Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
батка, принципно уважавам мнението ти, но дългото отсъствие от София и говоренето ти с мучащи и блеещи субекти, явно е пообъркало представите ти. А и ти си типичния българин - като му кажеш някоя болезнена истина и той ти скача на нож, без никакви аргументи.Сега знаеш ли как ми звучиш, точно като блондинката дето и задали въпроса: какъв е шансът да видиш динизавър, като излезеш на улицата и тя оговорил: ами 50/50- или ще го видя, или няма да го видя. та и твоята логика е същата - хората или са идиоти, или не са, ама че могат да извадят 100К еврарки едните, а пък другите за2 лева вход се циганят, ами не, това няма нищо общо с лешарството, ама грам. Ок всяко правило си има изключения ( и аз съм виждал S класа,, от която се вадят мотики за копане на лозето на село), ама наличието на хубаво жилище (освен ако не е обезщетение) е почти 100% гаранция, че човека е читав и обратното - панеляка е гаранция за мизерия. пак казвам това е в общия случай и винаги има изключения
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГрую не се излагай моля ти се.Съотношението идиоти нормални навсякъде е почти еднакво няма значение нито града нито квартала нито типа строителство.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениене, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....
Коментар
-
Преди 30-40 години, хората, които са населявали блоковете, не само в крайните квартали, а и в центровете на по-големите градове са били в активна възраст- м/у 25-45г. Съседите заедно са остарявали. Имало е и дифузия на "външни" елементи, които понякога са с по-добър статус от този на съседите си ако е добра локацията. Та мисълта ми е, че не само панелните комплекси са населени с хора в недобро финансово състояние, а и тези- в централните части особено ако няма прилив на съседи в активна възраст и с добри доходи.
Доста занемарени блокове има и в центъра на Варна. Да не говорим за мирзмата на кисело зеле и яхния, която се е просмукала като че ли в стените.
п.п.Имам няколко съседи- софиянци, от които посмъртно не мога да събера такса за поддържане на общите части-ползвали само 2 месеца в годината жилището.
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеaми браво, лорде, дано повече да са такива като вас, но наблюденията ми са други и такива като вас са изключение, хубаво изключение, но изключение.
Някои от тези блокчета са по на 6 или дори 4 етажа и въпреки малкото обитатели са занемарили всичко общо и са се свряли в дупките си като мишки без да се интересуват от останалия свят. Има и хубави блокове в "Свобода" разбира се, както има и лоши в Слатина, но те повечето са ЕПК с по цяло село вътре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
п.С. Живея в нова кооперация и събирам вноската (8 кинта на човек месечно - горе долу колкото годишната в панелка) и мога да потвърдя, че като изключа 2-ма лешари, които явно са решили, че яе препродават и не ги е еня заимота им, щото ни вода иска, ни храна (нали лорде), пък и като не го ползваш, що да плащаш режийни? Всички останали си плащат чинно и в срока, а нивото на хората вътре е доста над обикновен бачкер в Била, Кауфланд или държавната администрация (всъяност точно патката от държавната администрация не си плаща, но и тя ще си плати, въпрос на време е).
Коментар
-
мадам шъ, както би казал другарят чиърс, ше ме прощавате, ама сравнението ви е несъсътоятелно - все пак говорим за панелка на висши военни и енергетици. И двете професии са сравнително добре платени и най-важното получават напълно редовно и навреме заплатите си. да не говорим, че и двете имат ведомствени столове, та за ядене и пиене кинта не им трябва и дет се вика, ако не ги хвърли по представителки на твоя пол с по-леко поведение, то си има и за депозитче, ане само за входа на блока.
В панеляците, в които съм ходил, са на поне 90% абсолютно занемарени, като единственото ново нещо в общите части за последните 20-25 години са т. нар. по модерно му графити от сорта на :П.... духа яко, С.... е много яка п.тка, Е...... е курва и тук-таме П+С=ВНЛ. Смърди на пикня, в много входове живеят клошари, мазетата са разбивани по н на брой пъти, а по провицията (а и в крайните софийски) се отопляват основно на дърва и разликата с кочина е доста минимална.
И не ме разбирайте погрешно - не съдя хората, те са смазани от системата и това е просто тяхната реакция към нея, а именно осокотяване. Само отчитам фактите, а те са жестоки - в панеляка живеят в огромната си част прошляци, получили софийско жителство през 70-те и 80-те, дето хич не са извадили селото от себе си все още, а в новото - ами да извадиш 60-80-100-120К, пък били те и с банков кредит, значи все нещо има в теб, дето да е поне една идеянад нивото на обикновен бачкер у заводо за винкело със заплата от 600-800 кинта.......
п.С. Живея в нова кооперация и събирам вноската (8 кинта на човек месечно - горе долу колкото годишната в панелка) и мога да потвърдя, че като изключа 2-ма лешари, които явно са решили, че яе препродават и не ги е еня заимота им, щото ни вода иска, ни храна (нали лорде), пък и като не го ползваш, що да плащаш режийни? Всички останали си плащат чинно и в срока, а нивото на хората вътре е доста над обикновен бачкер в Била, Кауфланд или държавната администрация (всъяност точно патката от държавната администрация не си плаща, но и тя ще си плати, въпрос на време е).
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеTaкива обобщения са несъстоятелни.
Живяла съм известно време в панелен блок като целият вход беше с ведомствени жилища на висши офицери. Трябва да кажа, че не е имало никакви проблеми със събиране на суми и поддържане на общите части. Подобна бе и ситуацията в един от последно построените панелни блокове във Варна ("93г)- също ведомствен на енергетици.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Taкива обобщения са несъстоятелни.
Живяла съм известно време в панелен блок като целият вход беше с ведомствени жилища на висши офицери. Трябва да кажа, че не е имало никакви проблеми със събиране на суми и поддържане на общите части. Подобна бе и ситуацията в един от последно построените панелни блокове във Варна ("93г)- също ведомствен на енергетици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениене, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....
По-голяма глупост скоро не бях чел. В новопостроените блокове живеят най-дивите антисоциални пейзани които съм виждал някога.
Коментар
-
не, но в панеляка съотношението идиоти/нормални е нещо от сорта на 80/20, а ж новото е обратното, като 20-те процента обикновено са селяците с обезщетенията....Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа не би да искаш да кажеш че само в панелите живеят идиоти??????!!!!!!!!!!!!!Във всяка една колективна сграда се намират идиоти без всякакво значение от тип строителство и местоположение.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
1.Панелни сгради се строят от 60 години,което ти постави под съмнение- ОБОРЕН СИ
-ако трябва да сме точни в БГ този метод се практикува от началото на 60-те години до края на 89-90 година ,когато е построен повече от половината сграден фонд в България.Това са факти.
.2.Панелни сгради се строят още / не съм уточнявал къде/ . Ти отричаше - ОБОРЕН СИ
-дребни обектчета в Чукотка,Сибир,Севрна Корея може и все още да се строят.
3. Не можа да ми отговориш на единствения въпрос: Къде има паднала панелна сграда в България"-ОБОРЕН СИ
Надявам се никога да няма подобно нещо в България,но за да не се разчита на късмета са необходими превантивни мерки.И мястото на държавата е да запознае хората посредством рекламна или образователна програма с методите за удължаване на живота на панелните сгради.
Коментар
Коментар