IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
    Стига бе, тя тъз вече дърта бе...
    Първо трябва нея да оправя да не я опуснем.Младите ще чакат има време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      A нещо да си чувал за честота на ток и напрежение?Би ли разяснил как ще откачиш от енергото?И как ще си регулираш производството спрямо потреблението?Примерно си включил бойлера и терморегулатора го изключи.Предполагам ще излизаш навън и ще завиваш част от панелите с тъмно одеало.Няма ли най после да схванете че соларите не могат без връзка с мрежата.Мечтите и фантазиите са хубаво нещо и са безплатни.Аз често си мечтая как ми звъни Джулия Робъртс и вика айде идвай че съм много нещастна......
      Стига бе, тя тъз вече дърта бе...

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
        Да наистина това е най-болезнения въпрос.Скъпи гелови акумулатори с максимум 600 цикъла на пълен заряд-разряд.В момента се разработват капацитивни акумулатори или кондензатори (зависи от превода) с неограничен на брой на практика заряди разряди .И най важното за тях е патентите не ги държат автомобилни фирми.
        Смятам че за период от 4- 5 години ще изместят традиционните акумулатори в ПВ системите и дори батериите в хибридните автомобили.До тогава ще караме с геловите акумулатори (които са на пазара в момента)
        A нещо да си чувал за честота на ток и напрежение?Би ли разяснил как ще откачиш от енергото?И как ще си регулираш производството спрямо потреблението?Примерно си включил бойлера и терморегулатора го изключи.Предполагам ще излизаш навън и ще завиваш част от панелите с тъмно одеало.Няма ли най после да схванете че соларите не могат без връзка с мрежата.Мечтите и фантазиите са хубаво нещо и са безплатни.Аз често си мечтая как ми звъни Джулия Робъртс и вика айде идвай че съм много нещастна......

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
          Потвърждавам за петрола и то не на база научно-популярни филми, а на статии от реномирани университети по цял свят. Като цяло все още се намира петрол, но добивът му ще става ВСЕ по-скъп и нерентабилен. Затова се разви истерията около шистовия газ, възобновяемите източници на енергия и голямото напиняне около залежите от ресурси в Иран. Случайни неща няма....

А колкото до идеите, че е въпрос на време да се появи мистериозен уред, който ще произвежда на кило евтина енергия, не е зле да поопресните основите на физиката и химията. Законите от преди няколко века още са валидни и напук на бурното технологично развитие при производството на супер необходими за оцеляването ни боклуци като големите като яхти джипове, огромните плазмени телевизори, Ай Под, Ай Пад и Ай Шит, не сме мръднали и на сантиметър, в това от което в действителност се нуждаем. Евтино и достъпно образование, лечение, постоянна и икономически рентабилна за региона работа / производство, евтина и КАЧЕСТВЕНА храна....

Това е общо взето. Може да се говори с часове, но е безсмислено.
          в десетката !!

само да добавя, че сегашното поевтиняване е мимолетно...
          Още в началото на първият мандат на Буш младши, същият премахна забраните за сондиране в национални паркове и крайбрежни зони - десет години по-късно САЩ гони първо място по производство на петрол.
          С други думи, караме на резерви ....

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Технологиите за производство много яко дърпат на................................................ ........., соларните клетки още много ще паднат и може и в пъти.
            Е аз това чакам поне от началото на 2000 година за да се откача от енергото.
            Около 2000 година компа още с телефонните модеми(държа го като реликва марка Акорп) ровех из щатски сайтове (наши почти нямаше) за т н. соларки но цената беше фантастична за нашите географски ширини.А пък мутрите нека си продават вятърничавия и соларния ток на когото си искат и ако искат 1 юро киловат часа.
            Електролизерите или така наречените горивни клетки ползвам близо 5 години като пър
            вата беше самоделка и ми даваше само 10 % икономия.
            Технологиите и братята кинези ще ни спомогнат да се откачим от шибаняците монополи.
            Те така.

Коментар

• van05

Технологиите за производство много яко дърпат напред, нищо че ефективността на нараства и тя може и да не се качи десетилетия. Роботизацията на самото производство, инвестираните в него капитали смъкват цената и това се случва с доста голяма скорост. Това са производства с много прилична печалба от стотици проценти, а пазара като обем расте.Няма криза и тя не оказва влияние там, имат поръчки и обемите нарастват.Казвам го защото знам от самите китайци как нямат представа дори как изглежда икономиката в подобна криза.
              Има технологии, те са известни и работещи , могат да заменят петрола напълно още утре, но няма инвестиции в тях. А колко много са пропуснатите възможности да се пести енергия, как се изхвърля и похабява енергия..Примера ми с водорода и битуващото схващане, че електролизата е неефективен процес - с 90-95% ефективност при преобразуването и в същото време се използват двигатели с 35% ефективност, но Ото и Дизел. В момента липсва интерес кой да вложи пари в тези много по ефективни технологии, и цените на горивните клетки могат да паднат до 0.5 долара за ватчас, при клетките с протонообвенна мембрана ефективността може да достигне 85% и може с тях да се произвежда ток.Трябва просто да се инвестират милиарди и цените ще паднат като на соларните. Страха да се инвестира произтича от това, че може на другия ден да се открие нещо по ефективно и парите, които са инвестирани умират геройски ако са инвестирани в тези известни вече технологии. Електрическата мрежа също става архаизъм - да произвеждаш 12 за да подваш към потребителите 5. Те са смешни тези неща , соларните клетки още много ще паднат и може и в пъти.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                Евтино и достъпно образование, лечение, постоянна и икономически рентабилна за региона работа / производство, евтина и КАЧЕСТВЕНА храна....

Всичко това го имаш след идването на петрола ! Населението на Земята се е качило 4 пъти от тогава, а средната продължителност на живота 2 пъти, а образованието е не само достъпно, но и задължително за всички, а и в момента проблем е високо калоричната храна, а не липсата ѝ. Това е благодарение на лесно достъпната енергия, която създава възможности да се появят нови и немислими до преди технологии. Това е елементарен тренд, и се учудвам как никой не може да го забележи. Аз вярвам, че ни чака бъдещето на Стар Трек, а не това на Лудия Макс, както се опитват да ни убеждават. Евтина енергия няма, защото не е изгодна.

Коментар

• Потвърждавам за петрола и то не на база научно-популярни филми, а на статии от реномирани университети по цял свят. Като цяло все още се намира петрол, но добивът му ще става ВСЕ по-скъп и нерентабилен. Затова се разви истерията около шистовия газ, възобновяемите източници на енергия и голямото напиняне около залежите от ресурси в Иран. Случайни неща няма....

А колкото до идеите, че е въпрос на време да се появи мистериозен уред, който ще произвежда на кило евтина енергия, не е зле да поопресните основите на физиката и химията. Законите от преди няколко века още са валидни и напук на бурното технологично развитие при производството на супер необходими за оцеляването ни боклуци като големите като яхти джипове, огромните плазмени телевизори, Ай Под, Ай Пад и Ай Шит, не сме мръднали и на сантиметър, в това от което в действителност се нуждаем. Евтино и достъпно образование, лечение, постоянна и икономически рентабилна за региона работа / производство, евтина и КАЧЕСТВЕНА храна....

Коментар

• индианеца

Примера, който даваш е неуместен.През 1860 петрола се е продавал в аптеките.

Рентабилните находища на минерални горива са открити и изчерпани. Всяко, по-дълбоко находище на въглища да кажем качва цената на добитата продукция.Това е нормален ход на нещата за добивката промишленост. Качването на цената е задължително за да има нова и нова продукция.

Технологиите: Нож с две остриета. 50-60 год на миналият век са залагали на мирният атом като избавление от световната енергиина криза, пък вече наблюдаваме тотален отказ от доста бели държави.

Изхода според мен е в децентрализация на производството на енергията. Така ще се изолират огромните загуби при пренос. Мини вецове, мини солар и вятърни инсталации, биогаз, етанол и т.н. ...енергонезависими села, ферми, курорти, къщи.
                    Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                      Мечтата за евтина енергия е като мечтата на алхимиците за добив на злато. Енергията ще поскъпва!!!
                      Краткосрочно ще поскъпва, дългосрочно ще поевтинее и то много. Най-простия пример е петрола. През 1860 е около 120 днешни долара, за да спадне до 15-20 след 10 години, и да остнае там с десетилетия до заветните 1970...
                      Никой в началото на 18ти век не е смятал, че някой ще замени конете, така че не става дума за алхимия, а за технология.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Цените на клетките за фотоволтаични панели не падат поради криза, технологията се развива. В Китай се скъсват от поръчки и работа , там криза няма и е страшен оптимизъм. Там цените на имотите са яко нагоре и безусловно, а цените на стоките за ежедневна консумация падат...точно обратното на нашия случай.
                        Задай си въпроса .За кого произвежда Китай? Има ли криза в страната(ите) контрагент(и) на Китай?
                        Прав си че имотята в Китай растат здраво.Но за падането на цените на соларките въпроса е комплициран.Технологията е като цяло на едно ниво (това се доказва с ниското ниво на КПД и на двата модела соларки (поли и монокристални)и не мърдането му поне 7-10 години.В момента пазара се пренасища и това е още един от факторите за спад на цените.Развитите страни са основни купувачи и те свиват търсенето заради кризата при тях.Купуваме ние и 3-я свят (както знаеш пари там и тук няма) Всички тези компоненти натискат цените надолу.
                        Това мое мнение .

Коментар

• van05

Цените на клетките за фотоволтаични панели не падат поради криза, технологията се развива. В Китай се скъсват от поръчки и работа , там криза няма и е страшен оптимизъм. Там цените на имотите са яко нагоре и безусловно, а цените на стоките за ежедневна консумация падат...точно обратното на нашия случай.
                          D.Y.F-091066

Коментар

Има градски квартали с едно и двуфамилни къщи.
                            Отделно защо ли притеснява нашенците пътуването до 10-20 км всеки ден за работа?
                            Защо ли като бях в бяла държава пътувах всеки ден 34 км в едната посока заедно с други подобни на мен?И на никого не правеше впечатление. Защото робуваме на стереотипи и на това какво ни наливат ТВ-тата в главите без да мислим.Приемаме готова смляна информация кое добре и лошо за нас самите вместо ние самите да решим.Ако питате мен ,спокойствието ,сигурността и здравето на семейството е най важно.След това са похарчените пари и загубеното време.Първите три ги има в еднофамилната къща в спокоен градски квартал (или в близко село) и ползите превишават разходите за ежедневно пътуване и загубеното време.
                            А Панелколордов да си чЕка лелеяният растеж в пушеците задръстванията,псувните липсата на места за паркиране и зелени площи за отдих.
                            Дано ми разбрахте позицията.
                            Не ти говоря за мен. Проблемът е в училището и социалните контакти на дете живеещо на място без градски транспорт. Или с време до достигане до училище 1 час, както бях аз. Ако не си го преживял, да си отиваш от купона в 21:30 за последният автобус, няма как да ме разбереш.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                              Не само. Ама за живот на село,децата ти трябва да студенти. Така че ще почакам още малко.
                              Има градски квартали с едно и двуфамилни къщи.
                              Отделно защо ли притеснява нашенците пътуването до 10-20 км всеки ден за работа?
                              Защо ли като бях в бяла държава пътувах всеки ден 34 км в едната посока заедно с други подобни на мен?И на никого не правеше впечатление. Защото робуваме на стереотипи и на това какво ни наливат ТВ-тата в главите без да мислим.Приемаме готова смляна информация кое добре и лошо за нас самите вместо ние самите да решим.Ако питате мен ,спокойствието ,сигурността и здравето на семейството е най важно.След това са похарчените пари и загубеното време.Първите три ги има в еднофамилната къща в спокоен градски квартал (или в близко село) и ползите превишават разходите за ежедневно пътуване и загубеното време.
                              А Панелколордов да си чЕка лелеяният растеж в пушеците задръстванията,псувните липсата на места за паркиране и зелени площи за отдих.
                              Дано ми разбрахте позицията.

Коментар

Аз пък чакам братята китайци да смъкнат още цената фотоволтаиците.Тогава НЕК ПЕК ДЕК и прочие ЕРП кръвопиици ще имат един клиент по малко.ВИК съм ги отрязал преди години със собствена водоснабдителна система.
                                Това е възможно при ЕДНОФАМИЛНО жилище а Панелков(Циментовия Лорд) и сие Мантри си чекат да ФръкАт цените на панеляка и прочие общежития и гигантски спални за панелните таласъми.
                                Не виждам в какъв култ превъзнасят този вид жилища.Отделно електронните медии ни бомбардират с мантрите "хапатамента та хапартамента" Никои не споменава термина жилище
                                Жилище в БГ е= хапартамент ако може на "Патриарха" у центъро на вселената=общият начин на мислене на обикновеният тукашен жител.
                                Колкото е по заблудено едно стадо със силно изграден стаден инстинкт толкова по лесно се стриже.Факт.
                                Явно само аз и Бат ви Пешо мислим по този начин.

Не само. Ама за живот на село,децата ти трябва да студенти. Така че ще почакам още малко.

Коментар

Working...
                                X