IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• sel4o сега разбрах работата.

Това стоп капаро или невъзвръщаем депозит или каквото е там по жаргона им, си е най-обикновен задатък(капаро) с една важна разлика - връщат ти само него.

Дал си пари, с които гарантираш, че си сериозен и ще сключиш договор и е трябвало да ти го върнат в двоен размер. Само че хитрите брокита са го нарекли стоп нещо си ( разбира се закона въобще не го интересува как ще го нарекат ). Един вид офертата вече не е на пазара и се договарят само с теб.
    Last edited by Moesia; 19.08.2012, 14:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
      Крайно време е простия, неук, свидлив и завистлив булгаристанец да се усети, че услугите са скъпи навсякъде по света. Навсякъде! Скоро нещата ще си дойдат и в България на мястото като националното сдружение НИ вкара в парламента законови промени в който да се регулира посредвическата услуга. Това с депозита и резервацията си е световна практика. Няма агенцията да хаби време и средства за някой претенциозен муньо дето или всичко му е скъпо или все нещо в есктериора или интериора не му е по налудничавите възприятия.
      Бибитка, преди месеци харесах през голяма агенция един шоурум. След половин час пазарлъци с продавача /разбира се през агентката/ се споразумяхме за цената. По изрично искане от агенцията оставих сосно капаро срещу документ, с договор нещо от рода на стоп. След седмица в която трябваше да оформят документите се разбрахме да подпишем окончателен договор в агенцията и минем през нотариус. В уреченият ден и час помъкнах торбата с кинтите /държаха да е кеш/, заседнахме в офиса............и продавача не дойде! Уж всичко бяха оформили, всичко бе готово, накрая се оказа че половината от собствеността била прехвърлена на някакъв си инвеститор и оня отказал разрешение да се продава. Върнаха ми парите и всичко приключи. Е, питам аз, ся кой е мухъла в случая!? Защо трябваше да ми трошат време и нерви, а не са си свършили елементарната работа да проверят преди това имота и собствениците? И накрая - след близо година от този случай, вчера отново видях да се продава същият имот на същата цена! Да си го продават!

Коментар

Може. Ако напрявят комисионата на 8% 5 за агенцията и 3 за брокера сигурно ще се покачи стандарта на тази професия. Сега половината дето работят с мен са пенсионери.
        Другата студенти или току що завършили.
        Срещу 5% предлагам и целогодишно управление на имоти, ама българина нали е свикнал да не дава, сам рови в канализацията.
        А пък какви веселяци има сред купувачите, мани мани
        Онзи ден един ми се изтъпанчи в офиса в Обеля и ми казва искам да отбиеш 25% от цената на тази гарсониера. Казвам му "Цената е твърде изпилена- 28 000 евро за апартамент по БДС. Едвам съм навил собственика да свали под 30. Той тропа с крак и иска още 7-8 надолу. Щяли сме да пиеме кафе. Е няма как да стане, аз рушвети под масата не вземам. Камо ли от такива изпосняци.
        Еиии,ти все повече ме кефиш.Голямата работа дето се подиграва на голтаците които нямат 100-200евра държи офис в Обеля за 150лв.и се рекламира безплатно в инвестора.Само не разбрах само тия с колите от 100евра нагоре от Обеля ли те взимат или не?Защото такива коли в Обеля карат само костинбродските кардараши..
        За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Малко българи са купували имот по Света сигурно или на такива не им се пише тук , защото ще те нарежат като кисела краставица.В Щатите , като купуваш имот да 0.5 -1.5 м. това е нещо стандартно и нормално за там. Брокера те вози с неговата кола , докато ходите по огледи вземе че стане обяд или се изморите , води те на рестрорант и той плаща..ти може с колата си да отидеш на срещата пред офиса им я оставяш и се качваш в колата на брокера.Там брокерите са богати хора май.
          Е да, ама я кажи един брокер в Калифорния ако излъже нещо или скрие някакъв факт какво ще му се случи?
          Типичното бай-ганьовско мислене - ако може да вземем калифорнийски комисионни, ама ако може да пробутаме балканските номера.
          Last edited by luboil; 19.08.2012, 13:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
            Това с депозита е някаква пародия, и наистина е взета май от чужбина практика, защото съм го виждал на сайтове насочени към чужди купувачи.

Друг случай в дългата ви практика на купувач -харесвам имот, мисля 2 дена и казвам твърда цена, на която го купувам веднага.Оня смешник брокера ми казва -дай стоп капаро, за да знам, че си сериозен!!!
            Ха ха ха,

ти му даваш цялата сума и искаш да купиш, той ти иска капаро.

Смях голям. Така се разбира сериозен ли е продавача и брокера.

А пък нейсе да дадеш капаро без да провериш документацията - наистина ли има такива брокери смешници?

Коментар

• Babbitt

Малко българи са купували имот по Света сигурно или на такива не им се пише тук , защото ще те нарежат като кисела краставица.В Щатите , като купуваш имот да 0.5 -1.5 м. това е нещо стандартно и нормално за там. Брокера те вози с неговата кола , докато ходите по огледи вземе че стане обяд или се изморите , води те на рестрорант и той плаща..ти може с колата си да отидеш на срещата пред офиса им я оставяш и се качваш в колата на брокера.Там брокерите са богати хора май.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Я па си сакам брокер, дет да ме разкарва с колата си за 100К Га съм си търсил нещо, ми е писнало от.... ела да ме земеш от еди си коя спирка или ..... ще се чакаме на Лидъл еди си къде. Дан съм длъжен да знам маршрутите на Градски транспорт или пък да пазарувам в Лидъл, че да си купя имот
                Може. Ако напрявят комисионата на 8% 5 за агенцията и 3 за брокера сигурно ще се покачи стандарта на тази професия. Сега половината дето работят с мен са пенсионери.
                Другата студенти или току що завършили.
                Срещу 5% предлагам и целогодишно управление на имоти, ама българина нали е свикнал да не дава, сам рови в канализацията.
                А пък какви веселяци има сред купувачите, мани мани
                Онзи ден един ми се изтъпанчи в офиса в Обеля и ми казва искам да отбиеш 25% от цената на тази гарсониера. Казвам му "Цената е твърде изпилена- 28 000 евро за апартамент по БДС. Едвам съм навил собственика да свали под 30. Той тропа с крак и иска още 7-8 надолу. Щяли сме да пиеме кафе. Е няма как да стане, аз рушвети под масата не вземам. Камо ли от такива изпосняци.

Коментар

Крайно време е простия, неук, свидлив и завистлив булгаристанец да се усети, че услугите са скъпи навсякъде по света. Навсякъде! Скоро нещата ще си дойдат и в България на мястото като националното сдружение НИ вкара в парламента законови промени в който да се регулира посредвическата услуга. Това с депозита и резервацията си е световна практика. Няма агенцията да хаби време и средства за някой претенциозен муньо дето или всичко му е скъпо или все нещо в есктериора или интериора не му е по налудничавите възприятия.
                  Разбира се, тогава претенциозния муньо ще отебе агенцията и сам ще си рови по сайтове.

И като нищо схванал че съвсем спокойно може да мине без да гледа лъжливите им физиономии. Как може да говориш, че агенциите вършат добра след като и в този сайт хвърляш откровено неизгодни обяви и не само това ами и ги рекламираш като изгодни. Кой ще ти повярва и на една дума след това. Аз поне не бих. За къв му е на някой да ти дава комисионна, че го мамиш. То да си само ти как да е, но това си е повсеместна практика.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Близка живееща в Канада си закупи имот по тази "схема". Внесе депозит от 1500$ за конкретен НИ и беше втора във заявката. Тези пари не се изгубиха. Просто агенцията се зае да търси имот по зададените параметри и да ги води по огледи.
                    Разбира се, че когато има няколко купувачи, резервацията има смисъл.

Обаче в БГ и в моя конкретен случай не видях да има опашка от купувачи, имота беше на пазара повече от 1 година, не се живееше в него, че да трябва да се изнасят хората, не тегля кредит, че да ми трябва време. Много смешно ми стана като отначало ми казаха, че ако не го резервирам, щели да го пуснат на продажба. А аз им казах - е какво чакате, пускайте го, ама когато документите са готови и ми се обадите, цената вече ще е друга, която ще платя, демек по-ниска. И станаха много сговорчиви. Иначе с изключение на глупостите с резервацията, от другата им работа съм доволен. Дори приеха да им платя комисионната при изповядване на сделката. Разбира се показах, че съм сериозен и им показах купчината с пари.

Резервация, капаро - да, но при определени условия. В БГ в 99% от офертите няма условия за резервация.
                    Last edited by luboil; 19.08.2012, 12:22.

Коментар

Не става, вече 10 години се занимавам основно с това. Мисля да разширя бизнеса си с фасилити мениджмънт. Ние от Разлив, ако не работим нещо, предпочиташ да крадем ли? Да влизаме по къщите на хората ли искаш? А в София толкова народ се занимава с недвижимости и клиентите такива добри пари са готови да плащат дори за обикновени жилища! Чудя се туканка, уж големи инвеститори, пък се свидят едни 100 К евра да изсипят. Всеки ден имам клиент който ме вози мен и колежката ми с автомобила си за толкова пари.
                      Я па си сакам брокер, дет да ме разкарва с колата си за 100К Га съм си търсил нещо, ми е писнало от.... ела да ме земеш от еди си коя спирка или ..... ще се чакаме на Лидъл еди си къде. Дан съм длъжен да знам маршрутите на Градски транспорт или пък да пазарувам в Лидъл, че да си купя имот

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Т.е. е пълен грабеж. комисионна се плаща за свършена работа. Ако някой ми иска предварителна комисионна, веднага ще искам същата гаранция и от негова страна.

Коментар

• Това с депозита е някаква пародия, и наистина е взета май от чужбина практика, защото съм го виждал на сайтове насочени към чужди купувачи.

Друг случай в дългата ви практика на купувач -харесвам имот, мисля 2 дена и казвам твърда цена, на която го купувам веднага.Оня смешник брокера ми казва -дай стоп капаро, за да знам, че си сериозен!!!
                          Преди да ми е показал каквите и да е документи, нот акт, нищо, не знам нищо за документите, а иска пари.Естествено му казах че няма да му дам стотинка, а най -смешното беше, че не успя да договори тази цена, уж беше сигурно, продавачите го слушали.
                          И се оказа че има проблеми с наследство после, докумнетлано много сложно щеще да е и съм сигурен, че затова ми искаше пари напред.
                          Само за да июстрирам мизерията на брокерското съсловия продавачите бяха в САЩ и оня мишок ,за да не се вътри, ги дебнеше на скайп да ги пита!!!!
                          БОКЛУЦИ
                          Голям кеф ми е, че поне в скоро време нямам да имам работа с тези мизерници!

Коментар

• копирано от нета " . . . Пример.. аз се обаждам и се представям като ч.л. и питам за апартамент, който те въобще нямат в обява.. просто го измислям в момента.. и знаеш ли колежката какво ми каза... Да, актуален е заповядайте в офиса, за да се договорим за условията.. и да ви заведем на оглед......Онемях... . . . "

За задатък и отметнина бях чувал, но невъзвръщаем депозит. Шок и ужас. Това е нещо, което явно агенциите са си го измислили или в частност Babbitt.

Простата логика е, че задатък би се уговорил например с предварителния договор. 2хил.Е, че ще се сключи окончателен договор. Съответно с предварителния договор се уговаря и комисионната на агенцията.
                            Да обаче горното значи, че продавача и купувача трябва да са се харесали, да са решили, че ще се вземат и т.н.

А в това време брокера изразходва време и работни часове. . . И понеже при него празно няма е измислил схемата с невъзвръщаемия депозит.

Или иначе казано. Аз съм клиент, харесал съм си апартамент, който се продава от агенцията Х. Всичко е цветя и рози, до момента в който се оказва, че апартамента е пълна кошара. Съответно отказвам се от сделката. Или - харесвам апартамента, но в преговорите за цената не успяваме да се споразумеем. И тъй като аз съм некоректен - не искам да си купя кошара на висока цена, то трябва да покрия разходите на брокера.

Коментар

• Убеден съм ,че всичко може да се нагласи
                              - като знам че ремонт на обикновена стая на мой приятел в службата достигна - 6хил.
                              - подобен ремонт , ако го правя лично аз няма да излезе повече от 500лв.

Ама то не беше извозване на мазилка , инструменти /сякаш си нямат свои - и после не ги оставиха/ , инсталации - които така и не бутнаха , данъци ........

Нека да напишат черно на бяло - за шпакловка и латекс на жилището 10 хил.
                              Да видим кои ще купува.

Коментар

Имот не се купува през ден нали........
                                Затова и съществуват посредници – срещу заплащане извършват всичко необходимо – проверки, събиране на документи, консултации. Посредниците по недвижими имоти са нужни. Тези, които са продавали или купували имот и са се оправяли сами, знаят много добре за какво става въпрос. Огромни главоболия, загубено работно време или почивка, стрес щяха да бъдат спестени, ако ползваха услугите на агенция за недвижими имоти.
                                Лично аз за някакви си смешни 50 000 евро съм способна да ви намеря прекрасен двустаен апартамент с добра инфраструктура наоколо в близост до болници, училища, детски градини и всякакви удобства наблизо във всеки областен център.
                                Аз искам в София , кв. Изток , непреходен - 2 стаи + кухня и бокс(ако може wc и баня - поотделно.) ..................дерзай....... 50 к ги имаш.................Ааа ,да не забравя ..2-4 етаж

Коментар

Working...
                                X