IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• toto

Газта - пропанбутана също не е вариант , ще има мултигоривни системи. Като Делориана в Завръщане в бъдещето , яде всичко..дори асвалт. Той битума също е въглеводороди.Пиролизния газ изгаря чисто , той си е метан и е с доста високо октаново число И такива системи , ще има..инженерите сега ги мислят.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
      Като се наредя на бензинколонката не виждам дефлация, като се наредя в магазин Градус" и си купувам пилешко също. Цените на нито една услуга за мен не е спаднала от години наред, а само расте. Не знам всъщност за коя дефлация става дума. Ако се има предвид жилищния пазар, съгласен съм донякъде, но цените дори на мебелите и строителните материали не падат, а само се качват. Инвестиционни като злато и петрол са само нагоре.
      Дефлацията е спрямо цената на златото
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• drakkar

Инфлация има за това което купуваш , за другите неща които можеш да продадеш има дефлация.
        D.Y.F-091066

Коментар

Като се наредя на бензинколонката не виждам дефлация, като се наредя в магазин Градус" и си купувам пилешко също. Цените на нито една услуга за мен не е спаднала от години наред, а само расте. Не знам всъщност за коя дефлация става дума. Ако се има предвид жилищния пазар, съгласен съм донякъде, но цените дори на мебелите и строителните материали не падат, а само се качват. Инвестиционни като злато и петрол са само нагоре.
          някой хора отдавна смениха бензиноколонката с газколонка .. и се усеща

когато не можеш да си позволиш скъпото сирене - минаваш на по-евтино, ще се учудите ако видите оборотите в килограми на големите вереиги... това също е дефлация. Спомнете си и дупетата... а колите как са го закъсали да не ви казвам...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Инфлацията е като "отче наш" за икономиката. Трябва да има инфлация и няма как да я няма дългосрочно, ако имаме период без инфлация или ниска такава, то тя се натрупва и ще последва период с по висока инфлация после. Средната стойност на инфлацията във времето е равна на икономическия ръст, той не е висок в глобален мащаб - 3 % средно или малко повече. Т.е. такова нещо, като икономически ръст няма и всъщност има само проста инфлация и тя се поражда от печатането от банките на пари , новите пари вземат от стойността на старите и така тяхната стойност намалява. Инфлацията и икономическия ръст са едно и също нещо , по голяма инфлация означава да се създадат повече стоки и услуги в икономиката , съответно и по висока заетост и по добро качество на живота на хората.Дефлацията е точно обратното нещо и е резултат от недествителна капитализация на парите. Парите сами по себе си не са капитал , капитал са само парите които носят още пари т.е. имат доходност , доходнаостта може да бъде чрез банкова лихва. В момента парите носят лихва , която се плаща от правителствата - държавните приходи , а това не е реалистично и практически е невъзможно в дългосрочен план.Ноември вече ще се види , как ЕЦБ и фонда за спасение и стабилност - прокризисния фонд почват да не си изпълняват обещанията , няма да искат да налеят обещаното на Гърция , Испания и...защото ако го направят ще ме изпреварят и те ще провокират хиперинфлацията вместо мен Сумата , която трябва да налеят е някъде към 12 трилиона евро ако са ербап и държат на глупавата си спасителна схема, в същото време има почти 30 трилиона спестени пари , от които може да се платят тези 12.В хората пак ще има предостатъчно пари след като дълговете отидат в рая на дълговете.
            трейдъре принципно си прав, но вземи да четеш малко по-нови книги
            финансовите пазари отдавна не са това хоето бяха през 70-80 те години. А това променя всичко...

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
              елемнтарно Уотсън - борят дефлацията с новини за Инфлация...
              не знам кой още вярва на новините...

Коментар

• drakkar

Да така е ! Казват ли ти вземай кредит , ти продавай на тези които вземат кредити и трупай пари. Кажат ли спестявай - харчи парите , вземи дори още на кредит и се запаси да имаш какво да продаваш като почнат да ти казват да вземаш кредит.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                  Съгласен на 100 %.
                  Никога не вярвайте на новини / особено по бг медии /, правете обратното на това, което се опитват да ви внушават и почнат ли реклами сменяйте канала.

Коментар

• toto

Инфлацията е като "отче наш" за икономиката. Трябва да има инфлация и няма как да я няма дългосрочно, ако имаме период без инфлация или ниска такава, то тя се натрупва и ще последва период с по висока инфлация после. Средната стойност на инфлацията във времето е равна на икономическия ръст, той не е висок в глобален мащаб - 3 % средно или малко повече. Т.е. такова нещо, като икономически ръст няма и всъщност има само проста инфлация и тя се поражда от печатането от банките на пари , новите пари вземат от стойността на старите и така тяхната стойност намалява. Инфлацията и икономическия ръст са едно и също нещо , по голяма инфлация означава да се създадат повече стоки и услуги в икономиката , съответно и по висока заетост и по добро качество на живота на хората.Дефлацията е точно обратното нещо и е резултат от недествителна капитализация на парите. Парите сами по себе си не са капитал , капитал са само парите които носят още пари т.е. имат доходност , доходнаостта може да бъде чрез банкова лихва. В момента парите носят лихва , която се плаща от правителствата - държавните приходи , а това не е реалистично и практически е невъзможно в дългосрочен план.Ноември вече ще се види , как ЕЦБ и фонда за спасение и стабилност - прокризисния фонд почват да не си изпълняват обещанията , няма да искат да налеят обещаното на Гърция , Испания и...защото ако го направят ще ме изпреварят и те ще провокират хиперинфлацията вместо мен Сумата , която трябва да налеят е някъде към 12 трилиона евро ако са ербап и държат на глупавата си спасителна схема, в същото време има почти 30 трилиона спестени пари , от които може да се платят тези 12.В хората пак ще има предостатъчно пари след като дълговете отидат в рая на дълговете.
                    Last edited by supertrader; 15.08.2012, 12:22.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Има логика. Кредити дават само на платежоспособни, които могат и да спестяват.
                      Иначе съм учуден за каква дефлация говорите с Тото, като вчеращните новини са единствено за инфлация на основни стоки и услуги.
                      А, дано да има реална дефлация, но хич не го вярвам. Българина е с много изпилени доходи последните 3 години и вече тегли бързи кредити за плащане на сметките!

Коментар

• Бате Пешо

Псипиатъра е зает сега , търси в какво да си вложи спестяванията и се подготвя вече за предстоящата хиперинфлация.Каза повече да не го посещавам, банкерите му били против и са съгласни те да му плащат и покрият загубите от това че няма да ми вземе парите. Те ще плащат вместо мен , естественно с парите от депозитите на другите , не на психиатъра..той неговите ги тегли.
                        D.Y.F-091066

Коментар

Не може да не се сбъднат , това зависи лично от мен.
                          Че няма да се сбъднат е ясно.Все пак ще идеш ли на психиатър.Едно си знаеш и си баеш.Няма лошо но тук все пак не е форум за разказване на сънища и сбъдване на желания.

Коментар

Къде пише че едни и същи лица ще спестяват и ще вземат кредити !
                            Има логика. Кредити дават само на платежоспособни, които могат и да спестяват.
                            Иначе съм учуден за каква дефлация говорите с Тото, като вчеращните новини са единствено за инфлация на основни стоки и услуги.
                            А, дано да има реална дефлация, но хич не го вярвам. Българина е с много изпилени доходи последните 3 години и вече тегли бързи кредити за плащане на сметките!

Коментар

• Обявените на 14 август 2012г. за продажба жилища на стойност минимум 100 хиляди лв. в София в имоти.нет са:
                              1)
                              - 10,252 на брой
                              2)
                              - общата им цена за продажба е обявена за по-малко от 2.6 милиарда лв.

За сравнение домакинствата в България имаха следните депозити на стойност над 100 хиляди лв.:
                              1)
                              - в края на 2011г. бяха 24,667 депозита, а сумата в тях беше 5,827,017 хил. лв.
                              2)
                              - в края на юни 2012г. бяха 27,846 депозита, а сумата в тях беше 6,535,805 хил. лв.

http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm
                              http://www.imoti.net/search/sales

Коментар

Къде пише че едни и същи лица ще спестяват и ще вземат кредити !
                                А ти решавал ли си в средното си образование словесни задачи с басейни?

Едни тръби пълнят (на 2%), пък други източват (на 8%).....
                                Last edited by anon6706; 15.08.2012, 02:52.

Коментар

Working...
                                X