Първоначално изпратено от Bones57
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Потвърждавам за петрола и то не на база научно-популярни филми, а на статии от реномирани университети по цял свят. Като цяло все още се намира петрол, но добивът му ще става ВСЕ по-скъп и нерентабилен. Затова се разви истерията около шистовия газ, възобновяемите източници на енергия и голямото напиняне около залежите от ресурси в Иран. Случайни неща няма....
А колкото до идеите, че е въпрос на време да се появи мистериозен уред, който ще произвежда на кило евтина енергия, не е зле да поопресните основите на физиката и химията. Законите от преди няколко века още са валидни и напук на бурното технологично развитие при производството на супер необходими за оцеляването ни боклуци като големите като яхти джипове, огромните плазмени телевизори, Ай Под, Ай Пад и Ай Шит, не сме мръднали и на сантиметър, в това от което в действителност се нуждаем. Евтино и достъпно образование, лечение, постоянна и икономически рентабилна за региона работа / производство, евтина и КАЧЕСТВЕНА храна....
Това е общо взето. Може да се говори с часове, но е безсмислено.
Коментар
-
индианеца
Примера, който даваш е неуместен.През 1860 петрола се е продавал в аптеките.
Рентабилните находища на минерални горива са открити и изчерпани. Всяко, по-дълбоко находище на въглища да кажем качва цената на добитата продукция.Това е нормален ход на нещата за добивката промишленост. Качването на цената е задължително за да има нова и нова продукция.
Технологиите: Нож с две остриета. 50-60 год на миналият век са залагали на мирният атом като избавление от световната енергиина криза, пък вече наблюдаваме тотален отказ от доста бели държави.
Изхода според мен е в децентрализация на производството на енергията. Така ще се изолират огромните загуби при пренос. Мини вецове, мини солар и вятърни инсталации, биогаз, етанол и т.н. ...енергонезависими села, ферми, курорти, къщи.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеМечтата за евтина енергия е като мечтата на алхимиците за добив на злато. Енергията ще поскъпва!!!
Никой в началото на 18ти век не е смятал, че някой ще замени конете, така че не става дума за алхимия, а за технология.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеЦените на клетките за фотоволтаични панели не падат поради криза, технологията се развива. В Китай се скъсват от поръчки и работа , там криза няма и е страшен оптимизъм. Там цените на имотите са яко нагоре и безусловно, а цените на стоките за ежедневна консумация падат...точно обратното на нашия случай.
Прав си че имотята в Китай растат здраво.Но за падането на цените на соларките въпроса е комплициран.Технологията е като цяло на едно ниво (това се доказва с ниското ниво на КПД и на двата модела соларки (поли и монокристални)и не мърдането му поне 7-10 години.В момента пазара се пренасища и това е още един от факторите за спад на цените.Развитите страни са основни купувачи и те свиват търсенето заради кризата при тях.Купуваме ние и 3-я свят (както знаеш пари там и тук няма) Всички тези компоненти натискат цените надолу.
Това мое мнение .
Коментар
-
van05
Цените на клетките за фотоволтаични панели не падат поради криза, технологията се развива. В Китай се скъсват от поръчки и работа , там криза няма и е страшен оптимизъм. Там цените на имотите са яко нагоре и безусловно, а цените на стоките за ежедневна консумация падат...точно обратното на нашия случай.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеИма градски квартали с едно и двуфамилни къщи.
Отделно защо ли притеснява нашенците пътуването до 10-20 км всеки ден за работа?
Защо ли като бях в бяла държава пътувах всеки ден 34 км в едната посока заедно с други подобни на мен?И на никого не правеше впечатление. Защото робуваме на стереотипи и на това какво ни наливат ТВ-тата в главите без да мислим.Приемаме готова смляна информация кое добре и лошо за нас самите вместо ние самите да решим.Ако питате мен ,спокойствието ,сигурността и здравето на семейството е най важно.След това са похарчените пари и загубеното време.Първите три ги има в еднофамилната къща в спокоен градски квартал (или в близко село) и ползите превишават разходите за ежедневно пътуване и загубеното време.
А Панелколордов да си чЕка лелеяният растеж в пушеците задръстванията,псувните липсата на места за паркиране и зелени площи за отдих.
Дано ми разбрахте позицията.. Проблемът е в училището и социалните контакти на дете живеещо на място без градски транспорт. Или с време до достигане до училище 1 час, както бях аз
. Ако не си го преживял, да си отиваш от купона в 21:30 за последният автобус, няма как да ме разбереш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеНе само. Ама за живот на село,децата ти трябва да студенти
. Така че ще почакам още малко.
Отделно защо ли притеснява нашенците пътуването до 10-20 км всеки ден за работа?
Защо ли като бях в бяла държава пътувах всеки ден 34 км в едната посока заедно с други подобни на мен?И на никого не правеше впечатление. Защото робуваме на стереотипи и на това какво ни наливат ТВ-тата в главите без да мислим.Приемаме готова смляна информация кое добре и лошо за нас самите вместо ние самите да решим.Ако питате мен ,спокойствието ,сигурността и здравето на семейството е най важно.След това са похарчените пари и загубеното време.Първите три ги има в еднофамилната къща в спокоен градски квартал (или в близко село) и ползите превишават разходите за ежедневно пътуване и загубеното време.
А Панелколордов да си чЕка лелеяният растеж в пушеците задръстванията,псувните липсата на места за паркиране и зелени площи за отдих.
Дано ми разбрахте позицията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеАз пък чакам братята китайци да смъкнат още цената фотоволтаиците.Тогава НЕК ПЕК ДЕК и прочие ЕРП кръвопиици ще имат един клиент по малко.ВИК съм ги отрязал преди години със собствена водоснабдителна система.
Това е възможно при ЕДНОФАМИЛНО жилище а Панелков(Циментовия Лорд) и сие Мантри си чекат да ФръкАт цените на панеляка и прочие общежития и гигантски спални за панелните таласъми.
Не виждам в какъв култ превъзнасят този вид жилища.Отделно електронните медии ни бомбардират с мантрите "хапатамента та хапартамента" Никои не споменава термина жилище
Жилище в БГ е= хапартамент ако може на "Патриарха" у центъро на вселената=общият начин на мислене на обикновеният тукашен жител.
Колкото е по заблудено едно стадо със силно изграден стаден инстинкт толкова по лесно се стриже.Факт.
Явно само аз и Бат ви Пешо мислим по този начин.
. Ама за живот на село,децата ти трябва да студенти
. Така че ще почакам още малко.
Коментар
-
[QUOTE=Бонвиван;105945284.......................
van05, след разговора ни погледнах в ибея...ми то цените падат с дни. Енерото в Бг трябва да трепери
2 КВ соларки за 570$ с безплатна доставка. Кво му плащаш.[/QUOTE]
Енергото не му дреме.Има гарантирана законова печалба (вижте приватизационните договори) и един куп вързани панелни таласъми (с лелеяните Лордови хапартаментчета) без право на избор и възможност за автономност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеOх още един енергетик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеТърсенето на апартаменти в центъра бе преди 10 ина години. Сега няма + само -
шумно, мръсно прашно, няма места за паркиране, стари, влажни имоти...
Локацията и годината като чуя и... ти си направи сметка, защо не звъни телефона ти
van05, след разговора ни погледнах в ибея...ми то цените падат с дни. Енерото в Бг трябва да трепери
2 КВ соларки за 570$ с безплатна доставка. Кво му плащаш.
Коментар
-
Crux
Търсенето на апартаменти в центъра бе преди 10 ина години. Сега няма + само -
шумно, мръсно прашно, няма места за паркиране, стари, влажни имоти...
Локацията и годината като чуя и... ти си направи сметка, защо не звъни телефона ти
2 КВ соларки за 570$ с безплатна доставка. Кво му плащаш.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнениеМоля модераторите да затворят тази тема!
Понижение на жилищните имоти никога не е имало и не може да има. Затова.
В момента семейството ми продава 2-стаен стара тухла (от 50-те години), в центъра, на междинен етаж, с таван и мазе. Обявената цена е доста ПОД средната за този тип жилища в района. Дотук за 2 месеца - НУЛА оферти. Дори не идва някой да се пробва да се пазари. Ако си мераклия, ще ти пратя линк на лични.
А ти бълнуваш за ръст на цените.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНе никой не е чак толкова глупав и да е тръгнал да прави нещо, което никак не работи..забрави да е такъв варианта. По въпроса за Браун - Вълков, мо............................................. Имаш свободни мощности за производство на ток , обръщаш този ток във [B]водород и него го смесваш с природния газ - метан[/B]. Това гориво е по добро за автомобили , догарянето след изпускателните клапани като при метана намалява драстично. Този номер с предварително запалване на сместта, по голямо от това на ДВГ при бензин не работи добре , метана е най лошото гориво за тях...............................гурност е знаел - как да направи апарати с 95% ефективност, тези на инженерите от БМВ са с 30%...40 .
Коментар
Коментар