IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Last edited by Данни; 22.11.2012, 13:27.

Коментар

• батка, принципно уважавам мнението ти, но дългото отсъствие от София и говоренето ти с мучащи и блеещи субекти, явно е пообъркало представите ти. А и ти си типичния българин - като му кажеш някоя болезнена истина и той ти скача на нож, без никакви аргументи.Сега знаеш ли как ми звучиш, точно като блондинката дето и задали въпроса: какъв е шансът да видиш динизавър, като излезеш на улицата и тя оговорил: ами 50/50- или ще го видя, или няма да го видя. та и твоята логика е същата - хората или са идиоти, или не са, ама че могат да извадят 100К еврарки едните, а пък другите за2 лева вход се циганят, ами не, това няма нищо общо с лешарството, ама грам. Ок всяко правило си има изключения ( и аз съм виждал S класа,, от която се вадят мотики за копане на лозето на село), ама наличието на хубаво жилище (освен ако не е обезщетение) е почти 100% гаранция, че човека е читав и обратното - панеляка е гаранция за мизерия. пак казвам това е в общия случай и винаги има изключения

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Грую не се излагай моля ти се.Съотношението идиоти нормални навсякъде е почти еднакво няма значение нито града нито квартала нито типа строителство.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        не, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....
        Грую не се излагай моля ти се.Съотношението идиоти нормални навсякъде е почти еднакво няма значение нито града нито квартала нито типа строителство.

Коментар

• Преди 30-40 години, хората, които са населявали блоковете, не само в крайните квартали, а и в центровете на по-големите градове са били в активна възраст- м/у 25-45г. Съседите заедно са остарявали. Имало е и дифузия на "външни" елементи, които понякога са с по-добър статус от този на съседите си ако е добра локацията. Та мисълта ми е, че не само панелните комплекси са населени с хора в недобро финансово състояние, а и тези- в централните части особено ако няма прилив на съседи в активна възраст и с добри доходи.
          Доста занемарени блокове има и в центъра на Варна. Да не говорим за мирзмата на кисело зеле и яхния, която се е просмукала като че ли в стените.
          п.п.Имам няколко съседи- софиянци, от които посмъртно не мога да събера такса за поддържане на общите части-ползвали само 2 месеца в годината жилището.

Коментар

• Те там никога не са били по скъпи
            D.Y.F-091066

Коментар

• Апартаменти за 4200 лв. в Бобов дол http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika...-stotinki.html
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ние си плащаме всичко. И за кучето даже плащаме, което май е много рядко срещано.
                Ама такива дето се скатават има винаги. няма оправия!

Коментар

aми браво, лорде, дано повече да са такива като вас, но наблюденията ми са други и такива като вас са изключение, хубаво изключение, но изключение.
                  Прав си. Аз например в квартал "Свобода" съм виждал цели блокове на които входните им врати постоянно зеят защото са с извадени брави, мазетата не се ползват заради непрекъснати кражби и половината от тях са дори без врати. Като си помисля, че мойто е пълно с железни инструменти и детайли защото дядо ми беше железар и произвеждаше печки и кантари, ако го добарат мангалите ще им се види като клондайк.
                  Някои от тези блокчета са по на 6 или дори 4 етажа и въпреки малкото обитатели са занемарили всичко общо и са се свряли в дупките си като мишки без да се интересуват от останалия свят. Има и хубави блокове в "Свобода" разбира се, както има и лоши в Слатина, но те повечето са ЕПК с по цяло село вътре.

Коментар

• aми браво, лорде, дано повече да са такива като вас, но наблюденията ми са други и такива като вас са изключение, хубаво изключение, но изключение.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

п.С. Живея в нова кооперация и събирам вноската (8 кинта на човек месечно - горе долу колкото годишната в панелка) и мога да потвърдя, че като изключа 2-ма лешари, които явно са решили, че яе препродават и не ги е еня заимота им, щото ни вода иска, ни храна (нали лорде), пък и като не го ползваш, що да плащаш режийни? Всички останали си плащат чинно и в срока, а нивото на хората вътре е доста над обикновен бачкер в Била, Кауфланд или държавната администрация (всъяност точно патката от държавната администрация не си плаща, но и тя ще си плати, въпрос на време е).
                      Аз живея в стар блок от 1980г. и от всички 23 апартамента , не си плащат също двама. И не е верно , че плащаме по-малко. По седем лева събираме, защото само асансьора ни е по 60лв. на месец заради една голяма 250 ватова лампа, която осветява паркинга като ден.Наскоро си оправихме козирката, като я измазаха , сложиха нови пластмасови улуци и я покриха с ондулин. Сменени са ни всички щрангове и хоризонтални и вертикални. Сега предстои смяна на мръсния канал и нова дограма на входа с нови домофони. А на всичко отгоре и плащаме за адвокат за да не построят поредното ново недоразумение на метри от нашият блок. В момента клекнаха и редуцираха с един етаж най-високата част на проекта им. А още не сме започнали делото.

Коментар

• мадам шъ, както би казал другарят чиърс, ше ме прощавате, ама сравнението ви е несъсътоятелно - все пак говорим за панелка на висши военни и енергетици. И двете професии са сравнително добре платени и най-важното получават напълно редовно и навреме заплатите си. да не говорим, че и двете имат ведомствени столове, та за ядене и пиене кинта не им трябва и дет се вика, ако не ги хвърли по представителки на твоя пол с по-леко поведение, то си има и за депозитче, ане само за входа на блока.

В панеляците, в които съм ходил, са на поне 90% абсолютно занемарени, като единственото ново нещо в общите части за последните 20-25 години са т. нар. по модерно му графити от сорта на :П.... духа яко, С.... е много яка п.тка, Е...... е курва и тук-таме П+С=ВНЛ. Смърди на пикня, в много входове живеят клошари, мазетата са разбивани по н на брой пъти, а по провицията (а и в крайните софийски) се отопляват основно на дърва и разликата с кочина е доста минимална.

И не ме разбирайте погрешно - не съдя хората, те са смазани от системата и това е просто тяхната реакция към нея, а именно осокотяване. Само отчитам фактите, а те са жестоки - в панеляка живеят в огромната си част прошляци, получили софийско жителство през 70-те и 80-те, дето хич не са извадили селото от себе си все още, а в новото - ами да извадиш 60-80-100-120К, пък били те и с банков кредит, значи все нещо има в теб, дето да е поне една идеянад нивото на обикновен бачкер у заводо за винкело със заплата от 600-800 кинта.......

п.С. Живея в нова кооперация и събирам вноската (8 кинта на човек месечно - горе долу колкото годишната в панелка) и мога да потвърдя, че като изключа 2-ма лешари, които явно са решили, че яе препродават и не ги е еня заимота им, щото ни вода иска, ни храна (нали лорде), пък и като не го ползваш, що да плащаш режийни? Всички останали си плащат чинно и в срока, а нивото на хората вътре е доста над обикновен бачкер в Била, Кауфланд или държавната администрация (всъяност точно патката от държавната администрация не си плаща, но и тя ще си плати, въпрос на време е).
                        Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Taкива обобщения са несъстоятелни.
                        Живяла съм известно време в панелен блок като целият вход беше с ведомствени жилища на висши офицери. Трябва да кажа, че не е имало никакви проблеми със събиране на суми и поддържане на общите части. Подобна бе и ситуацията в един от последно построените панелни блокове във Варна ("93г)- също ведомствен на енергетици.

Коментар

• Taкива обобщения са несъстоятелни.
                          Живяла съм известно време в панелен блок като целият вход беше с ведомствени жилища на висши офицери. Трябва да кажа, че не е имало никакви проблеми със събиране на суми и поддържане на общите части. Подобна бе и ситуацията в един от последно построените панелни блокове във Варна ("93г)- също ведомствен на енергетици.

Коментар

не, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....

По-голяма глупост скоро не бях чел. В новопостроените блокове живеят най-дивите антисоциални пейзани които съм виждал някога.

Коментар

• не, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....
                              Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Да не би да искаш да кажеш че само в панелите живеят идиоти??????!!!!!!!!!!!!!Във всяка една колективна сграда се намират идиоти без всякакво значение от тип строителство и местоположение.

Коментар

• 1.Панелни сгради се строят от 60 години,което ти постави под съмнение- ОБОРЕН СИ

-ако трябва да сме точни в БГ този метод се практикува от началото на 60-те години до края на 89-90 година ,когато е построен повече от половината сграден фонд в България.Това са факти.

.2.Панелни сгради се строят още / не съм уточнявал къде/ . Ти отричаше - ОБОРЕН СИ

-дребни обектчета в Чукотка,Сибир,Севрна Корея може и все още да се строят.

3. Не можа да ми отговориш на единствения въпрос: Къде има паднала панелна сграда в България"-ОБОРЕН СИ

Надявам се никога да няма подобно нещо в България,но за да не се разчита на късмета са необходими превантивни мерки.И мястото на държавата е да запознае хората посредством рекламна или образователна програма с методите за удължаване на живота на панелните сгради.

Коментар

Working...
                                X