IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
    Евтино и достъпно образование, лечение, постоянна и икономически рентабилна за региона работа / производство, евтина и КАЧЕСТВЕНА храна....

Това е общо взето. Може да се говори с часове, но е безсмислено.
    Всичко това го имаш след идването на петрола ! Населението на Земята се е качило 4 пъти от тогава, а средната продължителност на живота 2 пъти, а образованието е не само достъпно, но и задължително за всички, а и в момента проблем е високо калоричната храна, а не липсата ѝ. Това е благодарение на лесно достъпната енергия, която създава възможности да се появят нови и немислими до преди технологии. Това е елементарен тренд, и се учудвам как никой не може да го забележи. Аз вярвам, че ни чака бъдещето на Стар Трек, а не това на Лудия Макс, както се опитват да ни убеждават. Евтина енергия няма, защото не е изгодна.

Коментар

• Потвърждавам за петрола и то не на база научно-популярни филми, а на статии от реномирани университети по цял свят. Като цяло все още се намира петрол, но добивът му ще става ВСЕ по-скъп и нерентабилен. Затова се разви истерията около шистовия газ, възобновяемите източници на енергия и голямото напиняне около залежите от ресурси в Иран. Случайни неща няма....

А колкото до идеите, че е въпрос на време да се появи мистериозен уред, който ще произвежда на кило евтина енергия, не е зле да поопресните основите на физиката и химията. Законите от преди няколко века още са валидни и напук на бурното технологично развитие при производството на супер необходими за оцеляването ни боклуци като големите като яхти джипове, огромните плазмени телевизори, Ай Под, Ай Пад и Ай Шит, не сме мръднали и на сантиметър, в това от което в действителност се нуждаем. Евтино и достъпно образование, лечение, постоянна и икономически рентабилна за региона работа / производство, евтина и КАЧЕСТВЕНА храна....

Това е общо взето. Може да се говори с часове, но е безсмислено.

Коментар

• индианеца

Примера, който даваш е неуместен.През 1860 петрола се е продавал в аптеките.

Рентабилните находища на минерални горива са открити и изчерпани. Всяко, по-дълбоко находище на въглища да кажем качва цената на добитата продукция.Това е нормален ход на нещата за добивката промишленост. Качването на цената е задължително за да има нова и нова продукция.

Технологиите: Нож с две остриета. 50-60 год на миналият век са залагали на мирният атом като избавление от световната енергиина криза, пък вече наблюдаваме тотален отказ от доста бели държави.

Изхода според мен е в децентрализация на производството на енергията. Така ще се изолират огромните загуби при пренос. Мини вецове, мини солар и вятърни инсталации, биогаз, етанол и т.н. ...енергонезависими села, ферми, курорти, къщи.
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
          Мечтата за евтина енергия е като мечтата на алхимиците за добив на злато. Енергията ще поскъпва!!!
          Краткосрочно ще поскъпва, дългосрочно ще поевтинее и то много. Най-простия пример е петрола. През 1860 е около 120 днешни долара, за да спадне до 15-20 след 10 години, и да остнае там с десетилетия до заветните 1970...
          Никой в началото на 18ти век не е смятал, че някой ще замени конете, така че не става дума за алхимия, а за технология.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Цените на клетките за фотоволтаични панели не падат поради криза, технологията се развива. В Китай се скъсват от поръчки и работа , там криза няма и е страшен оптимизъм. Там цените на имотите са яко нагоре и безусловно, а цените на стоките за ежедневна консумация падат...точно обратното на нашия случай.
            Задай си въпроса .За кого произвежда Китай? Има ли криза в страната(ите) контрагент(и) на Китай?
            Прав си че имотята в Китай растат здраво.Но за падането на цените на соларките въпроса е комплициран.Технологията е като цяло на едно ниво (това се доказва с ниското ниво на КПД и на двата модела соларки (поли и монокристални)и не мърдането му поне 7-10 години.В момента пазара се пренасища и това е още един от факторите за спад на цените.Развитите страни са основни купувачи и те свиват търсенето заради кризата при тях.Купуваме ние и 3-я свят (както знаеш пари там и тук няма) Всички тези компоненти натискат цените надолу.
            Това мое мнение .

Коментар

• van05

Цените на клетките за фотоволтаични панели не падат поради криза, технологията се развива. В Китай се скъсват от поръчки и работа , там криза няма и е страшен оптимизъм. Там цените на имотите са яко нагоре и безусловно, а цените на стоките за ежедневна консумация падат...точно обратното на нашия случай.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                Има градски квартали с едно и двуфамилни къщи.
                Отделно защо ли притеснява нашенците пътуването до 10-20 км всеки ден за работа?
                Защо ли като бях в бяла държава пътувах всеки ден 34 км в едната посока заедно с други подобни на мен?И на никого не правеше впечатление. Защото робуваме на стереотипи и на това какво ни наливат ТВ-тата в главите без да мислим.Приемаме готова смляна информация кое добре и лошо за нас самите вместо ние самите да решим.Ако питате мен ,спокойствието ,сигурността и здравето на семейството е най важно.След това са похарчените пари и загубеното време.Първите три ги има в еднофамилната къща в спокоен градски квартал (или в близко село) и ползите превишават разходите за ежедневно пътуване и загубеното време.
                А Панелколордов да си чЕка лелеяният растеж в пушеците задръстванията,псувните липсата на места за паркиране и зелени площи за отдих.
                Дано ми разбрахте позицията.
                Не ти говоря за мен. Проблемът е в училището и социалните контакти на дете живеещо на място без градски транспорт. Или с време до достигане до училище 1 час, както бях аз. Ако не си го преживял, да си отиваш от купона в 21:30 за последният автобус, няма как да ме разбереш.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                  Не само. Ама за живот на село,децата ти трябва да студенти. Така че ще почакам още малко.
                  Има градски квартали с едно и двуфамилни къщи.
                  Отделно защо ли притеснява нашенците пътуването до 10-20 км всеки ден за работа?
                  Защо ли като бях в бяла държава пътувах всеки ден 34 км в едната посока заедно с други подобни на мен?И на никого не правеше впечатление. Защото робуваме на стереотипи и на това какво ни наливат ТВ-тата в главите без да мислим.Приемаме готова смляна информация кое добре и лошо за нас самите вместо ние самите да решим.Ако питате мен ,спокойствието ,сигурността и здравето на семейството е най важно.След това са похарчените пари и загубеното време.Първите три ги има в еднофамилната къща в спокоен градски квартал (или в близко село) и ползите превишават разходите за ежедневно пътуване и загубеното време.
                  А Панелколордов да си чЕка лелеяният растеж в пушеците задръстванията,псувните липсата на места за паркиране и зелени площи за отдих.
                  Дано ми разбрахте позицията.

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
                    Аз пък чакам братята китайци да смъкнат още цената фотоволтаиците.Тогава НЕК ПЕК ДЕК и прочие ЕРП кръвопиици ще имат един клиент по малко.ВИК съм ги отрязал преди години със собствена водоснабдителна система.
                    Това е възможно при ЕДНОФАМИЛНО жилище а Панелков(Циментовия Лорд) и сие Мантри си чекат да ФръкАт цените на панеляка и прочие общежития и гигантски спални за панелните таласъми.
                    Не виждам в какъв култ превъзнасят този вид жилища.Отделно електронните медии ни бомбардират с мантрите "хапатамента та хапартамента" Никои не споменава термина жилище
                    Жилище в БГ е= хапартамент ако може на "Патриарха" у центъро на вселената=общият начин на мислене на обикновеният тукашен жител.
                    Колкото е по заблудено едно стадо със силно изграден стаден инстинкт толкова по лесно се стриже.Факт.
                    Явно само аз и Бат ви Пешо мислим по този начин.

Не само. Ама за живот на село,децата ти трябва да студенти. Така че ще почакам още малко.

Коментар

• [QUOTE=Бонвиван;105945284.......................

van05, след разговора ни погледнах в ибея...ми то цените падат с дни. Енерото в Бг трябва да трепери

2 КВ соларки за 570$ с безплатна доставка. Кво му плащаш.[/QUOTE]

Енергото не му дреме.Има гарантирана законова печалба (вижте приватизационните договори) и един куп вързани панелни таласъми (с лелеяните Лордови хапартаментчета) без право на избор и възможност за автономност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Oх още един енергетик.
                        Шегата е неуместна.Всеки е против монополното дране.Малкото дръзнали се спасяваме по единично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                          Търсенето на апартаменти в центъра бе преди 10 ина години. Сега няма + само -
                          шумно, мръсно прашно, няма места за паркиране, стари, влажни имоти...

Локацията и годината като чуя и... ти си направи сметка, защо не звъни телефона ти

van05, след разговора ни погледнах в ибея...ми то цените падат с дни. Енерото в Бг трябва да трепери

2 КВ соларки за 570$ с безплатна доставка. Кво му плащаш.
                          Oх още един енергетик.

Коментар

• Crux

Търсенето на апартаменти в центъра бе преди 10 ина години. Сега няма + само -
                            шумно, мръсно прашно, няма места за паркиране, стари, влажни имоти...

Локацията и годината като чуя и... ти си направи сметка, защо не звъни телефона ти

2 КВ соларки за 570$ с безплатна доставка. Кво му плащаш.
                            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Моля модераторите да затворят тази тема!
                              Понижение на жилищните имоти никога не е имало и не може да има. Затова.
                              Лорде,
                              В момента семейството ми продава 2-стаен стара тухла (от 50-те години), в центъра, на междинен етаж, с таван и мазе. Обявената цена е доста ПОД средната за този тип жилища в района. Дотук за 2 месеца - НУЛА оферти. Дори не идва някой да се пробва да се пазари. Ако си мераклия, ще ти пратя линк на лични.
                              А ти бълнуваш за ръст на цените.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Не никой не е чак толкова глупав и да е тръгнал да прави нещо, което никак не работи..забрави да е такъв варианта. По въпроса за Браун - Вълков, мо............................................. Имаш свободни мощности за производство на ток , обръщаш този ток във [B]водород и него го смесваш с природния газ - метан[/B]. Това гориво е по добро за автомобили , догарянето след изпускателните клапани като при метана намалява драстично. Този номер с предварително запалване на сместта, по голямо от това на ДВГ при бензин не работи добре , метана е най лошото гориво за тях...............................гурност е знаел - как да направи апарати с 95% ефективност, тези на инженерите от БМВ са с 30%...40 .
                                Те точно това съм направил и съм смъкнал разхода до 4 лв.Почти от същите съображения.

Коментар

Working...
                                X