IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=petrg5s;n4062422]
    Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
    Подобни сравнения ме връщат в детските години, когато спорехме кои коли били по-добри немски или японски.
    Усещането за справедливост ВИНАГИ Е СУБЕКТИВНО. Пример-караш кола изскача на пътя дете и го убиваш.Осъждат те условно,ама за родителите на детето това не е справедлива присъда.Но ако те осъдят на затвор то за твоите родители няма да е справедлива присъдата. Винаги има недоволна страна от правораздаването.[
    /QUOTE]

Въпроса е елементарен.
    Бягството от него показва немощ и неуспешен опит за измъкване.
    Или така нареченото шикалкавене по български
    Задаваш ИДИОТСКИ ВЪПРОСИ и искаш ясен отговор. Това е подобен въпрос като този пред Парис коя е най-красивата богиня.
    За мен лично не е справедливо Оджей Симпсън да убие жена си и любовника й и да го оправдаят.
    Коментарай подобни случаи, а не подобни субективни възприятия.
    Last edited by mirodes; 12.05.2023, 12:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      По-добре е 5 милиона българи и население от 5.5 милиона,отколкото 20 милиона немци от 80 милионна държава.Само след 20-30 години немците ще са под 50 процента от населението на Германия. Тогава ще цъфнат, а като станат под 20 процента и ще вържат.
      По-добре 80 млн германци след 30г,учили в немски у-ща и университети, начетени,умни хора,работещи,живеещи в богато развито общество ,отколкото 5.5 млн българи от тях 25% цигани,други 50% ниско образовани с нисък % интелигентност,безработни,живеещи в анархия,мизерия и бедност в най-бедната и корумпирана държава в ЕУ.

Коментар

Подобни сравнения ме връщат в детските години, когато спорехме кои коли били по-добри немски или японски.
        Усещането за справедливост ВИНАГИ Е СУБЕКТИВНО. Пример-караш кола изскача на пътя дете и го убиваш.Осъждат те условно,ама за родителите на детето това не е справедлива присъда.Но ако те осъдят на затвор то за твоите родители няма да е справедлива присъдата. Винаги има недоволна страна от правораздаването.
        Основния проблем с него е, че използва понятието „справедлива” и „добра” като абсолютни, а те са абстрактни и субективни по същия начин както са понятията морал, богатство или красота. Същите абсолютни негови субективности се мъчи да приложи за всичко останало. Целия му светоглед е така.
        Last edited by Kris_; 12.05.2023, 12:30.

Коментар

• [QUOTE=mirodes;n4062414]
          Усещането за справедливост ВИНАГИ Е СУБЕКТИВНО. Пример-караш кола изскача на пътя дете и го убиваш.Осъждат те условно,ама за родителите на детето това не е справедлива присъда.Но ако те осъдят на затвор то за твоите родители няма да е справедлива присъдата. Винаги има недоволна страна от правораздаването.[
          /QUOTE]

Въпроса е елементарен.
          Бягството от него показва немощ и неуспешен опит за измъкване.
          Или така нареченото шикалкавене по български

Коментар

Лошото е,че и нас завличат със себе си.Плащаме огромни суми за въглеродни квоти,натискат ни да затворим тецовете, лишават ни от евтина електроенергия и енергия от нефт и газ,забраняват автомобилите с ДВГ,разрушават си индустрията,което рефлектира и върху България.
            Най-добрият вариант е след 15-20 години, когато държавите от Източна Европа в ЕС постигнат същият стандарт да се отцепят и да създадат източноевропейски ЕС.Без затоплизъм,джендър идеология, нашествие на африканци и азиатци.
            Пробват се да прокарат нов социален и икономически експеримент, но да видим докъде ще я докарат.
            ЕС, ако не се разпадне другото десетилетие ще е чудо.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

За краткост съм написал съдебна система,в минали постове конкретно посочих "Справедлива правораздавателна система" .Така по-добре ли?
              Американската ли е по-добра или българската?
              И пак си писал един ферман ,който само ти си четеш,и нищо конкретно не си отговорил.
              Сефте

Усещането за справедливост ВИНАГИ Е СУБЕКТИВНО. Пример-караш кола изскача на пътя дете и го убиваш.Осъждат те условно,ама за родителите на детето това не е справедлива присъда.Но ако те осъдят на затвор то за твоите родители няма да е справедлива присъдата. Винаги има недоволна страна от правораздаването.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
                Или имаш когнитивно увреждане, или просто обичаш да се заяждаш. Не знам кое от двете.
                Всичко си е написано. Нека, някой друг, който не разбира да каже, за да преценим дали пък има и други и случая е общ или ти си само единственото изключение вечно неразбиращо от конкретика, но постоянно оплакващо се от липсата ѝ.
                Каква обида,какво увреждане,кви 5 лв
                17 пъти ви зададох елементарен въпрос.
                Американската правораздавателна система или българската такава, е по-добра и справедлива?
                Кое точно те затруднява да отговориш ?

Коментар

За краткост съм написал съдебна система,в минали постове конкретно посочих "Справедлива правораздавателна система" .Така по-добре ли?
                  И пак си писал един ферман ,който само ти си четеш,и нищо конкретно не си отговорил.
                  Сефте

Или имаш когнитивно увреждане, или просто обичаш да се заяждаш. Не знам кое от двете.
                  Всичко си е написано. Нека, някой друг, който не разбира да каже, за да преценим дали пък има и други и случая е общ или ти си само единственото изключение вечно неразбиращо от конкретика, но постоянно оплакващо се от липсата ѝ.

Коментар

Забравил си да го болднеш и очервиш.
                    Така щеше да е по-приемливо и да ти го оставят.
                    Не съм ли прав?

Коментар

Andi11 кое по-точно е неприемливо съдържание? Посочих цифри и факти.Няма обиди,няма нищо !
                      Хептем взехте да си превишавате правата !
                      Забравил си да го болднеш и очервиш.
                      Така щеше да е по-приемливо и да ти го оставят.

Коментар

• Andi11 кое по-точно е неприемливо съдържание? Посочих цифри и факти.Няма обиди,няма нищо !
                        Хептем взехте да си превишавате правата !

Коментар

винаги говорят за "съдебната система"
                          Сефте

Коментар

Ти или вечно си неразбрал, или се правиш, или говориш за друго без да осъзнаваш.
                            Българската съдебна система е по-достъпна => за обикновения човек е по-добра в това отношение от американската. За другите неща едва ли може да се направи адекватно сравнение, защото трябва едно по едно всичко да се гледа, а за някои неща пък трябва да се сравнява морал с друг морал.
                            Някак трудно може да се прави подобно сравнение, но може да се прави за наказателна отговорност и прочее обективни фактори, защото моралът е относителен кое е справедливо, кое добро, лошо и т.н.
                            Например, по време на НРБ е имало смъртно наказание. Аре пробвай сега да въведеш смъртно наказание в България. Ще има вой колко е тиранично.
                            Е, да, ама в САЩ в няколко щата си ги убиват и даже се стремят да го правят по садистичен начин, а понякога машинарията, от която зависи метода за екзекуция нещо се поврежда и осъдения на смърт умира по мъчителен начин, че и си има публика, защото трябва като на кино да гледат и да му се радват. На човека трябва да му е гадно до последно и да се мъчи. Иначе човешки права и там много са хуманни всичките.
                            А колко случаи има на такива, които са осъдени на смърт и впоследствие се е разбрало, че са невинни точно във великия блюстител на закона - съдебната американска система, ама кел файда, човечеца си е заминал по особено мъчителен начин напълно незаслужено …

Тези, които мрънкате за българската съдебна система всъщност мрънкате основателно за прокуратурата, защото тя е обвързана с наказателните дела, а не останлите гражданско процесуални, за които съдебната система в България си функционира много добре и действително повечето съдии са съвестни, както и в САЩ. Медиите погрешно винаги говорят за "съдебната система", защото този език невнятно се използва от политиците, а проблемът е в прокуратурата. Просто трябва да свикнете да назовате нещата с правилните им имена - прокуратурата е проблемът на проблемите, защото тя е звеното между следствие и съд.
                            Има сума ти рецидивисти, които си знаят правата и лавират успешно в американския съд, че дори и при полицаите още на ниво следствие, и това не ги спира да вършат престъпления отново, а понякога и с фатален край. Не мога да се произнеса кое е по-добро като закони, защото са прекалено много неща. Пак се започва да се сравнява краставици с домати. Започни да мислиш самостоятелно и от опит, а не какво си чул и прочел повторено n на брой пъти от медиите. Много ми е смешно когато лицемерници точно като американците дават пример и назидават след като там не са оправили кочинката и не са въобще за подражание. Съдилищата след определени милиони са като магазини, а пускането под гаранция се търгува като индулгенция.
                            Имал съм един път досег с "правосъдната" система.
                            Писаха ми неправилно акт за превишена скорост. 82км на ботевградско засечена в 17:57. взеха ми книжката за 1 месец.
                            Обжалвах веднага щото нямаше нищо общо с истината.
                            ИЗВАДИХ си разпечатка кога излизам и видео как излизам с колата от паркинга на младост 4 в 18:06 и 18:04 часа.
                            Не получих призовка - идвали са, ама няма кой да намерят вкъщи през деня.
                            Делото беше на 25 май, присъствал съм, завел съм свидетел, ответната страна и те, не са ми признали записите и данните от системата и не уважиха обжалването ми.
                            През това време АЗ СЪМ В ГЪРЦИЯ - 23-29 май, на лефкада.
                            Я ми кажи кой е за ебане в таз съдебна система.
                            Ходих при адвокатката с нея четох решението, обади се пред мен на обвинител ли къф е там и му вика какви глупости сте писали, оня се прави на ударен. тая му вика - не се прави, момчето е пред мен и е църно на циганин от морето в гърция, как е било на делото (това става в началото на юни). Абе знаеш как стават работите, айде ще почерпя !?!?!?!?
                            НЕ ИСКАМ ДА ЧУВАМ за съд, прикриватура = всички СА ИЗМАМНИЦИ за мен, до един.
                            Въртят си игрички, лапат пари и ГРАБЯТ колкото могат.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Няколко пъти ви зададох въпроса на вас двамата,смятате ли БГ съдебната система за по-добра и справедлива от американската.Мълчахте ,а същевременно давахте някакви глупави примери.
                              Добре,че поясни.
                              Щото нормален човек даже да си го помисли това,не говори добре за самия него като интелект.
                              Ти или вечно си неразбрал, или се правиш, или говориш за друго без да осъзнаваш.
                              Българската съдебна система е по-достъпна => за обикновения човек е по-добра в това отношение от американската. За другите неща едва ли може да се направи адекватно сравнение, защото трябва едно по едно всичко да се гледа, а за някои неща пък трябва да се сравнява морал с друг морал.
                              Някак трудно може да се прави подобно сравнение, но може да се прави за наказателна отговорност и прочее обективни фактори, защото моралът е относителен кое е справедливо, кое добро, лошо и т.н.
                              Например, по време на НРБ е имало смъртно наказание. Аре пробвай сега да въведеш смъртно наказание в България. Ще има вой колко е тиранично.
                              Е, да, ама в САЩ в няколко щата си ги убиват и даже се стремят да го правят по садистичен начин, а понякога машинарията, от която зависи метода за екзекуция нещо се поврежда и осъдения на смърт умира по мъчителен начин, че и си има публика, защото трябва като на кино да гледат и да му се радват. На човека трябва да му е гадно до последно и да се мъчи. Иначе човешки права и там много са хуманни всичките.
                              А колко случаи има на такива, които са осъдени на смърт и впоследствие се е разбрало, че са невинни точно във великия блюстител на закона - съдебната американска система, ама кел файда, човечеца си е заминал по особено мъчителен начин напълно незаслужено …

Тези, които мрънкате за българската съдебна система всъщност мрънкате основателно за прокуратурата, защото тя е обвързана с наказателните дела, а не останлите гражданско процесуални, за които съдебната система в България си функционира много добре и действително повечето съдии са съвестни, както и в САЩ. Медиите погрешно винаги говорят за "съдебната система", защото този език невнятно се използва от политиците, а проблемът е в прокуратурата. Просто трябва да свикнете да назовате нещата с правилните им имена - прокуратурата е проблемът на проблемите, защото тя е звеното между следствие и съд.
                              Има сума ти рецидивисти, които си знаят правата и лавират успешно в американския съд, че дори и при полицаите още на ниво следствие, и това не ги спира да вършат престъпления отново, а понякога и с фатален край. Не мога да се произнеса кое е по-добро като закони, защото са прекалено много неща. Пак се започва да се сравнява краставици с домати. Започни да мислиш самостоятелно и от опит, а не какво си чул и прочел повторено n на брой пъти от медиите. Много ми е смешно когато лицемерници точно като американците дават пример и назидават след като там не са оправили кочинката и не са въобще за подражание. Съдилищата след определени милиони са като магазини, а пускането под гаранция се търгува като индулгенция.
                              Last edited by Kris_; 12.05.2023, 10:00.

Коментар

По-добре е 5 милиона българи и население от 5.5 милиона,отколкото 20 милиона немци от 80 милионна държава.Само след 20-30 години немците ще са под 50 процента от населението на Германия. Тогава ще цъфнат, а като станат под 20 процента и ще вържат.
                                какво работите ти и жена ти ? ако сте в сектор услуги или държавна администрация - рано или късно ще разберете защо демографията е по-важна от комплексите.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X