IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    - Паркът Гео Милев не е в Редута, а в Гео Милев
    Само да уточня, че парка "Гео Милев" е между кв."Гео Милев" и кв."Редута". Откъм "Редута" е ул."Калиманци", а откъм кв."Гео Милев" - ул."Едисон". "Едисон" си се казваше и когато бях на 5 и си купувах боза от 5.

Коментар

• Даааам, така си е със старчоците. Аз живея във вход, в който май съм единствения купил. Всички останали са някакви заслужили я ДС-ари, я Земеделци и комунисти. Много е тегаво събирането на кинти. На далавера сме че имаме някакво магазинче, което е обща собственост, от което падат парички. Като се съберем да обсъждаме нещо и почват да цепят стинката Иначе си е свежарка, боядисахме, дограма сложихме.... А като Удъртея още, никой не мое ме накара да жУвея в блок на стари години

Коментар

• от заяждане на заяждане излезе че по добре в панелка в люлин вместо в ново блокче в по-удобен квартал.
        груеца право ви дума ама кой да слуша
        минаха вече времената на селянина с екс-нива до морето търсещ хапартаменти за унуките нарамил торба пари а под якето закачливо подаваща се дръжка на брадва...
        нормален апартамент си струва едно 60-70к минимум и барман на слунчев бряг или таксиметър вече много трудно се вреждат за ипотеки.
        лека полека пазара (и на труда) си казва думата и хората с пари са тези които имат поне малко пипе в главата. друг е въпроса че сега е модерно едно такова арогантно поведение сред по-заможните младежи... но това не ги прави глупави или лешове.
        все пак от ново до нови си има разлика - виждал съм комплекс с апартаменти макс 60м2 - всичко боксониери/гарсониери(сега двустайни) - еми какво друго да чакаш от такова място освен безкрай проблеми с наематели и нощем курви?
        все пак трябва малко да се мисли като се избира...
        а в панеляка пенсионерите може да са бивши елитни преподаватели, но като не могат да вържат двата края сега се почват проблемите с общите пари или киселото зеле в мазето...
        то и аз като стана на 70 и живея с максималната за тогава пенсия от 22.42$ ще се правя на ударен за парите за ток на стълбището а в мазето ще гледам гъби на терасата кокошки а на паркомястото - парсе. отсега си го казвам, ама в момента по-добре с хора на моя статус че да се разберем...

Коментар

• Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнение
          Изобщо нямам намерение да се сръвнявам с теб.Не желая и някой да си помисли,че съм като теб.Човек,който ми говори с изрази "НА парка" и "НА София",на мен ми е ясен
          Дори и знам къде живееш,защото само до парка в Редута има такива недоразумения.Колкото до рода ти,дори и не ми се занимава с него,но "НА парка" няма софиянец,който да използва такъв израз.
          Не обиждам хората от село,но не желая да живея със селяците "НА София" мислещи си,че (ако) когато имат доход дори и близак до моя ще могат да се държат просташки.
          е, щом всичко ти е ясно, че и правописа ти е такъв, като ще се хващаме за неща, с които явно не си наясно, то да ти кажа още няколко факта:
          - в София не се говореше на турси и цигански, сега думи като сабахлем, чавета и т.н. са много фенси
          - след 20-на години в София мйекането ще е нормалният изговор
          - На парка е точният израз, както и използваният от мен израз "квартали на София" - като почетеш малко литературни данни ще разбереш
          - Паркът Гео Милев не е в Редута, а в Гео Милев
          - не живея там
          - в парковете се строи и на много други места - Ловният парк и Южния са типични примери

лека и на теб, аз съм до тук - успех с наемателите и дано намериш вярното решение.
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Що се касае за обикновени взаимоотношения и ненарушаване драстично личното пространство на другите, с военните, инженерите и работниците- нямаше никакви проблеми. (моят опит е такъв)
            По друг начин стоят нещата с хора решили да си го/ги мерят по най-неподходящия начин и парите допълнително форсират някои пропуски във възпитанието.

Коментар

• Last edited by Данни; 22.11.2012, 13:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Да не е парка на Разсадника в района на 57СОУ? Само питам.
                не
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

хаха, и ти си решил, че можеш от една дума да разбереш какъв съм и що съм, а аз не го и крия и доста хора в този форум ме познават лично, но нейсе. "На парк" е много точен израз - наистина живея на парка, не в парка, не на 200 метра от парка, а на на улицата очертаваща територията на парка. София е гето горе-долу от моето детство, а именно началото на 80-те, че дори края на 70-те, когато неконтролируемо нахлуха селски тарикати, които за бачкерството в Крема получиха жителство. А през 90-те тенденцията стана жестока. И аз, за разлика от теб, не съдя хората -нямали са препитание по селата си, дошли са в София. А и не малка част от тях са много точни хора.

Дипломатическите квартали на София - принципно няма ни един такъв, има 2 обособени части от квартали - в края на студенстки град (около кв. Витоша) и около блоковете на БОДК в Изток, другото са пръснатио горе-долу из цяла София посолства и дипломати живеещи във Витошката яка, основно в Бояна - хайде да не си ги мерим и тук, а?

А моят род е тук от прадядовците ми - едните са от бежанци от Македония, а другите са търговци от Северна България, преселили се преди около 100 години - та ако може и тук да не си ги мерим, а?

П.С. А защо ми е такъв ника, може би ще можеш и сам да се сетиш
                  Да не е парка на Разсадника в района на 57СОУ? Само питам.

Коментар

• Бате, говорим едно и също - аз не съм казал, че парите ВИНАГИ купуват образУвание и кОлтура, казвам, че са предпоставка и то не маловажна и наблюденията ми показват, че концентрацията на пари, води и до промяна в горните 2 неща, но не задължително, зависи много от човека. В моят блок са 3-ма адвокати, 2-ма лекари, 2-ма собственици на дребен бизнес, 4-ма човека живеещи в чужбина и т.н. и всички, без един дет ще го продава и една лелка, бачкаща в държ. администрация (гаранция апартамента и е легален подкуп, за да пусне проекта), дето не са си пипнали нешата и всичко е на шпакловка и замазка при тях, си плащат редовно - кой кеш, кой по банков път, че даже и в касата има нелоша сума, ако стане нещо. Всичко е ново, не смърди на прокиснало (все още) и хоарат са сравнително любезни, но то си е и до късмет. А да, от собствениците, само 2-ма не са от София - имам им данните от домовата книга, та знам - ако това е някакъв критерий....
                    Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Груйчи добро момче си ма си ял нещо заядливо.Да парите купуват диплома или както си го написал образование ма ЗНАНИЯ не могат.Той и Бай Ганьо е изръшкал половината свят ама освен простотия друго не е показал.Проумей най после че всичко е до човека и всичко е вътре в него.Парите над определено ниво не решават нито един проблем само създават нови и по големи.Груйчи от личен опит ти казвам че точно тия които имат най много пари се циганяват и не си плащат сметките а и скандали вдигат.Три години носих целия вход на гърба си с едно локално парно.Тези дето най нямаха винаги бяха точни и коректни.А Баровеца ми вика ти какво си зазвънял бе идиот.Не виждаш ли че си пия ракия.Няма да ти дам никакви пари.След половин час като се нальоска ревеше че му е студено.Та какво да ти разправям явно опита който си придобил е друг.

Коментар

• хаха, и ти си решил, че можеш от една дума да разбереш какъв съм и що съм, а аз не го и крия и доста хора в този форум ме познават лично, но нейсе. "На парк" е много точен израз - наистина живея на парка, не в парка, не на 200 метра от парка, а на на улицата очертаваща територията на парка. София е гето горе-долу от моето детство, а именно началото на 80-те, че дори края на 70-те, когато неконтролируемо нахлуха селски тарикати, които за бачкерството в Крема получиха жителство. А през 90-те тенденцията стана жестока. И аз, за разлика от теб, не съдя хората -нямали са препитание по селата си, дошли са в София. А и не малка част от тях са много точни хора.

Дипломатическите квартали на София - принципно няма ни един такъв, има 2 обособени части от квартали - в края на студенстки град (около кв. Витоша) и около блоковете на БОДК в Изток, другото са пръснатио горе-долу из цяла София посолства и дипломати живеещи във Витошката яка, основно в Бояна - хайде да не си ги мерим и тук, а?

А моят род е тук от прадядовците ми - едните са от бежанци от Македония, а другите са търговци от Северна България, преселили се преди около 100 години - та ако може и тук да не си ги мерим, а?

П.С. А защо ми е такъв ника, може би ще можеш и сам да се сетиш

Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнение
                      Вярно ще излезе,че всички искат да живеят в София,пораздрънкали кесии и мислещи,че имат култура.Точно и поради тази причина Столицата се превръща лака полека в гето.
                      Кой ти говори,пък на теб за Бояна,само този квартал ли ви е в главите ( Бояна не е дипломатически квартал),София има два такива и един за "не белите " третият любим на провинциалистите.
                      Колкото до нивото,това ми е проблема,един има някакви "пикливи" 5к евра на месец и то,ако наистина са толкова и вече си мисли,че може да коли и беси.Пълна комплексарщина,после се чудете защо казваме,че София се е напълнила със селяндурници.

Коментар

батка, нали затова ти казах, че уважавам мнението ти. Само дето си има зависимости, ти нали беше инджинерин, та си наясно с тези неща - колкото повече са кинтите, толкова по-голяма е веорятността да е сравнително висока и липсата на лешария, просто защото като имаш кинти, не ти се занимава да се циганявиш за дребни пари. А парите купуват и по-д-бро образование, парите дават и повече възможности, парите ти позволяват да обиколиш света и поне малко да се клултивираш и т.н. и т.н. Това е истината, а че има и бедни и много културни хора, както и боагти и абсолютни прошляци - да, абсолютно си прав, но това не променя правилото, описано по-горе.
                        Груйчи добро момче си ма си ял нещо заядливо.Да парите купуват диплома или както си го написал образование ма ЗНАНИЯ не могат.Той и Бай Ганьо е изръшкал половината свят ама освен простотия друго не е показал.Проумей най после че всичко е до човека и всичко е вътре в него.Парите над определено ниво не решават нито един проблем само създават нови и по големи.Груйчи от личен опит ти казвам че точно тия които имат най много пари се циганяват и не си плащат сметките а и скандали вдигат.Три години носих целия вход на гърба си с едно локално парно.Тези дето най нямаха винаги бяха точни и коректни.А Баровеца ми вика ти какво си зазвънял бе идиот.Не виждаш ли че си пия ракия.Няма да ти дам никакви пари.След половин час като се нальоска ревеше че му е студено.Та какво да ти разправям явно опита който си придобил е друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнение
                          Вярно ще излезе,че всички искат да живеят в София,пораздрънкали кесии и мислещи,че имат култура.Точно и поради тази причина Столицата се превръща лака полека в гето.
                          Кой ти говори,пък на теб за Бояна,само този квартал ли ви е в главите ( Бояна не е дипломатически квартал),София има два такива и един за "не белите " третият любим на провинциалистите.
                          Колкото до нивото,това ми е проблема,един има някакви "пикливи" 5к евра на месец и то,ако наистина са толкова и вече си мисли,че може да коли и беси.Пълна комплексарщина,после се чудете защо казваме,че София се е напълнила със селяндурници.
                          +1

Коментар

• Last edited by Данни; 22.11.2012, 13:25.

Коментар

хехе, на юрист, законотворчетсвото ще обясняваш и основите на правовата държава. Закони има там, където има гражданско общество, със селяните оправията е една - бий, за да те уважават, това е лозунг и на твоята партия, така че да не спорим, а
                              Ясно ми е какъв юрист си тогава . Жалко , че разчитаме на такива .

Коментар

• хехе, на юрист, законотворчетсвото ще обясняваш и основите на правовата държава. Закони има там, където има гражданско общество, със селяните оправията е една - бий, за да те уважават, това е лозунг и на твоята партия, така че да не спорим, а
                                Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
                                Има закони , самоуправството не е начин за справяне с проблем .

Коментар

Working...
                                X