IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
    Абе много ми е странно като за цената на имоптите някои приемат офертите продава. Ми че то всеки втори пише каквото си иска и няма никакъв ангажимент дали ще се намери купувач на тази цена. Все едно на акците цена продава да се смята за пазарната цена.
    Имам познат който има обявени два имота на елитни локации. За последно му звъняха преди 3 години и то с оферта за -40%. Сега стават сделки на -65% но той "си чака". Ако го питаш има имоти за половин милион, само дето няма кой да му ги даде.
    Е, и аз съм същата работа, само дето съпоставям равнозначни средни офертни цени. Има такива дето си ги надценяват и други дето си ги подценяват, затова примерно съм дал средни офертни цени на това което съм тръгнал да продавам:
    http://www.imoti.net/search/results/...l=on&x=39&y=29
    След това на това което смятам да купувам:
    http://www.imoti.net/search/results/...l=on&x=35&y=38
    Ето във Варна е малко по-скъпо това което търся и ще натискам да сваля цената или ще доплатя кеш, но горе-долу ще търся равносилни оферти. И всичко се получава. И двата примера са на офертни цени.

Коментар

• Абе много ми е странно като за цената на имоптите някои приемат офертите продава. Ми че то всеки втори пише каквото си иска и няма никакъв ангажимент дали ще се намери купувач на тази цена. Все едно на акците цена продава да се смята за пазарната цена.
      Имам познат който има обявени два имота на елитни локации. За последно му звъняха преди 3 години и то с оферта за -40%. Сега стават сделки на -65% но той "си чака". Ако го питаш има имоти за половин милион, само дето няма кой да му ги даде.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
        А ти сега живееш там, каква ирония а?
        Дам, даже точно с тези, с който се бъзиках тогава, с единия бутахме заедно колички в махалата, а на другия сина в момента е пръв приятел с моя България е толкова малка

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          Едно време в казармата имаше софиянци от Борово и Бъкстон. На мен и двете ми звучаха, като през 9 планини в десетата даже се подигравах че живеят на туба бензин от София
          А ти сега живееш там, каква ирония а?
          На мен пък "старите" ми бяха силистренци и имаше едно момче Спартак от гр.Кюстендил новобранка като мен. Питаха го "Ти отдье си?" А той "От Кюстендил". "Аааааа, ясно, застани до софиянците"

Коментар

Гето е твоето село. Редута си е нормален квартал на Софето. Ако бях написал Борово или Гоце Делчев също щяхте да ги оплюете.
            Едно време в казармата имаше софиянци от Борово и Бъкстон. На мен и двете ми звучаха, като през 9 планини в десетата даже се подигравах че живеят на туба бензин от София

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              Лордов линковете ти не се отварят.Но и да се отворят там са мокрите сънища на имотковци като теб.Айде обяви го за продан за да се сблъскаш с реалността.
              Във Варна е нормално цените да са по високи.А Редута си е едно гето откъдето и да го погледнеш.Ако някой ти даде 25000 за коптора ще удариш джакпота.
              Гето е твоето село. Редута си е нормален квартал на Софето. Ако бях написал Борово или Гоце Делчев също щяхте да ги оплюете. Щото сте мишоци и завиждате. Ами завиждайте мишоци, дреме ми на мене. Ще си живея живота така както ми харесва , а вие се пръскайте по шевовете от яд. Вие все едно на луната живеете. Я някой смее ли да напише къде живее, не смее щото и аз мога да извадя триста довода срещу вашите коптори, а смешковци така ли е?

Коментар

Мисля, че твоите приказки са смешни.
                Виж средна цена на двустайните панеляци в Редута:
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi- 48625 еуро

Виж средната цена на двустаен тухлен в центъра на Варна:
                http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi- 49995 еуро
                Не са ли съпоставими Пеко? Само знаеш да плещиш глупости във форума ,без да си проверил дори един факт. Редута не била в София. Ми ти си смешен
                Лордов линковете ти не се отварят.Но и да се отворят там са мокрите сънища на имотковци като теб.Айде обяви го за продан за да се сблъскаш с реалността.
                Във Варна е нормално цените да са по високи.А Редута си е едно гето откъдето и да го погледнеш.Ако някой ти даде 25000 за коптора ще удариш джакпота.

Коментар

Странно и аз минавам всеки ден пеш оттам, понякога по два пъти между два мои имота. Може да сме се срещали!!!
                  Като на поклонение ли ...!!!!
                  И какво им говориш - любими мои, вечно мои....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    То в Редута, в 90 % от улиците не могат да се разминат нормално две коли.......
                    Ти със ЗИЛА ли?........

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                      Лорде, не им вярвай на тия безимотници
                      Панеляка ти в Редута, сигурно струва поне едно 30 процента нагоре от тия обяви дето си пуснал (не че съм ги гледал). Сигурно може да му вземеш 65 000 че защо не и 80 000, ама защо ли да продаваш!? Вместо това, може да преспиваш от време на време в него и да му се радваш и кефиш, че имаш такъв готин апартамент и си такъв крупен собственик на имоти
                      Хайде със здраве!

ПП На мен Редута не ми харесва никак, откак ми се налага всеки ден да минавам през него, особено зимно време са страхотни пушеци от кюмбетата (има и доста къщи там, може би затова). Освен това има и доста кучета, минавам пеш по една улица пред Редута ИН, ако го знаеш, та тая зима без кучегон няма да смея да се вясна там.
                      То в Редута, в 90 % от улиците не могат да се разминат нормално две коли.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Зайо Байо Разгледай мнение
                        Панеляка ти в Редута, сигурно струва поне едно 30 процента нагоре от тия обяви дето си пуснал (не че съм ги гледал). Сигурно може да му вземеш 65 000 че защо не и 80 000, ама защо ли да продаваш!? Вместо това, може да преспиваш от време на време в него и да му се радваш и кефиш, че имаш такъв готин апартамент и си такъв крупен собственик на имоти
                        Хайде със здраве!

ТАКА СИ Е, ТАКА СИ Е

ПП На мен Редута не ми харесва никак, откак ми се налага всеки ден да минавам през него, особено зимно време са страхотни пушеци от кюмбетата (има и доста къщи там, може би затова). Освен това има и доста кучета, минавам пеш по една улица пред Редута ИН, ако го знаеш, та тая зима без кучегон няма да смея да се вясна там.
                        Странно и аз минавам всеки ден пеш оттам, понякога по два пъти между два мои имота. Може да сме се срещали!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          Лорде,
                          да не те отчайвам, но панеляк двустаен в редута за 48 600 си е мокри сънища. Имай предвид, че точно при панеляците има една категория продавачи дето се лакомиха много 2007 и 2008 и още не могат да преглътнат, че са едно 40-50% назад и съответно в сайтовете за имоти седят публикувани тяхните мечти и надежди за добра цена, но сделките са меко казно рядкост. Ако има сделки цените са с едно 30% надолу от търсената цена минимум.

Варна е съвсем друга бира - за тухлени ново строителство там имаш сериозна конкуренция от страна на руските пенсионери или чиновници средна ръка, които мислят малко в бъдеще време, докато в Редута точно за панел трябва да е някой доста надрусан, че да скочи за 46К Е нищо, че е близо до баш центъра с тия аборигени в района цената трябва да се свали много.

Поздрави
                          Виж сега, аз не случайно давам линкове от най-големия сайт за имоти в България.
                          Там нещата са изчистени откъм офертни цени и са справедливи. Каквато отстъпка може да се постигне от офертната цена на едното място, такава може да се постигне хипотетично и на другото място. Така, че примерите са си съпоставими. Разбира се вместо Варна може да избера и Сънито, но предпочитам големия град.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                            Лорде,
                            да не те отчайвам, но панеляк двустаен в редута за 48 600 си е мокри сънища. Имай предвид, че точно при панеляците има една категория продавачи дето се лакомиха много 2007 и 2008 и още не могат да преглътнат, че са едно 40-50% назад и съответно в сайтовете за имоти седят публикувани тяхните мечти и надежди за добра цена, но сделките са меко казно рядкост. Ако има сделки цените са с едно 30% надолу от търсената цена минимум.
                            Хайде със здраве!

Коментар

Мисля, че твоите приказки са смешни.
                              Виж средна цена на двустайните панеляци в Редута:
                              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi- 48625 еуро

Виж средната цена на двустаен тухлен в центъра на Варна:
                              http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi- 49995 еуро
                              Не са ли съпоставими Пеко? Само знаеш да плещиш глупости във форума ,без да си проверил дори един факт. Редута не била в София. Ми ти си смешен
                              Лорде,

Варна е съвсем друга бира - за тухлени ново строителство там имаш сериозна конкуренция от страна на руските пенсионери или чиновници средна ръка, които мислят малко в бъдеще време, докато в Редута точно за панел трябва да е някой доста надрусан, че да скочи за 46К Е нищо, че е близо до баш центъра с тия аборигени в района цената трябва да се свали много.

Поздрави
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Кредитирането в България най-накрая се нормализира.

Отпуснати кредити на фирми извън финансовия сектор:
                                1)
                                - от началото на 2008г. до края на юли 2008г. бяха 8,371.4 милиона лв.
                                2)
                                - от началото на 2012г. до края на юли 2012г. бяха 7,874 милиона лв.
                                Тоест за щастие за 4 години има незначителен спад, а именно с по-малко от 6%.

Отпуснати жилищни кредити:
                                1)
                                - от началото на 2008г. до края на юли 2008г. бяха 2,121.8 милиона лв.
                                2)
                                - от началото на 2012г. до края на юли 2012г. бяха 661.6 милиона лв.
                                Тоест за щастие за 4 години има срив, а именно с над 68%.

Явно мечтата на някои (сумата на жилищните кредити да е повече от кредитите за фирмите извън финансовия сектор(?!?!?!?!)) едва ли някога ще се сбъдне.

http://bnb.bg/Statistics/index.htm

Коментар

Working...
                                X