IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Заради изискванията за влизане в еврозоната. А и по политически причини -тия, които изтеглят повече дълг ще бъдат очернени от противниците си.
    Ти сериозно ли?
    ЕЗ я отпиши в близките 5 години!
    Тази граница на дефицит от 3% е плод на многогодишни анализи, а не е просто произволно избрана!
    Всичко над 3% е нестабилно и рисково!
    Разговорът стана несериозен и дори смешен!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение

За последното тримесечие покупките с ипотека в София са 53.96%, при среден коефициент от 48.53%. Много далеч от това всички да купуват с ипотека и явно проблемът е в приятелския Ви кръг.
      Интересно, че само той от приятелския му кръг само е наблюдавал кредитирането и хоп , купува през 2011г. в София. Може, но само , ако продадеш нивите, оборите и къщите в прованса на родата на теб и жената до девето коляно и да молиш и братовчеди за финансова взаимопомощ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Наблюдавал кредитирането, звучи като куче пред месарница да стане касапин. И как купи апартамент в София през 2011г. само, чрез наблюдения???:). Тука има голямо затаяване на реалността.

1. Щом имаш толкова опит е излишно да ме питаш как съм купил апартамент.... Купих го със спестени пари и ипотека. Ако го бях купил същия апартамент през 2008, а не през 2011 щях да го изплащам 15-20г., а не както се случи и го изплатих за 5-6г.

Last edited by X_Y; 01.05.2023, 16:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Е, това, как кореспондира с повишени плашещи лихви за купувачите? Даже един наглец от строителите се изказа: "ще строим, докато има купувачи" !!! Няма да има спирка на нови апартаменти, докато не заприличаме на коста дел кроко!
          И как наводняването на пазара прави имотите ти по-ценни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Щом не е фатално, защо ще свалят бюджетният дефицит от 6,4 до под 3%?
            България за разлика от много европейски страни след 2008 не прави съществени спасения . Докато примерно Испания удвои дълговете си . Контрата при нас остана в бизнеса и сега бизнесът е задлъжнял до ушите . Държават ще има пари да спаси някой депозит , и да храни масата гладни .

Коментар

Заради целта-влизане в еврозоната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

За имоти в провинцията съм съгласен, че повечето сделки са с готови пари, но масово в София се купува с ипотека. Не познавам човек, който е купил апартамент в София и да няма ипотека. Ама знам ли може при мен да е случайност?
                За последното тримесечие покупките с ипотека в София са 53.96%, при среден коефициент от 48.53%. Много далеч от това всички да купуват с ипотека и явно проблемът е в приятелския Ви кръг.

Коментар

Ще...
                  Това дори няма толкова голямо значение, защото недвижимите имоти у нас се купуват с готови пари (77.70%), а ипотеките са изключение (22.30%). Противно на различни видове конспирации и градски легенди, ипотечното финансиране няма особено голяма тежест на пазара на недвижими имоти.
                  Точно. Аз им се чудя защо са се хванали толкова за тия лихви при положение че в България има най-ниските нива на ипотечни кредити в целият ЕС. И все повече ще намаляват заради демографският срив.

Коментар

Опит:
                    През периода 2007-2011 г. следих много внимателно как се разви кредитирането и пазара на имоти и успях да купя апартамент в София на много добра цена. Просто изчаках колкото бе нужно. Сега вероятно ситуацията няма да е по-различна...

Експертизата ми е по-скромна:
                    Завършил съм специалност финанси в УНСС, но почти не съм работил в тази сфера.

Би ли споделил какъв е твоя опит и експертиза?
                    няма причина и този път да не е така
                    само, че нужното ще е около 2039
                    препоръка е

Коментар

Ще...
                      Това дори няма толкова голямо значение, защото недвижимите имоти у нас се купуват с готови пари (77.70%), а ипотеките са изключение (22.30%). Противно на различни видове конспирации и градски легенди, ипотечното финансиране няма особено голяма тежест на пазара на недвижими имоти.
                      За имоти в провинцията съм съгласен, че повечето сделки са с готови пари, но масово в София се купува с ипотека. Не познавам човек, който е купил апартамент в София и да няма ипотека. Ама знам ли може при мен да е случайност?

Коментар

Заради изискванията за влизане в еврозоната. А и по политически причини -тия, които изтеглят повече дълг ще бъдат очернени от противниците си.

Коментар

Опит:
                          През периода 2007-2011 г. следях много внимателно как се разви кредитирането и пазара на имоти тогава и успях да купя апартамент в София на много добра цена. Просто изчаках колкото бе нужно. Сега вероятно ситуацията няма да е по-различна...

Експертизата ми е по-скромна:
                          Завършил съм специалност финанси в УНСС, но почти не съм работил в тази сфера.

Би ли споделил какъв е твоя опит и експертиза?
                          Наблюдавал кредитирането, звучи като куче пред месарница да стане касапин. И как купи апартамент в София през 2011г. само, чрез наблюдения???. Тука има голямо затаяване на реалността.
                          Last edited by X_Y; 01.05.2023, 16:53.

Коментар

Ами сам си прави сметката-116 милиарда депозити при 75 милиарда кредити. И това при намаляващо население във възрастта 25-40 години, когато се теглят основно ипотечни кредити. Плюс все по-високи заплати всяка година .Което означава, че в бъдеще ще намалява броят на теглените кредити. По каква причина банките да привличат още депозити, когато и сега са пълни с пари, които не могат да раздадат като кредити?
                            Неравенството в България е силно изразено и в доходите и в депозитите . Ниските лихви ги удряха десетилетие , а сега инфлацията , нивото им е рекордно , но сделките падат . Изводът е , че това или са пари на хора които никога няма да инвестират в имот , защото вече имат , или са пари от продажби на построени имоти и най- вероятно ще бъдат вкарани отново в строителство - те. предлагане . Това обаче не се случва именно поради преминаване на депозитите от " потребителски " в " инвестиционни ". В един момент и инвестициите спират , защото усещат че депозити за потребление вече няма . Това си го говорим не на 1та или 5 тата година , а на 25 тата година от бясно вървене в тази посока .

Коментар

Когато масово лихвата по вече сключени ипотеки тръгне на горе (не толкова плавно както обещават по телевизора) ще има бая изненадани хора.
                              Ще...

Коментар

С колко ще нарасне външният дълг?От 23 процента от БВП да стане 26 примерно. Нищо фатално няма да се случи. А и никой не е казал,че всяка година ще има голям дефицит, та да се тегли много външен дълг.

Коментар

Working...
                                X