Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
oт:"Бисери и вицове"
Смятам, че тук му е мястото на този пост:
на заем от един друг форум:
"darkside
До сички джуджета! Растежа се отлага за неопределено време! Поне с 10 години!
За тва е виновна кризата, хипофизата и алчноста на самите джуджета!
Снежанка-банка скоро ша ви влиза в къщичките, ша ви ляга в легълцата, ша ви яде от паничките, ша ви яде с лъжичките!
Защо е така? Ми щото нема по-страшно от джудже-инвиститур! Тва джудже е мноу лакомо, ходи насекъде и щрака с една елка модел "колко ша струва моя имот" и инвистира мноу яку! Инвистира на зелено, на червено, на синьо, на проект, на буренясал терен с гьол........
А последствията са за целата гора........щото от тоя вид джуджета имаше мноу, не е само едно или две!
Сега обаче, като се обърна палачинката, джуджетата са готови на секакви номера, статии, лъжи, популистки изцепки, само и само да са отърват от "инвистициите" поне с по-малка загуба. И понеже лицемерието им нема граници, ша станем свидетели на невероятни литературни упражнения, обиди и лъжи в тоя дух..........
Гората рано или късно ша се оправи от кризата...........но тия педя-човеци най-вероятно нема да ги има, щото те виреят само когато има спекула, далавера, балони за надуване! (те мноу обичат балоните, кат малките деца са)"
Коментар
-
"Зелените" площи, площадките, и градинките в панелните квартали отдавна са реституирани. Собствениците им нямат никакво намерение да ги държат като градинки, а искат да строят и да продават. Панелните квартали могат да станат по-добро място, но това никога няма да стане в държава като нашата. На хората от тези квартали им остава да хванат сопите и на Московска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение10 000 000 000 няма откъде да се вземат, но е доста вероятно да се намерят пари за панелките в главните градове. Панелните квартали въобще не са за подценяване. Нямат характеристики на гето. Те са правени по план, има инфраструктура, разстояния между блоковете, паркинги, училища, детски градини и т.н. Ако се ремонтират блоковете, ще станат чудесни квартали. Примерно във Варна много ми харесват Младост и Чайка - преобладаващо панелни блокове, които си плачат за ремонт, но наоколо има всичко, заради което бих ги нарекъл "хубави квартали". Впрочем и Владиславово, който си е краен квартал, пълен с девненски работници изглежда съвсем нелошо (доскоро му беше кмет един познат и много се беше амбицирал да го направи приятен за живеене). Ако се започне това саниране, но не само на блоковете, но и да се вкара в ред околното пространство, ще видиш как хора от "средната класа" в активна възраст ще се интересуват да живеят там. Много по-добре е от презастроените "на калкан" по-централни райони с тесни улички, където не можеш да паркираш.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНе съм запознат с точните финансови параметри (ако изобщо има такива) на програмата за саниране на панеляци, но няма начин всичките пари да дойдат от ЕС. Ако се не лъжа, панеляците в БГ са над 2 милиона, което при 5К лева средно на апартамент прави 10 милиарда лева. Съмнявам се от ЕС да дойде и една десета от тая сума. Тоест, ако помощта се разпредели равномерно, всички горди панелособственици ще трябва да цакат не по 5 бона, а по 4500, което пак е пълна илюзия. Няма никакъв начин да ги накараш да платят, а и да има, много малко ще могат да извадят тия пари, дори да приемем, че ще има кредити при облекчени условия. Какъв кредитополучател е баба на 70 години с 200 лева пенсия?
Няма да стане това със санирането, по-скоро в следващите 10-20 години панеляците съвсем ще западнат и ще се превърнат в гета. Малцината по-свестни и по-заможни ще избягат от бетонните кутийки и ще останат да ги обитават само мургави братя, пенсионери на ръба на оцеляването и разни пропадняци и пияници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от winner Разгледай мнениеДоста е вероятно да се случат събитията, както си ги описал. От друга страна алчността на чиновниците може да се окаже полезна като никога - все пак става дума за едни големи пари, които трябва да се "усвоят". Та нищо чудно да впрегнат сиромахомилската пропаганда в полза на народополезното дело.
Няма да стане това със санирането, по-скоро в следващите 10-20 години панеляците съвсем ще западнат и ще се превърнат в гета. Малцината по-свестни и по-заможни ще избягат от бетонните кутийки и ще останат да ги обитават само мургави братя, пенсионери на ръба на оцеляването и разни пропадняци и пияници.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАми сложи му газово на това Ферари, като е толкова скъп бензина
Понеже подтемата е саниране, между другото един стар двустаен в една добре санирана панелка може да бие по интерес нов двустаен с неясни квадратури и лошо изпълнение който по-същество си е гарсионерка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПо веригата от банки, ефективни енергетици, строители и т.н. са се наточили за едни пари от Европа и най-вече от хората......
Процеса ще е бавен, измъчен и ще продължи 30г...
Само с повишаване цените на парно и ток ( тоягата) е възможно да накараш хората да се замислят..
И с моркова - ниски данъци и продажба на земята под блоковете на символични цени...
Това с действие- противодействие е много сложна и деликатна материя в сферата на социума. Хората Нобелови награди получават за подобни теории.
п.п.От личен опит: По-добре реагирам на захарче нежели на тояга. Така са и другите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеПоради няколко причини.
1.Училището ми е на една крачка, което е невероятно предимство. Виждам другите как се бият за място където да паркират докато си водят децата и как се отдалечават тичайки за работа.
2.До парк съм. Лятото разходки зад блока в парка, зимата детето ми се пързаля на шейна без да се налага да пресече дори една улица.
3. Жилището е с централно парно. Не се налага да се топля с котел /убеден съм, че повече от половината които живеят в къщи ползват такъв/. Не си представям като се преместя в една от къщите ми някога да съм без инсталиран WATERSTAGE на FUJITSU GENERAL.
Хайде смей се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗа кои Вас? Саниращите и администриращи санирането?
Процеса ще е бавен, измъчен и ще продължи 30г...
Само с повишаване цените на парно и ток ( тоягата) е възможно да накараш хората да се замислят..
И с моркова - ниски данъци и продажба на земята под блоковете на символични цени...
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЯ ти, пак обясни на всички, що от всички имоти които имаш си избрал да живееш в панелка. Нещо ми е тъжно. Да се посмеем малко
1.Училището ми е на една крачка, което е невероятно предимство. Виждам другите как се бият за място където да паркират докато си водят децата и как се отдалечават тичайки за работа.
2.До парк съм. Лятото разходки зад блока в парка, зимата детето ми се пързаля на шейна без да се налага да пресече дори една улица.
3. Жилището е с централно парно. Не се налага да се топля с котел /убеден съм, че повече от половината които живеят в къщи ползват такъв/. Не си представям като се преместя в една от къщите ми някога да съм без инсталиран WATERSTAGE на FUJITSU GENERAL.
Хайде смей се!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеЕ точно това с тоягата в крещящо популистка държава като България никога няма да се случи.
Ще започнат едни сърцераздирателни репортажи по националноотговорните социални масмедии, в които бабички със 150 лева пенсия ще реват как държавата ги граби и иска да им вземе последния залък от устата, за да санира насила 40-годишните им панелни коптори.
Мастити строителни специалисти като лендлорда ще се изказват компетентно как панелът е най-здравият и сигурен тип строителство и няма да му има нищо и след още 40 години.
Огладнели предприемачи ще показват с екселски таблички как 5 бона на апартамент е супер висока цена за подобно пълно саниране и как техните фирми ще направят същото за 1 бон (не че бабата ще плати и 1000 лева, де).
И в крайна сметка всичко ще се превърне в една медийна популистка сиромахомилска истерия и освен един пилотен блок, саниран с пари от ЕС, нищо друго няма да се направи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКво му проима през отминалите 60? Някои тука са подходящи да работят единствено в погребална агенция
Коментар
Коментар