Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
А тук обсъждаме правосъдието що се отнася до обикновените хора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Вероятно си спечелил срещу някакви скъсаняци. Пробвай да заведеш дело срещу човек с повече пари и връзки от теб и после пиши.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Вероятно си спечелил срещу някакви скъсаняци. Пробвай да заведеш дело срещу човек с повече пари и връзки от теб и после пиши.
Естествено сигурно има и корупция, когато става въпрос за много пари, ама обикновените хора не са замесени в такива спорове. А тук обсъждаме правосъдието що се отнася до обикновените хора.
Имай предвид ,че по делата има по няколко инстанции,често в различни градове и вероятността всички съдии да са корумпирани е нищожна.Друг въпрос е,че често има различно тълкуване на един и същ случай, ама в правото е така. Не е математика и винаги 2 плюс 2 да е 4.Last edited by mirodes; 10.05.2023, 16:48.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеТочно да ми даваш пример с българския съд е нелепо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
E не мога да го разбера този човек. Софийските училища били първенци на матурите успехът на училищата в провинцията бил по-нисък, но били добри училища. Как са добри ,по душа ли ? Какво обсъждаме тук ? Как се мери дали едно училище е добро или не ако не по резултатите ?
Кой някога е споменал , че "в градовете извън София няма умни деца" ? Тоя пак си измисли тема и си спори по нея
Ама тъй като ти явно трудно вдяваш пак да ти го обясня-резултатите като цяло на елитните софийски училища са по-добри,защото в София конкуренцията е голяма и всички ученици в тия училища са с висок Ай Кю.Докато това не се отнася до всички ученици в елитните училища извън София. Поради което в тия училища учат както високо интелигентни ученици, така и ученици с по-скромни възможности.Което се отразява негативно и на резултатите като цяло. Това не означава, че преподавателите или учебният процес са слаби,а просто в тия училища учат и по-тъпи деца, които няма как да постигнат високи резултати.Но интелигентните деца в тия училища постигат не по-лоши резултати от софийските си връстници.
Пак ли не рабра?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Аз наскоро спечелих дело срещу клепачовци и инсинуатори подобни на тези тук. Освен съдебни разноски, ще имам и обезщетение.
- 1 like
Коментар
-
Че можеш сигурно е така, ама какъв ще резултата от съдебния процес? Да ти кажа ли? Със сигурносн няма да е в полза на бедния човек.
Айде да видим как ще осъдиш някой с повече пари и връзки от теб, дори престъплението му да е очевидно? Точно да ми даваш пример с българския съд е нелепо.
https://selfhelp.courts.ca.gov/small-claims-california
Защо обсъждаме съдилишата в САЩ ?
Коментар
-
Че можеш сигурно е така, ама какъв ще резултата от съдебния процес? Да ти кажа ли? Със сигурносн няма да е в полза на бедния човек.
Айде да видим как ще осъдиш някой с повече пари и връзки от теб, дори престъплението му да е очевидно? Точно да ми даваш пример с българския съд е нелепо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеПървоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Това не означава, че и в градовете извън София няма умни деца, но те са по-малко, отколкото в софийските елитни училища и естествено като цяло успехът на училището ще е по-нисък.
Същевременно в София има много ученици и в елитните училища влизат действително най-добрите.София привлича и голяма част от интелигентните и образовани българи,така че нищо учудващо няма,че софийските училища са първенци на матурите.
За оценките съм съгласен, но едва ли ще имат същите знания и подготовка, което е по-важно.
Сестра ти нали живееше в САЩ? Чудя ти се защо още не си и отишъл на гости за да добиеш реална представа за живота там, а пишеш от това, което си чул или прочел.
Аз ако имах толкова близък роднина в САЩ със сигурност щях да се разходя до там, най-малкото за да видя свят.
Кой някога е споменал , че "в градовете извън София няма умни деца" ? Тоя пак си измисли тема и си спори по нея
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Пропуснал си и едно много важно нещо - съдебната система в САЩ.
Съдът е недостъпен за този, който е беден и няма милиони да финансира съдебен процес и всички хрантутници в него.Това с великите и доблестни дела в х'американски съд го има само по филмите. Действителността е съвсем различна. Това е и едно от огромните предимства на България пред САЩ - за обикновения човек съдът е лесно достъпен. Мога да отида в съда и за нищо и никакви пари да си предявя граждански иск.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Без изобщо да знаеш състоянието на всички хиляди училища извън София правиш изводи, че не ставали,щото в едно училище нямало кой да преподава информатика.И слагаш кръста на всички.
Същото се отнася и до икономическото развитие на България-изкарваш я пропаднала държава само въз основа на две изказвания на финансовата министърка и синдикален лидер.Изобщо не те интересуват показатели като външен дълг,безработица, БВП на човек от населението,данъчна система.А именно по тези показатели се определя как се развива една държава. Даже при теб по-скоро не е от глупост,а в желанието да унижиш другите и да им покажеш какви лузъри са,в каква пропаднала държава живеят, в какви скапани училища учат децата им.
За разлика от теб аз сравних САЩ с България по няколко показатели:
1.Има по-висока престъпност,което го доказват всички статистики.
2.Здравеопазването е труднодостъпно и скъпо в сравнение с България.
3.Има повече бездомни от България.
4.Има квартали, в които е пълно с наркомани.
Това са обективни факти,а не лични интерпретации.Не правя изводи, че САЩ е скапана държава или ти живееш в скапан град,а просто изброявам доказани неща.
Ти може и да си постигнал много в живота, ама като смяташ другите за по-нисши и лузъри на никой няма да му пука какво си постигнал.
Съдът е недостъпен за този, който е беден и няма милиони да финансира съдебен процес и всички хрантутници в него.Това с великите и доблестни дела в х'американски съд го има само по филмите. Действителността е съвсем различна. Това е и едно от огромните предимства на България пред САЩ - за обикновения човек съдът е лесно достъпен. Мога да отида в съда и за нищо и никакви пари да си предявя граждански иск.
Коментар
-
10 пъти ти го обясних,ама пак се правиш на луд.
По простата причина, че ти се хващаш за изказване на профсъюзен деятел и само въз основа на това изказване правиш извода,че България я чака финансов Апокалипсис.При условие ,че данъците в България са най-ниските в ЕС.И НИКОЙ водещ политик или партия не са заявили намерение да вдигат данъците.
Все едно да намеря изказване на Сашка Кортес и да правя извода,че в САЩ ще настъпи комунизма. И то Сашка Кортес има по-голяма вероятност да си изпълни намеренията,отколкото тоя синдикалист, който няма никаква власт.
Дискутирай РЕАЛНОСТТА, а не изказвания на хора,които нямат никаква власт да променят данъците.
Както бабичките по-рано много харесваха Плевнелиев не защото си върши добре работата, а просто им харесва как изглежда и що да не гласуват за него.
Подобни сравнения на неинформирани, пак такива седящи си в чужбина, обаче големи акълджии за България как е живота съм чувал относно ЕС, че ако не били фондовете от ЕС - край, България не я виждали. Това само един не добре информиран и загубил връзка с действителността човек може да го каже.
България даже има шанс да е по-добре без еврофондове, защото първо, те подкрепят корупцията, докато има еврофондове винаги ще седи в латентно състояние за всеки следващ транш, и второ, плащаме в пъти повече отколкото вземаме от ЕС, а предприятията и селското ни стопанство бяха превзети от чужденци или харизани на пребоядисани ДС, заради клаузите по влизането ни в ЕС. Всеки е получил каквото е искал - и германците, и десарите.
В случая на сегатуту, хабер си няма откъде идва инфлацията и как се създават парите в съвремието ни, и за него всичко се свежда до данъци и "производителност". Т'ва е. Всички политически проблеми афектиращи икономиката се оправят само с тези два постулата.
Нищо чудно, той е в Меката на социализма прокарван перфидно под изчерпаната думичка „демокрация”.Last edited by Kris_; 10.05.2023, 15:21.
Коментар
-
За оценките съм съгласен, но едва ли ще имат същите знания и подготовка, което е по-важно.
Сестра ти нали живееше в САЩ? Чудя ти се защо още не си и отишъл на гости за да добиеш реална представа за живота там, а пишеш от това, което си чул или прочел.
Аз ако имах толкова близък роднина в САЩ със сигурност щях да се разходя до там, най-малкото за да видя свят.
Колкото до САЩ-как точно ще придобиеш представа за живота от едно посещение?Естествено в повечето отношения са много по-напред от България, ама това не означава, че по всички показатели е така.Сестра ми като роди дете майка ми замина да й го гледа, щото там няма платен отпуск по майчинство. Престъпността е по-висока,данъците също.Не са някакъв рай,нито България е ад.Естествено по възможност за правене на пари и кариера нямат равни.
Въпросът е не толкова какъв е живота в САЩ, а че живота в България се изкарва някаква мизерия. Затова и правя сравнения,за да се види,че не е така.
А на въпроса ти защо не съм ходил до САЩ-ами нямам намерение да ходя да им се моля за виза и да ме разпитват все едно съм терорист.Преди 15 години исках да отида на лечение в САЩ,но някакъв пикльо в посолството ми отказа виза. И съм се зарекал ,че ще отида там единствено ако паднат визите.
В случая и нашите управници тиквеници са виновни, щом не са паднали визите все още.Най-важното условие е колко процента са отказите за визи и ако надвишават определен процент визите остават.Четох как в Полша са решили проблема-нарочно са кандидатствали за американски визи много хора, на които шанса да откажат виза е нисък. И така пада процента на отказите.Last edited by mirodes; 10.05.2023, 12:23.
- 1 like
Коментар
-
Хващам бас,че ако тия деца от първите по успех софийски училища учат в селски училища пак ще имат по-високи оценки от техните връстници в тия училища и си разменят училищата.Още повече става въпрос за основни училища, а извън София в основните училища масово учат и цигани.
Така че написаното от теб е манипулация. С интелигентни и нахъсани да учат деца лесно се работи. Иди научи циганите и децата на бачкаторите да те видя.Ако ще и професор от Харвард да си ,няма да постигнеш кой знае какви резултати.
Това не означава, че и в градовете извън София няма умни деца, но те са по-малко, отколкото в софийските елитни училища и естествено като цяло успехът на училището ще е по-нисък.
Поради демографският срив, емиграция и миграция към София интелектуалният потенциал в провинцията все повече намалява. Ето от моя клас в езиковата гимназия почти 90 процента от съучениците ми не са в града.А и от випуска. Което означава, че техните интелигентни деца няма да влязат в елитните училища в града ,а тяхното място заемат деца ,които биха учили в по-малко престижни училища.
Същевременно в София има много ученици и в елитните училища влизат действително най-добрите.София привлича и голяма част от интелигентните и образовани българи,така че нищо учудващо няма,че софийските училища са първенци на матурите.
- 1 like
Коментар
Коментар