If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Виждам в какво малцинство съм, кризата очевидно ще се задълбочи и може би предстоят трудни десетилетия.Борисов също е на мнение, че строителството е спекулативна дейност , ако не е на автобани.
Съмнявам се в нестойностното и нездраво повишение на цените после, такова няма да има със сигурност.ДА ще се повишат, но имотите ще си заслужават цената и понеже , ще са пак евтини - много чужди граждани , ще похарчат пак пари за имоти в България и дори това харчене няма да е само за 4-5 годишен период на строителен бум , който да завърши с падане на цени..а много дълъг период който ще завърши с изравняване на стандарта на живот и заплащане на труда в България с този в другите страни. Този закон е края на бедността за България, в момента в който се приеме..може да се смята за дата на нейната кончина.
Ти изобщо за какво говориш? Имотите ти определят икономиката и стандарта на живот ли?
Може да са индикатор, но не и причина. Строежа и купуването на имоте да не е мандра? И да се купуват от чужденци?!
"Абе ние се чекаме некой да дойде от некъде да ни опрай...
А онова за селското стопанство и компотите ме разби. Понеже такива като теб има много в държавата с болни мозъци - сме на това дередже... Пази боже!
Борисов само този закон да беше прекарал, за който казвам за имотите и сега икономиката нямаше да пада , раждаемостта нямаше да е трагично ниска и българите да бягат от България ! Един единствен закон !!!!! Между другото и ти си също толкова интелигентен, понеже си продал някакъв апартамент за 100 бона и стадния ти интерес е за спад на цените и печалба от лихви с тези пари. Да но сина ти е в немско, и колкото и да заботее няма да се чуства добре там и на всички им е мъчно за България. Знам го от мой познат, който почина в чужбина на 84 години и беше направил състояние там над четвърт милиард долара. Той си умря вярвайки в идеята, че понеже му се наложило да напусне България, ако живота му се бе развил така че да може да живее тук е можело тук да постигне повече.Някаква фикс заблуда. За това презастрояване, ГОСПОД видя сигурно и ни прати страшна икономическа криза. Може да си много добър , да си много добронамерен , но задачата си иска правилното решение и то е едно единственно и то може да изправи строителния сектор на крака и в България да влизат пари , а не да я напускат.
С компоти и селско стопанство, можем да стигнем само до замеряне на офисите на ерепетата с компоти.
Вместо да плямпаш глупости вземи се покрии.Някакъв срам имаш ли?
Я помисли добре, как ще стане това с корупцията при положение че със самото застрояване има предостатъчен и траен фактологичен материал доказваш , ако не се плати таксата. Лесно ще се докаже и тогава и корумпирания и корумпиращия могат да попаднат под отговорност. Грам корупция няма да се внесе, то и затова май не се е предложило решението.
извинявай но сме се убедили че може да се потроят десетки хотели на плажната ивица на 5 метра от морето. Сигурен съм че там е забранено с закон? Ама се строи и нищо не е бутнато. Ето очевиден пример за корупция - защо никой не е в затвора?
Не говоря за предприемачи - говоря за чиновници, кметове, общински съвети, началници на еко и други бла-бла корупционни структури.
Докато не влязат поне 100-на чиновника за по 10 години за корупция, безстопанственост няма да се оправим, който и да дойде на власт
Съмнявам се в нестойностното и нездраво повишение на цените после, такова няма да има със сигурност.ДА ще се повишат, но имотите ще си заслужават цената и понеже , ще са пак евтини - много чужди граждани , ще похарчат пак пари за имоти в България и дори това харчене няма да е само за 4-5 годишен период на строителен бум , който да завърши с падане на цени..а много дълъг период който ще завърши с изравняване на стандарта на живот и заплащане на труда в България с този в другите страни. Този закон е края на бедността за България, в момента в който се приеме..може да се смята за дата на нейната кончина.
Я помисли добре, как ще стане това с корупцията при положение че със самото застрояване има предостатъчен и траен фактологичен материал доказваш , ако не се плати таксата. Лесно ще се докаже и тогава и корумпирания и корумпиращия могат да попаднат под отговорност. Грам корупция няма да се внесе, то и затова май не се е предложило решението.
Борисов само този закон да беше прекарал, за който казвам за имотите и сега икономиката нямаше да пада , раждаемостта нямаше да е трагично ниска и българите да бягат от България ! Един единствен закон !!!!! .....
Тука не съм съгласен - регулациите водят само до повишаване на цената и корупция. Нека да има свобода на хората, ще се юрнат да правят нещо щото е на далавера - типичен пример е строителството и имотите, ще се презастрои, ще стоят празни сградите, ще фалират повечето и нещата ще си дойдат на мястото.
Пазара ще си свърши работата. Вярно е че ще се похаби много ресурс, но докато не си счупиш сам главата не си вземаш поука.
Трябва да има само една обща рамка регламентираща "правилното" поведение - да работиш, да градиш, да отглеждаш образовано поколение. А не всеки да гледа как да открадне повече от държавата, щото тя всеки ден те скуби и нищо не дава насреща.
Спорът с теб ми е безмислен, защото го профанизираш. Естествено е, че никъде в света не се плаща данък смет по формула като тук. Това е втори имотен данък, който спокойно можеш да калкулираш в първия. Все пак цифрите които си посочил не са за София, щото от 5 до 10 пъти са ми по-високи данъците в не толкова централни софийски квартали. Та си мисля, че просто търсиш внимание Бота или ботуш 156
Ха ха - жалко че некадърните ни институции не са направили елементарната възможност да можеш да си провериш колко данък дължиш стоейки си в къщи.
Възможно е и да е 50-на лева - както споменах от 4 години не съм плащал. Да не ме обвинявате - причината е мухобойко. Нито лев за тоз малоумен маркучодържач.
За внимание - изобщо не ми трябва, ти си този който ръси тенденционни статии и прави жалки опити да манипулира хората. И преди съм казвал - 1 човек да оттърва от лапите на лъжците - за мен е победа. За радост са много повече, неимоверно много. Имам един много верен съюзник - "2+2=4" и пред този факт и неоспорима истина (въпреки че е абстрактна) и бог мълчи - само "брокерите" все още лаят.
Борисов само този закон да беше прекарал, за който казвам за имотите и сега икономиката нямаше да пада , раждаемостта нямаше да е трагично ниска и българите да бягат от България ! Един единствен закон !!!!! Между другото и ти си също толкова интелигентен, понеже си продал някакъв апартамент за 100 бона и стадния ти интерес е за спад на цените и печалба от лихви с тези пари. Да но сина ти е в немско, и колкото и да заботее няма да се чуства добре там и на всички им е мъчно за България. Знам го от мой познат, който почина в чужбина на 84 години и беше направил състояние там над четвърт милиард долара. Той си умря вярвайки в идеята, че понеже му се наложило да напусне България, ако живота му се бе развил така че да може да живее тук е можело тук да постигне повече.Някаква фикс заблуда. За това презастрояване, ГОСПОД видя сигурно и ни прати страшна икономическа криза. Може да си много добър , да си много добронамерен , но задачата си иска правилното решение и то е едно единственно и то може да изправи строителния сектор на крака и в България да влизат пари , а не да я напускат.
С компоти и селско стопанство, можем да стигнем само до замеряне на офисите на ерепетата с компоти.
Лошото е че нещата се повтарят за много кратък период от време. Само преди 10 год. Костов действаше така авторитарно (и със същият замах правеше същите грешки, като се САМОЗАБРАВИ ) и после на изборите гледаше, като натровен с гъби. Но от високият пост на управлението явно нещата изглеждат по друг начин, жалко че народа плаща за грешките на управляващите.
Само не разбрах вие какво точно ще спечелите от 10 пъти по-високите данъци, освен кефа, че някой яко са го изтръскали. С тия пари няма да ви оправят улиците, нито тротоарите, нито детските площадки, нито пък ще се засилият да мият улиците всяка седмица. Досегашната практика го потвърждава.
Верно е!
Ама и ще имаме право да тормозим общинарите що има кал пред блока!
Не са лоши хора бе Бате Пешо! Просто не бяха достатъчно подготвени изглежда за да водят комплексна политика в полза на потреблението, а се бяха вторачили във инфраструктурата и фискалната стабилност. Денонощни спорове съм водил и със Симо и с Влади по отношение на финансовата политика защото аз съм по-скоро кейнсианец /даже ти веднъж ми рече, че съм комунист/ именно заради тези ми убеждения, но виж Турция този ТИГЪР на Югоизточна Европа - води от 10 години кейнианска политика и просперира и цъфти. Имат за какво да са критикувани Бойко и сие, примерно за инертността в политиката, за липсата на радикални реформи до кокал в дадени сектори, липсата на създаване на реална конкуренция във доставките на комунални услуги и раздробяване на собствеността в медиите. Затова ти ще излезеш сега прав, че Бойко ще гледа като Костов в края на мандата си. Усети се човека, ама е вече късно за китка.
Бате Пешо, надявам се искрено в едно- че народа наистина вече се е събудил и гледа под лупа всички управленски решения, поради което няма да допусне безчинства като тези на предишните правителства на прехода. Ключовата дума според мен е ИНФОРМАЦИОННО ОБЩЕСТВО
Лорда всичко мога да простя ама тази агресивна простотия и некадърност какво да я правя.Това са простаци бе човек.Физкултурника се напънал да казва кой е престъпник.Който не им харесва е престъпник.Оня другия с вид на текезарско теле гледа като пренасочен и се пъчи.
Може с данък за презастрояване моге да стане да се спре спада на цените на имотите, данък който се плаща сега е някакви си 15 евро за центъра на големите градове. И такива топ локации се наливат с бетон дори в кризата и се продължава с презастрояването. Един данък пропорционален на застрояваната площ съотнесена към общата полощ на парцела , и ще спрат да презастрояват а цените на имотите които вече са построени ще спрат да падат. Една табличка по която да се изчислява - застрояващ 10 % от парцела и не плащаш данък на квадратен метър застороена площ , застрояваш 15 ..почва да се плаща , застроаваш над 50% - плащаш яко , застрояваш над 75% ..палащаш моного , а за 90% плащаш хиляда евро на квадратен метър застроена площ. Дали ще падат цените тогава ? - НЕ ! А спре ли спада, ще почне и да се строи и като бонус няма да се презастроява и построеното ще е по добро...т.е. може да се продава на чужденци.
Лорде това са имоти в СОФИЯ.
В единия живея, другия е под наем за 300лв.
Мани ами и по малкия - гарсониерата е с по голям данък
У трънско никога не съм ходил - едва ли ще отида някога - не обичам джендемите.
Спорът с теб ми е безмислен, защото го профанизираш. Естествено е, че никъде в света не се плаща данък смет по формула като тук. Това е втори имотен данък, който спокойно можеш да калкулираш в първия. Все пак цифрите които си посочил не са за София, щото от 5 до 10 пъти са ми по-високи данъците в не толкова централни софийски квартали. Та си мисля, че просто търсиш внимание Бота или ботуш 156
Коментар