Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
-
toto
Газта - пропанбутана също не е вариант , ще има мултигоривни системи. Като Делориана в Завръщане в бъдещето , яде всичко..дори асвалт. Той битума също е въглеводороди.Пиролизния газ изгаря чисто , той си е метан и е с доста високо октаново числоИ такива системи , ще има..инженерите сега ги мислят.
D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеКато се наредя на бензинколонката не виждам дефлация, като се наредя в магазин Градус" и си купувам пилешко също. Цените на нито една услуга за мен не е спаднала от години наред, а само расте. Не знам всъщност за коя дефлация става дума. Ако се има предвид жилищния пазар, съгласен съм донякъде, но цените дори на мебелите и строителните материали не падат, а само се качват. Инвестиционни като злато и петрол са само нагоре.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеКато се наредя на бензинколонката не виждам дефлация, като се наредя в магазин Градус" и си купувам пилешко също. Цените на нито една услуга за мен не е спаднала от години наред, а само расте. Не знам всъщност за коя дефлация става дума. Ако се има предвид жилищния пазар, съгласен съм донякъде, но цените дори на мебелите и строителните материали не падат, а само се качват. Инвестиционни като злато и петрол са само нагоре.
когато не можеш да си позволиш скъпото сирене - минаваш на по-евтино, ще се учудите ако видите оборотите в килограми на големите вереиги... това също е дефлация. Спомнете си и дупетата... а колите как са го закъсали да не ви казвам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИнфлацията е като "отче наш" за икономиката. Трябва да има инфлация и няма как да я няма дългосрочно, ако имаме период без инфлация или ниска такава, то тя се натрупва и ще последва период с по висока инфлация после. Средната стойност на инфлацията във времето е равна на икономическия ръст, той не е висок в глобален мащаб - 3 % средно или малко повече. Т.е. такова нещо, като икономически ръст няма и всъщност има само проста инфлация и тя се поражда от печатането от банките на пари , новите пари вземат от стойността на старите и така тяхната стойност намалява. Инфлацията и икономическия ръст са едно и също нещо , по голяма инфлация означава да се създадат повече стоки и услуги в икономиката , съответно и по висока заетост и по добро качество на живота на хората.Дефлацията е точно обратното нещо и е резултат от недествителна капитализация на парите. Парите сами по себе си не са капитал , капитал са само парите които носят още пари т.е. имат доходност , доходнаостта може да бъде чрез банкова лихва. В момента парите носят лихва , която се плаща от правителствата - държавните приходи , а това не е реалистично и практически е невъзможно в дългосрочен план.Ноември вече ще се види , как ЕЦБ и фонда за спасение и стабилност - прокризисния фонд почват да не си изпълняват обещанията , няма да искат да налеят обещаното на Гърция , Испания и...защото ако го направят ще ме изпреварят и те ще провокират хиперинфлацията вместо менСумата , която трябва да налеят е някъде към 12 трилиона евро ако са ербап и държат на глупавата си спасителна схема, в същото време има почти 30 трилиона спестени пари , от които може да се платят тези 12.В хората пак ще има предостатъчно пари след като дълговете отидат в рая на дълговете.
финансовите пазари отдавна не са това хоето бяха през 70-80 те години. А това променя всичко...
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеелемнтарно Уотсън - борят дефлацията с новини за Инфлация...
не знам кой още вярва на новините...
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеелемнтарно Уотсън - борят дефлацията с новини за Инфлация...
Никога не вярвайте на новини / особено по бг медии /, правете обратното на това, което се опитват да ви внушават и почнат ли реклами сменяйте канала.
Коментар
-
toto
Инфлацията е като "отче наш" за икономиката. Трябва да има инфлация и няма как да я няма дългосрочно, ако имаме период без инфлация или ниска такава, то тя се натрупва и ще последва период с по висока инфлация после. Средната стойност на инфлацията във времето е равна на икономическия ръст, той не е висок в глобален мащаб - 3 % средно или малко повече. Т.е. такова нещо, като икономически ръст няма и всъщност има само проста инфлация и тя се поражда от печатането от банките на пари , новите пари вземат от стойността на старите и така тяхната стойност намалява. Инфлацията и икономическия ръст са едно и също нещо , по голяма инфлация означава да се създадат повече стоки и услуги в икономиката , съответно и по висока заетост и по добро качество на живота на хората.Дефлацията е точно обратното нещо и е резултат от недествителна капитализация на парите. Парите сами по себе си не са капитал , капитал са само парите които носят още пари т.е. имат доходност , доходнаостта може да бъде чрез банкова лихва. В момента парите носят лихва , която се плаща от правителствата - държавните приходи , а това не е реалистично и практически е невъзможно в дългосрочен план.Ноември вече ще се види , как ЕЦБ и фонда за спасение и стабилност - прокризисния фонд почват да не си изпълняват обещанията , няма да искат да налеят обещаното на Гърция , Испания и...защото ако го направят ще ме изпреварят и те ще провокират хиперинфлацията вместо менСумата , която трябва да налеят е някъде към 12 трилиона евро ако са ербап и държат на глупавата си спасителна схема, в същото време има почти 30 трилиона спестени пари , от които може да се платят тези 12.В хората пак ще има предостатъчно пари след като дълговете отидат в рая на дълговете.
Last edited by supertrader; 15.08.2012, 11:22.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеИма логика. Кредити дават само на платежоспособни, които могат и да спестяват.
Иначе съм учуден за каква дефлация говорите с Тото, като вчеращните новини са единствено за инфлация на основни стоки и услуги.
А, дано да има реална дефлация, но хич не го вярвам. Българина е с много изпилени доходи последните 3 години и вече тегли бързи кредити за плащане на сметките!
Коментар
-
Бате Пешо
Псипиатъра е зает сега , търси в какво да си вложи спестяванията и се подготвя вече за предстоящата хиперинфлация.Каза повече да не го посещавам, банкерите му били против и са съгласни те да му плащат и покрият загубите от това че няма да ми вземе парите. Те ще плащат вместо мен , естественно с парите от депозитите на другите , не на психиатъра..той неговите ги тегли.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе може да не се сбъднат , това зависи лично от мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеКъде пише че едни и същи лица ще спестяват и ще вземат кредити !
Иначе съм учуден за каква дефлация говорите с Тото, като вчеращните новини са единствено за инфлация на основни стоки и услуги.
А, дано да има реална дефлация, но хич не го вярвам. Българина е с много изпилени доходи последните 3 години и вече тегли бързи кредити за плащане на сметките!
Коментар
-
Обявените на 14 август 2012г. за продажба жилища на стойност минимум 100 хиляди лв. в София в имоти.нет са:
1)
- 10,252 на брой
2)
- общата им цена за продажба е обявена за по-малко от 2.6 милиарда лв.
За сравнение домакинствата в България имаха следните депозити на стойност над 100 хиляди лв.:
1)
- в края на 2011г. бяха 24,667 депозита, а сумата в тях беше 5,827,017 хил. лв.
2)
- в края на юни 2012г. бяха 27,846 депозита, а сумата в тях беше 6,535,805 хил. лв.
http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm
http://www.imoti.net/search/sales
Коментар
Коментар