Първоначално изпратено от Kris_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Това си е твое мнение. Дипломите от нашата езикова гимназия се признават от немските университети и завършилите немски език влизат без приемен изпит в университетите в Германия. Ама явно ти си по-компетентен от ръководителите на немските университети.
Скоро бях командировка в Монтана и там се заговорихме с колегите от Монтана и ми споделиха, че децата им, които са седми клас и ще държат матури не ходят на частни уроци защото какъвто и резултат да изкарат на матурите ще ги приемат и в най-елитното училище защото има повече места от колкото ученици.
Моя син миналата година беше седми клас и се спука да ходи на уроци за да изкара висок бал на матурите за да влезе в елитно училище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Да, в България категорично няма райони с къщи и добри училища! Имам предвид, че младежа може сам да стигне от къщата до училището за не повече от 30мин. В България ако живееш в къща и искаш детето ти да учи в добро училище ще трябва ти или жена ти да сте такси!
Айде да видим как ще ме обориш?
15 мин. пешеходно разстояние от всички училища до всеки читав квартал с къщи в областния град, в който живея.
Ако домът е в околните села има транспорт на всеки 20 минути.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor
Ти, да не мислиш, че гастар, дори да е бил слуга 30г. в Калифорния, разбира английски език, може на диалект да разбере, ако му кажат: "Донеси ми обувките слуга"
да не е домашен любимец да носи чехлите на реднековете
не вярвам да го допускат в дървената колиба
най-вероятно да обитава навеса, дето съхраняват сеното за говедата,
с които практикува вокабулари инглишпрепоръка е
Коментар
-
Съгласен съм с теб, че в малкия град всичко е на близо, включително и училищата, но проблема е, че училищата са на много много ниско ниво, да не кажа нещо по-крайно. Просто няма никакъв шанс за добро училище.
Като говорите подобни небивалици после не се учудвайте,че има негативни отношения към софиянци в останалата част на страната.
Софийските елитни училища имат по-високи резултати на матурите, ама това не е,защото училищата са чак толкова по-добри,а заради учениците. Щото в софийските елитни училища влизат най-добрите ученици от стотици хиляди ученици.Докато в провинцията заради демографският срив все по-малко стават учениците, освен това част от интелигентните и образовани хора емигрираха или отидоха в София. Заедно с децата си.И така тук остават децата на не толкова интелигентните хора,които никога не биха влезли в тия училища,ако трябваше да се конкурират с децата на напусналите града. Пада нивото на учениците, не на училището.Last edited by mirodes; 09.05.2023, 22:59.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor
Ти, да не мислиш, че гастар, дори да е бил слуга 30г. в Калифорния, разбира английски език, може на диалект да разбере, ако му кажат: "Донеси ми обувките слуга"
Коментар
-
Ами нали това ти обяснявам,че като е по-малък града, повечето училища са на близко разстояние и достъпни пеша. А и извън София има добри училища, колкото и невероятно да ти се струва.
Ако не си живял извън София няма как да го разбереш, но примерно в нашият град разстоянието от центъра до двете най-добри училища -езиковата и математическата гимназия е не повече от 10 минути пеша.А те не са в един и същ район.
Коментар
-
Аз мисля, че ставаше въпрос за живот в къща, до която в близост има добро училище, а не какво да е училище? Под в "близост" разбирам да не си такси, а детето да си ходи само до училището
Ако не си живял извън София няма как да го разбереш, но примерно в нашият град разстоянието от центъра до двете най-добри училища -езиковата и математическата гимназия е не повече от 10 минути пеша.А те не са в един и същ район.
Коментар
-
Искаш да кажеш, че имаш наблюдения върху всички български градове ли?Аз лично имам познати, които живеят в къщи на по-малко от километър от центъра на нашият град. Аз живея в покрайнините, но точно до нас има спирка на градският транспорт,разстоянието не е голямо,така че до училище може да се стигне за около 15-20 минути максимално. Това се отнася и до повечето областни градове,които не са големи по площ.Животът в по-малък град си има недостатъци като по-ниски заплати и по-малко възможности за работа, но всички важни учреждения, училища и така нататък са на близки разстояния,което е огромно предимство.
Ако говориш за София не съм наясно къде са разположени добрите училища и дали са в квартали с къщи.Имай предвид,че София е голям град по площ не само за българските условия, така че нормално е в голям град разстоянията да са по-големи.Но нали има метро.
Коментар
-
Административно се води село. На практика си е квартал на града,щото разстоянието между двете табели е 50 метра.Живея на около 3-4 км от центъра на града по права линия.Затова и в последните години се построиха много къщи и се ремонтираха основно други. Има голямо търсене на къщи и места, но няма предлагане.Last edited by segato; 09.05.2023, 22:34.
Коментар
-
Административно се води село. На практика си е квартал на града,щото разстоянието между двете табели е 50 метра.Живея на около 3-4 км от центъра на града по права линия.Затова и в последните години се построиха много къщи и се ремонтираха основно други. Има голямо търсене на къщи и места, но няма предлагане.
хем си в града, хем в къща.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мирко, сега, не съм по подробностите, но за целта на разговора трябва да уточним
ти в село близо до областен град ли си, както писа вчера или си в градаLast edited by mirodes; 09.05.2023, 22:23.
- 1 like
Коментар
-
Искаш да кажеш, че имаш наблюдения върху всички български градове ли?Аз лично имам познати, които живеят в къщи на по-малко от километър от центъра на нашият град. Аз живея в покрайнините, но точно до нас има спирка на градският транспорт,разстоянието не е голямо,така че до училище може да се стигне за около 15-20 минути максимално. Това се отнася и до повечето областни градове,които не са големи по площ.
Ако говориш за София не съм наясно къде са разположени добрите училища и дали са в квартали с къщи.Имай предвид,че София е голям град по площ не само за българските условия, така че нормално е в голям град разстоянията да са по-големи.Но нали има метро.
ти в село близо до областен град ли си, както писа вчера или си в градапрепоръка е
Коментар
-
Говорим за масовия случай. В конкретния случай говориш за под 1% от населението живеещо в къщи...
Коментар
-
Да, в България категорично няма райони с къщи и добри училища! Имам предвид, че младежа може сам да стигне от къщата до училището за не повече от 30мин. В България ако живееш в къща и искаш детето ти да учи в добро училище ще трябва ти или жена ти да сте такси!
Айде да видим как ще ме обориш?
Ако говориш за София не съм наясно къде са разположени добрите училища и дали са в квартали с къщи.Имай предвид,че София е голям град по площ не само за българските условия, така че нормално е в голям град разстоянията да са по-големи.Но нали има метро.Last edited by mirodes; 09.05.2023, 22:15.
Коментар
Коментар