If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Той Крисчо е така говори някви фантасмагории от 1001 нощ и все се стига до конкретика и там издиша целия.
5-6 пъти вече.5-6 различни теми
За Американската и БГ правораздавателни системи е пълен абсурд нормален човек даже да си помисли,че тази в БГ е по-добра ...но човека има друго мнениеВероятно от 8 млрд човека на Земята,едва 5-10к ще са с това мнение,но ги има.Едно друго негово мнение е, че може да хакне биткойн.Има и други с една идея по -фантастична нотка Аз уважавам мнението му,но нека всеки да прецени колко е правилно или вярно.
Не го следя. Заяждаше се за някаква глупост преди месец-два. Още тогава се видя че е от "любимците" на Трайчо, които разбират от всичко и замина в игнора. Форума изглежда много по-приятно като вкараш няколкото всезнайковци в игнора. Препоръчвам! Само дето се бъгва понякога и почва да показва всичко и е шокиращо защото си отвикнал
Продължавам да се чудя зашо се разискват съдилищата в САЩ.
Пуснах и линк от който се вижда, че в small court дело струва от $30 до $100 и резултата се очаква в рамките на 3 месеца :
.
Той Крисчо е така говори някви фантасмагории от 1001 нощ и все се стига до конкретика и там издиша целия.
5-6 пъти вече.5-6 различни теми
За Американската и БГ правораздавателни системи е пълен абсурд нормален човек даже да си помисли,че тази в БГ е по-добра ...но човека има друго мнение.Вероятно от 8 млрд на Земята,едва 5-10к ще са с това мнение,но ги има.Едно друго негово мнение е, че може да хакне биткойн.Има и други с една идея по -фантастична нотка Аз уважавам мнението му,но нека всеки да прецени колко е правилно или вярно.
Пуснах и линк от който се вижда, че в small court дело струва от $30 до $100 и резултата се очаква в рамките на 3 месеца :
На самия сайт има линкове предоставени от съда с безплатна правна помощ. В моя район има 4 опции предоставени от общината и 2 от организации с идеална цел. Процеса минава без адвокати в съда за да не може някой с кинти да извърта или разтакава случая. Ако имаше нещо такова в България , Евго щеше да си вземе кинтите за покрива на 3-тия месец. Като се разправяш с голяма организация , първо ги съдиш в small court и ако спечелиш отиваш на нормален , и там често се стига до извънсъдебно споразумение защото това , че са осъдени вече на предишното дело не изглежда добре на заседателите и им намалява шансовете. Разбира се човек трябва да отиде първо за консултация , или с безплатната помощ или да си наеме адвокат зашото е важно как се формулират исковете в двата съда, май има някакви правила , че не може да съдиш 2-пъти за едно и също нещо, та първото дело трябва да е за част, колкото да спечелиш и да имаш възможност да заведеш второ . Абе чак с такива подробности не съм запознат , но в общия случай некриминалните дела са евтини и бързи. В България съм съдил застрахователна компания. Техния адвокат беше сменен 2 пъти и се раболяваше 3 пъти , не помня какво беше , но след няколко години разправии или изтече давност или заминах та така и не видях резултат. Не знам какво му преценяват като добро на това правосъдие където дела изтичат по давност.
Надявам се , че това изчерпвва въпроса за недостъпните американски съдилища и може да се върнем към българските реалности.
Това са приказки на човек, който не е имал действителен опит със съдебната система на САЩ.
Можеше и да не казваш.От отговора стана пределно ясно
Какво общо има тоя нелогичен спам с елементарния въпрос,американската или българската правораздавателна система е по-добра и справедлива?
На самия сайт има линкове предоставени от съда с безплатна правна помощ. В моя район има 4 опции предоставени от общината и 2 от организации с идеална цел. Процеса минава без адвокати в съда за да не може някой с кинти да извърта или разтакава случая. Ако имаше нещо такова в България , Евго щеше да си вземе кинтите за покрива на 3-тия месец. Като се разправяш с голяма организация , първо ги съдиш в small court и ако спечелиш отиваш на нормален , и там често се стига до извънсъдебно споразумение защото това , че са осъдени вече на предишното дело не изглежда добре на заседателите и им намалява шансовете. Разбира се човек трябва да отиде първо за консултация , или с безплатната помощ или да си наеме адвокат зашото е важно как се формулират исковете в двата съда, май има някакви правила , че не може да съдиш 2-пъти за едно и също нещо, та първото дело трябва да е за част, колкото да спечелиш и да имаш възможност да заведеш второ . Абе чак с такива подробности не съм запознат , но в общия случай некриминалните дела са евтини и бързи. В България съм съдил застрахователна компания. Техния адвокат беше сменен 2 пъти и се раболяваше 3 пъти , не помня какво беше , но след няколко години разправии или изтече давност или заминах та така и не видях резултат. Не знам какво му преценяват като добро на това правосъдие където дела изтичат по давност.
Надявам се , че това изчерпвва въпроса за недостъпните американски съдилища и може да се върнем към българските реалности.
В реалния живот от такива, като него бягам с 200... Ти кажеш едно, а той ги изопачава нещата и си измисля откровени неистини, от които може да загазиш...
Какво го бавиш за игнора ? Има един лаф: Never wrestle with a pig. You just get dirty and the pig enjoys it.
В Щатите за всяко престъпление има присъда.
За катастрофа за взлом за убийство престъплението се разбива и ти дават за алкохола 10 години ,за това ше си убил човека 40 години примерно,за това че си бил без колан 5 например и накрая се сумират,докато в България ако изобщо осъдят някой еди си колко години и до там
Абе хем сте невежи хем се изказвате
Ти правиш ли разлика от наказателно дело и гражданско дело, бе, невежа?
Очевидно от коментара ти - не, никаква!
Съдиите в повечето случаи са си адекватни и не са подкупени. Проблема е в прокурорите по наказателните дела, защото следователя може и да е събрал доказателства бетон, но най-важно е как ще ги представи и оформи прокурора пред съда, както са внесени, това ще е информацията, с която ще разполага съдията и той си гледа закона и алинеите, и няма как да отсъди нещо друго, ако няма на какво основание, а то се базира на подаденото обвинение от прокурора. Ама какво да ти се обяснява на теб видно от мненията ти по много теми, че си пълен с предразсъдъци и зомбиране.
Ха ха ха ха
В Щатите за всяко престъпление има присъда.
За катастрофа за взлом за убийство престъплението се разбива и ти дават за алкохола 10 години ,за това ше си убил човека 40 години примерно,за това че си бил без колан 5 например и накрая се сумират,докато в България ако изобщо осъдят някой еди си колко години и до там
Абе хем сте невежи хем се изказвате
Изказал си абсолютно и точно, същото което мисля и аз. Те са си пропиляли целия трудов живот в гастарски мъчения и накрая болни и беззъби, се сещат за България. Понеже вече им е късно, търсят негативите у нас, за да оправдаят жалкия си избор преди десетки години, да се присадят към чужди хора, нрави, манталитет, далеч от род и приятели, в напълно чужда среда, остават напълно излишни и чужди до края си.
Не всички са така, но сегатуту със сигурност.
Например, аз съм бил в позиция на емигрант няколко години и все още задочно, за да добия опит и знания, които иначе не бих имал.
Всичко е до човека. И в България да беше останал пак щеше да кълне и да търси проблема не на правилното място.
Повечето емигранти постоянно си задават въпроса дали не са сгрешили като са напуснали България. И за да се оправдаят пред себе си постоянно се вторачват във всяка негативна новина за България. Хиперболизират проблемите в България и омаловажават тези в държавата,в която живеят. В противен случай биха стигнали до извода ,че са направели грешка.И би рухнал целият им духовен мир.
А така четат,че са откраднали магарето на баба Гица в село Долно Нанагорнище и си викат"В България е страшно".А че всяка седмица някой психопат убива масово хора, включително деца в държавата ,в която живеят, не ги интересува .
Изказал си абсолютно и точно, същото което мисля и аз. Те са си пропиляли целия трудов живот в гастарски мъчения и накрая болни и беззъби, се сещат за България. Понеже вече им е късно, търсят негативите у нас, за да оправдаят жалкия си избор преди десетки години, да се присадят към чужди хора, нрави, манталитет, далеч от род и приятели, в напълно чужда среда, остават напълно излишни и чужди до края си.
Можеше и да не казваш.От отговора стана пределно ясно
Какво общо има тоя нелогичен спам с елементарния въпрос,американската или българската правораздавателна система е по-добра и справедлива?
Българската съдебна система е по-добра за обикновения човек, защото е достъпна за оправяне на неразбории. Точка. Няма откъде да изкараш аргументи в противното.
Другото са пропаганди от стожерите на "демокрацията", субективизъм, сравняване на морал с друг морал, и едни, които лъжат с други, които лъжат по-малко. Ама накрая всички лъжат, защото съдебната система не е направена да защитава обикновения човек като цяло.
Живота в САЩ и средата много са му промили мозъка.
Повечето емигранти постоянно си задават въпроса дали не са сгрешили като са напуснали България. И за да се оправдаят пред себе си постоянно се вторачват във всяка негативна новина за България. Хиперболизират проблемите в България и омаловажават тези в държавата,в която живеят. В противен случай биха стигнали до извода ,че са направели грешка.И би рухнал целият им духовен мир.
А така четат,че са откраднали магарето на баба Гица в село Долно Нанагорнище и си викат"В България е страшно".А че всяка седмица някой психопат убива масово хора, включително деца в държавата ,в която живеят, не ги интересува .
Коментар