IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
    Значи какво излиза, че всяка година ще можеме с жена ми да си купуваме по 1,5 апартамента... Някак си не ми се вярва...
    И като ги купувате, какво ще ги правите?! Тънка работа е купуването на неща, които не стават за ядене........

Коментар

Значи какво излиза, че всяка година ще можеме с жена ми да си купуваме по 1,5 апартамента... Някак си не ми се вярва...
      Баце, иди в Кюстендил или Видин (по-малките градове няма да ги изброявам че много дълъг ще стане списъка) - и още тая година може да си купиш апартамент за тея цени.
      Аре, и да почерпиш за съвета.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        И в момента има много хора които ще изгорят , не стига че адски трудно изкарват парите си с най черната работа в чужбина , но вземат заеми там и ги допозират парите в кухите банки тук за високи лихви..
        Напоследък пак започна с мантрите. Депозитите до 100,000 лева са гарантирани от държавата. Единсвеният законен начин държавата да извърши ограбване, в случай че нещо стане е да излезе от борда и да почне да печата пари. Нали си наясно какво се случва когато има хиперинфлация и недоверие в банковата система. Случва се 97 година- мизерия, мъка и МВФ. Тогава повярвай ми всичко читаво дето работи тука и поддържа тая скапана държава ще се изнесе и тия апартаменти дето ги държиш ще ги населят мургавите, ако и те не се изнесат. Никой няма да го допусне това. Дори в Европа няма да го допуснат. А Гърция е ясно ще ще фалира, само че всички искат фалита да е контролиран защото не е ясно какви точно ще са последствията и всички ги е страх. Не виждам гръцкия фалит по какъв начин ни засяга. Само положителни неща виждам. Най-много гърците да идват да берат домати в България, което едва ли ще стане. Пак ще живеят по добре от нас.

Коментар

• nedev75

И в момента има много хора които ще изгорят , не стига че адски трудно изкарват парите си с най черната работа в чужбина , но вземат заеми там и ги допозират парите в кухите банки тук за високи лихви...от лакомия а там където работят живеят под наем в жилища обзаведени с изхвърлени неща в полугета и плащат фантастични наеми на рентиерите си.И по много повече от 10-20 хиляди евро ще загубят , по 100-150 хиляди паунда са вкарали в понцитата - бамки. В момента слушат новините и викат - не не може да се позволи на Гърция да фалира ! Да но самите гърци вървят към фалит , пък до него да изсмучат колкото може повече. Още като набиха 10 % лихва тук и те скочиха в тази игра и продължават да стоят изложени на риск , защото банката им плаща наема оттатък с лихвата на тези пари които за да върнат след като загубят ще им трябва един цял живот работа като гастърбайтери.
          D.Y.F-091066

Коментар

• ... Много е кофти, но ...съдба, шанс !!! Аз пък познавам хора, които само търсят закъсали и изстрадали хора да им придобият имуществото за жълти стотинки без да имат някакви скрупули или да им пука за чуждите проблеми...

В голяма степен и аз съм така, но не прекалено крайно. Не съм благотворителна организация и никой не ми плаща за да съм съпричастен. Но това е тежката реалност. Много хора казват, че живота не е пари, но обикновенно същите тези хора нямат пукнат лев и вечер псуват държавата и политиците, банките, безнесмените и т.н.... .

В същото време българите под "приличен стандарт на живот" да имат разбират Майбах, къща-500 кв.м., вила на морето и когато имат всичко това ще могат да кажат, че живеят достойно и ако може 3 месеца отпуска през лятото... ...смеХХХ
            Всички искат много, но не правят нищо... За това пък тия които искат малко, но правят нещо обикновенно имат повече...

Един мой клиент си продаде 2та апартамента в центъра на София и отиде да живее във Владая. С парите си разшири бизнеса, който в момента е доста добре насред криза. Въпрос на приоритети, дето се вика.
            Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Още си спомням хайпа създаден от медиите, ококорените, сякаш наркомански очи на купувачите и цялата истерия на този пазар през периода 2003-2008.Как без въобще да мислят хората се впускаха в сделки с много проблеми имоти.Имам предвид проблеми около собствеността.Още не мога да повярвам че хората си затваряха очите и на някои направо съм се молел да не влизат в тази сделкта.За мой потрес тежеше повече мнението на брокера със средно образование, а не юрист със 7 години стаж, което смея да твърдя като получил хонорара си предварително за проучване е абсолютно безпристрастно.Както и да е, но и друго ми прави впечатление, по което разбира се не съм се бъркал.С какво лекомислие се вземаха чудовищни ипотечни кредити, с вятърничевата надежда, че след 5 години като им скочила 100% заплатата нямало да го усетят.И мои приятели влязоха в този филм, че заплатите им тръгнаха надолу обаче.Вярно не са си изгубили жилището, но родителите на момичето помагат с малка част и всеки месец с присвит стомах зетчето търпи унизителните подхвърления на новата си рода, че е абсолютен некадърник и будала, които е обрекъл дъщеря им на мизерия, която пък от своя страна ежедневно му напомня че не става за нищо.
              Но една случка от миналия месец наистина ме натъжи, което от години не ми се бе случвало (искане на клиент да ме натъжи) за това реших да го напиша този пост.Вярно ще кажете че няма нищо тъжно, че това е нормално и т.н.Обаче замислете се за човека които си е отишъл и в крайна сметка какво оставя.
              Починал от тежък рак млад мъж оставя на жена си и малкото си дете единствено жилище купено 2008-ма година.Сделката е била с кредит 75 000евро, а цената на имота 85 000.Ства дума за 3-стаен панел в Стрелбище.Та жената дойде да правим отказ от наследство.............
              Няма и няма да им оправия на този пазар поне в близките 10 години.

Коментар

• zloblivi_podritvaniq - не прекалено си остър и накрая може и да се самоубодеш ! Защо се правиш на луд , всеки вижда че в София град и Варна град има строителство което се почва и завършва за година в тези икономически времена , а жилищата биват продадени.Твърдиш че тези строителни фирми ползват кредити от банки , посочи една такава която да е построила и в миналото да няма построени поне 5 сгради зад гърба си ..Естественно че имат капитал.
                D.Y.F-091066

Коментар

Ще можете, ако запазите сегашните си доходи,
                  което естественно не е много сигурно, че ще
                  се осъществи, Пък и да купувате, съвсем не е
                  ясно какво ще ги правите !!!!!
                  Позамислял ли си се по въпроса колко
                  празни апартаменти има в София и колко
                  ще станат евентуално до 2-3-4 години !!!!
                  --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                  http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

Ако са ви такива доходите че да спестите тази сума........... защо не ?!

Предполагам си извадил разходите си......... преди да направиш сметката........ защото ако не си извадил разходите, са ти криви сметките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                      Има хора които си мислят........ че ще има качване на имотите.

Аз правя следното поглеждам наемите, после гледам цената на имота и поглеждам банковата лихва.......... нещата има къде да ходят още много надолу.

На запад цените са по високи, но и наемите са много по високи.

Освен това вижте примерно това:

http://www.german-property-for-sale....ld%2075%%20LTV

Тука такова блокче (полуразрушено) в жк. Ботунец, ще ви излезе по скъпо .

Цените в България бяха абсолютно спекулативно напомпани. Според мен цената на един 2 стаен панелен апартамент е около 15 000 евро. Ако падне на толкова купувайте. Разбира се в относително запазено състояние......... за полуразрушените (с течаща канализация и покрив), смъкнете още няколко хиляди. Едно е да ударите един латекс, друго е да правите основен ремонт.
                      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Има хора които си мислят........ че ще има качване на имотите.

Аз правя следното поглеждам наемите, после гледам цената на имота и поглеждам банковата лихва.......... нещата има къде да ходят още много надолу.

На запад цените са по високи, но и наемите са много по високи.

Освен това вижте примерно това:

http://www.german-property-for-sale....ld%2075%%20LTV

Тука такова блокче (полуразрушено) в жк. Ботунец, ще ви излезе по скъпо .

Цените в България бяха абсолютно спекулативно напомпани. Според мен цената на един 2 стаен панелен апартамент е около 15 000 евро. Ако падне на толкова купувайте. Разбира се в относително запазено състояние......... за полуразрушените (с течаща канализация и покрив), смъкнете още няколко хиляди. Едно е да ударите един латекс, друго е да правите основен ремонт.
                        Last edited by Xman1; 04.10.2011, 05:55.

Коментар

• Пътят на цените при имотите е дълаг и стръмен! Който продал е на сметка 2006-07 може да си свирка, а другите да си ги държат!

Коментар

• ....

сега напиши още по красноречиво изречение от предишното
                            например: ама аз наистина не мога да повярвам 4е на теб наистина не ти е ясно защо жилищата на такива места са продаваеми

и т.н.

така със всяко следващо изречение с нарастващото ти учудване корелативно ще се повиши и усещането ми 4е съм тоолкова тъп да не се сещам за най-елементарното нещо на света

Коментар

Наистина ли не ти е ясно защо жилищата на такива места са продаваеми дори и в моментната ситуация ? Имам наблюдения , че и в момента са продаваеми сравнително бързо и факт е че се вдигат такива сгради и се строят.
                              трейдъре ти по принцип в едно изречение правиш средно по 5 грешки
                              лошото е 4е не са правописни

на доста хора се слу4ва да имат 4увството 4е едно нещо е така или ина4е ама ако ги питаш конкретно защо и работата се запича

Коментар

Наистина ли не ти е ясно защо жилищата на такива места са продаваеми дори и в моментната ситуация ? Имам наблюдения , че и в момента са продаваеми сравнително бързо и факт е че се вдигат такива сгради и се строят.
                                Остави го ти Злобливия. Нищо не му разбира главата от имоти.
                                Откъде да знае горкия, че под тези ТОП локации (твоите) има залежи на нефт и след година-две, собствениците на ТОП имотите ще продават този нефт на 500 долара барела.

Трейдъре, този форум е доста ниска топка за нивото и идеите ти. Що не пробваш някъде другаде?

Коментар

Working...
                                X