IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
    Продавачите довчера гледаха само реклами, но отскоро четат и новини

Банките в Гърция пред ликвидна криза

Очаквай нови включвания ...
    Веднъж вече го казах, после фактите го потвърдиха. Сега пак казвам - българските банки с повече офиси край границата ще са на голяма далавера.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас Разгледай мнение
      Понеже веднъж споменах, че съм в търсене на имот и продавачите не поддават.
      Е, преди няколко дни получих предложение на минус 20 %. Ама тоя път аз не поддавам.
      Принципно само споделям, нищо не се опитвам да внушавам.
      Продавачите довчера гледаха само реклами, но отскоро четат и новини

Банките в Гърция пред ликвидна криза

Очаквай нови включвания ...

Коментар

• Първоначално изпратено от steppenwolf Разгледай мнение
        Хора помощ. Тоя съвсем ме напрaви луд. Верно li закона не разрешава на кредитора и длъжника да се разберат, а непременно трябва да се мине през ЧСИ. То верно сме абсурдна държава ма пък чак толкова...
        Ma ти що не четеш какво пиша.Да се спори с този комунист и дървен философ е като да се спори с телевизора или с радио София нещо като да надвикаш музиката в дискотеката.Безсмислено е да си губиш времето.От личен опит ти казвам че комунистите ги оправя само гроба колкото и лошо да звучи.Това са паразити като циганите нищо не умеят но имат големи претенции и нужди.Могат само да крадат и рекетират.

Коментар

• Понеже веднъж споменах, че съм в търсене на имот и продавачите не поддават.
          Е, преди няколко дни получих предложение на минус 20 %. Ама тоя път аз не поддавам.
          Принципно само споделям, нищо не се опитвам да внушавам.

Коментар

Хора помощ. Тоя съвсем ме напрaви луд. Верно li закона не разрешава на кредитора и длъжника да се разберат, а непременно трябва да се мине през ЧСИ. То верно сме абсурдна държава ма пък чак толкова...
            Ъмм ...,

не съм юрист и да не ми се смеят 'орицата с пещерния ми "речник".

Ваденето на изпълнителен лист за принудително вземане/продажба и прочие е крайна мярка. Отделно, винаги има доброволен срок, в който се приканва отсрещната страна да си погаси задължението.

По принцип да се минава към подобна стъпка ( ЧСИ ), то кредиторът трябва да е убеден, че ще си получи средствата и то НЕ в доброволния срок, иначе ще увисне със съдебните разноски за негова сметка. Или съдебните разходи трябва да са пренебрежимо малки спрямо заведения иск. Та, всичко трябва да се обмисля много внимателно, кога, каква стъпка да се предприема и срещу кого.

ЧСИ са си вид съдебен инструмент, който в условията на нестихваща рецесия в БГ-стан, държавата се чуди как да "множи" административните "тесли" върху 'орицата и фирмите.

Подобен модел е "копиран" от англо-говорящите икономики всичко да минава по съдебен път, затова и в БГ-стан трудно се "минава" на първа инстанция, а трябва поне 2-ра или 3-та. Идеята е, че "по-нагоре" разходите стават още по-високи и има едно перо там от консолидираната бюджетна програма ( по памет ) се водеше държавни такси. Там също не е зле да се поглежда какво се случва, при спукан балон с имотките

Аз нямам вече това време, но по-рано го правех.

Поздрави!

П.П. Иначе, ако съм на мястото на Трейдър-а, лично ще си застрелям юриста, който ми дрънка тия простотии, а той ги преразказва кат' "последна" инстанция
            Last edited by marandi; 22.08.2011, 20:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Въобще не се правя на луд , то е ясно че кредитора си търси дължимото..проблема е че ЧСИ не му прехвърля собствеността ами тръгва да я продава толкова неизгодно та кредитора е абсурд да си върне парите най често. Да се разберат доброволно ..ти говориш глупости. В момента е задължително ЧСИ да продаде собственоста , а и на децата е ясно че съвсем други пари могат да се вземат от заинтересован да се продаде на максимално добра цена продавач и съвсем друго е положението когато продавача просто гледа да продаде на някаква цена..защото ЧСИ са пишман продавачи нали..

Коментар

• steppenwolf

Въобще не се правя на луд , то е ясно че кредитора си търси дължимото..проблема е че ЧСИ не му прехвърля собствеността ами тръгва да я продава толкова неизгодно та кредитора е абсурд да си върне парите най често. Да се разберат доброволно ..ти говориш глупости. В момента е задължително ЧСИ да продаде собственоста , а и на децата е ясно че съвсем други пари могат да се вземат от заинтересован да се продаде на максимално добра цена продавач и съвсем друго е положението когато продавача просто гледа да продаде на някаква цена..защото ЧСИ са пишман продавачи нали..Кой ще се грижи за тази собственост ? ами новите и собственици естественно...Уверявам те , че има достатъчно много случаи в които кредиторите нямат нищо против и предпочитат да придобият собствеността..самия аз съм кредитор в един такъв случай...но законите у нас са калпави и бандитски
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                  и арабския полуостров съм чувал,че е 5-7 долара......а руснаците най-преебани 30
                  Той на руснаците е и друго качество. И търговската му цена май е по-ниска в сравнение с другите сортове!
                  http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                    С падането на Кадафи, и петрола ще си иде където му е мястото. Либииския петрол е с най-ниска себестойност. Около 1 долар за барел!!
                    и арабския полуостров съм чувал,че е 5-7 долара......а руснаците най-преебани 30
                    в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
                      a ako открият нови залежи на петрол нали преди няколко години Айке Батиста откри в Бразилия голямо ново .А за ИСпания говориш пълни глупости.Вмомента съм в МАрбела....първо бях в МАдрит......като гледам какви пътища имат,тротоари.паркове и градинки .....особено с Марбея между двете платна за различните посоки има някакви червени цветя.....парковите им са много хубави два три цвята най-много а не шарениите в бг
                      С падането на Кадафи, и петрола ще си иде където му е мястото. Либииския петрол е с най-ниска себестойност. Около 1 долар за барел!!
                      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

Петролът ще стане и над 500за барел , това е просто неизбежно. Освен ако мислиш че със събирачеството на пари за изкупуване на кухи ДЦК на пропаднали държави , като Гърция , Испания и ...проблема им се решава.В момента абсурда е огромен , банките събират пари и с това намаляват паричната маса и ги дават на ей тия за кухите им ДЦК , то е ясно че няма да си изплатят НИКОГА дълговете въпросните държави.Ако си забелязал за сега няма прехвърляне на тези дългове към друг освен към кредиторите - въпросните банки и няма и да има ..Това че с всички сили и средства отлагат момента на "Големия взрив" на системата , не значи че събитието ще бъде отменено. Пък нека петрола да не мине 500 долара , и златото ще добави още хилядарки към цената си.Забеляза ли , как се правеха на луди че не знаят кой държи книгите по гръцкия дълг ? Защото така им оттърва , и ако кажат че на първа линия са самите гръцки банки , а книгите са ги купили с парите на българските балъци дето си държат парите в тях ще бъде много весело. Така че не купувайте имоти , защото те ще паднат , купувайте гръцки ДЦК с яка лихва за да не им паднат пенсиите на гръцките пенсионери ..сакън..
                        a ako открият нови залежи на петрол нали преди няколко години Айке Батиста откри в Бразилия голямо ново .А за ИСпания говориш пълни глупости.Вмомента съм в МАрбела....първо бях в МАдрит......като гледам какви пътища имат,тротоари.паркове и градинки .....особено с Марбея между двете платна за различните посоки има някакви червени цветя.....парковите им са много хубави два три цвята най-много а не шарениите в бг
                        в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

Що се правиш на луд. Той ЧСИ сам ли вади изпълнителният лист. Нали преди това кредитора се е обърнал към него че има проблем. Даже и кинти му дава за тази работа. Никой не пречи длъжника и кредитора да се разберат извънсъдебно какво ще правят, но явно тая схема не работи. И освен това банките в голяма част от случаите са кредитора, а те боравят с пари, а не с недвижими имоти. Като ги вземат тези имоти, нали трябва да си отворят отдел да ги стопанисва. Колкото за гръцкия дълг, не мисля че си прав освен ако някой не подготвя III световна война. Не мисля че немските пенсионери ще са много доволни да пийнат една студена вода за сметка на гърците. Дългът обаче е огромен, и скоро четох един анализ че дори да им опростят на гърците целия дълг, пак трябва да си свият доста стандарта за да стане търговският им баланс на 0. Тоя дълг каквато и част да му опростят просто е неплащаем. И немците знаят че единствения начин да си го вземат е като окупират Гърция, което в момента не е опция. Пък ако стане война ако ти набомбят имота нищо няма да струва :-)
                          Да спориш с трейдъра е като да спориш с радио София или телевизора.Непобедими са.

Коментар

Искам на ЧСИ да се забрани да продават имоти , защото сделките са безпредметни...позволява им се да продават за пари с които не могат да възтановят тези на кредиторите. Какъв е смисъла да продават тогава , по добре тези имоти да се записват на името на кридитора или кредиторите направо , пък те да си ги продават като решат. ЧСИ просто гарантират че кредиторите не могат да си получат парите обратно , това е което могат да им осигурят и то не е справедливо.Сигурен съм че в много от случаите кредиторите биха предпочели да получат имуществото на длъжника , а не парите от продажбата му от ЧСИ.
                            Що се правиш на луд. Той ЧСИ сам ли вади изпълнителният лист. Нали преди това кредитора се е обърнал към него че има проблем. Даже и кинти му дава за тази работа. Никой не пречи длъжника и кредитора да се разберат извънсъдебно какво ще правят, но явно тая схема не работи. И освен това банките в голяма част от случаите са кредитора, а те боравят с пари, а не с недвижими имоти. Като ги вземат тези имоти, нали трябва да си отворят отдел да ги стопанисва. Колкото за гръцкия дълг, не мисля че си прав освен ако някой не подготвя III световна война. Не мисля че немските пенсионери ще са много доволни да пийнат една студена вода за сметка на гърците. Дългът обаче е огромен, и скоро четох един анализ че дори да им опростят на гърците целия дълг, пак трябва да си свият доста стандарта за да стане търговският им баланс на 0. Тоя дълг каквато и част да му опростят просто е неплащаем. И немците знаят че единствения начин да си го вземат е като окупират Гърция, което в момента не е опция. Пък ако стане война ако ти набомбят имота нищо няма да струва :-)

Коментар

• Искам на ЧСИ да се забрани да продават имоти , защото сделките са безпредметни...позволява им се да продават за пари с които не могат да възтановят тези на кредиторите. Какъв е смисъла да продават тогава , по добре тези имоти да се записват на името на кридитора или кредиторите направо , пък те да си ги продават като решат. ЧСИ просто гарантират че кредиторите не могат да си получат парите обратно , това е което могат да им осигурят и то не е справедливо.Сигурен съм че в много от случаите кредиторите биха предпочели да получат имуществото на длъжника , а не парите от продажбата му от ЧСИ.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Петролът ще стане и над 500за барел , това е просто неизбежно. Освен ако мислиш че със събирачеството на пари за изкупуване на кухи ДЦК на пропаднали държави , като Гърция , Испания и ...проблема им се решава.В момента абсурда е огромен , банките събират пари и с това намаляват паричната маса и ги дават на ей тия за кухите им ДЦК , то е ясно че няма да си изплатят НИКОГА дълговете въпросните държави.Ако си забелязал за сега няма прехвърляне на тези дългове към друг освен към кредиторите - въпросните банки и няма и да има ..Това че с всички сили и средства отлагат момента на "Големия взрив" на системата , не значи че събитието ще бъде отменено. Пък нека петрола да не мине 500 долара , и златото ще добави още хилядарки към цената си.Забеляза ли , как се правеха на луди че не знаят кой държи книгите по гръцкия дълг ? Защото така им оттърва , и ако кажат че на първа линия са самите гръцки банки , а книгите са ги купили с парите на българските балъци дето си държат парите в тях ще бъде много весело. Така че не купувайте имоти , защото те ще паднат , купувайте гръцки ДЦК с яка лихва за да не им паднат пенсиите на гръцките пенсионери ..сакън..
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X