50к. вече ще е 12к. в енергия.
Какво толкова ще стане - колите ще се изхвърлят на вторични , някои ще хвърлят по нови коли а други по стари. Големите в автомобилния бранш за 2014 г. имат готови за пускане модели - 1-но литрови , харчат литър на сто.
Някой беше казал че магазините са пълни - да с вносни стоки.Last edited by supertrader; 27.07.2012, 22:20.D.Y.F-091066
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini/122/a/...sechie,138058/
През второто тримесечие само за ръстове се говори, не знам откъде струи песимизма ви
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеВиж, написал съм логични в кавички. Това значи нещо
Мен ми е интересно, след като парите се обезценят както искаш, с какво хората ще си пазарят за ежедневни нужди, пък камо ли имоти? А пък те ако парите се обезценят и няма някаква новоустановена форма за размяна, и която да удовлетворява хората - народът ще помете властимащите - и не говоря за БГ, а за целия свят.
Това ще е новата световна валута))
НА мишка31 панеляка ще струва нявкаде
около три желвини коруби !!!Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНяма логични нива ! Цените могат да паднат с 90% !!!!! Проблема не е че ще паднат сега , те дори в края на годината ще изхвърчат в пъти. Проблема е че парите в които ще се плащат , ще се обезценят с една нула , а пък те ще се качат два пъти и половина и после ще растат с години.Все пак най много ще изгубят балъците които предоставят парите си на други хора да им ги пазят и увеличават
Така е , защото така трябва да бъде.
Коментар
-
luboil
Няма логични нива ! Цените могат да паднат с 90% !!!!! Проблема не е че ще паднат сега , те дори в края на годината ще изхвърчат в пъти. Проблема е че парите в които ще се плащат , ще се обезценят с една нула , а пък те ще се качат два пъти и половина и после ще растат с години.Все пак най много ще изгубят балъците които предоставят парите си на други хора да им ги пазят и увеличават
Така е , защото така трябва да бъде.D.Y.F-091066
Коментар
Коментар