IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гледам обявите при ЧСИ и чета :

....кв. Кръстова вада, ул. Асен Йорданов № 17, комплекс „София Гардънс“ сграда F.....

Тия не ли ги рекламираха по телевизията..... Супер сграда в полите на Витоша, на 2 апартамента, по една адреналинка..

Коментар

• Първоначално изпратено от tstoyanova Разгледай мнение
      Това според мен се отнася само за жилищните имоти, за ваканционните не мисля, че е вярно. Да не говорим, че за района на Сл. Бряг се говори за достигнати нива на продажби от 2008г. И всичко отново държим на братушките и Филип Киркоров!
      Ако искаш да кажеш, че 10% спад е само за София, а на другите места в страната е повече съм съгласен. Преди месец минах през слънчев бряг и несебър и по половината балкони вместо пране висяха транспаранти "Продава се". Много подтискаща гледка беше...

Коментар

• Това според мен се отнася само за жилищните имоти, за ваканционните не мисля, че е вярно. Да не говорим, че за района на Сл. Бряг се говори за достигнати нива на продажби от 2008г. И всичко отново държим на братушките и Филип Киркоров!

Коментар

• България пак е втора по спад на цените на жилищата през третото тримесечие

http://www.investor.bg/news/article/127033/122.html

Брей, к'во говорихме, к'ва стана тя!

Уж затопляне на пазара, уж раздвижване, уж ин витро щяха да му правят, а то пак надолу с 10%

Преди малко по новините дадоха една мома - брокер, която каза, че сега бил момента за купуване ... тази мантра от 3 години я пеят...

Коментар

• Хи хи хи,

как само изпреварих статиите на Инвестора!

Анализатори: Пазарът на имоти в България ще продължава да пада и през 2012 г.

http://www.investor.bg/news/article/127036/122.html

И един цитат за благите/крайно нагли брокери:

Испанските власти разследват бившия шеф на британската компания за имоти MacAnthony Realty International (MRI) – Дара МакАнтъни.

Над 50 британски и ирландски инвеститори ще дадат показания в съда в Марабея по делото срещу МакАнтъни, който е разследван за измами с доставки на мебели за стотици хиляди евро.

През годините на бума същият бизнесмен твърдеше и, че цените на имотите в Банско се повишават с до 30% на година и, че компанията му продава по един имот на "всеки 43 минути".

Брей, кога ли и българските власти ще решат да разследват наглите български брокери?

Коментар

• След нова година се очаква спад на цените на НИ поне с 30-40%!

Така че умната, който успее да продаде сега успял, който не - да духа супата!

Коментар

• Данни на БНБ общо за потребителски и жилищни кредити на стойност над 10 хиляди лв. на домакинствата:
                1)
                - в края на 2005г. бяха 125,313 кредита на стойност 3,791,754 хил. лв.
                2)
                - в края на 2008г. бяха 353,303 кредита на стойност 13,068,449 хил. лв.
                За три години има повишение от над 9.27 милиарда лв.
                3)
                - в края на септември 2011г. бяха 383,721 кредита на стойност 14,281,039 хил. лв.
                За 2 години и 9 месеца има повишение с по-малко от 1.22 милиарда лв.

http://www.bnb.bg/Statistics/index.htm

Коментар

• Ако знаеш само колко призрака познавам вече, я заради бфб-то я заради имоти , я заради големи кредити ( ту освен за имоти и за бизнес и за газария са теглени кредитите) , ще се хванеш за главата. Сега да ги видиш с какво увредено здраве са ( побелелите коси са най-малкият кахър, като почнеш от захарната болест с всякаквите му там усложнения та минеш през сърце , бъбреци и прочие) и всичко това от нерви.
                  А относно лекарската небрежност , тук мога само да споделя покрай счупеният крак , отидох при един от добрите( да не кажа най-добрият) за южна България. СЛушам хората как се оплакват и по едно време ми олеква , че аз съм с най-малки симптоми.Значи над 90-% от пациентите му са били "ликувани"( или клани не знам коя дума да използвам , че експеримент е малка) от други лекари и съответно имат усложнения и отиват там каквото човекът може да направи ( оправи ). И имаше един до мен направо бликаше от радост , че след 6 месеца ( само при този доктор) кракът му е що годи здрав , е няма да може да бяга ама няма да му го ампутират.
                  Друг сложили му 5 пирона на глезена да се обeздвижи. След 6 месеца , когато трябва да му ги махат се оказва , че единишт след като са пробили костта и са направили дупка , не са нацелили докторите дупката в костта и ..... , още 6 месеца като едвам са му спасили и на него крака
                  Сега чета и за умъртвени родилки .... е това вече е прекалено .... тези доктори директно в урановите мини , пък нека аз да съм расист .
                  Успешен ден на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                    Само дето докторите са некадърни при диагностицирането и понякога живота ти може да зависи от самия теб......... т.е. няма никакъв смисъл от антибиотик ако е вече късно.

А това за вирусите, че не действал, също не е вярно, вирусите и бактериите са свързани, вирусите отслабват имунната система, бактериите те убиват. Всъщност вирусите не убиват, дори вируса на СПИН не убива.......
                    Антибиотика няма да се справи с ГРИП-а, но ще се справи с евентуални усложнения. Разбира се нека който иска да ходи на лекар за всичко. Но да не се лъжем, това с рецептите го измислиха нарочно, за да събират парички, а не да се грижат за здравето на хората.

Нещата не са толкова елементарни........ отиваш на доктор, той ти дава хапченцето и всичко е наред (като в приказаките).......... е да ама НЕ. В повечето случаи доктора хал хабер си няма какъв антибиотик ти трябва........ просто ти изписва най скъпия......... или най хубавия според него и това е.

Колкото до алергичните реакции...... и до ден днешен никой не знае какво ги причинява. Винаги има опасност от алергичен шок....... и за това не е нужен антибиотик, някой може да умре от ужилване на пчела.......... дай сега да забраним добиването на мед и да изтребим всички пчели....... или паяци......... или там каквито се сетиш насекоми, защото някой можело да умре. Ех как се грижат за живота ни......... ей какви човеколюбци.

Аз да речем съм алергичен към някои видове риба......... хъм....... можеби трябва и нея да я направят с рецепта........ да не взема ей така докато хапвам да пукна случайно.

Темата има общо с имотите.......... и това е алчноста, тези които купуваха 2008-а със заеми бяха алчни. Тези които се "грижат" за здравето ни, като забраниха антибиотиците, също са алчни. Полза от това никой на практика няма да има. Жалкото е че в случая с антибиотиците, цената ще е здравето на хората.
                    Пази се от маслена риба!!!!
                    Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                      пълни глупости
                      особено ме кефи за безсмъртните цигани
                      пък за антибиотика да не говорим...
                      само с уики не става

бай дъ уей, виждам че идея си нямаш ЗАЩО антибиотика е добре да се избягва като цяло, ама не е форум за медицина че да развивам офтопика.

със здраве.
                      Само дето докторите са некадърни при диагностицирането и понякога живота ти може да зависи от самия теб......... т.е. няма никакъв смисъл от антибиотик ако е вече късно.

А това за вирусите, че не действал, също не е вярно, вирусите и бактериите са свързани, вирусите отслабват имунната система, бактериите те убиват. Всъщност вирусите не убиват, дори вируса на СПИН не убива.......
                      Антибиотика няма да се справи с ГРИП-а, но ще се справи с евентуални усложнения. Разбира се нека който иска да ходи на лекар за всичко. Но да не се лъжем, това с рецептите го измислиха нарочно, за да събират парички, а не да се грижат за здравето на хората.

Нещата не са толкова елементарни........ отиваш на доктор, той ти дава хапченцето и всичко е наред (като в приказаките).......... е да ама НЕ. В повечето случаи доктора хал хабер си няма какъв антибиотик ти трябва........ просто ти изписва най скъпия......... или най хубавия според него и това е.

Колкото до алергичните реакции...... и до ден днешен никой не знае какво ги причинява. Винаги има опасност от алергичен шок....... и за това не е нужен антибиотик, някой може да умре от ужилване на пчела.......... дай сега да забраним добиването на мед и да изтребим всички пчели....... или паяци......... или там каквито се сетиш насекоми, защото някой можело да умре. Ех как се грижат за живота ни......... ей какви човеколюбци.

Аз да речем съм алергичен към някои видове риба......... хъм....... можеби трябва и нея да я направят с рецепта........ да не взема ей така докато хапвам да пукна случайно.

Темата има общо с имотите.......... и това е алчноста, тези които купуваха 2008-а със заеми бяха алчни. Тези които се "грижат" за здравето ни, като забраниха антибиотиците, също са алчни. Полза от това никой на практика няма да има. Жалкото е че в случая с антибиотиците, цената ще е здравето на хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                        Реална сделка на средна цена 190к еврака за апартаментче с паркомясто, не е зле...
                        http://www.investor.bg/news/article/126664/122.html
                        Ц, ц, ц,

язък, много са се минали продавачите! Ако знаех за това вълшебно място щях да дам не 190К, а 250К за еденица, и отделно за паркомясто щях да дам 50К отгоре! Много яко са се минали толкова евтоно да продадат.

Ха ха ха, как ме кефят балъците, дето им потичат лигите при всяка подобна статия когато се "изпусне" търговска тайна за колко скъпо бил продаден един имот. Ха ха ха, ще ме уморят от смях.

Коментар

• Е да де, ама нали уж тука е инвеститорски форум и ако нямаш пари няма какво и да четеш и пишеш от първа ръка. Да приемем хипотетично, че има такива субекти с кеш, имоти и акции/дялове във фирми, кредити в евро, злато и въпроса е кое е изгодно да правят като микс.
                          След един месец пак ще зачекна темата, да видим тогава до къде ще са я докарали с валутите и как са се променили нещата за имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                            По принцип и аз съм за тезата, че имотите ще струват все по-малко или поне ще запазят цените си. Но дайте да разсъждаваме, какво ще стане, ако започнат катаклизми в еврозоната? Аз виждам 2 варианта - единият е еврото се запазва скъпо, някой държави са извън финансовия кръг на тази валута, но има и второ развитие - паника, обезценяване на еврото и ... имотите може и да си променят цената в евро. Тогава би могло да се окаже, че кеша се е обезценил, кредитите са се обезценили, имотите са ти запазили финансовия ресурс. Как го виждате - реалистично ли е?
                            Ако нямаш кинти какво ли значение има
                            дали парите са скъпи или евтрини : )
                            Над 95% от населението реално няма почти никви !!!
                            Пък показаната по долер сделка е,,,,
                            по цени от отминалата епоха !!!!
                            Само БУНАК може да плати близо
                            400 000 лефа за хапартамент до подуенските релси !!!!
                            Под БУНАК да се разбира по скоро ипотекар
                            от тия дето нямат и никога няма да имат кинти
                            и харчат чуждите, но без да могат да се
                            усетят на кво се вдяват
                            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от playmen Разгледай мнение
                              Още повече ако се появят чужди купувачи,търсещи убежище за спестяванията си на сравнително изгодна за тях цена.Златото стана скъпо ,възможно е погледа да се обърне към имотите.
                              Да,да, И точно в бг ще инвестират ,и то точно в имоти. Как не съм се сетил досега. Блажени са верващите!
                              Каквото и да стане цените на НИ са надолу в следващите години. Във каквито и валути да е,(това с еврото в момента са големи спекулации) просто няма фундамент за ръст, а пък и не се очертава да има скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                                По принцип и аз съм за тезата, че имотите ще струват все по-малко или поне ще запазят цените си. Но дайте да разсъждаваме, какво ще стане, ако започнат катаклизми в еврозоната? Аз виждам 2 варианта - единият е еврото се запазва скъпо, някой държави са извън финансовия кръг на тази валута, но има и второ развитие - паника, обезценяване на еврото и ... имотите може и да си променят цената в евро. Тогава би могло да се окаже, че кеша се е обезценил, кредитите са се обезценили, имотите са ти запазили финансовия ресурс. Как го виждате - реалистично ли е?
                                Още повече ако се появят чужди купувачи,търсещи убежище за спестяванията си на сравнително изгодна за тях цена.Златото стана скъпо ,възможно е погледа да се обърне към имотите.
                                Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

Working...
                                X