Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеБерти продавам поради много простата причина че съм купувал ти що не продадеш нещо?
Ох сори забравих че това е болна тема за тебе
аз каквото съм счел за безперспективен НИ съм продал, а това което съм купил не ми е за бърза спекула.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
https://www.pariteni.bg/novini/imoti...ilishta-245455
Ха ха ха ха ....
Според Христов от тази година ФОМО ефектът при купувачите, наблюдаван през 2022 г., се пренася върху продавачите. Те са тези, които в момента се чудят "ще успеем ли да вземе тези цени", ако се покачат лихвени проценти, коментира експертът и допълни, че вече се вижда спад в броя на сделките.
Тенденцията за повишаване на лихвените проценти не се е отразила на желанието на купувачите. Но притеснението "какво ще се случи с лихвените проценти, какво ще се случи със заплатата ми и дали ще мога да покривам ежедневните си разходи" "дръпна юздите" на купувачите в края на годината, коментира експертът. По тази причина през третото тримесечие на миналата година се отчита малко повече от 15 процента спад на броя сделки, а през четвъртото тримесечие – спадът вече е над 17 на сто спрямо същия период на предходната година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
6000-то не е икономически експерт, а продава НИ, което обяснява много активността му в темата - в позиция е човекът
-Как е продават ли се имотите?
Брокерите:
- Аве продават се, ама няма кой да купи.
Те така и негоата работа.
Коментар
-
6000-то не е икономически експерт, а продава НИ, което обяснява много активността му в темата - в позиция е човекът
Ох сори забравих че това е болна тема за тебе
Коментар
-
Last edited by segato; 06.03.2023, 23:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Тук само икономически експерти ли сте ? Намирам това за странно виждайки с какъв патос говорите за "инвестиции" в имоти.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Не си интересен, но за сметака на това само в два реда успя да покажеш колко си бос икономически
- 1 like
Коментар
-
Явно няма желаещи да бъдат надарени с този имот
Кажи честно заради брат ти ли не го намалявате или заради тебе
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Това е малко даже ,подарък
Кажи честно заради брат ти ли не го намалявате или заради тебе
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Зависи при какви условия.
Иначе си прав че при нормални условия борда пречи на конкурентноспособноста на БГ икономиката
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ми питам така, че да ме разбереш. Та к'фо викаш, чехитe имат GDP per capita като Испания но има риск за кроната, а в България сме 60% надолу, но сме сейф, и затова раздаваме кинти с лихва 10 пъти по-ниска от инфлацията ?
Last edited by 6000; 06.03.2023, 22:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеОтново ще го отнесат най-бедните! Ние от кои сме?
https://www.bloombergtv.bg/a/4-anali...tiga-na-dolari
Най-рисковите пазари в света изпадат в криза заради недостига на долари
Коментар
-
Говорих му на продавача миналата година че тази цена е безумна и че не може да иска за етаж от къща в циганската махала колкото за двустаен в София
Той каза че може, е явно не може
Коментар
-
Защото Кроната не е вързана към никоя валута и вътре е калкулиран риска от девалвацията на кроната
Ако при нас падне борда вероятно лихвите ще отлетят доста над 10%
И до ден днешен всеки политик който подкрепя борда напрактика признава че е некомпентентно корумпе което не може да удържи на изкушението.
НО, ако вземем и прекопираме оригиналните закони на Фед и ЕЦБ (без новите интерпретации които нарушават всички закони) и се забрани на БНБ да купува държавен дълг от първичен пазар и се забранят отрицателните лихви, съчетано с една консервативна банкова регулация, тогава лева ще бъде стабилна валута.
Проблема разбира се е че винаги ще дойде някой много умен от Харвард и ще каже че е учил и знае как да изтегли едни пари от името на народа и да ги инвестира "в бъдещето" "за децата" и ще ги раздаде за пенсии, заплати, зелени сделки и образование (дефакто затъпяване) на децата.
- 1 like
Коментар
Коментар