If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз бях леко във възторг от жълтите, обаче ги усетих че са големи мързели и какво мислят мързеливите им главички - че съм по прост от тях и ще се тормозя да им направя супервървежно и с велики продажби и пазарен успех нещо си. Чак ми е чудно как с главичките си в които има мозък колкото глава на топлийка решиха, че ще съм толкова прост пък да свърша работа за която се искат и знания и сиво и за капак и труд , но не като техния - домързяло го да сложи друг инструмент на машината и за 5 минути да мине тя с него целия детайл при положение че е работила цял ден по него и накрая направил жълтия старо желязо.Мога да работя с швабите, но тяхната работа ми е ясна - правиш им технология, после намазания в ерархията на компанията мениджър, който за да се докопа до този висок пост се спукал да учи с години - 2 десетилетия и е драпал за позиция със зъби и нокти, ще изкара целия рисърч в Китай и там ще си направи компания с някой местен богат комунист - 50 на 50 процента и тази компания, ще плати за рисърча точно нула.Вярно, че ще ти платят с парите на немските компании взети на кредит от немските банки, понеже компаниите им са яко на червено в заеми изплащани с пари от новите заеми.Щедро да платят не чакай.
Момци, тъжната истина е, че много, много малко от емигриралите българи са наистина успели в чужбина. 90% от емигрантите живеят в чужбина горе-долу толкова добре, колкото биха живели и в България. Да, взимат повече пари, но и разходите в чужбина са многократно по-високи. Примерно поддръжката на един ягуар извън гаранция в Германия е майка плаче, но за Ганьо това няма значение, най-важното е, че ще се хвали пред родата в БГ колко е успял, щом си е купил ягуар. Не че тука няма ягуари за 6 хиляди лева http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3jw5h2
Ок. Виждам, че няма смисъл да продължавам с писането в този форум. Примера с ягуара го дадох, защото просто човека може да си го позволи. Едни се кефят на мотори, други на яхти, той просто обича да кара хубави коли. Не казах, че е свръх успял, а че живее прилично и се чуства добре, където е. След като колата е ТОЛКОВА важен детайл, а не факта, че сам се е издигнал, какъв е смисъла да продължаваме.....Ето, и аз съм бил терминатор и съм приказвал глупости, а никой си няма и бегла представа, колко време и нерви съм загубил в тази КОЧИНА, преди да реша да изляза навън. Благодаря ви.
Ако някой не помни, се регистрирах в този форум за да споделя мнението си за имотния балон и как се набутах, а после навреме продадох малко тухли преди пързалката. Надявам се да съм бил от помощ на някого. Пожелавам ви успех и приятно бистрене на имотите, инвестициите, политиката и всичко останало, което намерите за добре. И помнете. Когато от едно място си тръгнат отвратените, остават само отвратителните.
Пеше, фирмата ми се занимава с разработка на електроника и по-специално тази в областта на лабораторното оборудване. Изненадващо в БГ никой не ни допусна до пазара. Напротив, скъсаха се да ни серат по пътя. Изненадващо в Германия ни откупиха част от патентите и в момента работим по нов тип полупроводникови елементи, които могат (и надявам се) ще направят революция при дисплеите. В момента, без да се хваля, правим доста добри пари. У нас това нямаше НИКОГА да се случи. Това е положението, а ти си разтягай локуми колкото искаш.
И да те успокоя. Живял съм няколко години в Германия и Италия. Но не като бачкатор. Виждам, че за теб емиграцията се върти основно около мангалския и дюлгерския поток към Испания. Не те упреквам. Явно такива са ти контактите и средите. От моите заминават главно хора, които имат предварително уговорено работно място. Та така. Грам не разбирам, защо толкова злобеете, когато ви се посочват очевидни истини. Тук остнаха само хората, които не могат да се реализират навън. Това са фактите.
Леко глупости пишеш. Реализацията (каквото и да означава това, за теб очевидно означава повече пари) е напълно възможна и в България. Има хора, и то немалко (примерно аз самият), които просто НЕ ИСКАТ да напуснат България, тук се чувстват добре, "реализирали" са се и не изпитват нужда да емигрират. А относно мангалския и дюлгерския поток - ми точно това са огромната част от емигрантите. Както ми каза един познат немец - "Ако това са ви мозъците, дето изтичат, пускайте ги, пускайте да се махат, само, ако може, да не идват тук.". Между другото, по официални данни нивото на образование сред емигриралите е по-ниско от средното за България.
Never underestimate the predictability of stupidity
Момци, тъжната истина е, че много, много малко от емигриралите българи са наистина успели в чужбина. 90% от емигрантите живеят в чужбина горе-долу толкова добре, колкото биха живели и в България. Да, взимат повече пари, но и разходите в чужбина са многократно по-високи. Примерно поддръжката на един ягуар извън гаранция в Германия е майка плаче, но за Ганьо това няма значение, най-важното е, че ще се хвали пред родата в БГ колко е успял, щом си е купил ягуар. Не че тука няма ягуари за 6 хиляди лева http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3jw5h2
И аз мога да се оплаквам като теб:
-Гаджето ходи голо
-Колата без покрив
-Виното старо
мъкаааааааа.....
поредното много силно и истинско мнение - колкото ида не ни харесва, това е истината
Батка, не се мъчи, на такива невъзвращенци няма как да обясниш нищо - не случайно те са най-кресливите в защитата на лелеяната мечта, превърнала се в кошмар. Та нали новопокръстените винаги се стараят най-много да се докажат - път назад нямат, защото сами са го отрязали, а напред никой не ги иска, ако застрашават дори и едно работно място на някой местен... С колко такива съм говорил - дай им само да ръсят акъл на ангро и до там, а реално взема по-малко от мен и то ако има работа, при в пъти по-високи разходи Но важното е да се върне на "село" или да иде на Сънито с 1К евро спестени с живот в скотски условия по 7-8 човека в 3-стаен, примерно, и да се прави на звезда. Жалка картинка.
Както и да е, факт е, че обезлюдяването е една от причините за спад на всичко
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Успокой се щото мое стане нещо лошо.И си оправи очакванията направи ги по реалистични.Като гледам какви можещи заминаха в Испания направо потрес.И колко са успели направо смях.Някой нямат пари да си дойдат ми добре че там е топло и мое се спи по парковете.Като ти чета глупостите от космоса става ясно че не си ходил в чужбина никога а си подлъган от лакърдии на тоя и оня.
Пеше, фирмата ми се занимава с разработка на електроника и по-специално тази в областта на лабораторното оборудване. Изненадващо в БГ никой не ни допусна до пазара. Напротив, скъсаха се да ни серат по пътя. Изненадващо в Германия ни откупиха част от патентите и в момента работим по нов тип полупроводникови елементи, които могат (и надявам се) ще направят революция при дисплеите. В момента, без да се хваля, правим доста добри пари. У нас това нямаше НИКОГА да се случи. Това е положението, а ти си разтягай локуми колкото искаш.
И да те успокоя. Живял съм няколко години в Германия и Италия. Но не като бачкатор. Виждам, че за теб емиграцията се върти основно около мангалския и дюлгерския поток към Испания. Не те упреквам. Явно такива са ти контактите и средите. От моите заминават главно хора, които имат предварително уговорено работно място. Та така. Грам не разбирам, защо толкова злобеете, когато ви се посочват очевидни истини. Тук остнаха само хората, които не могат да се реализират навън. Това са фактите.
Успокой се щото мое стане нещо лошо.И си оправи очакванията направи ги по реалистични.Като гледам какви можещи заминаха в Испания направо потрес.И колко са успели направо смях.Някой нямат пари да си дойдат ми добре че там е топло и мое се спи по парковете.Като ти чета глупостите от космоса става ясно че не си ходил в чужбина никога а си подлъган от лакърдии на тоя и оня.
Never underestimate the predictability of stupidity
Оставете го човека, щом вярва толкова силно, никой няма да може да му отвори очите.
Явно е от тези, които докато са тук роптаят срещу всичко местно, а когато излязат са им виновни тамошните гадове плюс останалите емигранти.
Коментар