Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Аз си мисля че спада при имотите (жилищните) тепърва започва.......... цените падат когато хората нямат пари........ банките няма какво да ги правят тези имоти, ако просто си им стоят като паметници, а те скоро ще стоят като паметници, защото няма да има кой да купува. Който каквото купил, купил........ ти сам го каза. Време е за продаване, въпросът е обаче кой ще купува, при положение че всички вече са си КУПИЛИ ?! Човек в 5 апартамента едновременно не може да живее........ а ако просто си ги държи празни, прави най голямата възможна глупост (но не бих се учудил много хора и празни жилища да държат). Българина има сериозен психологичен проблем, равнява къщите и имотите на злато......... не знам защо е така, явно някога хората са били много безимотни (предполагам през турското робство) и е останала някаква сбъркана психологическа нагласа, че земяата = злато.
А земята не е равна на злато поради много причини, най вече защото земя има много....... просто не е облагородена............ докато злато има доста по малко.
Грешно е мисленето, че на планетата Земя не достига територия, напротив територия има в изобилие, включително и за добив на храна, дори в момента могат да се изхранят повече от 20 милиарда........ просто разпределението е лошо и голямо количество храна се изхвърля. Заради това се получава усещането, че няма храна, а всъщност храна има много, дори повече от необходимото, при това за всички 7 милиарда.
Скока на цените на храната в последните години се наблюдава, заради производството на биогорива.......... един вид, започваме да се конкурираме с автомобилите.......... което е пълна лудост според мен, на фона на това че има гладуващи ХОРА.
Коментар