IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
    Аз пък се чудя дали има такъв случай от практиката някой да държи тлъста сума на депозит от 1999г.
    Аз познавах много такива с тлъсти вложители на депозити и застраховки от 1989г. , които пиха една много ледена водица през 1997г.
    Та и сега усещам, че ще има едно завъртане на рулетката, но кой къде ще е на игралната маса е най-важно
    Аз имам една нетлъста четирицифрена сума сума, която вече почва също да ми пари и като стане петцифрена бързо ще напусне баМката

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
      Аз пък се чудя дали има такъв случай от практиката някой да държи тлъста сума на депозит от 1999г.
      Аз съм от 2002................

Коментар

• luboil

Не всеки разбира от бизнес , аз 99г. купих два апартамента за 30 к. и мога да ти кажа че сметките му на колегата не са верни.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Аз пък се чудя дали има такъв случай от практиката някой да държи тлъста сума на депозит от 1999г.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            Според мен панелята не ги плюят за това дали са здрави или не, а за материала, който живее в тях.
            Точно !!!
            Рядко има подържан вход.
            Не са виждали боя от как са направени.
            Те не са обследвани паняляците де.
            Може като нищо да се окаже, че 10-15%
            от тях са с проблевми в основите.
            Говорят усилено, че им били изтънели
            твърде много заварките и било проблем,
            но решение чисто по нашенски ще се
            търси едва тогава когато почнат първите падания на стени.
            Все пак масовите панелки са на около 30 до 40 години.
            В много от тях водните инсталации са изгнили и текат,
            но на матриала не му дреме особенно !!!
            Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
              Лупчо, Лупчоооо..... Не ни мисли нас, с недвижимите имоти. Купени (когато и да било), наследени и т.н.
              Ние вече сме забравили кога, за колко пари и кое купихме. През годините изкарахме още пари, купихме си и разни други играчки, останаха ни парички по депозити, че и земи наследихме и докупихме още. Получи се естествено разхвърляне на портфейла ( ти ще му речеш диверсификация). И в производствени мощности на мен ми остана капитал, и в суровини... Сал в златцето съм тъничък, ама и там се понамира нещо, макар и реално, а не инвестиционно.
              А ти си реви, реви си и продължавай да ни обясняваш какви балъци сме били.
              Шапкар, много си прост. Сега разбирам, защо децата ти не искат да имат нищо общо с теб.

Долу съм написал, кои са балъци. Щом сам се вкарваш в тази категория, значи наистина си балък.
              Аз си имам и имоти и деца, ама ти....мъка, мъка...

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Понеже нещо започнахте пак много да плювате по панелите, да ви попитам най-добронамерено. За 60 години някой да е чул или видял съборена панелна сграда?
                Щото аз мога да дам десетки примери с тухлени такива, но нито един панел не е паднал откак има панелно строителсто в България!
                Според мен панелята не ги плюят за това дали са здрави или не, а за материала, който живее в тях.

Коментар

• Понеже нещо започнахте пак много да плювате по панелите, да ви попитам най-добронамерено. За 60 години някой да е чул или видял съборена панелна сграда?
                  Щото аз мога да дам десетки примери с тухлени такива, но нито един панел не е паднал откак има панелно строителсто в България!

Коментар

• Лупчо, Лупчоооо..... Не ни мисли нас, с недвижимите имоти. Купени (когато и да било), наследени и т.н.
                    Ние вече сме забравили кога, за колко пари и кое купихме. През годините изкарахме още пари, купихме си и разни други играчки, останаха ни парички по депозити, че и земи наследихме и докупихме още. Получи се естествено разхвърляне на портфейла ( ти ще му речеш диверсификация). И в производствени мощности на мен ми остана капитал, и в суровини... Сал в златцето съм тъничък, ама и там се понамира нещо, макар и реално, а не инвестиционно.
                    А ти си реви, реви си и продължавай да ни обясняваш какви балъци сме били.
                    Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      идеята ми беше какви ползи има за този купил апартамента.... защото тук като ви слуша човек излиза, че ВСИЧКИ купили НИ са пълни балъци.

ето ти една абсолютно бакалска сметка със следната теоритична постановка
                      наем 350, но сметнат при 10 месеца годишно...да речем че наемателите сменят 2месеца в година седи празно. Лихва 5%. Сумата от наема за годината се натрупва и се слага на депозит. Пари не се вадят от депозита.

Не съм сметнал данъци и ремонти, но и наема за въпросния имот съм го сложил доста реалистично занижен,...

Абсолютно съм съгласен с теб.

Сега за балъците - не всички купили НИ са балъци - не са балъци купилите за собствено ползване, без ипотека, качествено, не панел.
                      Категорично балъци са тези купили 2006-2008 и то с ипотека. Да не говорим за тези, които не могат да си погасяват кредитите.

Та разбира се, че не всички купили НИ са балъци. В крайна сметка всеки през живота си минава поне през 1-2 покупко-продажби.

Относно примера и сметките ти - верни са и съм съгласен със самите сметки.
                      Обаче за конкретния случай и 29К$:
                      Мисълта ми защо в конкретния случай примера с даване под наем е неудачен, защото:
                      1.Стояла ли е дилемата да се избира дали да се продава или да се дава под наем? Ако не, то тогава да се говори за изпуснати ползи не е коректно.
                      2.Тези 29К$ през 1998-99 как са ги оползотворили и за какво са ги използвали - ако е за покупка на друг имот, дори и в чужбина, значи не са ги загубили
                      3.Тези 29К$ ако са ползвани за лечение и спасяване на живот никакви сметки за наеми и пропуснати ползи не вървят ако човекът не е жив,
                      4.И най-важното - дори и да го бяха дали под наем и да са го продали 2008, а не 1998/99, това са 10 години таймлайн - 10г загубени за да вземат парите накуп - за тези 10г я са живи я не.
                      5.Много пари се правят по-лесно с много пари, а не с малко, т.е. не се знае кое е по-изгодно дали да вземеш 29К$ 1999 и ако си находчив (а времената бяха такива) да направиш някой друг милион, или след 10г да го продадеш за 100КЕ.

Та това е, не споря за сметките, прави са, но за конкретния случай според мен не са подходящи.
                      Поздрави и се радвам че започна да пишеш тук - нивото на форума се вдига.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        Писах вече, че не съм добър в математиката. Я вземи да направиш правилната сметка, че пак не схванах защо трябва да смятам едни пари дето вече съм ги дал като съм купил и едни други дето не съм ги взел щото не съм продал. И едните и другите не са мои.
                        То да не мислиш че аз съм добър в математиката.
                        Освен да потърсиш колко е за периода натрупаната инфлация.
                        Някой дето тва му е работата може да се обади с някое инфо
                        Ами щото всичко изчисляваш в пари- те се обезценяват,не само лева ами и долара марката ако искаш по-лесно ги изчислявай в злато , толкова унции тогава, същите унции сега.
                        Мисля че лесно ще ме разбереш ако си спомниш кво беше по времето на хиперинфлацията . Е , и сега е така само дето не е толкова хипер.
                        То не е точно и инфлация ама да не издребняваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          беееее, бееееееее, беееееее!
                          Всички надежди в хазарта форексо май са загубени и остана едничката да поевтинеят гарсониерите за да може и селската красна звезда да закупи.
                          беееее, бееееееее, беееееееееееееееееее
                          Kaзах ти преди време, че имоти имам предостатъчно
                          и не смятам скоро да купувам щото дори и на по-ниските
                          цени ще носят никаква доходност !!!!
                          Тука в територията не смятам и да купувам де!!!
                          Предполагам, че, ако тръгна да купувам нещо
                          ще е най-вероятно по немско нещо.
                          църрррррррр цър църрррррр мишок !!!
                          Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                            Не, не продължавай.

Апартамента са го продали, ако са искали да го дават под наем са щели да го дават.

Не говоря за това какво са можели да спечелят, а че ако са го продали за 29К не са се ушили чак толкова.
                            Ако беше така както казваш, то никой да не продава, защото ще изгуби наем.
                            Ами ако с тези 29К са купили нещо хубаво в Германия (не ги знам къде са) през 1999г и го дават под наем?
                            За лихвата 8% за $ си прав, ама имаше години, и то няколко когато 3-6м бяха 10%, че и повече на еврото/лева.
                            идеята ми беше какви ползи има за този купил апартамента.... защото тук като ви слуша човек излиза, че ВСИЧКИ купили НИ са пълни балъци.

ето ти една абсолютно бакалска сметка със следната теоритична постановка
                            наем 350, но сметнат при 10 месеца годишно...да речем че наемателите сменят 2месеца в година седи празно. Лихва 5%. Сумата от наема за годината се натрупва и се слага на депозит. Пари не се вадят от депозита.

Не съм сметнал данъци и ремонти, но и наема за въпросния имот съм го сложил доста реалистично занижен,...

Last edited by bertram; 12.09.2012, 16:51.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

средна лихва 8% на долари... това го няма.... освен това купиля имота може да му взима без грижи 400$-400Е месечно... той си беше апартамента под наем, но го продадоха защото им трябваха пари.

сметни тези 15 годин наема средно по 350Е (реално е повече, защото апартамента е на супер място + има къде да се паркира) но нали сме се отдали на сметки та

15*12*350 = 63 000 , но да речем има и незаето време ...нека да са 50000 Е/$

в момента там цената пак е над 1000Е така че имота струва да речем 100 000 Е без да броим тавана (и мазе)

парите от наем ако са реинвестирани....
                              да продължавам ли
                              Не, не продължавай.

Апартамента са го продали, ако са искали да го дават под наем са щели да го дават.

Не говоря за това какво са можели да спечелят, а че ако са го продали за 29К не са се ушили чак толкова.
                              Ако беше така както казваш, то никой да не продава, защото ще изгуби наем.
                              Ами ако с тези 29К са купили нещо хубаво в Германия (не ги знам къде са) през 1999г и го дават под наем?
                              За лихвата 8% за $ си прав, ама имаше години, и то няколко когато 3-6м бяха 10%, че и повече на еврото/лева.

Коментар

средна лихва 8% на долари... това го няма.... освен това купиля имота може да му взима без грижи 400$-400Е месечно... той си беше апартамента под наем, но го продадоха защото им трябваха пари.

сметни тези 15 годин наема средно по 350Е (реално е повече, защото апартамента е на супер място + има къде да се паркира) но нали сме се отдали на сметки та

15*12*350 = 63 000 , но да речем има и незаето време ...нека да са 50000 Е/$

в момента там цената пак е над 1000Е така че имота струва да речем 100 000 Е без да броим тавана (и мазе)

парите от наем ако са реинвестирани....
                                да продължавам ли
                                Право рече Бертрам! Аз лично до 1993г. нямах нито един имот. Сега след толкова години, като си направя равносметката съм доволен от това което съм получил като имоти и цената която съм платил за тях. Верно, не ми е кеф в момента, че цената им се понижава /София е изключение повече от година/, но аз и не съм тръгнал към продажби, а към нови покупки. Дори не трябва да ме е яд , щото мога да купя изгодно. Но съм преживял и хиперинфлация и не вярвам на фиатните пари. Хайде кажете в какво да инвестира човек когато не вярва във фиатните пари освен в злато, акции и имоти?
                                Напоследък ми идва и друга идея, но мисля да отворя цяла нова тема.

Коментар

Working...
                                X