Първоначално изпратено от Лорда
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от nikkin Разгледай мнениеСъгласен съм, но за съжаление панелките са най-нормалното жилище което може да се намери, с много малки изключения.. Особено след саниране.
Коментар
-
Спокойно,
няма да има икономика и строителство, ама няма да има и имоти. Таке де - по-богати сме били според ЕЦБ-то. А сега да видим дали сме и по-умни. Засега не го показваме.
http://www.investor.bg/evropa/334/a/...adroto,149441/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнениеМой познати продадоха апартамент преди една седмица. Апартамент силно казано ... по-скоро дупка. За тухлена дупка до завод Електроника, 70-80 кв. м. са взели 50 000 евро
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеАз затова разсъждавам за цените на нормалните жилища. Панелките са много далеч от представата ми за нормално жилище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПешка как да ти го обясня, колкото повече паднат цените , толкова по трудно ще реанимира строителството и икономиката. Неграмотни били строителите, обаче знаеш ли че изчезнаха и не са крепостни. В Германия плащат 15 евро на час да монтираш картон и има търсене на работна ръка, недостиг..Няма с кой да строиш , кой да работи ...то не е нива да я засееш с пшеница и да пуснеш комбайната, работа е и то много има която е на ръка. С комбайната е 100 пъти по лесно, и има много лесни неща..маса народ 90% не работят и не носят никаква отговорност, аз за себе си съм решил - повече никакво строителство, хората си живеят и си свиркат.
Коментар
-
Пешка как да ти го обясня, колкото повече паднат цените , толкова по трудно ще реанимира строителството и икономиката. Неграмотни били строителите, обаче знаеш ли че изчезнаха и не са крепостни. В Германия плащат 15 евро на час да монтираш картон и има търсене на работна ръка, недостиг..Няма с кой да строиш , кой да работи ...то не е нива да я засееш с пшеница и да пуснеш комбайната, работа е и то много има която е на ръка. С комбайната е 100 пъти по лесно, и има много лесни неща..маса народ 90% не работят и не носят никаква отговорност, аз за себе си съм решил - повече никакво строителство, хората си живеят и си свиркат.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеЕми естествено че ще си направиш къща, що въобще ги гледаш и коментираш апартаментите? Само дето не всеки има 200 000 евра да си построи къща в София, така че и за апартаментите си има купувачи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеМи как да вярвам?На село баща ми преди 40 години бетонирал помещението на кравата и не мога да го разбия по никакъв начин.Голямо бухане падна и много пот.А преди няколко години си купих цимент на завода в Златна панега Титан ако не се лъжа казаха че бил най добрия.Забърках бетон в съотношение две колички чакъл една пясък и две торби по 25 кг цимент и направих замазка на едно помещение с дебелина над 10 сантима.Кучето изрови всичко с нокти.Е с такъв цимент е строено.И е икономисвано.Ти вярваш ли че е слагана арматура каквато трябва?Тези пет сантима долнопробен стиропор да не си мислиш че са изолация?Когато се запали някоя нова сграда ще видиш как гори цялата фасада.Изискванията са едно а изпълнението друго.Земетресението не действа на проекта а на сградата.Прочети закона и ще видиш че строителя носи отговорност 10 години след продажбата после собствениците си отговарят.Всеки гледа да печели и не го е еня за живота на другите.Когато се случи ще е масово и всички разчитат да са минали 10г.Който остане жив знае нашата съдебна система как работи.Ще се почнат едни разправии ама този избил колона онзи остъклил терасата аз не съм виновен.Кой контролира качеството на материалите дали имат якостта която е заложена в проекта.Масово се слага по тънка арматура по малко цимент.А работниците нямам думи мангали които не могат да четат и пишат за четене на чертежи абсурд.Ти ако искаш си купувай ново мен няма сила която да ме накра да си купя.Ако ми се наложи ще си купя къща в някое селце близо до Софияи ще си я стегна и чао Гергино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеАми не знам защо не вярваш на строителството след 2002-2003, а на какво всъщност? Тухла от 1990-2000? Или тухла преди 1990? Не виждам логиката. Ако въобще може да се вярва на нещо би трябвало да е от по новите, когато и изискванията бяха завишени доста, поне на проектно ниво, а за изпълнението, защо да вярваме повече на соц изпълнението?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеА и лузъри ни викаха.Щото не ни отпускали кредити.Голям присмех имаше.Аз съм предупредил и за качеството на новото строителство като качество на материали за икономиите на материали за това какви хора строяха сградите.Няма сила която да ме накара да си купя цилище строено след 2002-2003г.При 6.5 по Рихтер ще си говорим.И за това ми се присмиваха и ми философствуваха че можело самолет да падне.Да не изреждам още колко простотия се избълва.По отношение на минималните цени си мисля че трябва да разделим сградите.Панеляците имат мегдан за много още надолу.Новото строителство който не го е страх да купува до 550евро има още мегдан.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеА и лузъри ни викаха.Щото не ни отпускали кредити.Голям присмех имаше.Аз съм предупредил и за качеството на новото строителство като качество на материали за икономиите на материали за това какви хора строяха сградите.Няма сила която да ме накара да си купя цилище строено след 2002-2003г.При 6.5 по Рихтер ще си говорим.И за това ми се присмиваха и ми философствуваха че можело самолет да падне.Да не изреждам още колко простотия се избълва.По отношение на минималните цени си мисля че трябва да разделим сградите.Панеляците имат мегдан за много още надолу.Новото строителство който не го е страх да купува до 550евро има още мегдан.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеХИ-ХИ-ХИ-ХИ-ХИ
Когато през 2005-2008 в тоя форум обяснявах, че имотите са надценени, че не може прогнил, вмирисан 30-годишен милиционерски панел в Младост да струва 1000 Евро квадрата, че условията по кредитите са заробващи, а лихвите - убийствени, тук всякакви всезнайковци с пренебрежителен тон ми обясняваха как цените на имотите ще растат с минимум 10-15% годишно в обозримо бъдеще, как цените на Шан'з Елизе и в Челси били десетократно по-високи, как който купИл-купИл, отсега нататък край на евтинията. Подхвърляха се ехидни подмятания от рода на "Гроздето е кисело, защото е високо" или "Мдааааа, май някой не е бил одобрен за кредитче, а?" Цитираха се дълбокомислени народни мъдрости като "Цената на жилището пада само когато падне самото жилище" и прочие. Бодро се обясняваше колко е яко да изтеглиш огромен, дългосрочен кредит, защото цените растели, а инфлацията ти "ядяла" кредита. Тогава бях "мизерник" и "сривльо", дето не може да си позволи собствено жилище и само мечтае апартаментите да станат по два за лев, за да си купи.
Днес, когато обяснявам, че няма как цените в София да падат много под сегашното си ниво и че който чака да си купи нормално жилище на 200 Евро кв. м, никога няма да дочака, изведнъж се превърнах в гаден ъпър и брокерска подлога,
Истината, момци, е простичка. Пазарът на имоти, както и всеки пазар, минава през върхове и падения. През 2008-а беше на върха, в момента е на дъното и не се вижда как ще отлепи оттам в следващите няколко години. Ръст на цените няма да има, но и спадът вече е приключил. Ще минат няколко години, икономиката ще се възстанови, безработицата ще намалее, заплатите ще се вдигнат, банките ще отпушат ипотечното кредитиране и ще имаме всички предпоставки за нов имотен балон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеTова с имотите не може да стане по простата причина че камък връз камък няма остане от парламента.
А по жълтите павета ще има линчове на политици пред които и средновековната инквизиция ще бледнее.
Българина е търпелив, ма га му падне съвсем пердето - да не си му насреща.
Някои хора само си чешат езиците....…
Коментар
Коментар