IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение
    ...Ето още един платен агент на някой брокер на НИ....
    ХИ-ХИ-ХИ-ХИ-ХИ
    Когато през 2005-2008 в тоя форум обяснявах, че имотите са надценени, че не може прогнил, вмирисан 30-годишен милиционерски панел в Младост да струва 1000 Евро квадрата, че условията по кредитите са заробващи, а лихвите - убийствени, тук всякакви всезнайковци с пренебрежителен тон ми обясняваха как цените на имотите ще растат с минимум 10-15% годишно в обозримо бъдеще, как цените на Шан'з Елизе и в Челси били десетократно по-високи, как който купИл-купИл, отсега нататък край на евтинията. Подхвърляха се ехидни подмятания от рода на "Гроздето е кисело, защото е високо" или "Мдааааа, май някой не е бил одобрен за кредитче, а?" Цитираха се дълбокомислени народни мъдрости като "Цената на жилището пада само когато падне самото жилище" и прочие. Бодро се обясняваше колко е яко да изтеглиш огромен, дългосрочен кредит, защото цените растели, а инфлацията ти "ядяла" кредита. Тогава бях "мизерник" и "сривльо", дето не може да си позволи собствено жилище и само мечтае апартаментите да станат по два за лев, за да си купи.
    Днес, когато обяснявам, че няма как цените в София да падат много под сегашното си ниво и че който чака да си купи нормално жилище на 200 Евро кв. м, никога няма да дочака, изведнъж се превърнах в гаден ъпър и брокерска подлога,
    Истината, момци, е простичка. Пазарът на имоти, както и всеки пазар, минава през върхове и падения. През 2008-а беше на върха, в момента е на дъното и не се вижда как ще отлепи оттам в следващите няколко години. Ръст на цените няма да има, но и спадът вече е приключил. Ще минат няколко години, икономиката ще се възстанови, безработицата ще намалее, заплатите ще се вдигнат, банките ще отпушат ипотечното кредитиране и ще имаме всички предпоставки за нов имотен балон.
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от stefi Разгледай мнение
      след втория опит по тази "технология" се разбира че квартирантът има Право да ....Плаща и да слуша !

Теорията дава крилеее

а Практиката Приземява
      Стефи, стига с глупостите един смислен довод дай за да си подкрепиш тезата, че имотите ще отбележат ръст.
      Моето мнение е, че ще има лек UP и след него се тръгва отново леко по на надолнището.
      Подкрепям си тезата веднага. Много малка част от хората имат някой спестен лев и от страх да не ги загубят, щото времената са несигурни/ Кипър банките; държавата не е в блестящо финансово здраве и тн/ та тези със спестени пари ще си купят апартаменти, но хората с пари са малко, като свършат и отново тръгваме на долу.
      Докато безработицата не започне да намалява и хората започнат да харчат без да се притесняват дълъг UP тренд не чакай

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
        Глупости. Хърсев само плаши гаргите. Едно е да имаш в банката примерно 100 000 лева и от тях да ти вземат 30 000, съвсем друго е да имаш имот за 100 000 лева и да ти кажат "А сега плати 30 000 лева данък за този имот". При 40% еднократен имотен данък 99% от българите ще останат без жилища, защото няма да могат да го платят.
        Я да помислим..... До 100000Е ги броят гарантиран..., но дри да не са, за 1ч. ги тегля от бамката, като усетя, че се мъти водата и ги обръщам в злато или друга ликвидна стока.
        Какво мога да направя с апартаментЯ, ако примерно му сложат 2000лв годишен данък сгради, както стана в Гърция?...... Да го продам.... точно в този момент? Да го преместя в друга държава или да го скрия, да не се вижда?

Коментар

Нищо учудващо няма, човекът не ментосва. През 2008-а на подобен апартамент щяха да му вземат 100 000 Евро. То тогава прогнилите панеляци в Младост се харчеха по над 1000 Евро квадрата.
          ...Ето още един платен агент на някой брокер на НИ....

Коментар

• Първоначално изпратено от stefi Разгледай мнение
            след втория опит по тази "технология" се разбира че квартирантът има Право да ....Плаща и да слуша !

Теорията дава крилеее

а Практиката Приземява
            Глупости. Добрите наематели са такава рядкост, че хазяите дават мило и драго да ги задържат. Всеки хазаин се е парил поне 2-3 пъти от наематели, които оставят след себе си опустошения и неплатени сметки. И именно тогава Теорията, която те е окрилявала - как купуваш апартамент и след това си избиваш парите от наем - се сблъсква с грубата действителност на Практиката, в която апартаментът ти стои с месеци празен, а след всеки по-дълго задържал се наемател трябва да се прави основен ремонт

Коментар

• Първоначално изпратено от cokrat1
              Скиф сега "копеле" тия ги разправяй на шапката ми....платени агенте на някоя брокер на НИ....
              Нищо учудващо няма, човекът не ментосва. През 2008-а на подобен апартамент щяха да му вземат 100 000 Евро. То тогава прогнилите панеляци в Младост се харчеха по над 1000 Евро квадрата.

Коментар

• първия път винаги е така

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                Еми то затова, като наемаш, преценяваш добре хазяина - ако те гледа с блеснал поглед като ходещо портмоне - бягай надалеч. А това с "махайте се, че апартаментът ми требе" е доста рискова тактика - да не се окаже после, че в апартамента не е останало нищо здраво

Теорията дава крилеее

а Практиката Приземява

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
                  Помня как един приятел трябваше да се изнесе с едномесечно предизвестие с бременна жена в нова квартира, понеже "дъщерята си идва за празниците" ... вие си знаете за наемите в БГ.
                  Еми то затова, като наемаш, преценяваш добре хазяина - ако те гледа с блеснал поглед като ходещо портмоне - бягай надалеч. А това с "махайте се, че апартаментът ми требе" е доста рискова тактика - да не се окаже после, че в апартамента не е останало нищо здраво

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
                    Аз съм в тази графа, както и много мой приятели - и за повечето ни е налудничаво да си взимаме жилища.

Интересно, че приятели и познати с по-ниски доходи мислят повече за ново жилище. Някой се набълбукаха още 2007-2008, но сега рядко ги виждам - някой просто пестят, други са с помътнели погледи.
                    Помня как един приятел трябваше да се изнесе с едномесечно предизвестие с бременна жена в нова квартира, понеже "дъщерята си идва за празниците" ... вие си знаете за наемите в БГ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mtelman Разгледай мнение
                      Ако не гледаш новини.
                      Не се интересуваш от хората около теб (че приличат на орките от LOTR)
                      Получаваш поне 2000 лв чисто на месец + нещо по-малко (допълнително), но сигурно...
                      Нямаш нужда от повече от 40К лева кредит.

Може би ще е ОК да си купиш жилище.

Но, ако не си в тази графа, би било налудничаво

Защо ви е собствено жилище в тази държава? Ако имате някой лев - живейте си.
                      Човек може да живее и под наем... Естествено, докато имотете не станат на реалната си цена, съответстваща на реалността ни...

Supertrader ще каже, че никой няма да спечели от това... Да, но вече сме се сринали достатъчно, че да няма смисъл да се живее в БГ, освен ако не източваш държавата
                      Аз съм в тази графа, както и много мой приятели - и за повечето ни е налудничаво да си взимаме жилища.

Интересно, че приятели и познати с по-ниски доходи мислят повече за ново жилище. Някой се набълбукаха още 2007-2008, но сега рядко ги виждам - някой просто пестят, други са с помътнели погледи.

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                        Обедняването ще продължи, безработицата ще расте, според прогноза на МФ
                        http://dnes.dir.bg/news/bvp-bujet-ra...-13573524?nt=4

Напред, към нови, още по-големи рррррррррррррррррррррррррръстове
                        Мой познати продадоха апартамент преди една седмица. Апартамент силно казано ... по-скоро дупка. За тухлена дупка до завод Електроника, 70-80 кв. м. са взели 50 000 евро
                        Директно в очите им казах, че това е невъзможно и ме пързалят. Все пак дупката (апартамента) има нужда от меко казано основен ремонт - всеки милиметър е за подмяна.
                        Четири години са го държали на тази цена и не са го смъкнали. Най-накрая някакво синче го е взело, за да е по-близо до мама и тате Това последното никога няма да си го обясня, но както и да е .. не е за този форум.

Дълго време си мислех, че цените са паднали и падат, и за 50 000 евро мога да си взема читав двустаен (може и нов) апартамент, в читав квартал.

п.п. общо взето съм сривльо, но все се опитвам да съм обективен

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                          М-да, само дето трябва да го направят различен за 2-ро, 3-то и т.н жилище.
                          Просто да се вдига х2 за 2-ро жилища данъка, х3 за трето и така нататък.
                          Един вид прогресивно облагане.
                          Не е нормално данък сгради да е 5-10лв, на мен ми е 17лв за апартамент в София.
                          Никой няма да остане без жилище - то и сега има много заложени апартаменти и никой не им ги взема, щото никой не иска да ги купи. Да не говорим че банките и те не искат да ги дадат под стойността на ипотеката.
                          Интересна тема сте захванали, някой е намерил ключа за бараката. Аз си мисля, че трябва да ударим дъното за да се вземата правилните решения. Виж ги гърците.... трябваше им 26% безработица, народа да опожари няколко банки, ЕС да ги напъне яко , за да вземат правилните решения - данък имот, данък лукс, намаляване на бюрокрацията ...

както ида е, събота бях на гости на едни познати, изнасящи се за Германия.

Отървали са се от ненужен актив(апартамент) , защото данък от 300 лева трудно се плаща. За мое огромно учудване, се оказа че си имаме прогресивни данъци за повече имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Никой няма да остане без жилище - то и сега има много заложени апартаменти и никой не им ги взема, щото никой не иска да ги купи. Да не говорим че банките и те не искат да ги дадат под стойността на ипотеката.
                            Каква е тая откачената логика, постоянно да се иска вдигане на всякакви данъци ?! Е, как човек да не дири власт в тая държава, след като раята САМА му предлага да се самообложи, самобичува, саморазмаже. Едно самостоятелно решение не може да вземе и чака на Падишаха да раздаде

Коментар

Глупости. Хърсев само плаши гаргите. Едно е да имаш в банката примерно 100 000 лева и от тях да ти вземат 30 000, съвсем друго е да имаш имот за 100 000 лева и да ти кажат "А сега плати 30 000 лева данък за този имот". При 40% еднократен имотен данък 99% от българите ще останат без жилища, защото няма да могат да го платят.
                              Tова с имотите не може да стане по простата причина че камък връз камък няма остане от парламента.
                              А по жълтите павета ще има линчове на политици пред които и средновековната инквизиция ще бледнее.
                              Българина е търпелив, ма га му падне съвсем пердето - да не си му насреща.
                              Някои хора само си чешат езиците....

Коментар

Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X