IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Сайтовете са пълни с фалшиви обяви, или с имоти на зелено.
    Читави имоти на нормални цени няма.
    Не лъжи, грозно е.
    Би ли написал какво е това нормална цена...Колко точно е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Аз не лъжа -споделям мнението на продавач което виждаш по-долу-

от:

4i40
      , регистриран на 22 Февруари 2007 г.

Като инфо.
      От 2 месеца продавам апартамент като слънце....
      Искам му средна цена по обяви - чиста жилищна площ, без мазе и общи части.
      Само гладни брокита налитат кът стършели - големи обещания и реални 2 огледа с клиенти...
      За съжаление може би изпуснах момента....Нооо, и с 30 % да го намаля, пак съм на печалба....
      Ми свали му цената брокерите няма да го купят

Коментар

от:

4i40

Като инфо.
        Само гладни брокита налитат кът стършели - големи обещания и реални 2 огледа с клиенти...
        За съжаление може би изпуснах момента....Нооо, и с 30 % да го намаля, пак съм на печалба....
        Дайте да го видим това слънце. Бас държа, че такава обява НЯМА.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение

Дайте линк,може да има интерес във форума.
          целия форум се изреди да му пише...
          или се опитва да продава тотален нужник или другарува с комиксови герои.
          препоръка е

Коментар

• https://www.investor.bg/novini-i-ana...imizym-353376/

Реалността не е в розово

Дали някой се съмнява, че икономиката в световен мащаб преживява сътресения от високите цени на суровините, енергията и растящите разходи за труд? Инвеститорите знаят това и въпреки силните корпоративни отчети цените на акциите вървяха надолу.

Статистиката на сезона на печалбите е много добра и не показва все още инфлационния натиск в пълния му мащаб в индустрията. Потребителските стоки обаче поскъпват и търговците усещат скока на разходите си. Този сектор се оказа единствената неприятна изненада за инвеститорите в щатски акции.

Финансовите компании също отчетоха спад на печалбите на годишна база, но по-малък от прогнозите.

В Европа е по-различно – нецикличното потребление, основно храните, се оказа източникът на неприятни изненади в корпоративните отчети.

Споменавам тези сектори, защото през тях инфлацията се проявява в потребителските разходи, посочва Цачев. За повечето останали сектори, особено енергетиката и комуналните услуги, растежът на печалбите и продажбите са добра новина за инвеститорите и шок за потребителите. Затова статистиката за двуцифрен процентен растеж на годишна база не помага съществено за покачването на индексите.

Какво ще се случи с печалбите, когато потребителите започнат да променят навиците си за пазаруване? През 70-те и началото на 80-те години е имало намаление на потребителските разходи, а не само промени от стоки с дълготрайна употреба към тези с ежедневна, за да се компенсират растящите им цени. Оттогава насам се създава илюзията, че американският потребител спасява икономиката от рецесия.

Истината е, че Федералният резерв спасява икономиката и пазарите.

Сега централните банкери не го правят. Те са спирачката за икономиката, но тя е достигнала максимума си, посочва анализаторът. Повишаването на лихвите е още в началото си. Стъпката от 50 б.п. в началото на май можеше да бъде дори по-силна, но председателят на Федералния резерв Джей Пауъл намекна, че това е максимумът за еднократно повишение. Банкерите обаче не дават сигнал, че ще има някаква пауза или забавяне на темповете на повишение на лихвите, така че още половин процент покачване в средата на юни изглежда сигурно.

Като казвам максимум, имам предвид повишението на доходността на американските облигации, посочва Цачев. Пикът на 10-годишния доход беше достигнат на 9-ти май на равнището от 3,20%. Анализаторът не изключва вероятността да има дори по-високо ниво, все пак облигационният пазар остава под влияние на инфлацията, но огромната част от движението нагоре на дохода приключи – сега е на 2,80%, а в средата на 2020 г. беше на 0,5%. Съответно, голямата част от отражението му върху лихвите по кредити и ипотеки вече е факт.

Централните банкери могат да продължават да повишават лихвите и това ще се отразява предимно негативно на печалбите на банките. Разходите на домакинствата по кредитите вече се увеличиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Като инфо.
              Дайте линк,може да има интерес във форума.
              мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Не лъжи, грозно е.

от:

4i40

Като инфо.

Коментар

Сайтовете се пълнят с обяви за пръв път от година предлагането експоненциално расте ,бавно в посока нагоре -от тук нататък сам виждаш какво се случва .
                  Не лъжи, грозно е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                    Абе вие понижителите съвсем сте се зомбифицирали.
                    Прогнозите ви за падане на цените имат нулева практическа стойност, нулева полезност, и нулева познаваемост.
                    От десет години насам повтаряте едно и също и то все не става.

Така и не разбрахте, че за да паднат цените на имотите, както вие искате, трябва да има съвкупност от фактори - огромна дефлация + форс-мажорни обстоятелства.
                    При инфлация имотите не могат да поевтиняват.

Сега ми кажете къде по света в момента виждате огромна дефлация, че да чакате и да пророкувате спад на имотите???
                    При инфлация имотите не поевтиняват ,но само месеци след инфлационнат буря предизвикала поредната икономическа криза поевтиняват и то задълго .
                    Това са резултатите от историята които се повтарят през годините .

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Като инфо.
                      Сайтовете се пълнят с обяви за пръв път от година предлагането експоненциално расте ,бавно в посока нагоре -от тук нататък сам виждаш какво се случва .

Коментар

• Абе вие понижителите съвсем сте се зомбифицирали.
                        Прогнозите ви за падане на цените имат нулева практическа стойност, нулева полезност, и нулева познаваемост.
                        От десет години насам повтаряте едно и също и то все не става.

Така и не разбрахте, че за да паднат цените на имотите, както вие искате, трябва да има съвкупност от фактори - огромна дефлация + форс-мажорни обстоятелства.
                        При инфлация имотите не могат да поевтиняват.

Сега ми кажете къде по света в момента виждате огромна дефлация, че да чакате и да пророкувате спад на имотите???
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Като инфо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Няма да стане това, което искаш. В България никой няма намерение да вдига лихвите.
                            Вече ги вдигат, но ще мине време докато се усетите!

Коментар

У нас явно ще е след лятото Юли когато ЕЦБ обърне плочата и банките се задействат
                              Няма да стане това, което искаш. В България никой няма намерение да вдига лихвите.
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                                Чак толкова бързо няма да стане... Процесът е бавен, но за сметка на това неумолим!

Каквото имам да казвам съм го казал още на 18.05 в другата тема:
                                Добър анализ !

Коментар

Working...
                                X