Това със санирането на панеляците го забравете. Как ще накараш някой, дето не иска да даде 2 лева на месец за чистачка и асансьор, да плати 5 000 лева за цялостно саниране. Щото то толкова излиза - с подмяна на ВиК и елинсталациите, подновяване на заварките, нова дограма и външна изолация. А ако не се включат всички, няма как да има пълно саниране на цялата сграда.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗа кои Вас? Саниращите и администриращи санирането?
казват 4е ще се пести от енергия
а и се укрепват връзките между панелите
кое не ти харесва?Last edited by zloblivi_podritvaniq; 20.03.2012, 17:21.
Коментар
-
Грую е прав, естествено. Такова чудо "читав панелен блок" няма. Говоря за обитателите, защото конструкцията, качеството и надеждността изобщо няма какво да се обсъждат. Панелните комплекси постепенно се превръщат в гета. Затова ми е и супер смешно, когато някой ми се похвали как си купил апартамент в Надежда или Люлин, ама не било панел, а ново. Ново-старо - все едно, пак си посред гетото.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеKak ще ги убедят?
Вярно е, че има силни лобистки интереси в тази посока, но..както се казва :"Гладните действат, а недохранените нямат сили да противодействат.."
Още малко и повечето ще преминат от състояние на недохранване в глад.
а само гледай
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСкоро един обясняваше по телевизията.
Подобно саниране ще е много скъпо, а и ще трябва да се кърти (разкриват заварките) и в самите апартаменти на хората. Можеш да предположиш колко хора ще се съгласят на подобни разходи.
по4акай и ще видиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеИзобщо нямам намерение да се сръвнявам с теб.Не желая и някой да си помисли,че съм като теб.Човек,който ми говори с изрази "НА парка" и "НА София",на мен ми е ясен
Дори и знам къде живееш,защото само до парка в Редута има такива недоразумения.Колкото до рода ти,дори и не ми се занимава с него,но "НА парка" няма софиянец,който да използва такъв израз.
Не обиждам хората от село,но не желая да живея със селяците "НА София" мислещи си,че (ако) когато имат доход дори и близак до моя ще могат да се държат просташки.
Не е подходяща употребата на "на", когато става дума за посока - например - "Отивам си на Перник".
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПрав си обаче да се чудиш защо при сегашните проекти за саниране не се презаваряват заварките. Може би защото при цялостно саниране ще опаковат блока и ще спрат окислението.
Подобно саниране ще е много скъпо, а и ще трябва да се кърти (разкриват заварките) и в самите апартаменти на хората. Можеш да предположиш колко хора ще се съгласят на подобни разходи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеФугите , там където се съединяват панелите и са монтажните им заварки , а с арматура която е в бетон проблеми няма..там в тези фуги е във въздух и като се пълнят вода поради липсваща покривна хидроизолация заварките са корозирали и изядени. Как ще паднат - имат още една трета за окисляване.Сигурен съм , че ще почнат да се късат и да падат..имат си нещо като вграден часовник - тези корозиращи заварки.Не може , като се окислят напълно да не почнат да се късат.А самите панели са здрави и няма да се разпаднат преди цимента да остарее достатъчно .
Това окисление за което говориш би трябвало да настъпи много по-рано. Първите панелки в Тойлстой са от 1958г. Виждал съм част от тях да укрепват с едни много дебели около 2см. ъглови шини, които поставят вместо заварките. Прав си обаче да се чудиш защо при сегашните проекти за саниране не се презаваряват заварките. Може би защото при цялостно саниране ще опаковат блока и ще спрат окислението.
Коментар
-
LANDLORD 31
Фугите , там където се съединяват панелите и са монтажните им заварки , а с арматура която е в бетон проблеми няма..там в тези фуги е във въздух и като се пълнят вода поради липсваща покривна хидроизолация заварките са корозирали и изядени. Как ще паднат - имат още една трета за окисляване.Сигурен съм , че ще почнат да се късат и да падат..имат си нещо като вграден часовник - тези корозиращи заварки.Не може , като се окислят напълно да не почнат да се късат.А самите панели са здрави и няма да се разпаднат преди цимента да остарее достатъчно .D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНай хубаво на палатка , ти разкоствал ли си заварките на панелка от 70 година ? Фугите са покрити с малко замазка и под нея пълнеж от торби от цимент..лесно е и като му видиш заварките отънели точно с две трети ще минеш на преспивателни в такова жилище.Искренно ме удивяват , че искат да ги санират с топлоизолации вместо масово да ги презаварят и зарълнят фугите с полиоретанова пяна. Хидроизолоцията..битумната хартия с която са изолирани в онези времена е с живот до 10-тина години и няма случай кухите фуги да не са се пълнили с вода , от там е и корозията - страхотна технология е била приложена.Та какво и е хубаво на панелката ? А да съседите..
Коментар
Коментар