IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Банките още в началото на 2012 ще се светнат , че е за предпочитане да имат имоти и ще задържат всичко което им е попаднало. Те не са глупави , който купил евтино , купил и има още няколко месеца за които едва ли е възможно човек да си намери най подходящия имот за собствените нужди. Цирка със спада на цените вече приключи.

Аз си мисля че спада при имотите (жилищните) тепърва започва.......... цените падат когато хората нямат пари........ банките няма какво да ги правят тези имоти, ако просто си им стоят като паметници, а те скоро ще стоят като паметници, защото няма да има кой да купува. Който каквото купил, купил........ ти сам го каза. Време е за продаване, въпросът е обаче кой ще купува, при положение че всички вече са си КУПИЛИ ?! Човек в 5 апартамента едновременно не може да живее........ а ако просто си ги държи празни, прави най голямата възможна глупост (но не бих се учудил много хора и празни жилища да държат). Българина има сериозен психологичен проблем, равнява къщите и имотите на злато......... не знам защо е така, явно някога хората са били много безимотни (предполагам през турското робство) и е останала някаква сбъркана психологическа нагласа, че земяата = злато.

А земята не е равна на злато поради много причини, най вече защото земя има много....... просто не е облагородена............ докато злато има доста по малко.

Грешно е мисленето, че на планетата Земя не достига територия, напротив територия има в изобилие, включително и за добив на храна, дори в момента могат да се изхранят повече от 20 милиарда........ просто разпределението е лошо и голямо количество храна се изхвърля. Заради това се получава усещането, че няма храна, а всъщност храна има много, дори повече от необходимото, при това за всички 7 милиарда.

Скока на цените на храната в последните години се наблюдава, заради производството на биогорива.......... един вид, започваме да се конкурираме с автомобилите.......... което е пълна лудост според мен, на фона на това че има гладуващи ХОРА.
    Last edited by Xman1; 13.12.2011, 21:55.

Коментар

Ще видиш как ще цъфне еврото , положението му е безнадеждно и то не заради дълговата криза..тя почти няма нищо общо с това което ще стане и не може да не случи.Възможностите на брокерите да предоставят ливъридж на валутния пазар в един момент ще цъфнат..те се оляха..а какво ще стане тогава - евреску ще полети направо в пропастта.
      Това, че еврото ще се обезцени/ако се обезцени не означава че имотите ще поскъпнат.

Коментар

• luboil

Ще видиш как ще цъфне еврото , положението му е безнадеждно и то не заради дълговата криза..тя почти няма нищо общо с това което ще стане и не може да не случи.Възможностите на брокерите да предоставят ливъридж на валутния пазар в един момент ще цъфнат..те се оляха..а какво ще стане тогава - евреску ще полети направо в пропастта.
        D.Y.F-091066

Коментар

Банките още в началото на 2012 ще се светнат , че е за предпочитане да имат имоти и ще задържат всичко което им е попаднало. Те не са глупави , който купил евтино , купил и има още няколко месеца за които едва ли е възможно човек да си намери най подходящия имот за собствените нужди. Цирка със спада на цените вече приключи.
          Понякога си безнадежден...

Коментар

пропусна да обясниш защо спада на цените ще спре

Коментар

• Банките още в началото на 2012 ще се светнат , че е за предпочитане да имат имоти и ще задържат всичко което им е попаднало. Те не са глупави , който купил евтино , купил и има още няколко месеца за които едва ли е възможно човек да си намери най подходящия имот за собствените нужди. Цирка със спада на цените вече приключи.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                Това е твоето лично мнение... Моето е различно... Аз пък викам, че по-добре в прогнил гредоред зад НДК, отколкото апартамент със златен кенеф в Люлин...

Та така... Различни хора, различни интереси...
                не яж но имай кола

нищо ново под слънцето

Коментар

Това е твоето лично мнение... Моето е различно... Аз пък викам, че по-добре в прогнил гредоред зад НДК, отколкото апартамент със златен кенеф в Люлин...

Мда... Между другото, повечето хора мислят като теб, де...
                  Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    А ако живееш в някое от 5-те 20-етажни ЕПК-та на Кремиковци баш в центъра на супер гъзарския квартал Борово, каква ти е точно далаверата от адреса?

И в тоя ред на мисли - по-добре чисто нов зад циганското НДК, отколкото прогнило ЕПК в Борово (лично мнение!)

Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                      Но, пак казвам, според мен, самите имоти ,които стигат до там са много калпави.Затова и няма продажби там.
                      С две думи, като макро фактор играят роля, но ако ти , в твоя частен случай от многото, опиташ да си търсиш апартамент от СИ, не можеш да намериш нищо читаво.
                      Поне засега.
                      Братлета, 'ноу сте ми сладки, ама ще трябва да фуча с метлата!

Т'ва дет' си го писал е защото баМките хитреят и първо вадят само калпавите имотки сначале. Целта е да си пооправят глупостите, които те направиха с тия 1/2, 1/6 идеална част от на майка си фърчилото.

Демек, пълни проблеми, за които те са ръсили кинти, щот' са тъпи отвсякъде. Ама тогава така беше. И затова изсипването на кило засега се задържа. Демек, който балък се върже да купи сега през СИ е добре дошъл.

После ще става още по-интересно

Чиърс от мИня и чалл чалл засега!

Коментар

Точно тук е разковничето.... Луксът е в адреса. Ако ще и златен кенеф да имаш, но живееш зад двореца на децата при мангалите колко ли би ти струвал апартамента, ако тръгнеш да го продаваш....
                        А ако живееш в някое от 5-те 20-етажни ЕПК-та на Кремиковци баш в центъра на супер гъзарския квартал Борово, каква ти е точно далаверата от адреса?

И в тоя ред на мисли - по-добре чисто нов зад циганското НДК, отколкото прогнило ЕПК в Борово (лично мнение!)
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                          точно това имам предвид че всяка банка ще се съгласи и ще ти даде правото първо
                          на теб да се опиташ да си го продадеш - защо тя да се занимава и да влиза в разход

а след това пак ще си те гони до край за да доплатиш разликата
                          В тази схема е много трудно да се намери продавач.

А иначе банките могат да точат две ипотеки от един имот. Ако се намери балък да купи такъв имот, обаче с "приятелската" подкрепа на банката с една ипотекичка, то банката ще смуче парици от новия собственик и от стария, докато пък той не си изплати неговата ипотека. Ей, тез банки страшни схеми разработват.

Коментар

• Ами не съм сигурен точно как става отвързването на имота, ама едно време ми предлагаше един закъсал "инвеститор" да му оправям бакиите, трябваше някакво тристранно съгласие май.И според мен не е нужно банката да казва цената, тоеост ти ако виждаш, че нещата отиват на зле, примерно казваш майната му, купил съм то за 100, не мога да плащам ипотеката, давам го на 80 единици, и оставам да дължа още малко.
                            Иначе се отива на СИ и пак дължиш, ама повече.
                            А иначе съм съгласен ,че сделките с принудителна продажба натискат цените надолу, чисто психологически, а и не само.
                            Но, пак казвам, според мен, самите имоти ,които стигат до там са много калпави.Затова и няма продажби там.
                            С две думи, като макро фактор играят роля, но ако ти , в твоя частен случай от многото, опиташ да си търсиш апартамент от СИ, не можеш да намериш нищо читаво.
                            Поне засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              Мисля, че ако си ипотекирал имот, без разрешение на този, който ти е дал ипотеката не може да продадеш. Това е стандартна клауза в договора за ипотека. Т.е. за да продадеш ипотекиран имот, банката трябва да се съгласи, въпросът е защо да се съгласи? А и как ще се продаде един имот с ипотека на този умрял пазар? Хич не виждам как.
                              Пропускаш клаузата за доплащане на разликата в обезпечението при пазарен негативен тренд. Представи си да цъфне на всеки ипотекар по 1 писъмце, че имотката вече не покрива отпуснатия кредит и дължи 10к и то веднага

Затова и родната "статистика" НСИ не изкарва истинския спад в цените, защото тогава пък баМките ще подкарат наред всички ипотеки от 2007-8-9 и т.н.

Т.е. за момента има "примирие" и държавата/общините се чудят как хем да съберат някой лев от имотни сделки, МДТ, че приходи нЕма, в същото време не смеят да натиснат баМките, щот' ония па ще влошат още повече условията по кредитите дори и на тия, които успяват да са редовни до момента.

Както и да е темата е дълга, ама мен не ме влече хич нещо ...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Мисля, че ако си ипотекирал имот, без разрешение на този, който ти е дал ипотеката не може да продадеш. Това е стандартна клауза в договора за ипотека. Т.е. за да продадеш ипотекиран имот, банката трябва да се съгласи, въпросът е защо да се съгласи? А и как ще се продаде един имот с ипотека на този умрял пазар? Хич не виждам как.
                                точно това имам предвид че всяка банка ще се съгласи и ще ти даде правото първо
                                на теб да се опиташ да си го продадеш - защо тя да се занимава и да влиза в разход

а след това пак ще си те гони до край за да доплатиш разликата

Коментар

Working...
                                X