Първоначално изпратено от Meandmyself
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Аз не лъжа -споделям мнението на продавач което виждаш по-долу-
от:
4i40
, регистриран на 22 Февруари 2007 г.
Като инфо.
От 2 месеца продавам апартамент като слънце....
Искам му средна цена по обяви - чиста жилищна площ, без мазе и общи части.
Само гладни брокита налитат кът стършели - големи обещания и реални 2 огледа с клиенти...
За съжаление може би изпуснах момента....Нооо, и с 30 % да го намаля, пак съм на печалба....
- 1 like
Коментар
-
Аз не лъжа -споделям мнението на продавач което виждаш по-долу-
от:
4i40
Като инфо.
Само гладни брокита налитат кът стършели - големи обещания и реални 2 огледа с клиенти...
За съжаление може би изпуснах момента....Нооо, и с 30 % да го намаля, пак съм на печалба....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
Дайте линк,може да има интерес във форума.
или се опитва да продава тотален нужник или другарува с комиксови герои.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini-i-ana...imizym-353376/
Реалността не е в розово
Дали някой се съмнява, че икономиката в световен мащаб преживява сътресения от високите цени на суровините, енергията и растящите разходи за труд? Инвеститорите знаят това и въпреки силните корпоративни отчети цените на акциите вървяха надолу.
Статистиката на сезона на печалбите е много добра и не показва все още инфлационния натиск в пълния му мащаб в индустрията. Потребителските стоки обаче поскъпват и търговците усещат скока на разходите си. Този сектор се оказа единствената неприятна изненада за инвеститорите в щатски акции.
Финансовите компании също отчетоха спад на печалбите на годишна база, но по-малък от прогнозите.
В Европа е по-различно – нецикличното потребление, основно храните, се оказа източникът на неприятни изненади в корпоративните отчети.
Споменавам тези сектори, защото през тях инфлацията се проявява в потребителските разходи, посочва Цачев. За повечето останали сектори, особено енергетиката и комуналните услуги, растежът на печалбите и продажбите са добра новина за инвеститорите и шок за потребителите. Затова статистиката за двуцифрен процентен растеж на годишна база не помага съществено за покачването на индексите.
Какво ще се случи с печалбите, когато потребителите започнат да променят навиците си за пазаруване? През 70-те и началото на 80-те години е имало намаление на потребителските разходи, а не само промени от стоки с дълготрайна употреба към тези с ежедневна, за да се компенсират растящите им цени. Оттогава насам се създава илюзията, че американският потребител спасява икономиката от рецесия.
Истината е, че Федералният резерв спасява икономиката и пазарите.
Сега централните банкери не го правят. Те са спирачката за икономиката, но тя е достигнала максимума си, посочва анализаторът. Повишаването на лихвите е още в началото си. Стъпката от 50 б.п. в началото на май можеше да бъде дори по-силна, но председателят на Федералния резерв Джей Пауъл намекна, че това е максимумът за еднократно повишение. Банкерите обаче не дават сигнал, че ще има някаква пауза или забавяне на темповете на повишение на лихвите, така че още половин процент покачване в средата на юни изглежда сигурно.
Като казвам максимум, имам предвид повишението на доходността на американските облигации, посочва Цачев. Пикът на 10-годишния доход беше достигнат на 9-ти май на равнището от 3,20%. Анализаторът не изключва вероятността да има дори по-високо ниво, все пак облигационният пазар остава под влияние на инфлацията, но огромната част от движението нагоре на дохода приключи – сега е на 2,80%, а в средата на 2020 г. беше на 0,5%. Съответно, голямата част от отражението му върху лихвите по кредити и ипотеки вече е факт.
Централните банкери могат да продължават да повишават лихвите и това ще се отразява предимно негативно на печалбите на банките. Разходите на домакинствата по кредитите вече се увеличиха.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКато инфо.
За съжаление може би изпуснах момента....Нооо, и с 30 % да го намаля, пак съм на печалба....мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Сайтовете са пълни с фалшиви обяви, или с имоти на зелено.
Читави имоти на нормални цени няма.
Не лъжи, грозно е.
от:
4i40
Като инфо.
- 1 like
Коментар
-
Сайтовете се пълнят с обяви за пръв път от година предлагането експоненциално расте ,бавно в посока нагоре -от тук нататък сам виждаш какво се случва .
Читави имоти на нормални цени няма.
Не лъжи, грозно е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеАбе вие понижителите съвсем сте се зомбифицирали.
Прогнозите ви за падане на цените имат нулева практическа стойност, нулева полезност, и нулева познаваемост.
От десет години насам повтаряте едно и също и то все не става.
Така и не разбрахте, че за да паднат цените на имотите, както вие искате, трябва да има съвкупност от фактори - огромна дефлация + форс-мажорни обстоятелства.
При инфлация имотите не могат да поевтиняват.
Сега ми кажете къде по света в момента виждате огромна дефлация, че да чакате и да пророкувате спад на имотите???
Това са резултатите от историята които се повтарят през годините .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеКато инфо.
Коментар
-
Абе вие понижителите съвсем сте се зомбифицирали.
Прогнозите ви за падане на цените имат нулева практическа стойност, нулева полезност, и нулева познаваемост.
От десет години насам повтаряте едно и също и то все не става.
Така и не разбрахте, че за да паднат цените на имотите, както вие искате, трябва да има съвкупност от фактори - огромна дефлация + форс-мажорни обстоятелства.
При инфлация имотите не могат да поевтиняват.
Сега ми кажете къде по света в момента виждате огромна дефлация, че да чакате и да пророкувате спад на имотите???( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 4 Харесвания
Коментар
-
Като инфо.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Няма да стане това, което искаш. В България никой няма намерение да вдига лихвите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
У нас явно ще е след лятото Юли когато ЕЦБ обърне плочата и банките се задействат( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЧак толкова бързо няма да стане...Процесът е бавен, но за сметка на това неумолим!
Каквото имам да казвам съм го казал още на 18.05 в другата тема:
Коментар
Коментар