IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    За кои Вас? Саниращите и администриращи санирането?
    според мен се прави за добро

казват 4е ще се пести от енергия
    а и се укрепват връзките между панелите

кое не ти харесва?
    Last edited by zloblivi_podritvaniq; 20.03.2012, 17:21.

Коментар

• За кои Вас? Саниращите и администриращи санирането?

Коментар

• ...

санирането може би наистина е необходимо
        по европейска програма е

това е добре за нас

Коментар

• Грую е прав, естествено. Такова чудо "читав панелен блок" няма. Говоря за обитателите, защото конструкцията, качеството и надеждността изобщо няма какво да се обсъждат. Панелните комплекси постепенно се превръщат в гета. Затова ми е и супер смешно, когато някой ми се похвали как си купил апартамент в Надежда или Люлин, ама не било панел, а ново. Ново-старо - все едно, пак си посред гетото.
          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• От сега предусещам как следващите 10 години панелките ще са сгради на годината.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Kak ще ги убедят?
              Вярно е, че има силни лобистки интереси в тази посока, но..както се казва :"Гладните действат, а недохранените нямат сили да противодействат.."
              Още малко и повечето ще преминат от състояние на недохранване в глад.
              не го мисли как

а само гледай

Коментар

• Kak ще ги убедят?
                Вярно е, че има силни лобистки интереси в тази посока, но..както се казва :"Гладните действат, а недохранените нямат сили да противодействат.."
                Още малко и повечето ще преминат от състояние на недохранване в глад.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Скоро един обясняваше по телевизията.
                  Подобно саниране ще е много скъпо, а и ще трябва да се кърти (разкриват заварките) и в самите апартаменти на хората. Можеш да предположиш колко хора ще се съгласят на подобни разходи.
                  ще ги убедят 4е санирането е необходимо

по4акай и ще видиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Данни Разгледай мнение
                    Изобщо нямам намерение да се сръвнявам с теб.Не желая и някой да си помисли,че съм като теб.Човек,който ми говори с изрази "НА парка" и "НА София",на мен ми е ясен
                    Дори и знам къде живееш,защото само до парка в Редута има такива недоразумения.Колкото до рода ти,дори и не ми се занимава с него,но "НА парка" няма софиянец,който да използва такъв израз.
                    Не обиждам хората от село,но не желая да живея със селяците "НА София" мислещи си,че (ако) когато имат доход дори и близак до моя ще могат да се държат просташки.
                    Когато става дума за "местоположение", "на" е подходящата дума, макар че аз бих употребил "до" парка.. "На" е по-подходяща за географски понятия - "живея на езеро", "на брега", "на морето" и т.н. Парка е човешко творение и е по-добре да се каже "до".

Не е подходяща употребата на "на", когато става дума за посока - например - "Отивам си на Перник".

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Прав си обаче да се чудиш защо при сегашните проекти за саниране не се презаваряват заварките. Може би защото при цялостно саниране ще опаковат блока и ще спрат окислението.
                      Скоро един обясняваше по телевизията.
                      Подобно саниране ще е много скъпо, а и ще трябва да се кърти (разкриват заварките) и в самите апартаменти на хората. Можеш да предположиш колко хора ще се съгласят на подобни разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Фугите , там където се съединяват панелите и са монтажните им заварки , а с арматура която е в бетон проблеми няма..там в тези фуги е във въздух и като се пълнят вода поради липсваща покривна хидроизолация заварките са корозирали и изядени. Как ще паднат - имат още една трета за окисляване.Сигурен съм , че ще почнат да се късат и да падат..имат си нещо като вграден часовник - тези корозиращи заварки.Не може , като се окислят напълно да не почнат да се късат.А самите панели са здрави и няма да се разпаднат преди цимента да остарее достатъчно .
                        Доколкото знам якостта на самия цимент започва да намалява след около 70 години.
                        Това окисление за което говориш би трябвало да настъпи много по-рано. Първите панелки в Тойлстой са от 1958г. Виждал съм част от тях да укрепват с едни много дебели около 2см. ъглови шини, които поставят вместо заварките. Прав си обаче да се чудиш защо при сегашните проекти за саниране не се презаваряват заварките. Може би защото при цялостно саниране ще опаковат блока и ще спрат окислението.

Коментар

• LANDLORD 31

Фугите , там където се съединяват панелите и са монтажните им заварки , а с арматура която е в бетон проблеми няма..там в тези фуги е във въздух и като се пълнят вода поради липсваща покривна хидроизолация заварките са корозирали и изядени. Как ще паднат - имат още една трета за окисляване.Сигурен съм , че ще почнат да се късат и да падат..имат си нещо като вграден часовник - тези корозиращи заварки.Не може , като се окислят напълно да не почнат да се късат.А самите панели са здрави и няма да се разпаднат преди цимента да остарее достатъчно .
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Най хубаво на палатка , ти разкоствал ли си заварките на панелка от 70 година ? Фугите са покрити с малко замазка и под нея пълнеж от торби от цимент..лесно е и като му видиш заварките отънели точно с две трети ще минеш на преспивателни в такова жилище.Искренно ме удивяват , че искат да ги санират с топлоизолации вместо масово да ги презаварят и зарълнят фугите с полиоретанова пяна. Хидроизолоцията..битумната хартия с която са изолирани в онези времена е с живот до 10-тина години и няма случай кухите фуги да не са се пълнили с вода , от там е и корозията - страхотна технология е била приложена.Та какво и е хубаво на панелката ? А да съседите..
                            Не знам на кое му викаш десетина години, но факта е , че за 60 години няма нито една паднала панелна сграда. Ак миналата година като бутах един комин, отдолу си излязе арматура, която въобще не беше ръждясала. Беше останала в бетона както в деня на самото поставяне. Ако беше така както казваш, щяха досега да са изпопадали половината панелки. Ама не стана.Мечти на строителни предприемачи

Коментар

• ludakrava

Най хубаво на палатка , ти разкоствал ли си заварките на панелка от 70 година ? Фугите са покрити с малко замазка и под нея пълнеж от торби от цимент..лесно е и като му видиш заварките отънели точно с две трети ще минеш на преспивателни в такова жилище.Искренно ме удивяват , че искат да ги санират с топлоизолации вместо масово да ги презаварят и зарълнят фугите с полиоретанова пяна. Хидроизолоцията..битумната хартия с която са изолирани в онези времена е с живот до 10-тина години и няма случай кухите фуги да не са се пълнили с вода , от там е и корозията - страхотна технология е била приложена.Та какво и е хубаво на панелката ? А да съседите..
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Oт заяждане, на заяждане излезе съвсем друго, а именно, че не трябва да се обобщава. Самият/самата вие сте нахвърлили различни казуси, които си противоречат.
                                20 годишен келеш учещ иначе в чужбина , дошъл във ваканционния апартамент на родителите си с орда себеподобни и натискащ в 5 сутринта клаксон, за да събуди този, който му бил запушил колата (иначе така паркирана, че заемаща място като за 2) не е точно желан съсед. За него- ваканция, за нас- делничен ден.

Коментар

Working...
                                X