Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Щом не е фатално, защо ще свалят бюджетният дефицит от 6,4 до под 3%?
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
За имоти в провинцията съм съгласен, че повечето сделки са с готови пари, но масово в София се купува с ипотека. Не познавам човек, който е купил апартамент в София и да няма ипотека. Ама знам ли може при мен да е случайност?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Ще...
Това дори няма толкова голямо значение, защото недвижимите имоти у нас се купуват с готови пари (77.70%), а ипотеките са изключение (22.30%). Противно на различни видове конспирации и градски легенди, ипотечното финансиране няма особено голяма тежест на пазара на недвижими имоти.
Коментар
-
Опит:
През периода 2007-2011 г. следих много внимателно как се разви кредитирането и пазара на имоти и успях да купя апартамент в София на много добра цена. Просто изчаках колкото бе нужно. Сега вероятно ситуацията няма да е по-различна...
Експертизата ми е по-скромна:
Завършил съм специалност финанси в УНСС, но почти не съм работил в тази сфера.
Би ли споделил какъв е твоя опит и експертиза?
само, че нужното ще е около 2039препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
Ще...
Това дори няма толкова голямо значение, защото недвижимите имоти у нас се купуват с готови пари (77.70%), а ипотеките са изключение (22.30%). Противно на различни видове конспирации и градски легенди, ипотечното финансиране няма особено голяма тежест на пазара на недвижими имоти.
Коментар
-
Коментар
-
Опит:
През периода 2007-2011 г. следях много внимателно как се разви кредитирането и пазара на имоти тогава и успях да купя апартамент в София на много добра цена. Просто изчаках колкото бе нужно. Сега вероятно ситуацията няма да е по-различна...
Би ли споделил какъв е твоя опит и експертиза?. Тука има голямо затаяване на реалността.
Last edited by X_Y; 01.05.2023, 16:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Ами сам си прави сметката-116 милиарда депозити при 75 милиарда кредити. И това при намаляващо население във възрастта 25-40 години, когато се теглят основно ипотечни кредити. Плюс все по-високи заплати всяка година .Което означава, че в бъдеще ще намалява броят на теглените кредити. По каква причина банките да привличат още депозити, когато и сега са пълни с пари, които не могат да раздадат като кредити?
- 1 like
Коментар
-
Когато масово лихвата по вече сключени ипотеки тръгне на горе (не толкова плавно както обещават по телевизора) ще има бая изненадани хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
С колко ще нарасне външният дълг?От 23 процента от БВП да стане 26 примерно. Нищо фатално няма да се случи. А и никой не е казал,че всяка година ще има голям дефицит, та да се тегли много външен дълг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Добре, ама това като с какъв опит или експертиза го казваш?
През периода 2007-2011 г. следих много внимателно как се разви кредитирането и пазара на имоти и успях да купя апартамент в София на много добра цена. Просто изчаках колкото бе нужно. Сега вероятно ситуацията няма да е по-различна...
Би ли споделил какъв е твоя опит и експертиза?Last edited by Traicho_80; 01.05.2023, 16:06.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Когато масово лихвата по вече сключени ипотеки тръгне на горе (не толкова плавно както обещават по телевизора) ще има бая изненадани хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ейййй, голям разбирач, я дай пример за изненадани
Коментар
Коментар