Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Даааам, така си е със старчоците. Аз живея във вход, в който май съм единствения купил. Всички останали са някакви заслужили я ДС-ари, я Земеделци и комунисти. Много е тегаво събирането на кинти. На далавера сме че имаме някакво магазинче, което е обща собственост, от което падат парички. Като се съберем да обсъждаме нещо и почват да цепят стинката Иначе си е свежарка, боядисахме, дограма сложихме.... А като Удъртея още, никой не мое ме накара да жУвея в блок на стари години
Коментар
-
от заяждане на заяждане излезе че по добре в панелка в люлин вместо в ново блокче в по-удобен квартал.
груеца право ви дума ама кой да слуша
минаха вече времената на селянина с екс-нива до морето търсещ хапартаменти за унуките нарамил торба пари а под якето закачливо подаваща се дръжка на брадва...
нормален апартамент си струва едно 60-70к минимум и барман на слунчев бряг или таксиметър вече много трудно се вреждат за ипотеки.
лека полека пазара (и на труда) си казва думата и хората с пари са тези които имат поне малко пипе в главата. друг е въпроса че сега е модерно едно такова арогантно поведение сред по-заможните младежи... но това не ги прави глупави или лешове.
все пак от ново до нови си има разлика - виждал съм комплекс с апартаменти макс 60м2 - всичко боксониери/гарсониери(сега двустайни) - еми какво друго да чакаш от такова място освен безкрай проблеми с наематели и нощем курви?
все пак трябва малко да се мисли като се избира...
а в панеляка пенсионерите може да са бивши елитни преподаватели, но като не могат да вържат двата края сега се почват проблемите с общите пари или киселото зеле в мазето...
то и аз като стана на 70 и живея с максималната за тогава пенсия от 22.42$ ще се правя на ударен за парите за ток на стълбището а в мазето ще гледам гъби на терасата кокошки а на паркомястото - парсе. отсега си го казвам, ама в момента по-добре с хора на моя статус че да се разберем...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеИзобщо нямам намерение да се сръвнявам с теб.Не желая и някой да си помисли,че съм като теб.Човек,който ми говори с изрази "НА парка" и "НА София",на мен ми е ясен
Дори и знам къде живееш,защото само до парка в Редута има такива недоразумения.Колкото до рода ти,дори и не ми се занимава с него,но "НА парка" няма софиянец,който да използва такъв израз.
Не обиждам хората от село,но не желая да живея със селяците "НА София" мислещи си,че (ако) когато имат доход дори и близак до моя ще могат да се държат просташки.
- в София не се говореше на турси и цигански, сега думи като сабахлем, чавета и т.н. са много фенси
- след 20-на години в София мйекането ще е нормалният изговор
- На парка е точният израз, както и използваният от мен израз "квартали на София" - като почетеш малко литературни данни ще разбереш
- Паркът Гео Милев не е в Редута, а в Гео Милев
- не живея там
- в парковете се строи и на много други места - Ловният парк и Южния са типични примери
лека и на теб, аз съм до тук - успех с наемателите и дано намериш вярното решение.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Що се касае за обикновени взаимоотношения и ненарушаване драстично личното пространство на другите, с военните, инженерите и работниците- нямаше никакви проблеми. (моят опит е такъв)
По друг начин стоят нещата с хора решили да си го/ги мерят по най-неподходящия начин и парите допълнително форсират някои пропуски във възпитанието.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДа не е парка на Разсадника в района на 57СОУ? Само питам.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениехаха, и ти си решил, че можеш от една дума да разбереш какъв съм и що съм, а аз не го и крия и доста хора в този форум ме познават лично, но нейсе. "На парк" е много точен израз - наистина живея на парка, не в парка, не на 200 метра от парка, а на на улицата очертаваща територията на парка. София е гето горе-долу от моето детство, а именно началото на 80-те, че дори края на 70-те, когато неконтролируемо нахлуха селски тарикати, които за бачкерството в Крема получиха жителство. А през 90-те тенденцията стана жестока. И аз, за разлика от теб, не съдя хората -нямали са препитание по селата си, дошли са в София. А и не малка част от тях са много точни хора.
Дипломатическите квартали на София - принципно няма ни един такъв, има 2 обособени части от квартали - в края на студенстки град (около кв. Витоша) и около блоковете на БОДК в Изток, другото са пръснатио горе-долу из цяла София посолства и дипломати живеещи във Витошката яка, основно в Бояна - хайде да не си ги мерим и тук, а?
А моят род е тук от прадядовците ми - едните са от бежанци от Македония, а другите са търговци от Северна България, преселили се преди около 100 години - та ако може и тук да не си ги мерим, а?
П.С. А защо ми е такъв ника, може би ще можеш и сам да се сетиш
Коментар
-
Бате, говорим едно и също - аз не съм казал, че парите ВИНАГИ купуват образУвание и кОлтура, казвам, че са предпоставка и то не маловажна и наблюденията ми показват, че концентрацията на пари, води и до промяна в горните 2 неща, но не задължително, зависи много от човека. В моят блок са 3-ма адвокати, 2-ма лекари, 2-ма собственици на дребен бизнес, 4-ма човека живеещи в чужбина и т.н. и всички, без един дет ще го продава и една лелка, бачкаща в държ. администрация (гаранция апартамента и е легален подкуп, за да пусне проекта), дето не са си пипнали нешата и всичко е на шпакловка и замазка при тях, си плащат редовно - кой кеш, кой по банков път, че даже и в касата има нелоша сума, ако стане нещо. Всичко е ново, не смърди на прокиснало (все още) и хоарат са сравнително любезни, но то си е и до късмет. А да, от собствениците, само 2-ма не са от София - имам им данните от домовата книга, та знам - ако това е някакъв критерий....
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГруйчи добро момче си ма си ял нещо заядливо.Да парите купуват диплома или както си го написал образование ма ЗНАНИЯ не могат.Той и Бай Ганьо е изръшкал половината свят ама освен простотия друго не е показал.Проумей най после че всичко е до човека и всичко е вътре в него.Парите над определено ниво не решават нито един проблем само създават нови и по големи.Груйчи от личен опит ти казвам че точно тия които имат най много пари се циганяват и не си плащат сметките а и скандали вдигат.Три години носих целия вход на гърба си с едно локално парно.Тези дето най нямаха винаги бяха точни и коректни.А Баровеца ми вика ти какво си зазвънял бе идиот.Не виждаш ли че си пия ракия.Няма да ти дам никакви пари.След половин час като се нальоска ревеше че му е студено.Та какво да ти разправям явно опита който си придобил е друг.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
хаха, и ти си решил, че можеш от една дума да разбереш какъв съм и що съм, а аз не го и крия и доста хора в този форум ме познават лично, но нейсе. "На парк" е много точен израз - наистина живея на парка, не в парка, не на 200 метра от парка, а на на улицата очертаваща територията на парка. София е гето горе-долу от моето детство, а именно началото на 80-те, че дори края на 70-те, когато неконтролируемо нахлуха селски тарикати, които за бачкерството в Крема получиха жителство. А през 90-те тенденцията стана жестока. И аз, за разлика от теб, не съдя хората -нямали са препитание по селата си, дошли са в София. А и не малка част от тях са много точни хора.
Дипломатическите квартали на София - принципно няма ни един такъв, има 2 обособени части от квартали - в края на студенстки град (около кв. Витоша) и около блоковете на БОДК в Изток, другото са пръснатио горе-долу из цяла София посолства и дипломати живеещи във Витошката яка, основно в Бояна - хайде да не си ги мерим и тук, а?
А моят род е тук от прадядовците ми - едните са от бежанци от Македония, а другите са търговци от Северна България, преселили се преди около 100 години - та ако може и тук да не си ги мерим, а?
П.С. А защо ми е такъв ника, може би ще можеш и сам да се сетиш
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеВярно ще излезе,че всички искат да живеят в София,пораздрънкали кесии и мислещи,че имат култура.Точно и поради тази причина Столицата се превръща лака полека в гето.
Кой ти говори,пък на теб за Бояна,само този квартал ли ви е в главите ( Бояна не е дипломатически квартал),София има два такива и един за "не белите " третият любим на провинциалистите.
Колкото до нивото,това ми е проблема,един има някакви "пикливи" 5к евра на месец и то,ако наистина са толкова и вече си мисли,че може да коли и беси.Пълна комплексарщина,после се чудете защо казваме,че София се е напълнила със селяндурници.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениебатка, нали затова ти казах, че уважавам мнението ти. Само дето си има зависимости, ти нали беше инджинерин, та си наясно с тези неща - колкото повече са кинтите, толкова по-голяма е веорятността да е сравнително висока и липсата на лешария, просто защото като имаш кинти, не ти се занимава да се циганявиш за дребни пари. А парите купуват и по-д-бро образование, парите дават и повече възможности, парите ти позволяват да обиколиш света и поне малко да се клултивираш и т.н. и т.н. Това е истината, а че има и бедни и много културни хора, както и боагти и абсолютни прошляци - да, абсолютно си прав, но това не променя правилото, описано по-горе.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнениеВярно ще излезе,че всички искат да живеят в София,пораздрънкали кесии и мислещи,че имат култура.Точно и поради тази причина Столицата се превръща лака полека в гето.
Кой ти говори,пък на теб за Бояна,само този квартал ли ви е в главите ( Бояна не е дипломатически квартал),София има два такива и един за "не белите " третият любим на провинциалистите.
Колкото до нивото,това ми е проблема,един има някакви "пикливи" 5к евра на месец и то,ако наистина са толкова и вече си мисли,че може да коли и беси.Пълна комплексарщина,после се чудете защо казваме,че София се е напълнила със селяндурници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениехехе, на юрист, законотворчетсвото ще обясняваш и основите на правовата държава. Закони има там, където има гражданско общество, със селяните оправията е една - бий, за да те уважават, това е лозунг и на твоята партия, така че да не спорим, а
Коментар
-
хехе, на юрист, законотворчетсвото ще обясняваш и основите на правовата държава. Закони има там, където има гражданско общество, със селяните оправията е една - бий, за да те уважават, това е лозунг и на твоята партия, така че да не спорим, аПървоначално изпратено от rinaa Разгледай мнениеИма закони , самоуправството не е начин за справяне с проблем .Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар